Už som dávnejšie uvažoval o tom že PET-tuning udržuje pružinu v mieste z vonkajšej strany,
ale stým aj blokuje chod po celej dľžke (piestu). A čo tak vymedziť z vnútra. Vytočil som najprv testovací kus z tvrdého plastu, fungovala, a vzápätí zo železa. Nakolko ide o pomerne
malý kus kovu zvládol to aj môj pomerne ľahký kutilský sústruh(2OneTouchy). Nazval som to honostne W+W tuningom(wosher+weight alebo opačne).
Ide o to že pri vložení axiálneho-ložiska, piest som musel skrátiť o cca 5mm, a tak som ju aj zlahčil(škoda že nenameral som presne o kolko).
W+W tuning jej pridalo 18.3g-ov, ale dá sa ju ešte maximalizovať do 25-35g. Pružinu drží pekne centrálne, a nakolko na spodných 5mm je natiahnutý pomerne na fest, a zvyšok je o 0,95mm užšia, vôbec nespomaluje expanziu pružinu.
Tá podložková časť má za následok, že pružina je o trošku viac stlačená, ale tomu neprikladám až tak velkú rolu, nakolko únava materiálu pružiny, počase to ajtak egalizuje.
Podotýkám ide len a len o môj subjektývny názor a pocit, nakolko chrono stále nemám. Efekt
je porovnatelný s PET-tuningom, čo sa týka kopanca aj hluku pružiny. Rozdiel vo výkone som
nevšimol.(Viem, bez chrona...bla-bla.)
Môj pocit je, že strelba sa zjemnila dostatočne, ale ak by bolo treba, AluPET-ka popri W+W
je ešte stále aplikovatelná.