Odstrel skudcu (krysy, mysi, potkani)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Odstrel
Moja rec. O tom postihu viem no dufam ze to nejak ukecam. A k lovu, moja bezna vychadzka ma asi 2-5km lesom, hustinami a polom a to na jednu straku potrebujem aspon 3-4 vychadzky, takze si ju nalezite cenim a vychutnam. A straka je naozaj chytre zviera s perfektnym zrakom takze dostat sa k nej na vzdialenost 10-50m kvoli 16J vykonu je dost obtiazne. Kedze sa velmi zaujimam o polovnictvo a chcel by som sa stat clenom PZ, u nas je to tak ze ak poziadam o prijatie tak prva otazka je ci vlastnim nejake pozemky na ktorych ma PZ revir, pretoze tyto ludia maju prednostne pravo. Kedze nemam tak si nerobim uluzie a po dovrseni 18rokov si urobim polovnicky kurz a na listine cakatelov mi bude patrit pozicia cislo XYZ. Takze ako nepolovnik v zime nosim seno a jablka a jediny zasah do prava polovnictva je uz spominany lov straky a sojky.
kdyz sem byl mrnavej tak se na chate premnozily mysi takovym zpusobem ze jsme dostali vsichni pozvani od znameho vyslivce na veliky val kterej byl jima uplne provrtanej, opreli svoje kvery o hradbu a zahajili palbu..streliva sem vystrilel podobne jako pri nasem vzduchovko-gunshopskym setkani-pres 500..a hromada mysi byla k veceru az neuveritelna
od te doby ten val mysi oblejzaj velikym obloukem

-
- Odborník na zbraně
- Kontaktovat uživatele:
Před asi 20 lety jsem na žádost správce domu likvidoval holuby na půdách bloku domů v Praze 1. Dělal jsem to pistolí TAU 6, kulaté broky č.11 a vzdálenost mezi 10-15 metry. Šel dolů každý, byla jich (včetně guána) plná vejtřaska. (Broky a bombičky dodal správce).fidlerp píše: Holub, ako pubertak a mladsi som mal doma holubov. Kazdym vyliahnutim ich bolo privela a polievka je dobra, tak som ich po dvoch kuskoch kazdy vikend likvidoval. Samozrejme Slavkou 620 co nema ani 7J. A padol kazdy jeden, chce to bystre oko, dostatok nervov si pockat a trafit presne dokrku. A holuby ho maju dost tenky na to ako sa zda s perim.
PS: Nie ze sa tu niekto zacne ohanat humannostou. Kazdy vystrel na zijuci tvor je nehumanny, nech dopadne akokolvek.
I v té době to nebylo v souladu s právem - holuby směl ve městě střílet na zvláštní povolení jen myslivec a jen malorážkou za použití střeliva LONG, nikoli vzduchovkou či větrovkou.
Teď je ovšem situace trochu jiná, pokud vím, tak se na tuto činnost v Česku vztahuje poměrně tvrdý zákon o ochraně obratlovců a je zakázána komplet (s velice tvrdými sankcemi).
Když je Walther 7,65 dobrý pro J.Bonda, je dobrý i pro mne :D !
Některé myši jsou chytřejší než někteří lidé, cotroj píše:...od te doby ten val mysi oblejzaj velikym obloukem![]()
![]()

Já jsem odstřeloval holuby vlastnoručně vyrobenou "brokovnicí": delaboroval jsem .22 LR náboj, dosypal jsem jetšě prachu co se vešlo, pak jsem to ve vertikální poloze nabil do ZKMky, zepředu jsem tam vytěrákem naládoval kus vaty, na to jsem nasypal trochu 2 mm broků z delaborovaného brokového náboje a na to jsem nacpal druhý kus vaty. Bylo to sice velice účinné, ale bylo to tak pracné, že jsem toho nechal po dvou kusech (ovšem na krátkou vzdálenost to bylo co rána, to mrtvola). Ostatně, na co se párat s takovouhle polopředovkou, když na holuba stačí postarší vzduchovka (připravit tuhle zbraň ke střelbě, to byla práce na čtvrt hodiny

Žádná zbraň není přesnější, než jí dovolí střelec.
Slim Jim píše:Některé myši jsou chytřejší než někteří lidé, cotroj píše:...od te doby ten val mysi oblejzaj velikym obloukem![]()
![]()
?
Já jsem odstřeloval holuby vlastnoručně vyrobenou "brokovnicí": delaboroval jsem .22 LR náboj, dosypal jsem jetšě prachu co se vešlo, pak jsem to ve vertikální poloze nabil do ZKMky, zepředu jsem tam vytěrákem naládoval kus vaty, na to jsem nasypal trochu 2 mm broků z delaborovaného brokového náboje a na to jsem nacpal druhý kus vaty. Bylo to sice velice účinné, ale bylo to tak pracné, že jsem toho nechal po dvou kusech (ovšem na krátkou vzdálenost to bylo co rána, to mrtvola). Ostatně, na co se párat s takovouhle polopředovkou, když na holuba stačí postarší vzduchovka (připravit tuhle zbraň ke střelbě, to byla práce na čtvrt hodiny).
nebolo by jednoduchsie pripravit si taketo naboje? :
-delaborovat strelu z .22 lr
-vysypat prach
-vlozit papierovu dutinku do nabojnice
-nasypat prach,vatovu zatku,broky,vatovu zatku
tot vsjo

Nic takového (spolehlivého) není.
Ale až to někdo vymyslí, tak má Nobelovku jistou.

Ale až to někdo vymyslí, tak má Nobelovku jistou.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.