Tak jsem se dostal ke střelbě na větší vzdálenost.
Snažím se vždycky střelit minimálně 10x, to už o rozptylu něco vypoví. Pět ran je málo a může to být náhoda. O třech ranách ani nemluvím, to už neřekne vůbec nic. Nejlepší je, když občas někde vidím fotku s třemi ranami, kde ty dvě co jsou blíž u sebe jsou v kroužku s označením "rozptyl" a u té třetí je napsáno "utrženo".
Prvně jsem jen tak cvičně práskal a až pak to šel změřit, bylo to 13m.

No tak jsem to posunul na 15m.

Pak jsem teda posunul terč na těch kýžených 30m.
Vystřelil jsem do něj asi kolem 20-ti ran, mi se to nikdy nechce počítat.

Bylo skoro bezvětří, semtam fouklo, ale nic co by nějak zvlášť stálo za řeč.

Mno, docela mě to zklamalo.
Slabým výkonem zbraně to určitě není, i na tuhle vzdálenost se diabolka zcela zavrtávala do smrkové desky pod terčem (vůbec nic nečouhalo, byla tam celým objemem + kus navíc, některé ani nebyly vidět). Tak nějak nevím, budu bádat dál. Možná by stálo za to zahloubit ústí hlavně, není to tam nijak zvlášť zakončené. Něco bude dělat i optika, zvětšení 4x by sice šlo, zásahy vidím v pohodě, ale ten kříž je už na tuhle dálku tochu tlustý, zabírá mi celý střed tak od osmičky, no možná od devítky.
Zúčastnil jsem se hned i OS, ale jen na dva terče a stálo to za prd, Hatsan střílel líp, každopádně terč posílám. Dal bych to víckrát, ale tentokrát mi výjimečně nedošly bombičky, ale ...diabolky.
Asi musím ještě potrénovat.