Field Target, Hunter Field Target a ?esk? sklopka

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
milius
Re: Field Target, Hunter Field Target a Česká sklopka

Příspěvek od milius » 15 lis 2012 18:00

Proti sklopce ani nikomu z party nic nemám a sám píšu,že to své lidi má,další přicházejí a asi to tenkrát nemělo být.O tom žádná.Že bude mít soutěž nějaký vývoj mi bylo jasné,ikdyž mám obavy z toho "stropu",ale spíš mi šlo o ty okolní technické věci.Zahořknout je silný slovo,ale asi to tenkrát dost nenaplnilo moji natěšenost a možnostech,které nabízelo okolí,tak jsem se co do střelby vydal jiným směrem.Cen a pohárů mám dost z modelařiny a jak jsem osobně řikal,tak moje tělo už po mě soutěžní střelbu nechce :)
Ale ke sklopce.Jen jsem se podivil ty zamotanosti pravidel.Ano můžu si nastudovat,co má Kubajzz v pravidlech a víc mě nemusí zajímat,ale pokud budu číst X variant a poslouchat to pak při závodu,že tohle nesmim,támhleto mám mít tak,ale vlastně že né že se spletli,že to tak může být apd.
Tak budu myslet na zbytečnosti a blbě střílet.

Ale jedna věc mi vlastně vadí už dost dlouho.Že jsou ty srazy tak často.I proto jsem rok nebyl.

Nějak se mi ale nechce rozepisovat můj osobní názor na cokoliv.Tady to neni rozumný.

Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 15 lis 2012 18:48

taky tomu dost dobre nerozumim......na ceske sklopce se nic nezmenilo krome toho, ze je vice bezpecna (je to maly zazrak, ze se doted nic nestalo)......za ten rok co na ni chodim se posunula o hodne dopredu....jak v bezpecnosti, tak v narocnosti, organizaci atd. Navic tu pribyl zavod HFT ...sam za sebe rikam , ja zadny problem nemam a jsem rad, ze mam na vyber...kdyz budu chtit muzu jit CS nebo HFT nebo FT. Jedine co se zmenilo na pravidlech CS je bezpecnost.

Dalo by se to svest na Radlukaje :) , ze nas s Martinem vytahl do Polska (pak i Vladimira a Kubajzze) a tam jsme poznali i neco jineho/to byl ten zlom. Pro me je HFT urcite lepsi, kdybych mel volit CS nebo HFT podle pravidel, tak volim jednoznacne HFT. Stejne tak volba mezi FT a CS....volil bych FT.
Jeste Kubajzze vytahnou na nejaky poradny zavod v FT :D urcite by take zmenil nazor na nej :wink: .

Ja tu spis vidim nechut se ucit neco noveho a chovat se podle velice snadnych pravidel ktere plati pro vsechny ku prospechu vsech zucastnenych, mozna je to i tou pozvolna narustajici narocnosti, kde se 80procent 40mm killzon zmenilo na mensi prumery

Osobne fandim alesoj i kubajzzoj za to, ze nam pripravuji cim dal lepsi postrilenicko.....a pokud to chce Kubajzz delat uplne podle ofiko pravidel a pritom jeste ponecha CS, tak za me 3x ANO postupujete dal :lol:

mimochodem prijde mi to nefer vuci jemu a ostatnim co tu nekteri pisi :(
Daystate Grand Prix - Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD + Bushnell 3200 10x40
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42

http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
LaRi

Příspěvek od LaRi » 15 lis 2012 20:45

Malý zázrak. A nemůže to být tím, že nejsme banda idiotů?
Ale jinak máš pravdu.
JirkaF

Příspěvek od JirkaF » 16 lis 2012 00:33

Tady jsem našel zajímavou odpověď na dotaz.
Zakazuje zákon střelbu ze vzduchovky na vlastním pozemku.
Kdo chce tak si to může přečíst na
http://www.bezplatnapravniporadna.cz/on ... zemku.html
Nikdy není pozdě začít.
Jirka F. Písek
madbugie

Příspěvek od madbugie » 16 lis 2012 07:22

klasicky zaujímavá debata... ale tak to má byť... skúsim trošku prispieť do mlyna... ohladne tej "právnej" zodpovednosti... (z mojho "lajckého" pohladu) FT, HFT, česká sklopka, siluetky,... v podstate ide o bezpečnosť každého z nás... a 16J vzduchovka vie narobiť paseku... a ako sa hovorí opatrnosti nie je nikdy dosť... a na preteky chodia aj nováčikovia (každý z nás bol niekedy nováčikom) a ludia nemusia všetko vedieť... prípadne aj adrenalín a nadšenie robia svoje atd. proste shit happens... ;-)

- takže ked mierim na terč tak na terč, ináč hlaveň smerom do zeme a hlavne neopierať o topánky ;-) (a pri transporte prípadne zásobník vonku, nabíjacia páčka odistená, hlaven zalomená, naťahovacia páka vonku, poistka zaistená... proste ako sa len dá) lebo hrdinov sú plné cintoríny...

