Flobertka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Zajimalo by me, jak si teda vysvetlit, ze existuji jeste slabsi naboje, kdyz uz tenhle ma "minimalni obsah traskave slozky" (at uz to znamena cokoliv). Delat je dute by moc nepomohlo, protoze naboj neudeluje rychlost a tim energii, ale udeluje energii a tim rychlost. Lehci naboj by jednodusse vyletel rychleji. Sice by tu rychlost brzo ztratil, ale omezeni je na ustovou energii.
Upravit zbran spis nez naboj neni o jednoduchosti, ale o pouzitelnosti. Co se zbrani na nestandardni "upravenou" razi?
A vubec, proc tu vymyslite takovy hlouposti? Kdyz chci silnejsi pistoli/revolver, tak proc si rovnou nekoupite .22LR na 130J? Proc tu vymyslite jak obejit zakon tim nejslozitejsim zpusobem?
Upravit zbran spis nez naboj neni o jednoduchosti, ale o pouzitelnosti. Co se zbrani na nestandardni "upravenou" razi?
A vubec, proc tu vymyslite takovy hlouposti? Kdyz chci silnejsi pistoli/revolver, tak proc si rovnou nekoupite .22LR na 130J? Proc tu vymyslite jak obejit zakon tim nejslozitejsim zpusobem?
Re: Flobertka
A proč obcházet zákon??? ...to nikdo nechce. Debata je o něčem jiném. Na cal 22 je nutný ZP. Ti co ho nemají se zajímají proč to tak je. Vždyť ti co ho mají jsou taky lehce dohledatelní v evropském centrálním registru. Jen pitomci (bez urážky) jsou vedeni po celém světě. Stačí vlastnit zbraň vyrobenou do roku 1890 střelby schopnou a můžu být potencionální nepřítel systému. Díky anonymitě vlastníků historických zbraní můžu jako potencionální vlastník této zbraně být v pohodě, byť můžu vlastnit zbraň střelby schopnou a s dostupnými náboji.
existují jen tři místa, která řídí celý svět
Ahoj.Minimem jsem myslel určitý minimální obsah třaskavé složky pro spolehlivé odpálení.Ta asi nejde snižovat do nekonečna.Které jsou kromě 2mm Kolibříka ještě slabší náboje než flobertové ?
Trocha prachu je i v 4kách,kdyby tam nedali žádný nemuseli by tak brutálně odvrtávat komory a ještě by to dělalo hluk jak lví pšouk
Jaký vliv mám rozdílná zrnitost střelného prachu?
Trocha prachu je i v 4kách,kdyby tam nedali žádný nemuseli by tak brutálně odvrtávat komory a ještě by to dělalo hluk jak lví pšouk

Jaký vliv mám rozdílná zrnitost střelného prachu?
Rozdílná zrnitost značí rozdílnou rychlost hoření. Malé velikosti zrn => mnoho malých zrn => velká celková plocha prachu => velká rychlost hoření.
Tak jsem si dnes byl na poště pro reklamovanou Alfu 441. Nevíte někdo jak zhruba a podomácku zjistit energii střely? Nemám to čím změřit a nikoho s nějakým měřákem ani neznám.
koník
Jak jinak než střelbou na hradlech chceš dokázat že energii změnili na tebou žádaných 7.5J ?
Takhle nevíš kolik měla před reklamací,to byla chyba.
Měl jsi vystřelit alespoň do na zemi položených Zlatých stránek.Měl by jsi tím malou kontrolu že se něco změnilo.Ale tomu osobně neveřím,ani zrušení mezery válec-hlaveň nemělo vůbec žádný vliv na rychlost střely.
Udělali s tím alespoň něco ? Vložky ve válcích určitě nejsou,pro tvůj dobrý pocit možná snížili mezeru.
Jak jinak než střelbou na hradlech chceš dokázat že energii změnili na tebou žádaných 7.5J ?
Takhle nevíš kolik měla před reklamací,to byla chyba.
Měl jsi vystřelit alespoň do na zemi položených Zlatých stránek.Měl by jsi tím malou kontrolu že se něco změnilo.Ale tomu osobně neveřím,ani zrušení mezery válec-hlaveň nemělo vůbec žádný vliv na rychlost střely.
Udělali s tím alespoň něco ? Vložky ve válcích určitě nejsou,pro tvůj dobrý pocit možná snížili mezeru.
Naposledy upravil(a) Kavy dne 16 říj 2012 20:19, celkem upraveno 1 x.
Hradla nemám. Mezeru mi snížili už při první reklamaci. Někde jsem měl knížku do které jsem střílel, ale to mi nejspíš vyhodila žena. Vložky v komorách samozřejmě nejsou. A to je podle mě největší slabina. Jediný co provedli je asi to že mi přetřeli zašedlé černění 

Jakou sílu kalibru řešíte??? 4ku??? mam doma jak krátkou tak i s dlouhou hlavní a pokavaď chcete poradit s výkonem tak co se někde sejít?? 

Arminius HW-4mm"2,5" ,ALFA 420, ALFA 461, Reck Mod.40 Peacemaker 4mm, TOZ 17-01,Slavia 631, Derringer GG .45, GG Eleanor .45, (Dikar)Ardesa Kentucky 45
a stále s ženou....
a stále s ženou....
Super tak zejtra Kralupy

Arminius HW-4mm"2,5" ,ALFA 420, ALFA 461, Reck Mod.40 Peacemaker 4mm, TOZ 17-01,Slavia 631, Derringer GG .45, GG Eleanor .45, (Dikar)Ardesa Kentucky 45
a stále s ženou....
a stále s ženou....
Ty Kralupy nebudou až tak velký problém, ale čas. Já můžu až od příštího úterka
. Pošli mi tel do SZ a domluvíme se.
Děkuji všem co mi poslali nabídky na změření mé Alfy 441, nakonec jsem dnes byl u Alexxxuse a chtěl bych mu tímto poděkovat za ochotu. Dokonce mi nabídl řešení přímo s Alfou, pomocí nějakého známého. Hold, kontakty jsou kontakty. Uvidíme jak to dopadne. Jinak naměřeno něco kolem 4.5J. Docela bída

Děkuji všem co mi poslali nabídky na změření mé Alfy 441, nakonec jsem dnes byl u Alexxxuse a chtěl bych mu tímto poděkovat za ochotu. Dokonce mi nabídl řešení přímo s Alfou, pomocí nějakého známého. Hold, kontakty jsou kontakty. Uvidíme jak to dopadne. Jinak naměřeno něco kolem 4.5J. Docela bída

4.5J je 134m/s , to je průměr nebo maximum ? V jakém rozsahu jste naměřili konzistenci ?
Nám to létalo v rozsahu 20m/s,to je při tak malé energii už hrůza.
Jestli jsou na vině náboje S&B nebo Alfa nebo jsem jen zhýčkaný vzduchovkama se asi nedozvíme
Nám to létalo v rozsahu 20m/s,to je při tak malé energii už hrůza.
Jestli jsou na vině náboje S&B nebo Alfa nebo jsem jen zhýčkaný vzduchovkama se asi nedozvíme

To je myslím průměr. Hodnoty se lišily cca 5-7m/s. Co máš na mysli tou konzistencí?
To je to co uvádíš.
Až to poštelujou na těch 7,5J , bude to létat 173m/s.
Přiznám se že jsem zvědav co kromě snižování mezery vymyslí.Pro mě technický oříšek
Až to poštelujou na těch 7,5J , bude to létat 173m/s.
Přiznám se že jsem zvědav co kromě snižování mezery vymyslí.Pro mě technický oříšek