Field Target, Hunter Field Target a ?esk? sklopka

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Martin K
Re: Field Target, Hunter Field Target a Česká sklopka

Příspěvek od Martin K » 15 lis 2012 10:20

Warthog píše:Na otázku: „Kdo to tady organisuje“ (jakož i na ca 99 % všech otázek, kladených policií) existuje pouze jedna odpověď: „Po tom vám nic není“. Za konkrétní vystřelené oko zodpovídá konkrétní střelec. I pokud bych to byl já, nechápu, proč to házet na pořadatele.
ty nemusíš nic na nikoho házet, tuším, že s tím má pořadatel každopádně co do činění. třeba, že zanedbal právě tu bezpečnost.
myslím, že by ti mohl po tomto víkendu pořadatel jedné rallyeshow vyprávět... a taky za to nemůže, že nějaký kopito nezvládlo svojeho nadupanýho myšáka, udělalo jistojistě jezdeckou chybu a smetlo 4 holky.

dycky STEYR
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 15 lis 2012 10:43

Ja souhlasim s Martinem....ono to je plkani jen nez se neco stane, pak bude kazdy koukat jak vrana. slova jako co vam je po tom by asi nezabrala. Samozrejme je, ze hlavni vinu nese strelec, ALE pokud on rekne, ze nebyl seznameny s bezpecnostim predpisy, tak pujdou za kym? I kdyby z toho vysli vsichni dobre, tak by to bylo spousta starosti a opletacek. Navic vsichni vime jaci jsou urednici a urcite by to neprospelo tomuto sportu, notabene kdyz o nem nemaji ani paru. Mozna by se to ale po reportazi na NOVE rozrostlo a dostalo do povedomi lidi :-)

Krasne to bylo videt v Bohumine...spousta novych lidi co nikdy na zavode nebyli a bezpecnostni naviky zadne.....porad mi nekdo miril hlavni do obliceje. Slovaci z toho byli uplne v .... , na jejich strankach se o tom pise
Daystate Grand Prix - Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD + Bushnell 3200 10x40
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42

http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
Warthog

Příspěvek od Warthog » 15 lis 2012 10:46

A čo si Kefalín predstavítě pod takým slovom "organizátor"? Zcela vážně - z hlediska zákona jsou naše setkání definovatelná velmi blbě. Asi jako když si pozveš pár lidí na zahradní grilovačku. Je organisátorem ten, kdo zajistí pozemky k použití? Nebo ten, kdo staví trasu? Nebo někdo, kdo dohlíží na průběh soutěže s píšťalkou?

U těch automobilových soutěží je jasně daná pořádající organisace, existují oficiální postupy na nestandardní využití komunikací apod. takže to IMHO úplně srovnatelné není.

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Martin K

Příspěvek od Martin K » 15 lis 2012 11:00

Warthog píše:jakož i na ca 99 % všech otázek, kladených policií existuje pouze jedna odpověď: „Po tom vám nic není“.
hele, Jirko, že jsi to takhle pěkně nevysvětlil těm německejm četníkům, co ti dali 3300 éček pokutu? :lol:

a co se týče těch našich srazů, tak by mě docela zajímala ( i když by nemusela ) nějaká právní analýza a rozbor takové situace. můžeme tady plkat co chcem, když o tom víme kulový :D
dycky STEYR
pussylala
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pussylala » 15 lis 2012 11:01

Martine, já o voze a ty o koze. Bezpečnost a pravidla musí být! Třeba já, sportovec, možná i milius jsme tenkrát chtěli ofiko pravidla a odpověď byla: "není potřeba, máme pravidla České sklopky a to nám stačí". Teď tady máme ofiko HFT. Najednou to jde. Já to jen schvaluji. Ale mohlo to být hned od začátku a teď by jsme HFT stříleli na daleko vyšší úrovni.
Warthog

Příspěvek od Warthog » 15 lis 2012 11:08

Martin K píše: hele, Jirko, že jsi to takhle pěkně nevysvětlil těm německejm četníkům, co ti dali 3300 éček pokutu? :lol:
V německém právu se bohužel tak dobře neorientuju, ale v českém mám momentální skóre 9:0 na správní řízení. A jen pro informaci 3000 dal soud, ne fízlové.

