vse o malorazkach
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
Pistolí v ráži .22 Short se vyrábí (spíše však vyráběla) řada, jednalo se většinou o "kapesní" nebo "dámské" pistolky. Tyto zbraně se vyráběly často ve třech rážích: rážích 6,35 Br., .22 LR a právě Short, od té poslední se však už upustilo a těžko je najdete v nabídce nových zbraní,dají se ale koupit použité, třeba Berreta Jetfire 950, kterou mají na www.aa.cz za 3.500,-, nebo pistole APS, Star, Walther a další značky, včetně různýc derringerů a zcela vyjímečně i revolverů. Pistole v této ráži však moc radosti neudělají a jako jediný důvod pro koupi vidím velikou bednu nábojů Short pod postelí...
Nyní je však velká šance koupit sportovní pistole v této ráži za výbornou cenu a to i renomované značky Hämmerli, Walther OSP, Pardini nebo FAS, protože tuto ráži už pravidla nedovolují a sportovci se jich musí zbavit. Takže na závody už vás s tím nepustí, ale zastřílíte si !
Na fotce je Berreta 950 s delší hlavní.
Nyní je však velká šance koupit sportovní pistole v této ráži za výbornou cenu a to i renomované značky Hämmerli, Walther OSP, Pardini nebo FAS, protože tuto ráži už pravidla nedovolují a sportovci se jich musí zbavit. Takže na závody už vás s tím nepustí, ale zastřílíte si !
Na fotce je Berreta 950 s delší hlavní.
- Přílohy
-
- 41445_08261ZAMEBMKFuWE_large.jpg (5.21KiB)Zobrazeno 5116 x
-
Znám dvě, ale bohužel jsou to obě typické sportovní zbraně. První je Hammerli- Walther Olympia, druhá je "pistolet Margolin" typ MCU (klasická Margolina je typ MCM, akorát jí tak nikdo neříká).Roman píše:A víte teda někdo o takové pistoli (22short), která není sportovní? Myslim co se vzhledu týče. Nějaké odkazy nebo název pistole?
Pokud bys měl zájem, mám kontakt na subjekt, od kterého by se dala koupit ta i ona nebo obě.
Žádná zbraň není přesnější, než jí dovolí střelec.
To: Slim Jim Dík za nabídku, ale jen mě to zajímalo a vrtalo hlavou. Někdo tu psal jestli existuje semiauto pistol na 6mm flobert (což je asi nereálné) a tak mě napadl další ze "slabých" nábojů.
.22 short už jistě má energii aby odtlačil závěr. Docela mě mrzí, že se dnes toho moc nevyrábí. K čemu by to vlastně bylo.
.22 short už jistě má energii aby odtlačil závěr. Docela mě mrzí, že se dnes toho moc nevyrábí. K čemu by to vlastně bylo.

-
- Odborník na zbraně
Domnívám se, že sportovních pistolí v ráži .22 Short, se kterými se střílívala Olympijská rychlopalba, by v současné době měly být na trhu 3 přehršle, protože se změnila pravidla a od příští olympiády se OR střílí pouze ráží .22LR. Z téhož důvodu taky o tyhle pistole není přílišný zájem. Zkus vyhodit inzerát sem do "bazaru" nebo na stránky ČSS.
Zdravim, na Haenel model 150 jsme namontovali puskohled, malorazka i pri nastaveni vyskove korekce "nadoraz" strilela stale pod kriz. Promerenim geometrie malorazky jsem zjistil, ze osa hlavne a osa zaveru spolu sviraji uhel cca 0,38° ve svisle rovine. Je tento stav nornalni nebo "udelali soudruzi z NDR nekde chybu" Je nejake "ciste" reseni problemu (napr. prifrezovani plochy rybiny, tak aby jeji rovina byla rovnobezna s osou hlavne) ? Nebo je to na vyhozeni? Nechce se mi te malorazky moc zbavovat, protoze soustrel na 50 m ma dle meho nazoru velmi dobry. Frana
-
- Odborník na zbraně
Nemam s podobnymi upravami temer zadne zkusenosti, stejny efekt by mohlo mit podlozeni zadni montaze o 0,66 mm, ale v obou pripadech budou osy ok montazi posunuty vuci sobe o tech 0.66 mm, oka by se asi musely nejak zabrousit aby "nesponovaly" tubus puskohledu. Osa hlavne je vuci rovine zakladny montazi odchylena na delce hlavne 600 mm o 4mm, to je pri rozteci montazi 100mm 0,66 mm. Snad je moje uvaha spravna...harpplayer píše:Neřešil bych to zásahem do rybiny zbraně, ale přibroušením dosedací plochy montáže.
foto je k videni na http://www.volny.cz/frana/
Nebo bys možná mohl použít jednodílnou montáž, tu můžeš podkládat jak chceš.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.