Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
To-COOK
Si to testni někde sám, mně už docela nebaví debata dokola. Co chvila tu je čerstvý majitel a řeší se stejný problém.
Si to testni někde sám, mně už docela nebaví debata dokola. Co chvila tu je čerstvý majitel a řeší se stejný problém.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Re: Derringer od fy Great Gun
Normální vesuvit, z pistonů padají zrna furt. Takže asi pistony se zvýšenou spolehlivostí zápalu:)
Vlákna čtu poctivě (i jinde) a porovnání s revolverama, včetně dat
, nikde není. Možná lovit v samotných revolverech.
Vlákna čtu poctivě (i jinde) a porovnání s revolverama, včetně dat

Pánové, na odlehčení pár fotografií prvního výstřelu z Derr.45 od hlávky zelí
Dávka prachu 21 grs. ,ogival GG a mezi prachem a střelou jsem dal krupici.
Hlávka zelí 4 kg
a o průměru 24 cm
, takže macek.
Obě střely letěli durch jakoby nic..
Pokud nefunguje mazání, tak drážky pro 1 výstřel mazat jen voskem.

Dávka prachu 21 grs. ,ogival GG a mezi prachem a střelou jsem dal krupici.
Hlávka zelí 4 kg

Obě střely letěli durch jakoby nic..
Pokud nefunguje mazání, tak drážky pro 1 výstřel mazat jen voskem.

Máš naprostou pravdu naučit z Derr. dobře lítat kuličky je dost fuška!

Jinak na ty lítající zápalky by mohl pomoci "toto" viz foto domácí udělátko z obyčejné hadičky. I pro dlouhodobější nošení by to mohlo být dobré

Ale osobně jsem to ještě nezkoušel.
Zelí nebude nejvhodnější testovací/prezentační pomůcka, poněvadž se dá s menším rozmachem propíchnout tyčkou...
Zápalky bych na nošení pouze pokydal chemoprénem nebo jiným podobným gumovým lepidlem. Padání z pistonů bych řešil prostě reklamací. Ještě se dají po nasazení přimáčknout kohoutem.
Zápalky bych na nošení pouze pokydal chemoprénem nebo jiným podobným gumovým lepidlem. Padání z pistonů bych řešil prostě reklamací. Ještě se dají po nasazení přimáčknout kohoutem.
Pro dlouhodobější nabití, jsem nasadil kousek gumičky z ventilku (blbě se nasazuje) a později jako jednodušší, jsem zakápl pistony voskem. Po výstřelu asi po roce nic neupadlo, výstřel dobrý .
COOK: Fantomas nejsem. Jen je potřeba se na střelbu dobře připravit jak fyzicky, tak psychicky.
Popíšu svou přípravu:
Jen jsem z Ohrobce do Prahy na Suchdol na střelnici, a to na peklostroji Jawa 350/640 (jezdící vibrátor, hlavně do řidítek). Bohužel v sobotu měli hasiči cvičení a byly uzavřeny tunely. Takže od Zbraslavi kolony jak na parkovišti. Nadával jsem a prskal jak křeček, že mě schválně nechtějí auta pustit, abych je mohl pomalu objet. K tomu pěkné vedro (jezdím v kožené kombinéze). Takže cesta trvala 1 a půl hodiny, díky objížďkám (cvičení) jsem najel asi 70 km.
Konečně jsem dojel na střelnici, jen jsem se převlékl do něčeho lehčího a šel na střeliště. Konečně jsem se mohl napít. Tam jsem začal laborovat se zápalkami (to padání), pak teprve došlo na řadu nějaké to střílení.
Nemyslím, že je to nějak oslnivý výsledek, bylo to jen na 10 m a první střelba, do budoucna to bude jistě lepší.
Schválně jsem to ještě vyfotil s přiloženým metrem, pro lepší viditelnost i zezadu toho terče. ale mám tak mizerné spojení, že je teď nemůžu poslat. Doplním tedy opět později, jako do předchozího příspěvku, až bude lepší spojení.
Stále se mi nedaří přidat všechny foto, takže vytrvat, snažím se stále.
COOK: Fantomas nejsem. Jen je potřeba se na střelbu dobře připravit jak fyzicky, tak psychicky.
Popíšu svou přípravu:
Jen jsem z Ohrobce do Prahy na Suchdol na střelnici, a to na peklostroji Jawa 350/640 (jezdící vibrátor, hlavně do řidítek). Bohužel v sobotu měli hasiči cvičení a byly uzavřeny tunely. Takže od Zbraslavi kolony jak na parkovišti. Nadával jsem a prskal jak křeček, že mě schválně nechtějí auta pustit, abych je mohl pomalu objet. K tomu pěkné vedro (jezdím v kožené kombinéze). Takže cesta trvala 1 a půl hodiny, díky objížďkám (cvičení) jsem najel asi 70 km.
Konečně jsem dojel na střelnici, jen jsem se převlékl do něčeho lehčího a šel na střeliště. Konečně jsem se mohl napít. Tam jsem začal laborovat se zápalkami (to padání), pak teprve došlo na řadu nějaké to střílení.
Nemyslím, že je to nějak oslnivý výsledek, bylo to jen na 10 m a první střelba, do budoucna to bude jistě lepší.
Schválně jsem to ještě vyfotil s přiloženým metrem, pro lepší viditelnost i zezadu toho terče. ale mám tak mizerné spojení, že je teď nemůžu poslat. Doplním tedy opět později, jako do předchozího příspěvku, až bude lepší spojení.
Stále se mi nedaří přidat všechny foto, takže vytrvat, snažím se stále.
Naposledy upravil(a) tomaso58 dne 25 srp 2012 14:01, celkem upraveno 3 x.
Znáte někdo střelnici blízko Prahy kde lze střílen na něco jiného než na papír (na fošny, zelí apod.)?
Chalani, som amatér, nemám čím prispieť, ale je tu informácií tak, že sa ani nemusím blobo pýtať. Je tu všetko, ale s tými kapustnými hlavami to ide dolu vodou. Robte s tým niečo prosím.
Tak můžu ogivál omatlat jak chci, ale stejně netěsní. Do laufu zahučí skoro bez odporu, žádný syčení z pistonu. Momentálně si nevím rady. Mám podezření na špetku chromu v ústí hlavně...
tomigun: aspoň neplácej, když už nemáš nic kloudnýho.
tomigun: aspoň neplácej, když už nemáš nic kloudnýho.
Zastav se mrknem na to, střelnica je, matroš taky, najdeme problém:-)
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
COOK: a zkousel jsi uz nemazat?Nemazu a obe prvni rany,mi davaji derveny spalik 15cm durch.Nekdy je proste jednodussi zkouset a zbytecne nediskutovat.Prskni z kazdeho pistonu par zapalek.Nasyp prach,bouchni do pazbicky a natluc strely.Treba jen s plivancem,jako ja, nebo uplne bez, az na prach.Pokud ti strela povoli i bez mazani,nekde v laufu,tak je chyba v laufech.Pokud.budes muset tlouc porad az dolu na prach,tak uz se ti nic neodrazi 

RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
duffioso:Ahoj.To provrtáš dřevěnej špalík 15cm?Jestli střílíš tou 45 4,5" tak si teda nedovedu představit co tam láduješ.

Ahoj,cca 1,8g Pyrodexu a ogival GG.Zkouseno i s Vesuvitem.Rana pocitove slabsi,navazka objemove stejna,ale proslo to taky.Jenze strelba do dreva je o nicem.Struktura dreva neni konstantni a vysledky o nicem nevypovidaji.5cm hranolky to da dva za sebou,vic jsem nezkousel,nemel jsem treti 

RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Ed: jasně, ale eště se podívám na ten chrom. Neví někdo která kyselina žere chrom a nechá železo? Sám jdu pátrat...
Poflusání jsem už taky zkoušel na první výstřel - na prd (14mm penetrace při 1,2g prachu a pokusu to olovo ještě roztemovat).
1,8g pyrodexu je skoro tormentační dávka vesuvitem. Si šiša?
15cm hranol jsem typoval nejspíš korek... Taky nechápu proč píšeš 15cm, když dals pouze 10.
Skutečně musíš tlouct do střely aby lezla laufem?? Je to normální i u ostatních? To se mi snad nestalo ani u těžce zadělanýho laufu...
Poflusání jsem už taky zkoušel na první výstřel - na prd (14mm penetrace při 1,2g prachu a pokusu to olovo ještě roztemovat).
1,8g pyrodexu je skoro tormentační dávka vesuvitem. Si šiša?
15cm hranol jsem typoval nejspíš korek... Taky nechápu proč píšeš 15cm, když dals pouze 10.
Skutečně musíš tlouct do střely aby lezla laufem?? Je to normální i u ostatních? To se mi snad nestalo ani u těžce zadělanýho laufu...