Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
cim kratsia hlaven tym by strela mala ist tesnejsie do vyvrtu... ked som skusal gulicku len do drazok, pluvanec, dobre natlaceny ogival, to je uz ine kafe... strela minie je robena do dlhych hlavni, na roztiahnutie potrebuje silnejsiu davku prachu, vacsiu hmotnost a dlhsiu drahu no a samozrejme ciste olovo.... v takejto kratkej hlavni nemusi pracovat optimalne..
Re: Derringer od fy Great Gun
Zajímavé by možná byly nějaké kompresní střely daného kalibru= ne menšího= střela by se tam musela zatlouct tak, jako stávající... a na konci na prachu by se ještě kompresí při rozklepávání roztáhla víc a ještě víc dotěsnila. Tam bývají drážky, že se tam vejde maziva až až. Co na to větší profíci perkusáři?

Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
Toto je cca hodnota blížící se 9mm Luger-rychlost střely okolo 270 m/s a spolehlivě vyšší než .380 Auto, v případě černého prachu této hodnotě prostě nevěřímArtifex píše:9mm má výkon cca 310J,

Jak již zde bylo řečeno, neodpovídá to 9mm Luger (http://en.wikipedia.org/wiki/9x19, což je nadzvukové střelivo s úsťovkou rychlostí / energií výrazně vyšší než 270m/s / 310J), ale spíše mnohem sympatičtějšímu 9mm Makarov (http://en.wikipedia.org/wiki/9%C3%9718mm_Makarov), který je samozřejmě silnější než .380 ACP = 9mm Browning = 9x17, nebo nedejbože .38SP.DFender píše:Toto je cca hodnota blížící se 9mm Luger-rychlost střely okolo 270 m/s a spolehlivě vyšší než .380 Auto, v případě černého prachu této hodnotě prostě nevěřímArtifex píše:9mm má výkon cca 310J,
Každopádně se tu řeší, jak dostat pořádný výkon i z .45, takže navrhuju neodbočovat k otázkám víry a držet se tématu

Chlapče, řeší se tu Derringer GG
A ještě si dovolím ti doporučit vystřelit tebou jmenované náboje z 3" hlavně, sofistikovaně změřit, a pak možná zjistíš, že někdy je pravda jiná než ti říká Wikipedie
ale přesto děkuji za jistě cenné rady.
Výkon .45 je naprosto adekvátní použitému prachu a zbrani, nevím co si myslíš, že na tom dokážeš změnit?? Určitě lepší hodnoty budou s použitím kvalitnějšího prachu, víc na tom nikdo nevykoumá, dokonce ani ty ne.

A ještě si dovolím ti doporučit vystřelit tebou jmenované náboje z 3" hlavně, sofistikovaně změřit, a pak možná zjistíš, že někdy je pravda jiná než ti říká Wikipedie

Výkon .45 je naprosto adekvátní použitému prachu a zbrani, nevím co si myslíš, že na tom dokážeš změnit?? Určitě lepší hodnoty budou s použitím kvalitnějšího prachu, víc na tom nikdo nevykoumá, dokonce ani ty ne.
A jaký výkon jsi tedy naměřil u 9mm GG derringeru, když lidem, kteří to zkusili, vyšlo těch 310J? Pokud přidáš svůj výsledek, můžeme určit aritmetický průměr a použít jej jako kompromis...
Arte - To je pušková Lorenz .54 ale do derika to dávat nebudu 

