Derringer od fy Great Gun

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
duffioso
Re: Derringer od fy Great Gun

Příspěvek od duffioso » 25 srp 2012 10:37

Proc by to mela byt tormentacni navazka?Ty laufy snesou daleko vic.15 cm to davalo spalek,hranoly jsem zminil jen tak bokem.Protoze slo o vysusene tvrdsi drevo.Strely natloukam az dolu a to od zacatku,co jsem ho koupil.Dela to vic lidi.Pokud to mas tak jak rikas,ze ti jdou kule do laufu moc zlehka,tak jedine reklamace.Perkusni zbrane strilim uz peknych par let,takze zacatecnik urcite nejsem.Jen se vzdy tesim na novy prispevek,ale tady se donekonecna resi porad to stejny.Odrazeni strel,maly vykon,atd.... Jsi moravak,tak zajed za Edem a hned budes chytrejsi.Vzdyt to je to nejjednodussi,co muzes udelat.

RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
tazitaz

Příspěvek od tazitaz » 25 srp 2012 13:34

Takhle vypadá moje soupravička na přežití.Plastová krabička se válela v garáži od poslední plynovky z puberty,byl to Colt Python. Stokrát jsem ji chtěl vyhodit.A vida,hodí se. Teď se v ní peleší má perkusní pětašťoura ve standartní délce.Eště bych chtěl rybinu na pažbičky.Prachovnice má nástavec .44 kterej dává 1,5g prachu.Akorát. Stejně jako ostatní,mám problém s odrážením koulí z prvních výstřelů. Takže to mě nutí věnovat tomu víc času. Připadám si jak středověkej alchymista-objevitel.
Přílohy
2.JPG
1.JPG
chacal

Příspěvek od chacal » 26 srp 2012 11:49

COOK píše:Zelí nebude nejvhodnější testovací/prezentační pomůcka, poněvadž se dá s menším rozmachem propíchnout tyčkou...
Zápalky bych na nošení pouze pokydal chemoprénem nebo jiným podobným gumovým lepidlem. Padání z pistonů bych řešil prostě reklamací. Ještě se dají po nasazení přimáčknout kohoutem.
:arrow: Lidské dělo je hustší než vzduch ca 400x. Hlávka zelí je hustší (v průměru střely!) než lidské tělo. Pokud je hlávka čerstvá s vysokým obsahem vody tak se blíží poměru vody v lidském těle – ca. 70%. Hlávka zelí je dostupná než balistická želatina, nehrozí odraz střely. Hlávka zelí má ve středu tuhý (dřevnatý) stonek. Tyčovinou ca .45 bych s velkým úsilným zelí 24 cm nakonec prorazil taky, ale i tak hlavu / tělo.. Ale střela proletí zelím aniž by se hlávka pohnula :!: :lol: Dále je patrné jak je předána energie – hvězdicovité praskliny. Pokud je zelí 24 cm nevhodné proč je tedy při testech vhodnější používat meloun? :lol: :lol: :lol: :wink:
Pro mě je zelí 24cm vhodným ukazatelem síly. Mám se rád a nehrozí žádné nebezpečí na rozdíl od jiných materiálů.

Omlouvám se za malou odbočku z tématu.

Howgh
COOK

Příspěvek od COOK » 26 srp 2012 16:31

Takže mám mlčet, protože jsem už vše vyzkoušel a nikdo další podobný problém nemá? Bráním někomu, aby tu psal něco jinýho, než já?
Za Edem to mám 50km přes pr*ele. Pořád jednodušší je diagnostikovat problém na dálku. Ještě na seznamu pár nápadů mám. Ovšem zeptal jsem se, zda je standard nabouchávat střelu do čistýho laufu. Ozval se jeden .45, a z 9mm nikdo... Střelcům bez problému se mocinky omlouvám.
Ale ono to tak bývá, z diskusí se jen masivně sosají data, cizí zkušenosti a know-how, ale účastní se jen 2-3%. Stačí si porovnat počet kliknutí na fotky a počet lidí, co diskutuje.
duffioso

Příspěvek od duffioso » 26 srp 2012 16:48

Nikdo nepsal,ze nemuzes resit svuj problem.Me kdyby vzala kule pres kule,tak bych byl taky nasranej.Ale radsi pojedu 50 km pres prdele,nez resit porad do kola to stejne.Muzes mit hlaven s volnym vyvrtem a akorat se budes trapit.Ale zaroven je mozne,ze mas nekvalitne odlite strely.Nebo spatne mazani,ikdyz jsi psal,ze to delalo i pri naplivnuti.Proste zahada.Nekdo zkusenejsi,kdo potvrdi problem a reklamace.Jinak to nevidim.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
mrázeček

