Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Warthog
Re: Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)

Příspěvek od Warthog » 04 úno 2013 16:57

Wema píše:Je tu moc rad pohromadě ... každý radí to své ... těžko si vybrat.
Tohle není rovnice s právě jedním řešením - funguje v podstatě vše, co tu zaznělo. Jestli se nemůžeš rozhodnout, tak si pár postupů vyzkoušej na nějakých odřezcích a pak si vyber to, co se Ti bude nejvíc líbit.

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Wema

Příspěvek od Wema » 04 úno 2013 17:16

Asi to tak nějak dopadne ... budu se řídit tím, co napsal Piku .... dle teorie není co bych na tom pokazil. Jediné obavy mám z barvy .... nechci aby to bylo bez barvy .... a nechci aby to bylo moc tmavé .... teď jen vybrat správný odstín oleje a jeden ze tří včelích vosků ....
Slavia CZ 630 Cal.177 rv."03 + zakázková montáž KZK + Delta Optical Entry 4x32AO

Vojenská vzduchovka Vz.47 Cal.176 - n.p. Strakonice 64953
Vojenská vzduchovka Vz.47 Cal.176 - Zbrojovka Brno 10120
Lori75

Příspěvek od Lori75 » 04 úno 2013 17:46

Úplne eňoňuňo ochranná povrchovka dreva vypadá takto:
olej - nahrádza živicu
politúra - niečo ako kitinový panciel rastlinného pôvodu, háklivá na vlhkosť
tenký vosk -mäkká izolácia vlhkosti
(vždy musíš rátať stým aby smerom von, boli lahšie odseparovatelné...lahšia údržba,lahšia oprava)

PS.-jeden starší kolega mal zázračný recept (tajný!), kde experimentoval s hydraulickým olejom. :) ´
Wema

Příspěvek od Wema » 04 úno 2013 18:49

Přesně tohoto odstínu bych chtěl dosáhnout:

http://www.colosus.cz/galerie/1_15741/v ... iginal.jpg
Slavia CZ 630 Cal.177 rv."03 + zakázková montáž KZK + Delta Optical Entry 4x32AO

Lori75

Příspěvek od Lori75 » 04 úno 2013 19:04

Ešte prikúp ktým predošlým trom moridlám "hneď tmavú"(čo je tmavý orech) a hurrá do alchímie...
Neuviedol si nastavenie monitoru(svetlosť) :lol:

Pri prvej pažbe skús postupovať takto: narež bukové testovacie vzorky(opracované). Z tých štyroch moridiel urob jednotlivo čisté vzorky, nechaj vyschnúť,naolejuj(daj pozor aby každú si moril priblížne rovnako-tj. že jedna premorená raz, druhá zasa šesť krát).tieto vzorky neskôr budeš prikladať k testom z miešaného moridla, aby si odhadol ktorý odtieň je privela alebo málo...

Natahuj striekačkou, skrz risky, pomeri vždy zaznamenaj, aby si mal egzaktnú predstavu, že kde percentuálne s pomerom nachádzáš. Na začiatok by som skúsi 5% palisandru, 30% hneď tmavej, 40% Teaku a 25% dubu.(nechaj vyschnúť, naolejuj) Potom prilož čisté vzorky, a počúvaj svoju intuíciu...

Neskôr to pôjde od oka...
Ale z pravidla aby si zistil že ktoré moridlo ako ovplivnuje farbu ako celok, musíš to pár krát pokašlať... :roll: :wink:
Wema

Příspěvek od Wema » 07 úno 2013 22:18

Kluci, dnes jsem koupil tuto pažbu na renovaci ..... jak vidíte ... je speciálně mořená. Nevím, zda je to továrná nápad, nebo nějaký kutil .... já ji chci každopádně udělat podle svého ... a tím myslím klasický odstín, jaký tam patří (VIZ pár obrázků výše).

Zajímá mě, jak to dostanu dolů .... dá se mořidlo něčím vymýt ? Pokud budu smirkovat (jakože samozřejmě budu), předpokládám, že to vybrousit nejde ... že je dřevo nasáklé do hloubky. Četl jsem zde i vymývání lihem, nebo acetonem .... bylo by to v tomto případě dobré použít, nebo stačí opravdu jen přebrousit.

