O vzduchovk?ch Gamo
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Ja nerozmyslam nad cfr it, ale nad cfr whisper royal. Vypada ako modernejsia cfx royal. Je oproti hw97 asi o 150 euro lacnejsia. Za tych usetrenych 150 euro kupim dobru optiku:-)
Re: O vzduchovkách Gamo
Celkem by mě zajímal rozdíl ve vnitřnostech. Co jsem zaznamenal, tak změna bude ve spoušti (ale pořád patrně horší jak GRT), pak maj novou botku a novej moderátor. Ty změny mi přijdou kosmetické. mě by spíše zajímalo zkusit tu IGT. Může to mít větší potencionál jak CFX i CFR s pružinou. Chtělo by to zkusit obojí.
Grand Power K100 Mk7
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Mám doma na testování dva kusy krapet jetých Gamovek ... IGT a ještě jednu
jedna v .177 druhá ve .22 o víkendu na ně vtrhnu v Milovicích.

Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Tak cakame co steba vyleze 

Tebe bych tu nečekalAlexxxus píše:Mám doma na testování dva kusy krapet jetých Gamovek ... IGT a ještě jednujedna v .177 druhá ve .22 o víkendu na ně vtrhnu v Milovicích.

Předpokládám, že lámačky. Ale i tak alespoň o zpětném rázu se dozvíme. Jinak by mě celkem zajímalo, jak v tom IGT řeší různé výkony. Ve Španělsku to má 21 J a více, u nás 16 a v německu 7. Já bych tipoval, že je to možné snad jen tak, že se to nenatáhne celé a je tam nějakej prodlouženej zádržnej systém pro spoušť, nebo si to vůbec nedovedu představit.
Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Kolik tlaku tam dali,tolik to dá.
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
Aha, to mě nenapadlo.
Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
To: LuckyHit:
Při mém zkoumání mě taky zajímalo, jak dlouho vydrží (kolik ran) vydrží pneumatický systém a nikdo nedokázal odpovědět. Je to novinka a je to vlastně systém podobný válci zavírání kufru u dnes asi většiny aut.
To byl asi další důvod, proč jsem do tohoto systému nešel. Měl jsem v rukou kufr auta, který jsem zavíral u několika různých starších aut a můžu ti říct, že to byla katastrofa a po určitých letech byly totálně mrtvý. Určitě ale neměli zavřeno např. 4000 krát. potom by se snad už úplně rozpadly.
Tím ale nechci opravdu nic shazovat. Jsi stejnej blázen jako já před půl rokem a moc ti fandím. Hlavně pořád informuj o tom, jak jsi se rozhodl a hlavně jak to šlape.To jsou totiž důležité informace hlavně pro ostatní a od toho tu vlastně diskutujeme.
Při mém zkoumání mě taky zajímalo, jak dlouho vydrží (kolik ran) vydrží pneumatický systém a nikdo nedokázal odpovědět. Je to novinka a je to vlastně systém podobný válci zavírání kufru u dnes asi většiny aut.
To byl asi další důvod, proč jsem do tohoto systému nešel. Měl jsem v rukou kufr auta, který jsem zavíral u několika různých starších aut a můžu ti říct, že to byla katastrofa a po určitých letech byly totálně mrtvý. Určitě ale neměli zavřeno např. 4000 krát. potom by se snad už úplně rozpadly.
Tím ale nechci opravdu nic shazovat. Jsi stejnej blázen jako já před půl rokem a moc ti fandím. Hlavně pořád informuj o tom, jak jsi se rozhodl a hlavně jak to šlape.To jsou totiž důležité informace hlavně pro ostatní a od toho tu vlastně diskutujeme.
HW 97K cal.177 + Sightron S1
Atak Arms - Zoraki HP-01Ultra cal.5,5 mm + Kolimator
Slavia 618
CZ 75B cal. 9mm Luger + adapter CZ Kadet cal.22 LR
Atak Arms - Zoraki HP-01Ultra cal.5,5 mm + Kolimator
Slavia 618
CZ 75B cal. 9mm Luger + adapter CZ Kadet cal.22 LR
No ako s tým IGT systémom? Zreferuje nám o ňom niekto? Ja som kúpil GAMO Shadow DX, bohužial ešte pred naštudovaním tohto fóra, lebo sa mi pozdávala podľa parametrov a aj vzhľadom. Teraz zháňam do neho IGT piestik /lebo niekde som sa dočítal, že sa dá vymeniť miesto pružiny/, ale na SK to zatiaľ nik nemá a ani cenu nevedia. IGT vraj dáva menšie kopance a týmpádom je puška presnejšia. Tu je najväčší problém toho Shadow DX a prípadne ešte tá plastová a nepresná spúšť. Takže asi aj viacerí by sme uvítali poznatky o IGT. Ak niekto ich máte, alebo nejaké info, tak sa pochválte tu.
No ok Gamo whisper IGT mám už asi druhý mesiac už som o nej trocha písal.Má za sebou asi 2500diaboliek-strielam skoro každý deň no funguje na 100%-zatial.Myslím že to má čosi do seba to IGT.Hladko a tichúčko sa natahuje,strelba je tiež tichšia ako pružina,výkon až až-na 20m 2cm doska zo smreku.Presnost dobrá-nie je to práve AirArms alebo HW no stačí.Takže asi tak a ešte výstrel je kultivovaný a sprevádzaný jemným trhnutím.No a mám na nej optiku leapers na tej lište gamo no zatial na nej drží.To je všetko a na rozdiel od shadow alebo huntera hlaveň sa nekníše do strán 

Gamo whisper IGT mám asi od októbra minulého roka.S kvalitnou optikou som na 30m bez problémov zostreľoval vrchnáčiky z piva.Čo sa sily týka tak terče som si dával na betónový múr a aj na túto vzdialenosť z diaboliek zostávala len tenučká plackavtlačená do pórov betónových tvárnic.Troška kope a nieje až taká tichá ako som očakával ale oproti slávkam ktorých kvalitu v žiadnom prípade nepodceňujem je to zasa o dosť lepšie.Ak mám chuť zastrieľať si z niečoho čo nekope tak si vytiahnem Hammmerli cr20...ale to je zasa iná pesnička.
Presne ako vravíš silu a akú takú presnost to má a s optikou je fajn.No oproti asi väčšine pružín je tichšia ale až tak ako uvádza výrobca a predajcovia to neni. 

Očekávám dojmy z testu od Aleše 

Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Snad po neděli, ale musím zainvestovat do auta, nějaká kladka odešla ... kravál jak sviň ...
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
Jo kladka... Skôr komplet rozvody zhodiť a nové... A ak zostane len pri nich, tak to nieje až tak zlé... Horšie by bolo, keby kvôli kladke preskočila reťaz a stretli sa piesty s ventilmi... Ale nebudem strašiť. 

Umarex CPSport .177
Crosman 2250XT AirSource .22, Nikko Stirling 3-9x40 AO Mountmaster
Picasso 1,6 HDi - ex, momentálne corolla 1,6 Valvematic
:-)
Crosman 2250XT AirSource .22, Nikko Stirling 3-9x40 AO Mountmaster
Picasso 1,6 HDi - ex, momentálne corolla 1,6 Valvematic
:-)