Odstrel skudcu (krysy, mysi, potkani)

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Zamčeno
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 05 říj 2006 22:09

Podle zakona bys nemel. A az te nekdo nacapa, bude pruser. Jinak je pravda, ze vetsina myslivcu/polovniku se tim moc nezabyva. Ono strelit straku v polni honitbe neni zadna sranda!

Kubo 630

Odstrel

Příspěvek od Kubo 630 » 05 říj 2006 22:35

Moja rec. O tom postihu viem no dufam ze to nejak ukecam. A k lovu, moja bezna vychadzka ma asi 2-5km lesom, hustinami a polom a to na jednu straku potrebujem aspon 3-4 vychadzky, takze si ju nalezite cenim a vychutnam. A straka je naozaj chytre zviera s perfektnym zrakom takze dostat sa k nej na vzdialenost 10-50m kvoli 16J vykonu je dost obtiazne. Kedze sa velmi zaujimam o polovnictvo a chcel by som sa stat clenom PZ, u nas je to tak ze ak poziadam o prijatie tak prva otazka je ci vlastnim nejake pozemky na ktorych ma PZ revir, pretoze tyto ludia maju prednostne pravo. Kedze nemam tak si nerobim uluzie a po dovrseni 18rokov si urobim polovnicky kurz a na listine cakatelov mi bude patrit pozicia cislo XYZ. Takze ako nepolovnik v zime nosim seno a jablka a jediny zasah do prava polovnictva je uz spominany lov straky a sojky.
masmen

Příspěvek od masmen » 06 říj 2006 22:42

jo zajímalo by mě, jestli někdo střílí myši . . . já jo :lol:
a plašim kočky - olovo mě příjde sadistický tak tam cpu silikon . . . :?
milius

Příspěvek od milius » 07 říj 2006 13:20

.............
Naposledy upravil(a) milius dne 10 čer 2009 01:32, celkem upraveno 1 x.
troj

Příspěvek od troj » 09 říj 2006 15:33

kdyz sem byl mrnavej tak se na chate premnozily mysi takovym zpusobem ze jsme dostali vsichni pozvani od znameho vyslivce na veliky val kterej byl jima uplne provrtanej, opreli svoje kvery o hradbu a zahajili palbu..streliva sem vystrilel podobne jako pri nasem vzduchovko-gunshopskym setkani-pres 500..a hromada mysi byla k veceru az neuveritelna :D od te doby ten val mysi oblejzaj velikym obloukem :D :lol: :lol:
Fantan
Odborník na zbraně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fantan » 11 říj 2006 19:11

fidlerp píše: Holub, ako pubertak a mladsi som mal doma holubov. Kazdym vyliahnutim ich bolo privela a polievka je dobra, tak som ich po dvoch kuskoch kazdy vikend likvidoval. Samozrejme Slavkou 620 co nema ani 7J. A padol kazdy jeden, chce to bystre oko, dostatok nervov si pockat a trafit presne dokrku. A holuby ho maju dost tenky na to ako sa zda s perim.
PS: Nie ze sa tu niekto zacne ohanat humannostou. Kazdy vystrel na zijuci tvor je nehumanny, nech dopadne akokolvek.
Před asi 20 lety jsem na žádost správce domu likvidoval holuby na půdách bloku domů v Praze 1. Dělal jsem to pistolí TAU 6, kulaté broky č.11 a vzdálenost mezi 10-15 metry. Šel dolů každý, byla jich (včetně guána) plná vejtřaska. (Broky a bombičky dodal správce).
I v té době to nebylo v souladu s právem - holuby směl ve městě střílet na zvláštní povolení jen myslivec a jen malorážkou za použití střeliva LONG, nikoli vzduchovkou či větrovkou.
Teď je ovšem situace trochu jiná, pokud vím, tak se na tuto činnost v Česku vztahuje poměrně tvrdý zákon o ochraně obratlovců a je zakázána komplet (s velice tvrdými sankcemi).
Když je Walther 7,65 dobrý pro J.Bonda, je dobrý i pro mne :D !
Slim Jim
Odborník na zbraně