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Harryk

Příspěvek od Harryk » 15 lis 2012 11:09

Nezobrazil se mi příspěvek, že Warthok se dotkl samotné podstaty věci. Ten kdo svolává srazy (Kubajzzz, Alexxxus, apod) jsou to vůbec organizátoři? Já myslel, že si tam každý jede a soutěží na své triko a na vlastní odpovědnost. Pokud bych se jako vyhlašovatel považoval za organizátora, pak bych si tu odpovědnost káždého sama za sebe asi taky nechal od účastníků podpesat.
HW 97K cal.177 + Sightron S1
Atak Arms - Zoraki HP-01Ultra cal.5,5 mm + Kolimator
Slavia 618
CZ 75B cal. 9mm Luger + adapter CZ Kadet cal.22 LR
Harryk

Příspěvek od Harryk » 15 lis 2012 11:17

pussylala: ..."Ale mohlo to být hned od začátku a teď by jsme HFT stříleli na daleko vyšší úrovni"

nemám nic proti závazným pravidlům. Jsem zvyklý z honů a ze střelnic, ale z tvé poslední věty jsem nepochopil souvislost mezi současným střílením HFT na vyšší úrovni a přijetím závazných pravidel HFT před rokem.
HW 97K cal.177 + Sightron S1
Atak Arms - Zoraki HP-01Ultra cal.5,5 mm + Kolimator
Slavia 618
CZ 75B cal. 9mm Luger + adapter CZ Kadet cal.22 LR
Martin K

Příspěvek od Martin K » 15 lis 2012 11:38

pussylala píše:Martine, já o voze a ty o koze. Bezpečnost a pravidla musí být! Třeba já, sportovec, možná i milius jsme tenkrát chtěli ofiko pravidla a odpověď byla: "není potřeba, máme pravidla České sklopky a to nám stačí". Teď tady máme ofiko HFT. Najednou to jde. Já to jen schvaluji. Ale mohlo to být hned od začátku a teď by jsme HFT stříleli na daleko vyšší úrovni.
no jo, ale v tom případě zase nechápu, proč by jsi přestal jezdit, kdyby kubajzz zrušil sklopku a střílelo by se HFT ? :D
samozřejmě se to nestane, Kubajzz nic neruší, pouze ke sklopce přidal možnost jít závod jako HFT. nechápu proč kvůli tomu vzplály takové vášně. podle mě se na pravidlech sklopky vůbec nic nezměnilo...
dycky STEYR
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 15 lis 2012 11:40

Ja - my jsem se na toto tema informoval u pravnika kdyz jsme chteli poradat zavody v FT..... A zasadni veci bylo mit podepsane skoleni o bezpecnosti, tim je organizator obliga pokud se prokaze vina ucastnika(pokud je chyba na strane strelce) Dalsi vec byla pojisteni akce pro takoveto pripady....a vysledek - nikdo to nepojisti!

o cem se tu vlastne bavime? Vzdyt pravidla nechrani jen toho druheho, ale i nas samotne...tak v cem hledate furt nejaky problem?
Daystate Grand Prix - Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD + Bushnell 3200 10x40
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42

http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 15 lis 2012 13:08

Harryk píše:nemám nic proti závazným pravidlům. Jsem zvyklý z honů a ze střelnic, ale z tvé poslední věty jsem nepochopil souvislost mezi současným střílením HFT na vyšší úrovni a přijetím závazných pravidel HFT před rokem.
Zmysel to má.

Už rok(y) ste mohli strieľať HFT (alebo FT).
Je rozdiel strieľať len tak "nadivoko" podľa svojich pravidiel a je rozdiel robiť súťaž podľa nejakých medzinárodných pravidiel na ktorú eventuálne môžu prísť aj zahraniční strelci ktorí HFT strieľajú už niekoľko rokov a sú výkonnostne niekde úplne inde.

Inak zaujímavá diskusia. Na SK sme tieto "detaily" na začiatku (teda cca 2-3 roky dozadu) tiež riešili...
Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
milius

Příspěvek od milius » 15 lis 2012 16:17

Martin K píše:Láďo, uvedu jeden příklad: kdyby se náhodou, nedej bože ( 3x zaťukám na dřevo! ) někomu něco stalo- a teď zrovna nemyslím, že dostane diabolkou do boty, ale třeba do oka- může jít klidně o houbaře, který tam bude úplnou náhodou procházet, nebo cyklistu, který tam bude projíždět atd.. tak co se stane? bude se to muset nahlásit, přijedou policajti a první jejich otázka bude: kdo to tady organizuje. a všichni ukážou na jednoho člověka ( hádej na kterýho ), a co bude dál? průser... a právě kvůli tomu ( a nejen kvůli tomu ) jsou ty nový pravidla a organizace! Alespoň tak to vidím já.

