NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 25 srp 2006 10:40

Dále jsem ověřil, že kolem hlavně nelze použít těsnení 12x8.
Vypadá to sice, že je to přesně ono, ale není. To těsnění je moc tlusté a nesedí to o pár setin milimetru. Ta hlaveň je přesně obrobena a už sama o sobě jde do pouzdra závěru dost na těsno, takže i setinky tam hrají velkou roli.
Každopádně s tímhle těsněním to tam nejde rozumnou silou narvat.
Sice kde nepomůže síla, tam pomůže ještě větší síla, ale ne v tomto případě. :? :lol:
Pokud se použije ještě větší síla (já mám síly dost, když se nase*u :lol: ), hlaveň tam dostanete, ale dojde k oříznutí a ožvejknutí těch gumových kroužků o pouzdro závěru. Takže těsnit to bude, ale nebude to to pravé ořechové, tj. bude to na jedno použití.
Takže musím vyzkoušet něco jiného. Až na to kápnu, tak napíšu.
Obrázek

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 28 srp 2006 16:24

Tak jsem se dostal ke střelbě na větší vzdálenost.
Snažím se vždycky střelit minimálně 10x, to už o rozptylu něco vypoví. Pět ran je málo a může to být náhoda. O třech ranách ani nemluvím, to už neřekne vůbec nic. Nejlepší je, když občas někde vidím fotku s třemi ranami, kde ty dvě co jsou blíž u sebe jsou v kroužku s označením "rozptyl" a u té třetí je napsáno "utrženo". :lol: :lol:
Prvně jsem jen tak cvičně práskal a až pak to šel změřit, bylo to 13m.
Obrázek
No tak jsem to posunul na 15m.
Obrázek
Pak jsem teda posunul terč na těch kýžených 30m.
Vystřelil jsem do něj asi kolem 20-ti ran, mi se to nikdy nechce počítat. :lol: Bylo skoro bezvětří, semtam fouklo, ale nic co by nějak zvlášť stálo za řeč.
Obrázek
Mno, docela mě to zklamalo. :?
Slabým výkonem zbraně to určitě není, i na tuhle vzdálenost se diabolka zcela zavrtávala do smrkové desky pod terčem (vůbec nic nečouhalo, byla tam celým objemem + kus navíc, některé ani nebyly vidět). Tak nějak nevím, budu bádat dál. Možná by stálo za to zahloubit ústí hlavně, není to tam nijak zvlášť zakončené. Něco bude dělat i optika, zvětšení 4x by sice šlo, zásahy vidím v pohodě, ale ten kříž je už na tuhle dálku tochu tlustý, zabírá mi celý střed tak od osmičky, no možná od devítky.
Zúčastnil jsem se hned i OS, ale jen na dva terče a stálo to za prd, Hatsan střílel líp, každopádně terč posílám. Dal bych to víckrát, ale tentokrát mi výjimečně nedošly bombičky, ale ...diabolky. :evil: :lol:
Asi musím ještě potrénovat. :wink:
Richi

Příspěvek od Richi » 28 srp 2006 20:56

tak tu sa niekto činil :) Díky za informácie Kubajzzi ...
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 28 srp 2006 21:39

Kubajzz:
Cos cekal? Heled... na sranda picani je to dobra zbran. Myslim ze presnejsi nez Slavie. Ja bych to neresil. Ostatne az te to nastve, koupis si "vitr". :-)
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 29 srp 2006 07:57

Ten Kubajzzův výsledek na 13 m mě začíná přesvědčovat, že s touhle zbraní by se po úpravách pažby, osazení dioptrickými mířidly a možná naladění spouště dalo dost úspěšně střílet terčově alespoň na úrovni kraje (pokud ten terč nebyl náhoda).
Dost by mě zajímal porovnávací test na 10 m QB-78, TAU 200 a CZ 2000. Vzhledem k tomu, že QBčko je o dost levnější, mohla by to být alespoň pro začínající nebo příležitostné závodníky zajímavá volba. Co na to říkají odborníci?
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 29 srp 2006 09:53

