tuning a opravy Slavie 620, 630 a 631
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
Mám tu několik vzduchovek Slavia a u jedné Slavia 620 jevidět,že je ohnutá hlaveň doleva. Zřejmě hned za přípojem k hlavní části. Nevíte co se s tím dá dělat?,Nebo nemá někdo hlaveň na 620?
Re: tuning Slavie 620 a 631
Klidně ji sám narovnej - není to žádná věda - možná to zvládneš i holýma rukama, hlaveň je dost měkká - opři o koleno a rovnej... - potom kontroluj průhledem... a postupuj opatrně...
Vylisovat, uříznout, upravit na soustruhu a vrátit zpátky, nebo vyměnit za jinou. Sám ji rovnej pouze pokud už z ní nechceš střílet a dát ji jen na zeď. Bez speciálního nářadí a zkušeností (spousta zkušeností( to sám správně nesrovnáš ). Můžeš se zkusit obbátit na nějakého puškaře, ale to už se ti vyplatí koupit jinou vzduchovku. (aukro aj.)
Co má rovnání hlavně (tenkostěnné trubky) brokovnice společného s rovnáním hlavně vzduchovky?
na 620 není měkká hlaveň
jmenuje se to automatová ocel- co to znamená nevim, ale vim jak to vypadá a při amatérským rovnání skoro určitě praskne. To už je dost možný že je tam trhlina.
možná přehánim, ale mám doma 4 slávie 620 a všechny zalomený a podle zlomu je tvárnost toho materiálu hodně malá

možná přehánim, ale mám doma 4 slávie 620 a všechny zalomený a podle zlomu je tvárnost toho materiálu hodně malá
Nejde!Prostě NNe
Ok prepáč, ale hneď jak som uvidel toto video som ho musel sem dať... ale celkom nechápem, jak na str. 34 sa nechceš pustiť do jednej z najzákladnejších úprav a teraz hups do tých sofistikovanejšých?
Daj podložku z Alu na čeluste zveráku, zachiť si ju za puzdra(ak je ohnutá fakt do boku)Podla toho či si nespozoroval mikrotrhlinu, v kritickom bode skús zahriať Použi dlhé min. 50cm ocelové pravítko + svetlo a presnú 4mmx1000mm dlhú Al tyč(pre istotu aj viac). Čekuj to neustále z vnútra aj z vonka...sleduj či je už rovná hlaveň samú o sebe, a v zápätí s puzdrom(jedno oko zavri, hlavou sa snaž nepohnúť a cez svetlo sleduj či je špára rovnaká na viacero bodoch...). Ale pri čekovaní rátaj stým že železo za tepla sa roztahuje. Další dôležitý test, je výstrel(rozptyl), podla uváženia,ja by som z času načas odskúšal čo som skur...vil. Až potom si kúp novú...
Daj podložku z Alu na čeluste zveráku, zachiť si ju za puzdra(ak je ohnutá fakt do boku)Podla toho či si nespozoroval mikrotrhlinu, v kritickom bode skús zahriať Použi dlhé min. 50cm ocelové pravítko + svetlo a presnú 4mmx1000mm dlhú Al tyč(pre istotu aj viac). Čekuj to neustále z vnútra aj z vonka...sleduj či je už rovná hlaveň samú o sebe, a v zápätí s puzdrom(jedno oko zavri, hlavou sa snaž nepohnúť a cez svetlo sleduj či je špára rovnaká na viacero bodoch...). Ale pri čekovaní rátaj stým že železo za tepla sa roztahuje. Další dôležitý test, je výstrel(rozptyl), podla uváženia,ja by som z času načas odskúšal čo som skur...vil. Až potom si kúp novú...

