vse o malorazkach

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 27 zář 2005 14:01

Slim Jim píše:
1. Ty Moderatory jsou skutrečně až moc subsonické, to už je příliš.

2. Jen mě napadlo, že by se vyplatilo používat co nejpomalejší náboje, abych si zbytečně nenamáhal zbraň (pro terčovou střelbu stačí, když to doletí k terči, a za ním to může klidně spadnout na zem).

3. Jakou máš zkušenost s firmou Magtech (RF patrony)?
ad 1) Jsou sice hodne pomale, ale prekvapive presne. Foto v priloze.

ad 2) Nesmysl. Strilej normalni munici, ktera bude vykazovat nadstandardni presnost a ta zcela jiste bude mit neco kolem rychlosti zvuku. Olovem vyvrt neposkodis. Bud klidnej.

ad 3) Magtech v 22LR je shit. A o vikendu jsem strilel i magtechy v 45ACP a taky me neuspokojily. Magtech bych vubec nekupoval. Snad jen misto poplasnaku :-)
Přílohy
terce ukazka.JPG

Slim Jim

Příspěvek od Slim Jim » 27 zář 2005 15:00

A máš na ty Magtechy něco konkrétního? Já jenom, že jsem nedávno zkoušel Subsoniky v Margolině (mám ji trochu šlehnutou, nějakej magor mi do ní kdysi nabil HVéčka, takže pomalejší náboje jsou pro ni lepší) a naprosto mě neuspokojily ne tím, jak lítaly, ale tím, že každá třetí čtvrtá patrona vyšla až napodruhé a dvě nevyšly vůbec (do těch asi vůbec nedali zápalnou slož). Normální náboje (S&B Std.) mi to střílí s jednou závadou na tisíc ran, tohle bylo dvacet závad na krabičku, což už je trochu moc. Nevím, možná jenom nějaká šmejdská krabička. Mám jich stovku v tašce, tak je ještě vyzkouším.
P.S. Slušná série, tos vyrobil se Suhlkou nebo s něčím lepším?
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 27 zář 2005 15:34

Slim Jim píše: A máš na ty Magtechy něco konkrétního? Já jenom, že jsem nedávno zkoušel Subsoniky v Margolině (mám ji trochu šlehnutou, nějakej magor mi do ní kdysi nabil HVéčka, takže pomalejší náboje jsou pro ni lepší) a naprosto mě neuspokojily ne tím, jak lítaly, ale tím, že každá třetí čtvrtá patrona vyšla až napodruhé a dvě nevyšly vůbec (do těch asi vůbec nedali zápalnou slož). Normální náboje (S&B Std.) mi to střílí s jednou závadou na tisíc ran, tohle bylo dvacet závad na krabičku, což už je trochu moc. Nevím, možná jenom nějaká šmejdská krabička. Mám jich stovku v tašce, tak je ještě vyzkouším.
P.S. Slušná série, tos vyrobil se Suhlkou nebo s něčím lepším?
Jo do pistole je to asi jedno ;-) Hlavne kdyz vyjde rana :-) Taky jsem strilel REXky z Margoliny v polovine devadesatych let.

To jsem nastrilel se svou loveckou ZKM452 standard. Jsem nimrod. Ovsem zkrizenej se sportovnim strelcem :-D
Přílohy
zkm452 standard.jpg
Slim Jim

Příspěvek od Slim Jim » 30 zář 2005 08:44

Pro Sidewindera a Andyho: Máte fakt moc pěkný železa i zajímavé koníčky. Faktem ale je, že moje Margolina ty Magtechy Subsoniky prostě nebrala, nevím proč, když ze Suhl chodily v pohodě (ale dva nebo tři Remigtony HV HP z pětadvaceti mi vyšlo až napodruhé, což u tohohle kvéru rozhodně není obvyklé). Je ale pravda, že to byla jiná krabička, takže možná jen zmetková série (ale zrovna tak dobře můžou prostě šetřit na zápalné složi).
Decoy

Příspěvek od Decoy » 30 zář 2005 14:44

Slim Jim píše:Faktem ale je, že moje Margolina ty Magtechy Subsoniky prostě nebrala, nevím proč, když ze Suhl chodily v pohodě (ale dva nebo tři Remigtony HV HP z pětadvaceti mi vyšlo až napodruhé, což u tohohle kvéru rozhodně není obvyklé).

