Vzduchovky Hatsan

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 02 říj 2006 15:29

Tak jsem zkoušel střílet z Hatsana 100 na 50 metrů. :wink:
10 ran v sedě s oporou.
Koukněte:
Obrázek
Bohužel jsem už měl jen příbramské standardy, ale nevím, jestli by to s jinými bylo lepší.

Jo, a zase jsem tomu upravil spoušť. Vyhodil jsem tu příšerně tvrdou pružinku co tam je (je tam jenom jedna) a místo ní dal kus uštípnutý z pružinky z čínské propisky. Došlo k rapidnímu snížení odporu spouště. Takže zase nějaký pokrok, pořád to po krůčcích vylepšuju, ale pořád je to ještě dost blbé, uvidíte v Plzni sami. Možná je to tím, že to byla pružinka z čínské propisky, kdyby to byla pružinka z americké propisky, tak by to desítky střílelo samo. :lol:
Konečné řešení by asi bylo koupit spoušť Record od Weihrauchu, prý se tam dá napasovat, díval jsem se dneska, že se dá koupit u Vargy. Kdyby to šlo, tak by to byla bomba, údajně je to asi nejlepší spoušťové ústrojí, co se v současnosti u lámaček vyrábí.

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
malefactor

Příspěvek od malefactor » 02 říj 2006 15:39

JO pěkný na 50m. Já střílim z okna na cca 35m na takový kovový korito s panáčkama a dá se tam uchytit i terč. Taky něco nastřílim a pošlu. Ještě jsi nenapsal zda a jakou máš optiku s úchyty. U toho modelu 125 je možnost štelovat tuhost spouště. Jsou tam ty šrouby dva jeden na tu tuhost a druhý myslím na promáčknutí spouště.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 02 říj 2006 16:47

Optika je tam šmejdovní Tasco 3-9x40 z Polska za 700,- s děsivým obrazem. Montáž je dvoudílná za 100,-. Tedy samé kvalitní věci. :lol:

Jaká je ta spoušť u H125?
Co jsem viděl fotky, tak to začali dělat nějaké vylepšené.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Petrino

Příspěvek od Petrino » 02 říj 2006 22:20

odp. pro malefactor : taky jsem zkoušel Rocket od Gama. Absolutně nejhorší průbojnost ve srovnání s Gamo Magnum i s klasickým Boxerem, srovnatelná snad s Gamo Hunter. I když narozdíl od Hunteru mi lítá docela přesně / S 634/ . Když jsem se nad tím zamyslel, tak okolo ocelové kuličky je poměrně velký kruh olova, který projektil po nárazu zabrzdí - vyzkoušeno na různých materiálech. Funguje tedy podobně jako Match střelivo. A L E na velmi silném skle o které se ostatní pouze odrazí nebo jej naprasknou se projeví ta kulička a sklo roztříští. Takže použití patrně nebude v průraznosti. Tak jej mám v záloze pro speciální použití. A do hlavně mi jde docela dobře. Na stránkách výrobce je u tohoto střeliva mimochodem uveden výkon až při úsťové rychlosti 290 m/s. A na to si tady jaksi nesáhneme. Ale pak to musí být zajímavé.
fidlerp

Příspěvek od fidlerp » 03 říj 2006 00:20

Tak som sa stal konecne majitelom Hatsana Mod 100 cal 177. Pekna orechova pazba, slusne spracovanie zeleza, dlha rybyna na montaz (no name vyrobene pre Daisy kupene v USA za 32USD 3-9x40 drzi nastrel, zevraj vyrobene specialne pre piestove vzduchovky). V nedelu som ju nastrelil na 30 metrov, pripojim terc a rozstrielanu krabicku od diaboliek (plechovu) skrz naskrz. Co rana to zasah. Do krabicky strielane brokmi nr.11, do terca Gamo Match.
Na strelbu v stoji trochu pritazka aj ked nie az taky problem pre mna (197cm).
Plastove otvorene mieridla, hledi sa mierne hybe. Nestrielane na otvorene mieridla, len na optike.
Najvacsia nevyhoda co som nasiel je tvrda a dlha spust, upravim podla vzoru kabajzz (ale s USA pruzinkou) a nie najlepsie vkladanie diaboliek do hlavne. Pri pouziti Diabolo standard je niektore kusky problem zasunut kompletne do hlavne. Taktiez som vymenil tesnenia na "zavere" za hrubsie z vodovodnych baterii. Lepsie tesnia.
Takze, oproti slavkam nieco presnejsie pre optiku vdaka pevnej hlavni, priebojnost lepsia (rovnaka ako na mojej slavke 630 s pruzinou Gamo a odlahcenom pieste zo Slavky 634 alebo slavke 631 po tej istej uprave) oproti S634. Ale vdaka optike pouzitelnejsia na vacsie vzdialenosti. Takze, ucel na ktory som si ju obstaral je splneny. Slusnejsia vzduchovka za menej penazi. Zasa nie som taky fajnsmeker aby som si kupoval predrazenu CZ200S. Uvidime spolahlivost casom. A este, oproti slavke skor nachylna na hrdzavenie - napinacia paka.

Peter
malefactor

Příspěvek od malefactor » 03 říj 2006 09:29

Jo jo ty Rocket jsou naprd. Nicméně to ustřelilo kus větve ze stromu, nějak to prostě rozdrtí do čeho narazí. Jinak Magnum prostě nejlepší od Gama a podobné jsou Huntery, mají velmi podobné hlavičky. Naoko jsou Matche, který se snažim dostřílet a už nepoužívat. Přijde mi že co kus to originál. Každá se do laufu strká s jinou tuhostí a když jde hůř rejpnu do ní nehtem zářez a to už může dost zarotovat. Ještě mám Expansion myslím od Gama a ty maj takovou kulato špičatou hlavičku. Moc ja taky nepoužívám.
Efektní je střílet do Petky plné třeba vody. Vidíte jak po zásahu čůrá voda a kde. Jinak ta spoušť má jen jeden šroub u té 125 a to na tuhost. Budu ji v nejbližší době celou čistit tak hodim fotky.
karols

Příspěvek od karols » 03 říj 2006 13:15

fidlerp píše:Taktiez som vymenil tesnenia na "zavere" za hrubsie z vodovodnych baterii. Lepsie tesnia.