- "organizátor" pretekov aj ked zatial oficiálne preteky to u vás nie sú, lebo nie je tu občianske združenie, klub, zväz ktorý by to zatial "právne" zastrešoval, čiže by bolo otázne čo to vlastne organizátor je (zatial je to asi vo forme, že parta kamarátov sa stretla...) by mal niekde pred pretekom vydať oficiálne propozície preteku, kde budú uvedené náležitosti ako čo, kde, ako, atd. kde v programe bude uvedené, že pred štartom pretekov bude poučenie o bezpečnosti a manipulácii atd. - čiže v prípade "nehody" by toto bolo brané ako akýsi podklad zodpovednosti každého jedinca za svoje konanie... aj ked by to bolo ústne, je tam kopa svedkov že "školenie" bolo a každý si je vedomý svojho konania a následkov podľa zákona o zbraniach a strelive...

takto to býva na väčšine pretekov, pred začatím - poučenie (niekde sa vyžaduje aj písomná forma)

- organizácia preteku samotného - pred pretekom by asi mal byť pretek nahlásený minimálne na obci (prípadne požiadať starostu aby to vyhlásil v obecnom rozhlase), kde sa koná prípadne aj na príslušnom policajnom okrsku, dalej označenie tabulkami s výstrahou pred vstupom do areálu alebo v okolí príjazdových ciest, že sa tu koná taký a taký pretek a treba zvýšiť opatrnosť pri pohybe v lese... lebo hubári sú vynaliezavý... z toho plynie aj stavba trate... sklopky musia byť umiestnované tak aby v dostrele bolo všetko vidieť... čiže nedám sklopku vysoko na strom, s tým že o 200 m za tým je dedina, diabolka pod sklonom preletí aj 300 m a stále má energiu zraniť... čiže nestrielať cez horizonty, daleko do rokliny a podobne. čiže stavitel trate musí myslieť na to, že čo sa stane ak sklopku nezasiahnem kam to poletí...

- rozdeľovať ludí do dvojíc, či trojíc tak aby tam bol ostrielaný veterán a nováčik, na ktorého bude "dohliadať" prípadne mu radiť, upozorňovať na nedostatky a podobne... a tak učiť... či už bezpečnosť samotnú alebo aj v možnostiach strelby... (teda kto sa nebojí konkurencie :D )

ono je toho určite viac ale aj s týmto treba nejako začať... myslím si že už ste sa rozrástli do slušných rozmerov, že by si organizovanie vašich pretekov zaslúžilo aj nejakú "oficiálnu" úpravu... ja viem že je s tým určite viac roboty, ale prúser sa stane len raz...

ako s oblubou hovorím (volný citát z Men in Black): člověk ten je chytrej, ale lidstvo, to je jedno velké tupé stádo...

PS: samozrejme že väčšina z toho čo tu píšem, sa viac či menej určite dodržiava, ale priestor na zlepšenie je tu vždy, či ?

a už len jedna fotečka z MS v FT :D že aj majstri tesári sa sem tam utnú...

Obrázek
- - - = = = (( as mad as possible )) = = = - - -
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
Barys

Příspěvek od Barys » 16 lis 2012 09:17

U nás je to neorganizované a nikdo nenese zodpovědnost za druhého .Každý kdo způsobí ujmu na zdraví nebo majetku je zodpovědný za svůj čin,když je to dítě je to jeho rodič či zák. zástupce.Prostě tak to je a tak to zůstane.
Jestli se někdo v případě nehody bude vymlouvat na organizátora ,který není ,tak mu to nebude k ničemu.Protože organizátorem ,když přijde 40 lidí je on z 1/40.
Pak se bude posuzovat jen podstata jeho činu,nikdo ho nenutil vystřelit.
Když tam mám dítě jsem za něj plně odpovědný sám! (což je můj případ)
Warthog

Příspěvek od Warthog » 16 lis 2012 11:37

Souhlas s Barysem - každý sám za sebe. Větší oficiálnost a formality povedou u části lidí k tomu, že se začnou spoléhat na to, co udělal či měl udělat někdo jiný, přestanou si dávat takový pozor a na průser je zaděláno.