!!!!Pistole Margolin rozhodně není stavěna na používání nábojů HV!!!!!
Dřív nebo později to odnese klínek závěru nebo samotný závěr!!!!!!
Náboje HV jsou určeny do pušek, (lze snad použít pouze do pistolí typu Drulov apd, revolverů a do těch automatických, kde je to vysloveně uvedeno) proto mají většinou silnější zápalky a není tedy divu, že vám je pistole spolehlivě neodpálí!
Slim Jim

Příspěvek od Slim Jim » 30 zář 2005 14:50

Ale tady je řeč o Magtech .22 LR SUBSONIC, čili ne o HV, ale o opačném extrému, tedy nábojích, které by teoreticky měly být o dost slabší. HV bych do Margoliny nenabil, takový sebevrah nejsem, a zvlášť ne do té své, která je právě v místě zeslabení na závěru lehce poškozená právě od toho, jak mi do ní jeden raději nejmenovaný vůl nabil HVéčka. Proto se snažím pro ni používat Subsoniky- nerad bych, aby mi to vyrazilo zuby.
Decoy

Příspěvek od Decoy » 30 zář 2005 15:13

V jedné větě jsou uvedy Margolin i Suhl a nebylo mi zcela jasné z které zbraně vlastně byly vystřeleny ty selhávající HV. Pokud byla moje připomínka mimo mísu, omlouvám se!
Slim Jim

Příspěvek od Slim Jim » 03 říj 2005 10:41

Já se omlouvám, po opětovném pročtení toho svého výtvoru jsem zjistil, že jsem se skutečně vyjádřil poněkud nešťastně. Takže: Subsoniky jsem zkoušel z Margoliny i ze Suhl 150, z Margoliny chodily velmi mizerně, ze Suhl celkem v pohodě. Remington HV HP jsem zkoušel ze Suhl (a i pro tu mi přišly dost ostré, zpětný ráz i hluk jsou poznatelně větší proti S&B Std.), dva nebo tři z první série mi vyšly až napodruhé (což se mi zdá hodně selhačů), druhá pětadvacetiranná série o dva dny později (tatáž krabička) v pohodě. Závěrem bych snad řekl, že ani ty Magtechy, ani ty Remingtony mě za ty peníze nijak zvlášť nenadchly, oboje je zřejmě pěkný šmejd, zřejmě horší než Std. z Vlašimi.
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 03 říj 2005 12:22

Slim Jim píše: Závěrem bych snad řekl, že ani ty Magtechy, ani ty Remingtony mě za ty peníze nijak zvlášť nenadchly, oboje je zřejmě pěkný šmejd, zřejmě horší než Std. z Vlašimi.
Gratuluji k obevu! ;-)
Slim Jim

Příspěvek od Slim Jim » 03 říj 2005 14:27

No no, taková ironie snad ani není nutná, i když uznávám, že trochu za blbce tady jsem (příště vás se Sidewinderem poslechnu). No ale svým způsobem to objev je, protože od jména Remington bych rozhodně čekal víc (od jména Magtech ne, protože to ani žádné jméno není). Ony holt .22 LR obecně patří v nabídce každé muničky k levnější sortě zboží a to se nejspíš odráží na kvalitě i v USA. Faktem je, že za dvacetník za kus by byly super, jinak nic moc (když už lacinou munici, tak zůstat vlastencem a kupovat S&B).
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 03 říj 2005 14:38

S&B bych si koupil snad jen do pistole. Do flinty mi to moc nesedi. Nekupuji S&B ani do velky. Lita to za roh. Radeji RWS.
Wad

Příspěvek od Wad » 06 říj 2005 13:38

Pro pistoli je to fuk, hlavně když to vyletí. Na dvojnásobnou vzdálenost (50 místo 25) a se čtyřikrát takovou, navíc ještě těžkou hlavní se už pozná leccos, ovšem pořád ještě je 90 % na střelci.
pedros123

Příspěvek od pedros123 » 20 zář 2006 13:12

zdravim lidicky,chtel sem se zeptat jakou cenu muze mit malorazka mod.1 s optikou 4x32 diky
Smazaný uživatel 111

Příspěvek od Smazaný uživatel 111 » 20 zář 2006 13:24

pedros123 píše:zdravim lidicky,chtel sem se zeptat jakou cenu muze mit malorazka mod.1 s optikou 4x32 diky
No jestli je to optika 4x32 od Leupolda tak klikdne i 15tis. Pokud nejaká obyč tak bych videl cenu okolo 4-5tis.
pedros123

Příspěvek od pedros123 » 20 zář 2006 13:28

pardon zapomel sem napsat montaz je ZKK 600 a optika meopta 4x32 a podle vyrazenejch cisel me prijde z roku 47 posledni dvoucisli vyrazeno myslim kousek vyse nez ostatni cisla je to mozny 1947,pritom je moc pekna
Odpovědět