O vzduchovk?ch Gamo

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
OneTouchy
Re: O vzduchovkách Gamo

Příspěvek od OneTouchy » 19 led 2013 12:56

no ja som párkrat za sebou trafil pet vrchnák z S634 na 50m...potom sa mi prestalo dariť :( asi skrátim hlaveň :lol:

LuckyHit

Příspěvek od LuckyHit » 19 led 2013 13:08

S CFX trefuji víčka od PET na 50metrů s cca 33 - 50% úspěšností. Největší problém je pouhé 4x zvětšení.

Příští rok budu kupovat HW97 a nebo TX200, ale né kvůli přesnosti, to si patrně nepolepším co sleduju nástřely, ale protože mě na CFX vadí spíše brokovnicová pažba, chtěl bych pistolovou a nebo alespoň o chlup kolmější jak mají ty dvě jmenované. Také chci zas zkusit něco nového.
Grand Power K100 Mk7
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Martin K

Příspěvek od Martin K » 19 led 2013 13:59

LuckyHit: ještě sháníš ostrou? pojď uděláme sázku :D . pokud trefíš ze 40 ran 20 víček od PETky na 50 metrů, dám ti svoji CZ 75 B . pokud ne, dostanu tvoji CFX :wink: . nabídl bych ti i huntsmana, ale to už je trochu nepoměr, to by jsi musel k tomu CFX ještě něco přihodit :D
dycky STEYR
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 19 led 2013 14:06

Pet víčka k sázce dodám .... máme jich něco přez tunu :-)
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
LuckyHit

Příspěvek od LuckyHit » 19 led 2013 14:11

Rok jsem ze vzduchovky nestřílel, ale stejně bych do toho asi nešel. Na 30metrů jsem měl 99% úspěšnost, těch 50 metrů je už na 50% těsná hrana. Schválně pak natočím na jaře video a zkusím.

Koukám na stará videa a patrně bych prohrál.
jen tak piksla na 50 metrů -
jeden terč na 50 -
druhej na 50 -
a jelikož mi nebylo důvěřováno, tak jsem to odměřil -

Otázka co mě limituje na 50 metrů více. 4x zvětšení, nebo puška???
Myslím ale, že bez toho zrychleného přesunu, hezky vydejchanej a větším zvětšením by i to bídné Gamo 10x z 20 to víčko undalo.

PS: i ta 83 v niklu je hezká. 3 roky jsem měl 82 jako služební zbraň u celníků a střílelo se mi s ní perfektně.
Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
stasso

Příspěvek od stasso » 28 led 2013 09:22

Gamo Cfr Whisper Royal 4,5. Rozdiel oproti Gamo cfx royal? Je to vylepseny novsi model? Mala byb tam byt lepsia spust a atraktivnejsi vzhlad. Ale mna zaujima rozdiel vo funkcnosti. Ako sa znej striela a ktora je podla vas lepsia?
LuckyHit

Příspěvek od LuckyHit » 28 led 2013 14:02

Nemůžu posuzovat, ale za sebe bych moji dřevěnou pažbu z CFX za plastovou CFR vyměnil okamžitě.
Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
operatorp

Příspěvek od operatorp » 28 led 2013 16:33

Zdravím, jsem nový a chci se podělit o zkušenosti.

Koupil jsem GAMO Shadow IGT. První dojem výborný, na pohled vše OK :wink:
Střelba razantní, výkon asi odpovídá těm 16J (nemám čím měřit, ale soudím podle srovnání účinků jak je popisují jiní uživatelé tohoto fóra).
Kopance jsou menší než u pružinovky, nicméně existují a mají velmi nepříznivý vliv (např. po 50 ranách se uvolnila muška a musel jsem ji fixovat kvalitním lepidlem). Soustřel s Truglo miřidly na 10m s oporou (JSB Exact) cca 1,5 - 2 cm, lepší jsem nedocílil, blbě vidím a spušť je poměrně tvrdá (šrubek na štelování nemá žádný vliv, nepatrně posunuje jen 1. a 2. fázi - chtělo by to Charlie daTuna GTR-4G).
S namontováním zaběhaného puškoměru NikkoStirling Mountmaster AO od přítele (používá jej na Slavii) se dostavil šok a rozčarování:
Na 10m s oporou katastrofální soustřel 7cm !!!! Vadu puškoměru jsme vyloučili, na Slávce je soustřel výborný.
Při pátrání po příčině jsme zjistlili, že hlaveň má v zaklapnutém stavu vůli ve svislém i ve vodorovném směru, u mušky je pohyb dokonce 1cm do stran !!!!! Pochopitelně - v takovém stavu se hlaveň pokaždé usadí jinak a soustřel podle toho vypadá !!!!
Puška jde na reklamaci a popravdě nevím, zda se závada při takto nepřesné výrobě dá odstranit. :evil:
To jsou moje poznatky a doufám, že jde pouze o vadný kus. Uvidíme.
Kavy

Příspěvek od Kavy » 28 led 2013 18:22

Pokud dostaneš jinou,brzy se objeví stejný problém.
Nejspíš se něco od rázů povoluje.
stasso

Příspěvek od stasso » 29 led 2013 09:26

LuckyHit vsak Gamo CFR Whisper Royal ma drevenu pazbu. Myslis asi CFR IGT?
LuckyHit

Příspěvek od LuckyHit » 29 led 2013 11:00

JJ, přesně tu. Po výměně spouště je sklon pažbičky už to jediné, co mě ne CFX vadí. Střílím hlavně v sedě za stolem s puškou v předním samodomo bagu a ta pažbička má spíše brokovnicový sklon, který mi po delší době vadí jak mi vytáčí zápěstí nahoru. Potřeboval bych regulérně pistolovou rukojeť.

