strelba vzduchovkou na potkany/krysy/mysi vs. zakony
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
To zas byla nějaká genocida populace létajících potkanů, či co?
Re: strelba vzduchovkou na potkany/krysy/mysi vs. zakony
tak se pochlubte Poláci, 216 to by mohl říct každej 

Liebe ist in der luft! Sudet agenci.
[quote="PEPAN"]To se mi stalo taky, i v břežanech jsme potkaly myslivce a bylo to ok a bez problému, pak o hodně let zpatky se slávií 631 a tenkrát jsem byl poučen že s tím lze složit srnu.
Je to reálné? Možná na 30m do hlavy ale podle mě to je lovecká latina.
Je to reálné? Možná na 30m do hlavy ale podle mě to je lovecká latina.
Barnett Delta Storm - Excalibur Vari Zone - jednodílná montáž
Gamo CFX 4.5mm 16j - Optisan Viper 10X44 CSB
podle mě jedině na metr a pažbou 

Liebe ist in der luft! Sudet agenci.
Taky si myslím. Jednou mě tím kámoš střelil do lýtka z cca. patnácti metrů. Jenom mi to trošku natrhlo kůži, pár kapek nejcennější tekutiny a modřina na druhý den. Nejsem nimrod,ale srna Slávkou mi přijde jako totální blud.
I to video co poslal Alexxxus mi přijde na hranici uvěřitelnosti. Vypadá velice seriózně, ale králíka na 35m se 16j vzduchovkou? 5,5? Nechce se mi věřit, že by se tak nadšený lovec spokojil s 16j když tu pušku může vytunit. Neposlouchal jsem to příliš pozorně, ale o výkonu zbraně se tam nezmiňoval. Že to má 16j odpověděl až na psaný dotaz v komentáři pod video-příspěvkem. Taky si tím mohl chránit vlastní zadek (angličani mají velice přísné zákony když přijde na nelicencované zbraně).
I to video co poslal Alexxxus mi přijde na hranici uvěřitelnosti. Vypadá velice seriózně, ale králíka na 35m se 16j vzduchovkou? 5,5? Nechce se mi věřit, že by se tak nadšený lovec spokojil s 16j když tu pušku může vytunit. Neposlouchal jsem to příliš pozorně, ale o výkonu zbraně se tam nezmiňoval. Že to má 16j odpověděl až na psaný dotaz v komentáři pod video-příspěvkem. Taky si tím mohl chránit vlastní zadek (angličani mají velice přísné zákony když přijde na nelicencované zbraně).
Angláni to tak bohužel dělaj, viz např. http://austeritygrub.blogspot.cz/p/how- ... rifle.html
Mě to příjde poněkud ujetý, 2kg králík sice není 6kg zajíc, i tak si v mýc očích zaslouží aspoň 40J. A podoboně to už hodně dávno viděl i pan Flobert a to byl prosím Francouz. Moderní legislativě to ale bohužel uniklo
Mě to příjde poněkud ujetý, 2kg králík sice není 6kg zajíc, i tak si v mýc očích zaslouží aspoň 40J. A podoboně to už hodně dávno viděl i pan Flobert a to byl prosím Francouz. Moderní legislativě to ale bohužel uniklo

Zkušenosti z UK ukazují, že těch 16 J na králíka stačí.
Ad srna Slavií - proč ne, pokud se to (nezákonně a IMHO nesmyslně) upraví na .22 LR
Jsou prý mistři, kteří tu dvaadvacítku protlačí skrze normální 4,5mm lauf.
Ad srna Slavií - proč ne, pokud se to (nezákonně a IMHO nesmyslně) upraví na .22 LR

