Vzduchovky Hatsan

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
fidlerp

Příspěvek od fidlerp » 06 říj 2006 13:51

malefactor píše:Nemyslím si že hlaveň chytne nějakou vůli u 125. Obecně jsou tyto lámačky velmi dobře provedeny a co já vím tak u cca 20 let staré slávky je hlaveň naprosto bez jakýchkoliv vaklů. Jinak 125 je nejtěžší z řady a je to prostě kanón. Myslím ale že je i dost přesná. Nestřílel jsem na víc jak 40m (okraj pozemku), ale když je dobré střelivo tak s optikou OK i 40m. Chtělo by to ale silnější (originální) pružinu. Na to mi Kozap vůbec neodpovídá. Nevíte kde by se dala sehnat nějaká?
Chce to vytiahnut a pozriet aka je tam pruzina. Mozno GAMO pruzina pasuje. No ale to sa dostanes nad povoleny limit takze bez ZP nedoporucujem.

Inak HATSAN 105 je lahsi lebo ma plastovu pazbu, nevidel som ale predajca ju mal kym ju nepredal a povedal ze tato orechova je podstatne lepsia a krajsia. A tazsia, ale s BIPOD je to jedno.
Obe moje Slavky maju volu, asi stastie na dobry kus. Tie GAMo lamacky su smejdy, lebo medzi telo a hlaven davaju plastove podlozky co je na grc. Po 100 a viac ranach to zacne chytat nehoraznu volu.
Inak super ze aj 125 je pouzitelna s nejakym tym zvacsovatkom.

Este naokraj, ja som ju kupil u jedneho miestneho polovnika co ma polovnicke potreby a distributor je KOZAP.

mikiki

Příspěvek od mikiki » 12 říj 2006 13:53

Tak jsem rozšířil Vaše řady a pořídil si Hatsana 100 v ráži 4,5 mm. Dle příspěvků jsem zjistil, že nejlepší bude ji rozebrat, vyčistit/vyleštit, upravit spoušť, upravit pružinu atd. Mohu opravdu tuto vzduchovku rozebrat - nepřijdu o záruku např. na tu pružinu. Někdo tady psal, že prý to také rozebral a pak zjistil, že je vše sko O.K. a pak to zase složil. Poraďte, mám rozebírat, popř. upravovat nebo ne? Jo jen poznámečka, při stlačování pružiny to trošku vrže, je to normální - nebo se mám opravdu vrhnout na rozborku nebo stačí promazat :P
fidlerp

Příspěvek od fidlerp » 13 říj 2006 15:27

mikiki píše:Tak jsem rozšířil Vaše řady a pořídil si Hatsana 100 v ráži 4,5 mm. Dle příspěvků jsem zjistil, že nejlepší bude ji rozebrat, vyčistit/vyleštit, upravit spoušť, upravit pružinu atd. Mohu opravdu tuto vzduchovku rozebrat - nepřijdu o záruku např. na tu pružinu. Někdo tady psal, že prý to také rozebral a pak zjistil, že je vše sko O.K. a pak to zase složil. Poraďte, mám rozebírat, popř. upravovat nebo ne? Jo jen poznámečka, při stlačování pružiny to trošku vrže, je to normální - nebo se mám opravdu vrhnout na rozborku nebo stačí promazat :P
Ja idem rozobrat mojho Hatsana 100 zajtra. Mam volny cas tak sa idem pozriet na creva a tak. Dam vediet ako to dopadlo.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 13 říj 2006 15:45

Na straně 7 je napsáno jak na to, tak se tam pro jistotu koukněte, ať nad tím nemusíte bádat jak muj tata. :wink:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
fidlerp

Příspěvek od fidlerp » 13 říj 2006 16:45

Kubajzz píše:Na straně 7 je napsáno jak na to, tak se tam pro jistotu koukněte, ať nad tím nemusíte bádat jak muj tata. :wink:
Dik Kubajzzi, to mam dokonca vytlacene ako navod. Takze priprava prebehla riadne.
fidlerp

Příspěvek od fidlerp » 17 říj 2006 16:56

No,

Tak som vykonal nakoniec rozborku a zborku Hatsana.
Najvacsi problem som mal s vyrazenim kolika na napinacej pake ale nakoniec sa vsetko zadarilo.
Bolo nutne vycistit sajrajt z v nutra valca na piest. Tesnenie na pieste poskodene nemam a pruzina je dlha ako GAMO, akurat s vacsoim stupanim co je super. A z hrubsieho drotu. Aj tak som ju hned podlozil 3 (troma) podlozkami na M10. Takze to o nieco lepsie striela. Este som sa zapotil pri vkladani pruzinky do spuste ale aj to som nakoniec po nacviku zvladol.
Ale ma najviac zaskocil koniec valca. Cely je z plastu a ja tomu moc neverim, takze najblizsie to znova rozoberiem a dam vyrobit taky isty ale z nerezu a pociernit. Nerad by som dostal spetnu supu od pruziny.
Srobik na spusti je naozaj kratky. taky kratky ze po naskrutkovani po hlavicku vobec nesplna soj ucel, tak som dal dlhsi a hned je to lepsie.