Mám 3 možnosti jak to rozštípnu
1. nechat si udělat do dřevěné fošny zádlab a pak si novou pažbu sám vytrvořit - což mě velmi láká, ale nevím jestli se mi chce investovat cca 2000 Kč. Ale zase věřím, že by mi to sedělo jako žádná kupovaná pažba a že bych si s tím vyhrál.

2. celou pažbu obrousit a nechat si od truhláře dolepit kus dřeva pod pažbičku a sám si ji vytvarovat v podobném stylu v jakém jsem si vytvaroval Slávii a pak namořit.

3. CFX prodat a koupit náhradu s vhodnější pažbou.

A pokud bych ji prodal, tak za co ji vyměnit. Velmi jsem poslední dobou slídil o informacích k tomu CFR IGT. Koupit se to u nás nedá. Moc by mě zajímalo jak se zlepší přesnost oproti mému CFX a jak se změní projev výstřelu, zejména s ohledem na puškohled. Jako druhá možnost je koupit HW 97K. Jako plus vidím, že je ve dřevě a přesné také je. Jenže hrozí, že ukope leckterej i dražší puškohled. Mám to tedy jen mezi těmato dvěma a nebo nová pažba na CFX.

Definitivní rozhodnutí padne až koupím novej puškohled. Už delší dobu jsem nestřílel na online terč, ale co jsem pohledal starší, tak jsem nejvíce nastřílel 165 bodů v sedě s oporou. Rezerva tam je, nikdy jsem nestřílel v leže a můj zahradní ratanovej stůl není zrovna z nejstabilnějších. Dalším limitem je pouhé 4x zvětšení Delty a hrubý duplex kříž. Takže mám v plánu koupit pořádnou optiku a zkusit co nastřílím. Kubajzz nastřílel v sedě s oporou 167, mechanik v leže 180.
Jestli se v leže dostanu na 180 nemám jedinej důvod kupovat HW97, protože přesnější nebude jediné plus by mu zůstaly pažba, spoušť a více dimenzované střeva. Mínus má celkem zásadní a to že ukopal pár puškohledů.
Potom bych si buď udělal novou pažbu na své CFX a nebo se pustím do CFX IGT s nadějí, že přesnost se ještě zlepší (to už by jsme byly nad HW a to by málokdo skousnul, že nějaké Gamo je přesnější jak HW97 :-) ) a obrovské plus by byla šetrnost k optice, mínus spušť.

Tady je můj vyhrabanej online terč.
Obrázek
Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
stasso

Příspěvek od stasso » 29 led 2013 13:28

Pozeral si na tejto stranke tu CFR?

http://www.merkuria.net/index.php?main_ ... b52bd16027
LuckyHit

Příspěvek od LuckyHit » 29 led 2013 13:56

To čumím. Máte ji podstatně levnější jak v německu http://www.paintball-shopping.de/produc ... s_id/25249

Ty o něčem takovém uvažuješ?
Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Harryk

Příspěvek od Harryk » 29 led 2013 15:19

LuckyHit: já o ní pročetl cca před půl rokem, co se jen dalo. (CFR IGT), protože jsem o ní hodně uvažoval. V česku jsem se na ni dotazoval na nějakých obchodech, kde mi odepsali, že se brzy objeví i u nich,ale doposud se tak nestalo. Nakonec jsem si připlatil cca 100 éček a koupil HW97.
Když jsem pozorně koukal na videa a četl názory na cizích fórech, tak system IGT nekope o moc míň než pružiny. Třeba Whisper IGT je u nás na pultech již nějakou dobu, tak by to chtělo si vyzkoušet.
U HW97, není to kopání nijak vyšší než u ostatních pružin. Proto se puškohledu neboj. Osvědčené na kopačky (několik tisíc ran) jsou NS řady Airking, nebo Delta tit., takže si vybereš ve více cenových relacích.
Co se týče přesnosti, tak bych dle porovnání terčů, hlavně na větší vzdáleností, určitě volil HW.
HW 97K cal.177 + Sightron S1
Atak Arms - Zoraki HP-01Ultra cal.5,5 mm + Kolimator
Slavia 618
CZ 75B cal. 9mm Luger + adapter CZ Kadet cal.22 LR
LuckyHit

Příspěvek od LuckyHit » 29 led 2013 17:41

Určitě si myslím, že HW má předpoklady k větší přesnosti. Má kratší hlaveň, je o něco těžší.

K tomu kopání. Dříve jsme řešily, že má o něco menší obsah válce v porovnání třeba s TX200 a k tomu je koncipovanej na vyšší výkon jak 16J. Také dříve dodávané exportní péro mělo dosahovat o nějaký J víc. Třeba hned z kraje jako první jak koupil Kubajzz a jako prvnímu mu na něm odešla Delta titanium 4-16. Teď nevím jak je na tom exportní pružina. Mám v plánu si pročíst celé vlákno o HW97 a zjistit jestli to byly vyjímky (vím jistě, že ještě nějaká Nikka zařvaly).

Já si cením HW97 hodně vysoko, jen mám tak nějak chuť proti nim pořád bojovat s CFX. Mrzí mě s jakým opovržením na něj někteří shlíží a přitom z něj většina ani nevystřelila.

Letos mám v plánu koupit Hawke eclipse 6-24x50 a konečně budu mít zvětšení že nebude limitujícím faktorem. Konečně zjistím kde je limit CFX.

Pušku budu řešit až příští zimu, kdy budu mít čas vysedávat a číst u netu. Já toho zase tolik nenastřílím. Každej volnej den jsem na kole a příští rok chci omezit závody a tréning a vrátit se opět k vzduchovce.
Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Odpovědět