Díky moc za každou radu !
PS: Povrchovka bude napuštění olejem Sct. Croix od Den Braven (vlaštovka) Obrázek a následně povrch uzavřu buď hnědým včelím voskem od HG Obrázek nebo opravdu pravým včelím voskem který rospustím (třeba s voskovkami, jak zde už bylo řečeno)

Díky moc. Vojta
Přílohy
IMG_7149.jpg

PEPAN

Příspěvek od PEPAN » 07 úno 2013 22:29

A mě se ta pažba zrovna takhle líbila :?
myslim že bude daleko jednodušší sehnat originál a tu si vymazlit. jestli je to mořidlo tak to z ní asi nedostaneš nebo to bude vypadat blbě. To z někým vyměň a máš hotovo, sám bych měnil ale mám už namořeno načerno..
Nejde!Prostě NNe
Lori75

Příspěvek od Lori75 » 07 úno 2013 22:56

Mohol si kúpiť pažbu ktorá ti zbytočne nekomplikuje život...
Ja osobne by som z toho urobil celočiernú pažbu.
Z fotky ťažko povedať čo je to za farbu či moridlo(vodové či liehové)
Ak je morené do hľbky, musíš vedieť že drevo ináč vsakuje pri radiálnom a ináč pri tangenciálno reze, a pri úchope môžeš stratiť privela materiálu, pažba Slávie mi pripadá skoro "detská" aj bey tenšovania.
A čo s tou imitáciou checkeringu?
Urob test napr. na konci predpažby kde vlákna sú preťaté na prieč...potom sa rozhodni.
Testy s chemikáliami-od jemných po drsné. Po odstránení laku ponor vatu alebo kus handry do vody a odskúšaj či ide o vodové moridlo, ak nie potom lieh...
Ak sa do toho pustíš, pred šmirglom si zober cidliny, bude to rýchlejšie.
Wema

Příspěvek od Wema » 08 úno 2013 22:15

No jen tak se slušné dřevo na Slavia 631 neprodává. Věděl jsem do čeho jdu ....

Co se týče rytiny na předpažbí, tak ta samozřejmě zůstane. Proti to mu nic nemám .... navíc je asi jedná o hodně starou pažbu .... rytina je hrozně hluboká, zádlab naopak velmi mělký a také zakončení pažby pro botku není rovné, ale kopíruje rýdius botky (což mě trošku mrzí a možná to srovnám na písové pile, protože tam příjde neprosto jiná, pohodlná, pryžová botka)

Na pažbě jsem dnes našel (dole na před botkou) naštíplý kousek .... musím jej přilepit .... ale žádný problém .... ale na lomu bylo krásně vidět, že dřevo není vůbec namořené do hloubky. Nevím, jak je to teda udělané ... napadlo mě, zda to není jen barva ve spreji, nebo podobná pitomost.

Každopádně se ctím na to, že se do toho pustím smirkem a obrousím to. Jsem přesvěčený (po tom, co jsem viděl lom), že to je jen povrchová záležitost.

Jen mě zajímá co vy .... pustili by jste se do toho chemikáliemi, sjednotili povrch, nebo začali hned brousit ? Díky za každý názor .... každopádně dále bude následovat stavitelná lícnice a možná vybrání pažby pro palec alá CZ200

Mart776

Příspěvek od Mart776 » 09 úno 2013 01:25

Napřed všechno vybrus.(potom možná ty chemikálie)
Uřež a nachystej jak potřebuješ,dej pár vrstev teaku a
budeš spokojený.
Dávej pozor na detaily,u oleje je všechno vidět.(možná i to slepení)
Wema

Příspěvek od Wema » 09 úno 2013 13:12

Tak přikládám foto z dnešního deseti-minutového broušení 80-tkou smirkem ... strhnul jsem vrchní lak a dal pryč barevné vrstvy. Je fakt, že je stále tmavá vrstva vidět ..... ale na druhou stranu jsem ubral tak možný jednu desetinu .... zkoušel jsem to vodou a nic se nedělo .... vodě to "mořidlo", nebo co to je , odolává. Takže to asi ještě sjednotím, obrousím a pak asi zkusím vymýt lihem ...... myslíte, že to líh pustí ? Nebo je to marnost nad marnost ?
Přílohy
Fotografie-0289.jpg

PEPAN

Příspěvek od PEPAN » 09 úno 2013 13:31

Nejlíp asi bude to přiznat a máš klid, navíc bude vypadat dost zajímavě
Nejde!Prostě NNe
Wema

Příspěvek od Wema » 09 úno 2013 13:49

Takto vypadá po dalších 10-ti minutách stejnou zrnitostí ... bohužel nemám p oruce líh, tak jsem jen tak trošku vyzkoušel odlakovač na nehty, který jsem doma našel a tampón, kterým jsem to třel byl silně zabarvenej od toho mořidla, takže by s tím líh mohl něco udělat .... za to nic nedám ...
Přílohy
Fotografie-0290.jpg

LuckyHit

Příspěvek od LuckyHit » 09 úno 2013 14:27

S odbarvováním se nezdržuj. Je to vpité v povrchu dřeva a né na povrchu. A z dřeva to nevypláchneš. Tak do ruky smikový papír a máš o zábavu postaráno.
Grand Power K100 Mk7
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Wema

Příspěvek od Wema » 09 úno 2013 16:45

S tím nemám problém, ale zase z toho přece nemůžu ubrat 2mm ...... to už by tam nezbylo nic :) vybrousím to jak to půjde a lihem to nakonec vytřu ... doufám, že to povrch alespoň trochu sjednotí .....

Mimochodem ... používáte běžný, technický líh, že ano ?

Odpovědět