Takze tak
mikiki

Příspěvek od mikiki » 18 říj 2006 21:16

Tak jsem se rozhodl, že toho svého Hatsana také rozeberu a dám info, jak to vypadalo u mne.
Lada

Příspěvek od Lada » 20 říj 2006 13:50

Tak že bych to také zkusil, přes zimu, ale prdlajs tomu rozumím abych to pak dal vůbec dhromady :? mě by určitě něco potom zbylo navíc :oops: :lol: můžu na tom něco podělat?
Slim Jim
Odborník na zbraně

Příspěvek od Slim Jim » 20 říj 2006 14:02

fidlerp píše:..dam vyrobit taky isty ale z nerezu a pociernit...
Nechci ti do toho kecat, ale nerez nenačerníš, kdyby ses zbláznil (leda bys měl k dispozici nějakou speciální lázeň, ale dost pochybuju, že něco takového vůbec existuje). Vtip je v tom, že nerez je právě od toho nerez, že se černit ani jinak povrchově upravovat nemusí. Proto téměř neexistujou technologie, které by to umožňovaly :wink: . Pokud to chceš mít barevně sladěné s ostatním železem, nech to udělat z uhlíkovky a nabrynýrovat. Nemusí to být ani žádná extra kvalitní ocel- ty měkčí a méně ušlechtilé oceli se zpravidla černí líp než ty ušlechtilejší a to je v tomhle případě důlžitější než tvrdost (jestli tam původně byl plast a ještě tě to nezmrzačilo, tak by to musel v pohodě vydržet i hliník nebo nějaká podobná máslovina).
Žádná zbraň není přesnější, než jí dovolí střelec.
fidlerp

Příspěvek od fidlerp » 20 říj 2006 14:09

Slim Jim píše:
Nechci ti do toho kecat, ale nerez nenačerníš, kdyby ses zbláznil (leda bys měl k dispozici nějakou speciální lázeň, ale dost pochybuju, že něco takového vůbec existuje). Vtip je v tom, že nerez je právě od toho nerez, že se černit ani jinak povrchově upravovat nemusí. Proto téměř neexistujou technologie, které by to umožňovaly :wink: . Pokud to chceš mít barevně sladěné s ostatním železem, nech to udělat z uhlíkovky a nabrynýrovat. Nemusí to být ani žádná extra kvalitní ocel- ty měkčí a méně ušlechtilé oceli se zpravidla černí líp než ty ušlechtilejší a to je v tomhle případě důlžitější než tvrdost (jestli tam původně byl plast a ještě tě to nezmrzačilo, tak by to musel v pohodě vydržet i hliník nebo nějaká podobná máslovina).
To hej,

Ma nenapadlo ze sa nerez neda pociernit. To by ma na to aj hned strojari upozornili.
Oproti plastu je aj hlinik podstatne lepsi. Takze to necham spravit zelezne a pociernit a bude pokoj. Nevyzera to ze by sa to islo urvat, ale tomu neverim aj ked som este nikdy nepocul ze bu mu dal Hatsan po hube.

Este som musel opracovat koniec hlavne. Ten vyvrt bol dokonceny otrasne. Kopa spruzlin ktore robili na diabolkach cudne ryhy, tak som to odihlil a hned je to lepsie.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 20 říj 2006 14:36

Nevěřím, že by to mohlo vyletět. Je to sice z plastu, ale skrz to je prostrčen jako prst tlustý kolík z oceli. To by nevyletělo ani kdybys do toho mlátil celý den kladivem. Kromě toho je to ještě z poloviny v pažbě. No a na to místo nesměřují žádné údery, nemyslím, že by to tam bylo nějak zvlášť namáhané.
Ale kdyby ten uzávěr byl ze železa, tak by to mohlo mít jiný účinek. Nebyl by tak těžký na předek. No ale zase už je tak jako tak dost těžký, je na něm železa až až, tak proč ho dělat ještě těžším?

2Lada:
Jestli najdeš odvahu odvrtat ten čep, tak pak už to zvládneš. :lol:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Kocik

Příspěvek od Kocik » 20 říj 2006 18:07

Slim Jim píše:
Jak teda vysvětlíš že plno nožů z "nerezu" (420, 440, AUS6, AUS8, ATS34) je černěných??? :wink:
mc.gyver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mc.gyver » 21 říj 2006 00:28

A všiml sis někdy že z těch nožů to jde docela dobře dolú!?Pokud brynýruješ ocel jedná se o kyseliny a sole a takový to brynýr vniká do materiálu a ten chemickou cestou obarví.Nebo se dá brynýrovat tepelně,ale není to nic jednoduchého mám s tím mnoho zkušeností a třeba taková pérová ocel se dá brynýrovat od žluté,přes červenou do modré ,až na černou.
kiwinr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiwinr » 22 říj 2006 00:08

Mozte niekto, kto ma Hatson 125 prosim napisat ci ste s nou spokojny,aky dostrel --> rozptyl a aj aku priebojnost ma.Ci sa vyskytli nejake vady aatd...Premyslam o kupe kupe v kalibry 4,5 v ciernom prevedeni(strasne sa mi paci :D ) cem neskor dokupit BIPOD,optiku a pouzivat na odstrel malych skodcov...Vdaka :wink:
Voris

Příspěvek od Voris » 22 říj 2006 09:49

Všechny vzduchovky na našem trhu jsou upravovány tak, aby jejich energie nepřesáhla 16J. Hatsan 125 je za těchto podmínek pouze velká těžká předražená lámací plastová vzduchovka, jejiž výkon bude stejný jako výkon kteréhokoliv slabšího Hatsana, např H70.

Hatsan 125 se vyplatí pouze v případě že jsi už předem rozhodnutý vyměnit pružinu za originál a dostat tak 300 m/s v kalibru 5,5mm. (A stanout mimo zákon ;-) )
Odpovědět