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
A co něco takového?
Jedna mazací drážka na tak krátku hlaveň musí stačit.
Hmotnost přiměřená na max. navážku.
Jedna mazací drážka na tak krátku hlaveň musí stačit.
Hmotnost přiměřená na max. navážku.
To se mi líbí! Kde se to dá sehnat?
Mohu se mýlit, ale hodně mi to připomíná střelu 9 mm s uříznutým zadečkem. Nevypadala by po namazání nějak tak ?
- Přílohy
-
- 9 mm GG 9 gramů namazana.jpg (6.03KiB)Zobrazeno 1618 x
Větší výkon z .45...
Asi před měsícem jsem nakoupil pár střel pro přebíjení nábojů .45ACP na vyzkoušení.Bylo je třeba protáhnout kalibrovačkou na 11.45mm(původní ráže byla .452).Materiál je podstatně tvrdší než klasické předovkářské olovo a dostat to do laufu je taky obtížnější.A myslím že v tom to je,střela jde dost ztuha,styk s hlavní dostatečně "kontaktní"tedy tlaky na vypuzení projektilu budou taky silnější.Na bouchání na střelnici by byla asi pakárna to tam pokaždé tlačit,ale bavíme se tady o zbrani předem doma nabyté a připravené na sebeobranu.Argument opotřebení hlavně neberu,pokud tedy v GG nekecali a opravdu vyrábí hlavně z moderní hlavňoviny(tombak je pokud vím tvrdší než nejtvrdší olovo)
Test:
Střela 45ACP váha cca 14g,navážka 1.5g pyrodex select granulace FFFG(obsah nábojnice 7.62x39),mezi prachem a střelou filcová ucpávka s lithiovou vazelínou,zbraň deringer GG 5"
Střílel jsem z 1 metru do hranolu 10x10cm z tvrdšího dřeva(přesný materiál neznám,prostě kus hranolu z práce.Ovšem měkká smrkovina to rozhodně nebyla)
Penetrace měřena od špičky zaraženého projektilu 8.2cm
Pro sebeobranu myslím dostatečný výkon.
Z vesuvitem jsem to nezkoušel,ovšem vzhledem k nižší rychlosti hoření oproti pyrodexu v tak krátké hlavni se to nedá srovnat(mimochodem,stejný obsah na nábojnici 7.62x39 by již byl 2gramy vesuvitu)
Na fotce společně s origo projektilem GG
Asi před měsícem jsem nakoupil pár střel pro přebíjení nábojů .45ACP na vyzkoušení.Bylo je třeba protáhnout kalibrovačkou na 11.45mm(původní ráže byla .452).Materiál je podstatně tvrdší než klasické předovkářské olovo a dostat to do laufu je taky obtížnější.A myslím že v tom to je,střela jde dost ztuha,styk s hlavní dostatečně "kontaktní"tedy tlaky na vypuzení projektilu budou taky silnější.Na bouchání na střelnici by byla asi pakárna to tam pokaždé tlačit,ale bavíme se tady o zbrani předem doma nabyté a připravené na sebeobranu.Argument opotřebení hlavně neberu,pokud tedy v GG nekecali a opravdu vyrábí hlavně z moderní hlavňoviny(tombak je pokud vím tvrdší než nejtvrdší olovo)
Test:
Střela 45ACP váha cca 14g,navážka 1.5g pyrodex select granulace FFFG(obsah nábojnice 7.62x39),mezi prachem a střelou filcová ucpávka s lithiovou vazelínou,zbraň deringer GG 5"
Střílel jsem z 1 metru do hranolu 10x10cm z tvrdšího dřeva(přesný materiál neznám,prostě kus hranolu z práce.Ovšem měkká smrkovina to rozhodně nebyla)
Penetrace měřena od špičky zaraženého projektilu 8.2cm
Pro sebeobranu myslím dostatečný výkon.
Z vesuvitem jsem to nezkoušel,ovšem vzhledem k nižší rychlosti hoření oproti pyrodexu v tak krátké hlavni se to nedá srovnat(mimochodem,stejný obsah na nábojnici 7.62x39 by již byl 2gramy vesuvitu)
Na fotce společně s origo projektilem GG
Tak vida, když se chce, tak to jde. Nápad s kalibrovačkou mi přijde velice zajímavý, tímto způsobem by mohly být v deriku použitelné i střely z Lee kleští určených pro přebíjení, viz přiložený obrázek.
Při zmínce o pyrodexu a penetraci 8.2 cm v nesmrku mě pak napadá - neprobíhá náhodou tormentace s klasickým ogiválem prodávaným GG, a pokud ano, neodpovídá tomu i info o maximální navážce a nemělo by se to brát v potaz i při experimentech s lépe těsnící střelou? Větší tlak je přece jen větší tlak..
Při zmínce o pyrodexu a penetraci 8.2 cm v nesmrku mě pak napadá - neprobíhá náhodou tormentace s klasickým ogiválem prodávaným GG, a pokud ano, neodpovídá tomu i info o maximální navážce a nemělo by se to brát v potaz i při experimentech s lépe těsnící střelou? Větší tlak je přece jen větší tlak..
Presne tie strely .452 (230gr) mám, ak by mal niekto záujem skúsiť (ktoré má Filo na fotke). Ostalo mi ešte niečo cez 50 kusov. Je to naozaj z tvrdého olova, dával som ich do sabotov a niečo som skúsil v derringeri Philadelphia, kde sa mi neosvedčili.
Ještě koukám na http://sopr.eu/strely.htm a tam prodávají něco podobného v 233gr pod názvem "Olověné střely s antifrikčním povrchem(PTFE, MoS2)" s udávaným koeficientem tření k = 0,03. Neexistuje něco jako anti-antifrikční povrch?
no... nejjednodušší řešení pro zvýšení tření kovu na kov je takové, jak to dělají vlaky a šalinky... podsypávat pískem 

Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,