To PEPAN: Materiál na hlavně vzduchovek ocel 11 600, automatová proto, žee se používá(la) na výrobních automatech 
To Lori75: Já se do toho nechci pouštět protože na to nemám doma vybavení (momentálně ani čas). jiri.rucky se ptal co s tím, tak jsem mu vypsal možnosti. Rovnat hlaveň ve svěráku, kde jsem to jen viděl... A jo, v Rusku
Нам нужно больше молота.... треск, треск, ... это хорошо
Kladivo je sice základní nástroj puškaře, ale ne vždy a všude 
To jiri.rucky: S620 stoji na aukru kolem 1000,- a bez práce
video patří do sekce vtipy, tady je vlákno o S620 a S631.

To Lori75: Já se do toho nechci pouštět protože na to nemám doma vybavení (momentálně ani čas). jiri.rucky se ptal co s tím, tak jsem mu vypsal možnosti. Rovnat hlaveň ve svěráku, kde jsem to jen viděl... A jo, v Rusku

To jiri.rucky: S620 stoji na aukru kolem 1000,- a bez práce

video patří do sekce vtipy, tady je vlákno o S620 a S631.
-
Chci nařezat závit na konci hlavně. Jedná se o távit 14mm stoupání 1´L. Nemá s tím někdo zkušenost? Material je určitě kalený, tvrdý,povrch legovaný,popř.asi cementovaný. Dá se to udělat normálním očkem? závitníkem?
ocel 11 600, legovaný určitě ne, k cementaci ani kalení není důvod. Lepší očko to zvládne v pohodě, horší taky 

Doporučuji vyříznout závit na soustruhu, bude v ose hlavně. Rukou se nemusí zadařit!!!!
Slavia 630 4,5(177)
QB 79 4,5(177) x Bullet Project 4-16X50AOE
QB 79 4,5(177) x Bullet Project 4-16X50AOE
S-631
Niečo nad 50 metrov
JSB exact 0,547 vs. orechy
Niečo nad 50 metrov
JSB exact 0,547 vs. orechy
materiál na hlavních 630 a spol je snadno opracovatelný, doporučuju ale určitě řezat závit na soustruhu. Jen nevím k čemu to bude u pružinovky dobré. Jedině snad na závaží (ale to už bude dlouhá jak týden před výplatou), nebo na ozdobu
Lori75,můžu se zeptat z čeho jsi použil pružinu a jak jsi s ní spokojený?
Dík
Dík
2jiri.rucky Existuje aj ručné udelátko vyslovene na tento účel, neviem či zrovna v tomto prevedení (14mm1Ĺ-4.5cal), je to kvázi vodítko čo nastrčíš do hlavne, na konci s závitovou časťou akú potrebuješ. Skús pohladať "threading muzzle by hand". Ak neni k mání udelátko presne čo potrebuješ, sústružníka budeš potrebovať na jej výrobu. Ak nemáš dľžku hlavne definitívne určenú, ešte ti to môže bodnúť, už nebudeš musieť zhánať majstra.
Tvrdosť odhadneš najjednoduchšie s pylníkom-šup doň jednu rýhu...
Ocele č. 11 sú druhé najmäkšie (mäkšie sú len 10 000-ovky napr. aj roxor, čo je zrovna mišung)Automatové obsahujú extra sýru aby sa lahšie dali opracovať (takže s rezaním problém nebude) Ale pridáva sa aj olovo, čo spôsobý že je viac náchilný k fragmentácií, což je zlá správa ohlade k ohínaniu tej hlavne...(ale pokial je ohnutá natolko, že by blbo vypadala pri rovnej stene, na tvojom miesťe by som to skúsil)
Tvrdosť odhadneš najjednoduchšie s pylníkom-šup doň jednu rýhu...
Ocele č. 11 sú druhé najmäkšie (mäkšie sú len 10 000-ovky napr. aj roxor, čo je zrovna mišung)Automatové obsahujú extra sýru aby sa lahšie dali opracovať (takže s rezaním problém nebude) Ale pridáva sa aj olovo, čo spôsobý že je viac náchilný k fragmentácií, což je zlá správa ohlade k ohínaniu tej hlavne...(ale pokial je ohnutá natolko, že by blbo vypadala pri rovnej stene, na tvojom miesťe by som to skúsil)