Derringer od fy Great Gun

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Queeg 512
Re: Derringer od fy Great Gun

Příspěvek od Queeg 512 » 14 čer 2012 23:09

Myslíš něco jako
Obrázek
http://www.pennbullets.com/45/45225wcbb.html?

To taky nevypadá špatně, resp. to teda opravdu vypadá velmi dobře. Kde se to u nás dá sehnat? Lee na to kleště nedělá a na Lymana se ani nekoukám, bo je na mě moc drahej (a navíc zdroj uvedený výše to označuje za svou specialitu).
A ačkoli bych se na slévarnské výkresy posledních probíraných kokil vč. této milerád podíval, moje obráběčské kontakty stačí tak na tu kalibrovací matrici, takže se asi budu držet kleští od Leeho.

Kalibrovacích matric si pak chci pořídit několik v s různými hlavními kalibry (např. 11.45,11.43,11.41) v horní části a stejným nabíjecím průměrem v dolní části (11.25), výšku nabíjecího průměru bych rád uzpůsobil maximální množině střel - nechcete mi někdo poradit, zda pro toto existuje společná výška vyhovující umístění spodní mazací drážky na střelách .452 od Leeho (zejména 452-228-1R) a pokud možno i co nejvíce dalších pro derika vhodných střel? Prozatím mi dle obrázků a rady od babaGG vychází 3mm nebo lehce přes.

Tipy na vhodné rozměry hlavního kalibru uvítám rovněž, i když z toho, co bylo řečeno, mi celkem jasně vychází že rozumné rozmezí je je 11.40-11.50mm, resp. 11.40mm-0.452".

Filo

Příspěvek od Filo » 15 čer 2012 13:26

Co tady furt máte se střelami minie???
Střela byla navržena pro snadné nabíjení pušek při zachování určitého výkonu vlivem roztažení ve vývrtu hlavně a jejího dokonalejšího utěsnění při výstřelu bez ucpávky.Největšího rozmachu dosáhla v americké občanské válce.Na bojišti té doby měla podstatný vliv na rychlost nabíjení ale do deringeru?Efekt roztažení v tak krátké hlavni zkrátka nefunguje.A mimoto,snad nikdo neočekává dlouhý střelecký souboj za kapotou auta s prachovnicí v ruce,spoustou střel v kapse a zásobníkem zápalek na krku? :D
Pokud se chcete bavit o dostatečném výkonu derika pro sebeobranu při dlouhodobém nošení tak na minie zapomeňte.Chce to optimální navážku výkonného prachu,dostatečně funkční ucpávku a alespoň 15 gramovou střelu.
Pakliže čekáte ostrý střet s bandou gaunerů tak doporučuji si pořídit zbrojní průkaz a nějaký poloautomat...
kersanti

Příspěvek od kersanti » 15 čer 2012 19:05

Queeg 512 píše:Myslíš něco jako...
Přesně tak.Horší je to s dostupností forem,která je i ve státech spíše otázkou malovýrobců či homemade.
Přesto se "nouzově" dá bez potíží použít běžná střela orientovaná dnem napřed.Takové řešení má navíc při subsonických rychlostech (případ deriku) výborný BC.
Queeg 512

Příspěvek od Queeg 512 » 15 čer 2012 22:37

To Filo: střely co p. Minieho vymyslel pro pušky se do derika určitě nehodí, vhodnost principu "střely s dutým dnem" ale prozatím ještě zavrhnout nedokážu (obzvlášť po objevení takto konstruované střely přímo pro derika popsané na předchozí stránce). Každopádně po pročtení toho, co zde padlo v posledních dnech, mi otázka "co tu furt máte se střelama Minie" přijde podobně na místě jako "co tu furt všichni máte s .45 ogiválama od GG", deringer s moderníma hlavněma je prostě novinka a prostor pro bádání zde je.

Na obranu pak také preferuju spíše zbraně kategorie B (i když spíš než půlka Автомат-u mi vyhovuje celý Пистолет :mrgreen: ), právě v této souvislosti si ale nedokážu představit mít ZP a zbraň, být na ni zvyklý a přitom k tomu nemít i derika; přece jen de iure o ZP člověk může přijít velmi snadno (jestli si nepletu tak ani není třeba, aby vládě hráblo ještě víc, stačí jedno odplivnutí si na ulici a jedno koupání v zatopeném lomu v rozmezí 3 let a je to v háji) a pořízením si derika lze v takovém případě eliminovat takto vzniklou zranitelnost osobní svobody jednotlivce. Ideální mi dokonce přijde kupovat jednu palnou zbraň kategorie D ke každé na ZP, aby aspoň půlka arzenálu na rozmary autorit tolik netrpěla.