Z madbugieho elaborátu souhlasím asi s jedinou věcí - a to tím sestavováním teamů tak, aby existoval nějaký dohled nad nováčky, kteří mohou být méně zkušení a u kterých třeba ještě nevíme, co od nich můžeme čekat. V závislosti na konkrétní situaci třeba někdy ještě tu dohodu se samosprávou (pokud to bude uprostřed hlubokého soukromého lesa, tak je to dle mého názoru zbytečné).

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
madbugie

Příspěvek od madbugie » 16 lis 2012 12:36

chuapci... asi sa zle chápeme... to že každý za seba platí stále... neviem, kto by sa mal na čo a na koho spoliehať a v čom ?

ono ked to nadnesiem... žeby sa nejaká diabolka zatúlala a niekoho v dedine trafila... už to nebude žiadne každý sám za seba ale médiá, polícia, samospráva z vás pomali urobia ozbrojené povstanie... :wink:

v podstate som popísal stav, kedy je niečo "organizované", má to dané propozície a pravidlá, je to ohlásené na príslušnom miestnom úrade (ono čo je to hlboký les ? na SVK aj CZ je dedina, usadlosť pomaly každé 2 km...) a pred každým závodom prebehne krátke 5 minutové "školenie" o tom ako nosiť zbraň, kedy nabíjať, ako strielať, ako sa presúvať medzi stanovišťami a ako reagovať na povely pískaním a je to...

"školenie" nemôže byť na škodu... a stále platí, že za svoje konanie si je zodpovedný každý sám... na tom sa nič nemení...

a ked sme v tom lese, čo na to poľovnícky zákon? (už trošku srandujem ;-) )
- - - = = = (( as mad as possible )) = = = - - -
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
Harryk

Příspěvek od Harryk » 16 lis 2012 17:51

Toto jsem psal již o stránku zpět. To, že to někdo svolá , ještě neznamená, že je organizátor! Čili každý zodpovídá sám za sebe.
A podpis seznámeníse s pravidly je jednoduchý: vyplněním formuláře - zápisu do soutěžní listiny zároveň stvrzuji, že jsem se podrobně seznámil s pravidly soutěže, vyvěšenými na internetu. Pak nemusí nikdo nic podepisovat na místě soutěže a věc je vyřešena. Samozřejmě každý si musí být vědom toho, že plně zodpovídá za vše, co se svojí zbraní způsobí.
Pochybuji, že by Kubajz, Alexxxus či jiní lidé, co dnes soutěže svolávají (píši svolávají, nééé organizují), plně převzali veškerou zodpovědnost za všechny soutěžící.
HW 97K cal.177 + Sightron S1
Atak Arms - Zoraki HP-01Ultra cal.5,5 mm + Kolimator
Slavia 618
CZ 75B cal. 9mm Luger + adapter CZ Kadet cal.22 LR
Chuarés

Příspěvek od Chuarés » 16 lis 2012 20:23

Tak teď v tom mám hokej, tedy v tom co kdo organizuje - svolává. Pochopil jsem to tak, že Kubajz pořádá " Českou sklopku" a Alexxxus "Českou krysu". Nebo tu akci jenom svolávají ? Tedy nejsou organizátory ale svolavatelé ? To je ale divný, protože samo se nic nezorganizuje. Je to nějaký divoký .. asi. Jak to mají v UK, IT, .. PL atd. ?
Martin K

Příspěvek od Martin K » 24 lis 2012 18:28

je tohle ještě pořád " stoj s oporou " ? podle mě ano :D
Přílohy
20121124_152020.jpg
20121124_152020.jpg (88.04KiB)Zobrazeno 1454 x
dycky STEYR
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 24 lis 2012 19:00

Ano, je to naprosto podle pravidel. :D
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 24 lis 2012 19:07

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
mikiki

Příspěvek od mikiki » 24 lis 2012 19:43

Já si po přečtení výsledků uvědomil, že jsem šel tento rok (Česká sklopka) jen půl závodu ..... no, to bych radši ani nezapočítával :(
pussylala
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pussylala » 25 lis 2012 14:32

Kolik nejlepších výskedků si počítal?

Edit: Už jsem si odpověděl sám. 7 závodů. A má to kluk spočítané dobře. Škoda :evil:

:lol:
Odpovědět