Příspěvek od mrázeček » 26 srp 2012 18:12

Tak sem se taky stal majitelem Derringeru od GG v ráži .45 provedení 3,5 hlavně-celej tvrdochrom. Přístup firmy GG musim ocenit,nejdřív sem myslel že si nechám vyrobit na zakázku,ale čekat se mi nechtělo,takže proběhla dohoda během jednoho dne. GG napsali co je skladem,ve 3 odpoledne sem objednal a ráno v 9 už byl pošták u mě:) Zbran nádherná,nemoh sem se vynadívat a dočkat se prvního střílení. To proběhlo dneska,narychlo,ale aspon neco. Nikdy sem nestřílel ze zbraně na černý prach,tak sem byl zvedavej co to bude dělat. Nejdřív sem vystřelil z každý hlavně 2 zápalky,potom nasypal prach,sklepnul,nasadil namazanou střelu (nejaká lithiová vazelína) -střely origo GG sem nasadil,šla až k první drážce nasadit,pak poklepat nabijákem,zatlačit, 3x poklepnout na prach a bylo nabito. Nasadit zápalky( prvně nic moc tedy:)) a šel sem na to. vystřelil sem cca 30 střel,nic neselhalo,takže 100% úspěšnost na první střílení,což mě jako černoprachýho amatéra překvapilo:) Nakonec sem vyzkoušel i dvojstřel,čekal sem to horší,v klidu se to nechá udržet. Vážil sem 1,2- 1,3 g prachu.
Foto terče nemám,neměl sem foták,tak snad příště. Při dvojstřelu soustřel cca 9 cm přesně nad sebou.
Terč Nekrytě ležící figura- 12 metrů - všechno v černým,dokonce sem zaznamenal 4x 10,ale nevím z který hlavně,protože k terčům se chodilo celkem po dlouhej době. přístí týden si udělám víc času a zkusim ještě vyladit.
Jinak na 12 metrů to prostřělí držák na stojan 6 cm trámek smrk skrz na skrz.
Nakonec střílení sem měl i diváky,protože se dost divili co tam dává takový rány :P
Takže moje pocity z první střílení Derringerem a černým prachem jsou po dnešku výborný,musim uznat že je to povedený výrobek a střílet s tim je opravdu radost,což bylo poznat i na bráchovi a tátovi když s tim stříleli.
Takže já dávám palec nahoru a vypadá to že u GG ještě nekdy něco nakoupim.
bobik

Příspěvek od bobik » 26 srp 2012 19:16

COOK: Koukám, že máš asi problém s prvním výstřelem z čistých hlavní, tenhle problém jsem měl taky (viz předchozí stránky). Fakta jsou takový, že při nabíjení do čistých hlavní jde po nastartování ogivál do hlavně zatlačit rukou bez naklepávání. Já naklepávám až na prach tak při druhé až třetí ráně, kdy už jsou hlavně řádně zabordelený spalinama. Takže pokud ti jde zlehka nabíjet jenom první střela, tak je to podle mně v pohodě a vadnou zbraň nemáš. Mně se to stává taky. Pokud ti ale jdou zlehka zatlačit i další střely do už začouzených hlavní, tak tam už bych někde problém viděl.
babaGG

Příspěvek od babaGG » 26 srp 2012 20:10

Nemůže být problém v nabíjení prvních střel ve střelivu?Ja si střely po odlití ještě kalibruju na průměr drážek vývrtu a vubec neřeším první výstřel.Prostě to jde ztuha i do čisté a naolejované hlavně :D Po každém výstřelu protáhnu hlavně mosazným kartáčem mírně máznu střely a tak pořád dokola.Jde to furt stejně ztuha :D
Naposledy upravil(a) babaGG dne 26 srp 2012 21:04, celkem upraveno 1 x.
bobik

Příspěvek od bobik » 26 srp 2012 20:34

babaGG: Ono asi i záleží jak tvrdé olovo na to odlívání používáš. Já používám ogivály GG a ty jsou hodně poddajný. V pohodě do nich udělám vryp nehtem. Takže podle mně čím tvrdší olovo, tím hůř jde do hlavně zasunout.
babaGG

Příspěvek od babaGG » 26 srp 2012 21:08

Olovo používám pouze staré trubky a vystřelené střely.Takže nic tvrdého.
Artifex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artifex » 26 srp 2012 21:53

Taktéž jak u 9mm tak u .45 olovo musím do vývrtu nejdříve namlátit a pak velkou silou zatlačit na prach a několikrát doklepnout. Mažu 1/2 včelí vosk, 1/2 lékařská vazelína a nikdy jsem neměl problém s prvním výtřelem.
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
GGG

Příspěvek od GGG » 26 srp 2012 22:11

Jde udělat i víc hlavní jako 2? Máte to někdo?
Beaver

Příspěvek od Beaver » 26 srp 2012 22:19

Kdyby ano, tak už to nebude "Déčko" a pak je výhodnější vzít rovnou perkusní revolver.
Alfa 641
COOK

Příspěvek od COOK » 27 srp 2012 10:29

bóbik: Víš kdy jsem musel střely zaklepávat paličkou? Když jsem používal špatný mazání a musel jsem co 8 ran pucovat lauf. Teď dám 50 ran z jednoho laufu bez čištění. A taky bez použití palice, prostě jen silněji zatlačím na nabiják rukou a jede až na prach. Jenže ty máš tuším .45 - asi jde víc ztuha(?).
Malým ogiválem to není, matroše se na ústí ořezává dost.

Artifex: upřesnění: velkou silou už do čistýho laufu?:)
bobik

Příspěvek od bobik » 27 srp 2012 15:42

COOK: Víc ztuha by právě měla jít nabíjet ta tvoje devítka díky větší styčné ploše, kterou ty 9mm ogivály mají. Nedáváš tam toho mazání moc?
Odpovědět