a z tohohle důvodu, bych klidně před každým závodem nechával podepisovat prohlášení, že jsem byl poučenej o bezpečnosti a pravidlech, a že nemám víc jak 16J. přesně tak je to v Polsku.
A teď do mě, co si to zase vymýšlím, a že se jedná o svazování a bůhvíco... Ale NIKDO z vás by si to na triko asi nevzal, nebo se pletu?
Tak tomuhle se právě dneska směju, divím a je mi těžko najednou.Když jsem to pořádal já,tak na tyto věci jsem poukazoval.A co myslíš,že jsem slyšel.Houbař tam nemá co dělat a vymezovací páska je zbytečná.Zeptej se třeba Aleše,kolik závor uřezali,aby se tam dostali a když se nedostali,tak si vyjezdili cestu lesem.Prostě koukat,jak co ojebat,co rozstřílet,kolik dělobuchů vystřílet,rozsekat stromky,aby byly pruty na buřty.
No byl jsem oficiálně podepsanej asi pod 2 srazama a od těch dob se tam jezdilo.Když prostor,tak se vším všudy a nevymýšlet píčoviny,který jen blbnou hlavu.Jak píše Joska : Teď bude teprve prostor,aby se něco stalo.
Dokonce jsem tenkrát jako pořadatel psal na Ministerstvo Vnitra,co jako k tomu musím vše zařídit.
App. Na takových akcích by už měla být přítomna kvalifikovaná lékařská pomoc.
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
marezin

Příspěvek od marezin » 15 lis 2012 16:37

jezdil jsem na srazy spíše dříve když se začínalo,,ted už pravda moc ne není tolik času a mám to dost z ruky ale bavilo mě právě to jak to napsat že to nebylo uplně tak organizovaný,,,samozrejmě jsem pro bezpečnost ale třeba s tím zásobníkem mi to přijde ujetý a jak píše Joska manipulace se zbraní navíc je spíše k horšímu než lepšímu,nebo po písknutí střílet do země ,nebo na řemeni nosit pušku hlavní dolů.. ale jak tu nekdo psal byl někdo někdy postřelený že se ta bezpečnost pořád tolik omílá....
Taipan II +MTC Viper Connect 3-12x32 AMD
HW 100s+Hawke 8,5x25-42
milius

Příspěvek od milius » 15 lis 2012 16:42

pussylala píše:Martine, já o voze a ty o koze. Bezpečnost a pravidla musí být! Třeba já, sportovec, možná i milius jsme tenkrát chtěli ofiko pravidla a odpověď byla: "není potřeba, máme pravidla České sklopky a to nám stačí". Teď tady máme ofiko HFT. Najednou to jde. Já to jen schvaluji. Ale mohlo to být hned od začátku a teď by jsme HFT stříleli na daleko vyšší úrovni.
Ano mohli.Kdyby ti co neměli uši, nejezdili pořád tak zarytě jen na 2 dráhy na plinking.
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
Martin K

Příspěvek od Martin K » 15 lis 2012 17:34

milius píše:Tak tomuhle se právě dneska směju, divím a je mi těžko najednou.Když jsem to pořádal já,tak na tyto věci jsem poukazoval.A co myslíš,že jsem slyšel.Houbař tam nemá co dělat a vymezovací páska je zbytečná.Zeptej se třeba Aleše,kolik závor uřezali,aby se tam dostali a když se nedostali,tak si vyjezdili cestu lesem.Prostě koukat,jak co ojebat,co rozstřílet,kolik dělobuchů vystřílet,rozsekat stromky,aby byly pruty na buřty.
No byl jsem oficiálně podepsanej asi pod 2 srazama a od těch dob se tam jezdilo.Když prostor,tak se vším všudy a nevymýšlet píčoviny,který jen blbnou hlavu.Jak píše Joska : Teď bude teprve prostor,aby se něco stalo.
Dokonce jsem tenkrát jako pořadatel psal na Ministerstvo Vnitra,co jako k tomu musím vše zařídit.
App. Na takových akcích by už měla být přítomna kvalifikovaná lékařská pomoc.
Miloši, oprav mě jestli jsem to špatně pochopil, ale tobě nevadí, že se sklopka dostala do nějakých mantinelů a pravidel- jak sám píšeš ty osobně jsi o takových věcech uvažoval a poukazoval na ně. Ty jsi prostě zahořknul, protože to dřív nešlo, nebyl jsi vyslyšen a teď to najednou jde a někdo si to bere za vlastní?

Mimochodem, vždyť jsi nebyl letos na jediným srazu, tak jak můžeš vědět kam se sklopka posunula nebo neposunula?
A když se zeptám co konkrétního ti nyní vadí, tak napíšeš, že bych to stejně nepochopil, bo nemám s čím srovnávat. to je věru konkrétní odpověď, jen co je pravda...
každopádně by bylo na čase tuto diskuzi nechat vyšumět, protože to zrovna pěknou reklamu sklopce nedělá! kdo nás nezná, tak si řekne, že se furt jen hádáme, meleme chujoviny a přitom tvrdíme jaká je na srazech pohoda, skvělá parta a pěkný postříleníčko :D .
howgh ( nebo jak to ti indiani psali )
dycky STEYR
Odpovědět