Příspěvek od Slim Jim » 12 říj 2006 09:44

troj píše:...od te doby ten val mysi oblejzaj velikym obloukem :D :lol: :lol:
Některé myši jsou chytřejší než někteří lidé, co :lol: ?
Já jsem odstřeloval holuby vlastnoručně vyrobenou "brokovnicí": delaboroval jsem .22 LR náboj, dosypal jsem jetšě prachu co se vešlo, pak jsem to ve vertikální poloze nabil do ZKMky, zepředu jsem tam vytěrákem naládoval kus vaty, na to jsem nasypal trochu 2 mm broků z delaborovaného brokového náboje a na to jsem nacpal druhý kus vaty. Bylo to sice velice účinné, ale bylo to tak pracné, že jsem toho nechal po dvou kusech (ovšem na krátkou vzdálenost to bylo co rána, to mrtvola). Ostatně, na co se párat s takovouhle polopředovkou, když na holuba stačí postarší vzduchovka (připravit tuhle zbraň ke střelbě, to byla práce na čtvrt hodiny :cry: ).
Žádná zbraň není přesnější, než jí dovolí střelec.
kiwinr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiwinr » 22 říj 2006 17:42

Slim Jim píše:
troj píše:...od te doby ten val mysi oblejzaj velikym obloukem :D :lol: :lol:
Některé myši jsou chytřejší než někteří lidé, co :lol: ?
Já jsem odstřeloval holuby vlastnoručně vyrobenou "brokovnicí": delaboroval jsem .22 LR náboj, dosypal jsem jetšě prachu co se vešlo, pak jsem to ve vertikální poloze nabil do ZKMky, zepředu jsem tam vytěrákem naládoval kus vaty, na to jsem nasypal trochu 2 mm broků z delaborovaného brokového náboje a na to jsem nacpal druhý kus vaty. Bylo to sice velice účinné, ale bylo to tak pracné, že jsem toho nechal po dvou kusech (ovšem na krátkou vzdálenost to bylo co rána, to mrtvola). Ostatně, na co se párat s takovouhle polopředovkou, když na holuba stačí postarší vzduchovka (připravit tuhle zbraň ke střelbě, to byla práce na čtvrt hodiny :cry: ).

nebolo by jednoduchsie pripravit si taketo naboje? :
-delaborovat strelu z .22 lr
-vysypat prach
-vlozit papierovu dutinku do nabojnice
-nasypat prach,vatovu zatku,broky,vatovu zatku
tot vsjo :)
Péta

Příspěvek od Péta » 28 říj 2006 14:26

Sežente si stonožky a nemusíte nic střílet :lol:

Fuj ještě že u nás nic takového zatím nežije. :?
Anorektik

Příspěvek od Anorektik » 29 říj 2006 07:40

Ta myška je ňáká krmná, mládě, laboratorní či co. Vždyť 2" neni moc. Mnohonožky jsou dravci stejně jako třeba beruška (slunéčko sedmitečné). Takovýho 10" mazla bych doporučoval pro jistotu hladit v kevlarových rukavicích. :lol:
Walther P99C AS, CZ 550, S 631
milius

Příspěvek od milius » 29 říj 2006 16:23

............
Naposledy upravil(a) milius dne 10 čer 2009 01:26, celkem upraveno 1 x.
.357Mag

Příspěvek od .357Mag » 29 říj 2006 16:58

Péta píše:Sežente si stonožky a nemusíte nic střílet :lol:

Fuj ještě že u nás nic takového zatím nežije. :?
Fuj! To je hnus! :lol: To bych se bál bez pořádnejch gumáků a brokovnice vyjít na zahradu... :lol: ...zlatí potkáni :wink:
milius

Příspěvek od milius » 30 říj 2006 18:38

..............
Naposledy upravil(a) milius dne 10 čer 2009 01:26, celkem upraveno 2 x.
.357Mag

Příspěvek od .357Mag » 31 říj 2006 13:18

Chlapi nevíte o nějakým legálně použitelným svinstvu (mám na mysli dýmovnice), kterým bych naše hlodavce (myši, křečky, potkány) vyhnal z díry? Popř. aby tam zrovna pochcípali?
Dřív na to byl Krounex, ale nevím, jestli se to ještě dělá...
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 31 říj 2006 13:41

Nic takového (spolehlivého) není. :evil:
Ale až to někdo vymyslí, tak má Nobelovku jistou.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Zamčeno