Peter
Aké tesnenia máš na mysli?
fidlerp

Příspěvek od fidlerp » 03 říj 2006 14:32

karols píše:
fidlerp píše:Taktiez som vymenil tesnenia na "zavere" za hrubsie z vodovodnych baterii. Lepsie tesnia.

Peter
Aké tesnenia máš na mysli?
Tesnenie na hlavni ake najdes aj na Slavke. Je to O-keuzok s ciernej gumy priemer tusim 6mm a viac hrubky 1-2mm, nemeral som.

No a slubene obrazky

Peter
Přílohy
Re-exposure of PICT3394.jpg
Moja najnovsia kraska
Re-exposure of PICT3397.jpg
Krabicka rozstrielana brokmi c.11 na 30 metrov
Re-exposure of PICT3398.jpg
Zadna stena
fidlerp

Dodatok - terc

Příspěvek od fidlerp » 03 říj 2006 14:34

Este slubovany terc. Tie try strely nalavo dole su nastrelne, zvysok strielany rad radom bez kontroly zasahu pocas strielania a naslednej korektury, cize viac menej na jedno miesto podla mojich moznosti a schopnosti. Priblizenie na 5.
Přílohy
Re-exposure of PICT3399.jpg
A este terc na 30 metrov strielane lezmo s BIPOD a s Gamo Match diabolkami
Petrino

Příspěvek od Petrino » 03 říj 2006 16:41

Pánové, trochu k přesnosti - na jiném fóru se probíralo Gamo a přesnost, tedy spíš nepřesnost kvůli snížení výkonu pro ČR. Jak tady píšete, z Hatsanů je asi nejpřesnější mod. 100 a 105 kvůli pevné hlavni - ten si na jaře chci pořídit, ale z nové série - třeba zase něco vylepší. Když se podívám na domovské stránky Hatsanu, tak u modelu 100 i 105 je v originálu úsťovka 255 m/s, u 125 hodně přez 300 a u mod. 90 a 80 - 300 m/s. Takže ty 100 a 105 jsem jdou neomezené a bez úprav. Že by i tohle byl důvod - že jsou tak, jak byly navrženy a vyrobeny. U 125 asi omezení nevadí, podle toho jak je kolega spokojený. Co si o tom myslíte ?
mikiki

Koupě Hatsana

Příspěvek od mikiki » 06 říj 2006 10:29

Tak jsem se rozhodl, po přečtení příspěvků, koupit Hatsana 100. Jen mám dilema zda v 5,5 nebo 4,5. Nějakou tu vzduchovku již mám, i když jsem spíš příznivcem i majitelem CO2 (Drulov, Walther, Lov21) a proto pošilhávám po nějaké té pístovce. Před mnoha lety jsem měl nějakou Slávku snad to byla 620 a proto bych uvítal radu (snad Kubajze :lol: ) zda je ta jeho 100 v 5.5 O.K., nebo by si teď, po delší době radši koupil 4,5mm.
mikiki

Ještě jedna verze

Příspěvek od mikiki » 06 říj 2006 10:53

Co si myslíte o Hatsanovi 125? Vím, že je to lámačka, ale jsem teď na vážkách 100 nebo 125.
fidlerp

Re: Ještě jedna verze

Příspěvek od fidlerp » 06 říj 2006 12:27

mikiki píše:Co si myslíte o Hatsanovi 125? Vím, že je to lámačka, ale jsem teď na vážkách 100 nebo 125.
Po hatsanovi 125 som tiez pokukoval, ale u mna vyhrala pevna hlaen na pouzitie optiky. Mam slavku 620 aj 630 a na tej druhej spominanej som skusal ako puskohlad tak aj kolimator. No ale vobec sa mi to neosvedcilo, lebo bez tychto pomocok som strielal presnejsie. Ta lamacka ak chyti volu tak je optika zbytocna.
Ale zalezi na tebe na co ju potrebujes. Ked nieco silne na lov alebo kratsiu strelbu tak 125, ked nieco presnejsie s optikou na vacsie vzdialenosti tak 100.
Ja kdezto mam uz 2 na kratku vzdialenost, tak som chcel nieco na dlhsie s pevnou hlavnou co 100 splna bez problemov a za dobru cenu.
mikiki

Příspěvek od mikiki » 06 říj 2006 13:32

Tak je to jasný, po váhání (možná vypadám jako nějaký váhavý střelec :D ) se rozhoduji pro 100 s "tureckým" ořechem a v 5,5 mm. Jdu objednávat - asi u Kozapu. Díky miki.
malefactor

Příspěvek od malefactor » 06 říj 2006 13:35

Nemyslím si že hlaveň chytne nějakou vůli u 125. Obecně jsou tyto lámačky velmi dobře provedeny a co já vím tak u cca 20 let staré slávky je hlaveň naprosto bez jakýchkoliv vaklů. Jinak 125 je nejtěžší z řady a je to prostě kanón. Myslím ale že je i dost přesná. Nestřílel jsem na víc jak 40m (okraj pozemku), ale když je dobré střelivo tak s optikou OK i 40m. Chtělo by to ale silnější (originální) pružinu. Na to mi Kozap vůbec neodpovídá. Nevíte kde by se dala sehnat nějaká?
Odpovědět