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Jo, lítá to pak jaksi naplocho
22short pak i celkem použitelně co si pamatuju(než jsem si mohl koupit malorajdu byly to zlý časy)
tý slávce jsem taky neuvěřil, zato věřim že se najde exot co to zkusí, v tom mají pravdu. Oceňuju když přijdou a normálně s člověkem promluví, oni myslivci jsou sice hrozní bonzáci, ale spíš jen mezi sebou, to aby se pak mohly ožrat na kolegův účet

tý slávce jsem taky neuvěřil, zato věřim že se najde exot co to zkusí, v tom mají pravdu. Oceňuju když přijdou a normálně s člověkem promluví, oni myslivci jsou sice hrozní bonzáci, ale spíš jen mezi sebou, to aby se pak mohly ožrat na kolegův účet

Nejde!Prostě NNe
S nimrody je to jak kde. U nás v Sudetech je to naprosto v pohodě, ale znám místa, kde je to samý zasloužilý soudruh, nostalgicky vzpomínající na doby minulé, a to je pak něco úplně jiného.
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
[quote="Queeg 512"]Angláni to tak bohužel dělaj, viz např. http://austeritygrub.blogspot.cz/p/how- ... rifle.html
Zajímavé počteníčko... A celkem vtipně psané. Takže králík na 16j asi opravdu jde.
Zajímavé počteníčko... A celkem vtipně psané. Takže králík na 16j asi opravdu jde.
http://www.mojevideo.sk/video/17c35/vid ... _mysi.html .tak toto je sila
HW 97K Optisan Viper 10x44IRS. AA TX 200 HC Hawke eclipse 6-24x50.
Myslím, že zajíc jde složit 16j - 4.5 na 30m. Při použití exakt predator tuplem. Pro věcnost diskuse bude vhodné tento názor exaktně ověřit.
Barnett Delta Storm - Excalibur Vari Zone - jednodílná montáž
jako kluk jsem je střílel slavií 620 na 15 m na hlavu
Nemám nic proti hubení drobných škůdců ani lovu, ale střílet na zajíce s 16j vzduchovkou je prasárna. Možná to jde, jak naznačuje video od Alexxxuse, ale vyžaduje to ránu s milimetrovou přesností. Bůh ví kolik zajíců v Anglii zdechá týdny v bolestech kvůli čarostřelcům, co se na nich rozhodli vyzkoušet svoje umění.
Marglin...
že ti staručká slávia nič neurobí... to možno platilo kedysi... ked tam bola originál struna po 10 rokoch to možno flusalo 3 - 4 J, ale skúšal si niekedy prieraznosť 15 J vzduchovky s polgulatou alebo špicatou diabolkou ? ak by išlo iba čisto o svalovinu tak na 20 m zlatý môj... veruže čistý priestrel tvojej ruky alebo lýtka... kludne si to môžeš vyskúšať na nejakej bravčovej slanine s kožou alebo kuse mäsa...
tým nechcem ospravedlnovať lov zveri s energiou 16 J... to by naozaj chcelo aspoň tých španielských 24 J alebo ako dávajú lovecké diany tých 30 - 35 J, ale dať sa to dá... samozrejme že ideálna by na blízko bola aspoň flobertka alebo malorážka... aby bola istota...
že ti staručká slávia nič neurobí... to možno platilo kedysi... ked tam bola originál struna po 10 rokoch to možno flusalo 3 - 4 J, ale skúšal si niekedy prieraznosť 15 J vzduchovky s polgulatou alebo špicatou diabolkou ? ak by išlo iba čisto o svalovinu tak na 20 m zlatý môj... veruže čistý priestrel tvojej ruky alebo lýtka... kludne si to môžeš vyskúšať na nejakej bravčovej slanine s kožou alebo kuse mäsa...
tým nechcem ospravedlnovať lov zveri s energiou 16 J... to by naozaj chcelo aspoň tých španielských 24 J alebo ako dávajú lovecké diany tých 30 - 35 J, ale dať sa to dá... samozrejme že ideálna by na blízko bola aspoň flobertka alebo malorážka... aby bola istota...
- - - = = = (( as mad as possible )) = = = - - -
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)