JJ, přesně tu. Po výměně spouště je sklon pažbičky už to jediné, co mě ne CFX vadí. Střílím hlavně v sedě za stolem s puškou v předním samodomo bagu a ta pažbička má spíše brokovnicový sklon, který mi po delší době vadí jak mi vytáčí zápěstí nahoru. Potřeboval bych regulérně pistolovou rukojeť.
Mám 3 možnosti jak to rozštípnu
1. nechat si udělat do dřevěné fošny zádlab a pak si novou pažbu sám vytrvořit - což mě velmi láká, ale nevím jestli se mi chce investovat cca 2000 Kč. Ale zase věřím, že by mi to sedělo jako žádná kupovaná pažba a že bych si s tím vyhrál.
2. celou pažbu obrousit a nechat si od truhláře dolepit kus dřeva pod pažbičku a sám si ji vytvarovat v podobném stylu v jakém jsem si vytvaroval Slávii a pak namořit.
3. CFX prodat a koupit náhradu s vhodnější pažbou.
A pokud bych ji prodal, tak za co ji vyměnit. Velmi jsem poslední dobou slídil o informacích k tomu CFR IGT. Koupit se to u nás nedá. Moc by mě zajímalo jak se zlepší přesnost oproti mému CFX a jak se změní projev výstřelu, zejména s ohledem na puškohled. Jako druhá možnost je koupit HW 97K. Jako plus vidím, že je ve dřevě a přesné také je. Jenže hrozí, že ukope leckterej i dražší puškohled. Mám to tedy jen mezi těmato dvěma a nebo nová pažba na CFX.
Definitivní rozhodnutí padne až koupím novej puškohled. Už delší dobu jsem nestřílel na online terč, ale co jsem pohledal starší, tak jsem nejvíce nastřílel 165 bodů v sedě s oporou. Rezerva tam je, nikdy jsem nestřílel v leže a můj zahradní ratanovej stůl není zrovna z nejstabilnějších. Dalším limitem je pouhé 4x zvětšení Delty a hrubý duplex kříž. Takže mám v plánu koupit pořádnou optiku a zkusit co nastřílím. Kubajzz nastřílel v sedě s oporou 167, mechanik v leže 180.
Jestli se v leže dostanu na 180 nemám jedinej důvod kupovat HW97, protože přesnější nebude jediné plus by mu zůstaly pažba, spoušť a více dimenzované střeva. Mínus má celkem zásadní a to že ukopal pár puškohledů.
Potom bych si buď udělal novou pažbu na své CFX a nebo se pustím do CFX IGT s nadějí, že přesnost se ještě zlepší (to už by jsme byly nad HW a to by málokdo skousnul, že nějaké Gamo je přesnější jak HW97

) a obrovské plus by byla šetrnost k optice, mínus spušť.
Tady je můj vyhrabanej online terč.