No jo, ale když si spočítáš cenu za úpravu pažby, osazení dioptrem a naladění spouště a vyladění vnitřku, tak jsi pomalu na ceně TAUky. :wink: Teda kdyby sis to nechal dělat puškařem. Já si všechno dělám sám, takže mě to zatím nestálo vůbec nic. Pokud ovšem nepočítám 15,-Kč za těsnění. :lol:
Ovšem cenově je ta vzduchovka opravdu bezkonkurenční. Myslím, že je to the best of v kategorii cena/užitné vlastnosti.
PS: Ten terč na 13m není náhoda, takhle to s oporou nastřílím pokaždé.
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 29 srp 2006 11:38

Pažbu umím udělat sám (lože vyfrézuje truhlář) a dioptr bych použil ze Suhl 150. Pokud by někdo (třeba Ty) dokázal vyladit mechanizmus, zvažoval bych možnost nákupu téhle zbraně. Začíná mě zajímat čímdál víc přesnost QBčka na 10m. TAU 200 údajně se značkovým střelivem dokáže opsaných 8mm. Zvádne to taky upravená QB?
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 29 srp 2006 16:10

Na tom mechanismu není moc co ladit. Akorát rozebrat, promazat a možná poměnit těsnění a vyleštit styčné plochy ve spoušti. Odpor spouště, délku chodu a doraz si může nastavit třemi šrouby každý sám, dával jsem tady fotku.
Opsaných 8mm na 10m... Hmm, no nevím, opsaných je vytvořený kroužek o průměru 8mm, že? To je dost málo, to nevím, jestli by to dalo.
Využití QB78 pro závodní střelbu nevidím moc reálně.
No možná na uliční přebor v sestřelování jablek by to bylo OK... :lol:
Quax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quax » 05 zář 2006 14:30

Po přečtení tohoto fóra jsem se rozhodl, že si tuto pušku také koupím, jenže v JGS ji mají už jen v 5,5mm.
Zajímal by mě názor majitelů této zbraně, jestli se vyplatí vzít ji v ráži 5,5 mm nebo mám raději počkat až bude v ráži 4,5mm (a to bude minimálně měsíc :( )
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 05 zář 2006 15:09

A kruci, oni už ji mají i v .22?
Hmm, to je moje oblíbená ráže... Ovšem na CO2-ku asi nebude příliš vhodná.
Ráže .22 by byla zajímavá až tak od 220m/s, což se u nás ale bez ZP nesmí, bohužel.
Si počkej, měsíc uběhne jako voda. :wink:
hary

Příspěvek od hary » 05 zář 2006 15:24

:cry: :cry: ajajaj..včera jsem posílal email do JGS, jestli maj QB 78 4,5mm skladem...takže asi tušim co mi odpoví..no budu si muset taky počkat, ale snad to bude stát za to! Já mam jen Slávii 620 s lehkým tuningem a tak jsem právě uvažoval o koupi nový vzduchovky s možností nasazení puškohledu..no a po včerejším přečtení tohohle threadu mam jasnou volbu :D :wink:
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 12 zář 2006 09:58

O víkendu jsem dělal všelijaké blbiny, tak se koukněte jak vypadá diabolka z QB78 po zásahu kovadliny. :lol:
Obrázek
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 12 zář 2006 21:36

Kubajzi, to není možný, ty máš snad stroj času :D Já už neměl volnej víkend ani nepamatuju a když, tak jsem tak utahanej, že bych neudržel v ruce ani flusbrok :) Koneckonců z online soutěže můžete vidět jakou mám na 10m cukatůru :lol: Jinak podobně vypadaj exacty když střílím proti betonovým schodům před barákem (na víčka - někdy to jde vedle a pak je tam takováhle hvězdička :P )
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 13 zář 2006 16:24

Stroj času bych potřeboval taky. :wink:
Když už jsem u těch blbin a jejich fotek tak:
Tady je střelba do prázdného spreje. QB s tím nemá problém, lítá to naskrz.
Obrázek
Tohle je větev buku po asi 10 ranách na takových 7m ve stoje.
Obrázek
LOV21

Příspěvek od LOV21 » 13 zář 2006 16:50

Podle tvých příspěvků bych si snad i dovolil říct, že tvá v současnosti nejoblíbenější vzduchovka, či co2 je QB 78? Nepletu se?
Odpovědět