No a když už derika mám, rád bych s ním uměl zacházet, což zahrnuje umět tuto zbraň doma vyčistit a připravit k řádnému použití (t.j. vč. vyřešení problému s konzistencí prvního a dalších výstřelů). Asi by mě stačil pár špinících výstřelů na zahradě, to je ale neevropské a zakázané, takže zbývá jen výzkum.
anonim

Příspěvek od anonim » 16 čer 2012 18:05

Tak tam prosím někdo tu střelu co vypadá ze zadu jako diabolka do vzduchovky naládujte.
BUM a uvidíme :shock: Každá teorie má být ověřená praktickou zkouškou.
Queeg 512

Příspěvek od Queeg 512 » 16 čer 2012 18:28

No já bych zrovna do téhle nešel, přijde mě, že autor dost přestřelil jak s příliš nízkou hmotností, tak s příliš tenkou tloušťkou nejslabší pasáže "sukýnky", nedivil bych se, kdyby hmotnost střely byla snížena na hodnotu odpovídající navážce 0.5 g právě proto, že víc by to nesneslo a sukýnka by se utrhla. Použít v .45 deriku tohle mi přijde skoro jako použít novou 9mm diabolku od JSB (http://www.schulzdiabolo.cz/cz/novinky/) v 9mm deriku. Tato střela je pro mě zejména takovým podnětem, že cesta dutého dna může stát za vyzkoušení. .45 by anonim, wadcuttery i .452-228 mi každopádně připadají (zatím čistě od stolu) jako zajímavější kandidáti k vyzkoušení.

No a protože s tím, že každá teorie má být ověřená praktickou zkouškou bez výhrad souhlasím, viděl bych to spíš tak, že pokud se v následujícíh měsících ukáže, že mě budou střely držet v kalibrovačce dost nato, aby z nich šel opatrně kus odvrtat, a k tomu se mi podaří nachomýtnout se ke sloupové vrtačce, bude velmi pravděpodobné, že vyzkouším spíš střelu s dutým dnem dle vlastního návrhu
(který by podobu s diabolkou měl mít menší a měl by evokovat maximálně vzpomínky na Exact Jumbo Monster, nikoliv na Exact RS).
anonim

Příspěvek od anonim » 16 čer 2012 20:09

Já bych šel do 452-200 nebo 452-230 :?:
Queeg 512

Příspěvek od Queeg 512 » 16 čer 2012 21:37

Mě k preferenci 452-228 vede plán pořídit si časem k 3" dimini mazlíkovi i plnotučného 6" mazla, se kterým bych si rád vyzkoušel např. i střelbu na vzdálenosti v desítkách metrů, a po zkušenostech s diabolkama si říkám, že round nose se v takovém případě může hodit. Kdyby se nějak šlo dostat k hotovým střelám, milerád bych vyzkoušel i tyto a také 452-252 i 452-255 (poslední dvě spíš v těch 6"). Kokily na všechno by mi ale i přes příznivou cenu hliníku přiliš nabouraly rozpočet, taže dokud to jde, zkouším doufat, že 452-228 se ukáže jako vhodná univerzální volba.
Blackpowdergunfan

Příspěvek od Blackpowdergunfan » 18 čer 2012 14:10

Zajímala by mě kinetická energie Derika v cal. 54, je větší než u cal. 36?
Gewehr 88 ( 8x57IS )
chacal

Příspěvek od chacal » 19 čer 2012 15:03

Dlouze se tady řeší výkon prvního výstřelu. Jak už tady někdo napsal, tak je důležité použít opravdu tuhé mazivo - nelépe vlastní výroby. S tím se dá jedině souhlasit.
Já ještě k tomu doplním, že mezi střelu a prach pro první výstřel používám ucpávku z hrubé krupice. Rozdíl v energii mezi prvním a následujícími výstřely jsou pak zanedbatelné 8)
Queeg 512

Příspěvek od Queeg 512 » 19 čer 2012 15:47

Předpokládám, že ta krupice se jen sype na prach/pod střelu a není třeba připravovat nějaké miniplacky, protože to zajistí teplota při výstřelu?
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 19 čer 2012 22:30

krupicu nemusím, příde mi jako brusivo :wink:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Queeg 512

Příspěvek od Queeg 512 » 19 čer 2012 23:45

No vida, tak i na tohle už je trvale udržitelné řešení :D
chacal

Příspěvek od chacal » 28 čer 2012 15:05

To Queeg 512 Stačí normálně krupici nasypat (třeba odměrkou z nábojnice nebo za pomocí malého trychtýře) a pak šup tam střelu - je jedno jestli je to ogivál nebo sférická s flastrem.
Je to osvědčený a běžný postup u PeRe a některých předovek. Na hlavni to nezanechá absolutně žádné následky :wink:
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 28 čer 2012 15:28

pb valim roky a zatim stale bez krupice :mrgreen:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Odpovědět