NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 14 zář 2006 12:32

Já mám rád všechny vzduchovky.
Ale jo, momentálně mám QB78 nejradši. :wink:

O víkendu jsem ji zkoušel upnout, abych viděl jak to střílí, když vyloučím chybu střelce. Tady si můžete všimnout, proč tak často střílím na 12m. To je totiž přesně vzdálenost od ponku v garáži ke stolu v altánku o který opírám terč. :lol: Takže často mám na stole střelivo a pálím o 106 zrovna na těch 12m. :wink:
Tak jsem tu vzduchovku obalil hadrem a upnul do svěráku, natočil na terč a dal deset ran se střelivem JSB Exact 4,51. Výsledek vidíte na fotce. Řekl bych, že je to prakticky stejné jako když střílím v sedě s oporou. Rozptyl dělá asi 15mm, takže těch 8mm jako je (údajně) u TAU-ky to nedá ani náhodou. No ale třeba jí zrovna nesedí ty 4,51 Exacty, tak uvidím, zkusím ještě jiné střelivo, zbyly mi ještě nějaké Matche.
Obrázek

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 14 zář 2006 12:52

Hm, přesnost žádnej šlágr, ale co by člověk za těch 2500 nechtěl :)
LOV21

Příspěvek od LOV21 » 14 zář 2006 13:44

No nevím. Možná bych si dovolil zpochybnit tuhost upnutí. Stabilita stolu, který stojí na zemi. Nerovnosti na podlaze, 4 nohy, ....Vůle mezi stolem a svěrákem. Pravděpodobně je to zanedbatelné. Možná i nějaký vliv proudícího vzduchu - větru.
I když mi není jasné proč i u té tauky je 8 mm. Jde především o hlaveň, střelu a hnací plyn, kdy by podmínky při výstřelu měly být konstantní. Možná je to opravdu tím střelivem, anebo, že by to bylo tím, že se ventil pokaždé otevře trochu jinak? Já bych tipoval, že je to střelivem.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 14 zář 2006 14:42

Ten ponk je svařený z železných vinklů a s nářadím v šuplících bude mít tak 200kg a ten svěrák na něm je 125mm York. O stabilitě soustavy nemám pochyb. :wink:
Vítr nebyl. Já bych tipl, že by se to mohlo zlepšit střelivem. Jinak to bude hlavní, mně se pořád nějak nelíbí, jak je zakončeno to ústí, může to být tím. Asi by to chtělo zkusit udělat to koronování, zkoušel to někdo? Může to být i tím ventilem, těžko říct.
No a proč má TAUka 8mm? No za ty prachy aby neměla. Však je taky o 10tis dražší. :wink:
LOV21

Příspěvek od LOV21 » 14 zář 2006 15:34

No přesne tak. Ta Tauka. Divím se, proč má těch strašných 8 mm. Mně se to zdá moc a nechápu to. Proč to sakra má tak velký rozptyl. Vždyť je to něco jako pokus - pokud mám stejné podmínky - vždy bych měl dostat stejný výsledek. Jednoduché hlaveň, střela, plyn.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 14 zář 2006 15:57

No pozor, ono těch 8mm u TAUky a těch mnou zjištěných 15mm u QB je opsaných. Takže když vezmeš, že diabolka má průměr 4,5mm tak to vychází, že na 10m to u té TAUky průměrně uhne maximálně o 1,75mm na jakoukoliv stranu. A diabolka pořád trefí střed i kdyby jsi střílel jen na bod udělaný tužkou. Ten rozptyl středu diabolky je tím pádem vlastně jen 3,5mm.
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 14 zář 2006 17:13

Kubajzi, co to ppořešit kompenzátorem? Můžeš ho objednat v Aeronu a puškař ti ho přidělá (sám bych to nedělal :wink: ) za 400,- Tý flintě by slušel a myslím že by i měl vliv na přesnost. Jinak může být rozdíl v kvalitě zpracování hlavně Tau a Norconia. Zkusil bych kompenzátor, tím se nic nezkazí a náklady nejsou nijak velký (necelá polovina ceny pušky :lol: ), pak jiný střelivo a pak koupit TAUku :lol:
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 02 říj 2006 15:45

Tak s tím svěrákem to bylo nějaké divné, zkoušel jsem to znova pro různé jiné střelivo a lítalo to všude možně. S oporou nastřílím lepší rozptyl než ze svěráku, takže s tou stabilitou to neplatí.

Tady je střelba na 50 metrů:
10 ran v sedě s oporou, mířil jsem tím bodem jak končí nitka a začíná tlustá část kříže (30/30) na střed terče.
Obrázek
Obrázek
Na vzduchovku za 2,5k to ujde, ne? :wink:
hary

Příspěvek od hary » 02 říj 2006 15:46

Mam malou otázečku, snad to nebude moc velký OT :) Volal jste někdo v poslední době do prodejny JGS?? Nevíte jestli jim už přišly QBéčka na krám? Samozřejmě .177 kalibr..díky moc :wink:

EDIT: to Kubajzz: já si myslim, že to neni vůbec špatný :wink: :D už abych ji měl taky doma :?
pipox

to hary

Příspěvek od pipox » 02 říj 2006 16:51

Bol som tam vo štvrtok a maju iba cal .22. V říjnu by vraj mala prísť zásielka ale nevedia či bude obsahovať aj cal. 1.77
Čo navrhujete v takomto prípade? 4akať, alebo zobrať .22 jku?
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 09 říj 2006 20:38

Kubajzzi, kdyby jsi to měl shrnout, jaký podstatný úpravy jsi na tý flintě udělal (hlavně týkající se výkonu) - těch skoro 200m/s na chronu opravdu nebylo špatný. Kolik měla v základu asi nevíš?
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 10 říj 2006 07:42

Pánové, nechci vám do toho příliš kecat, ale jedno je jasné. Mezinárodní vzduchovkový terč má desítku o průměru 0,5 mm a střílí se to vstoje. Špičkové nástřely se blíží nástřelu absolutnímu. Po technické stránce závodní vzduchovka MUSÍ být schopna ZASÁHNOUT POKAŽDÉ DESÍTKU. Je to všechno, jak už tu někdo napsal o přesném dávkování plynu o správně konstruované a přesně vyrobené hlavni, do které je třeba cpát jen kvalitní a přesné střelivo a když k tomu připočteme kvalitní anatomickou pažbu, dostáváme se na cenu 40 až 60.000,- Kč za špičkovou vzduchovku (s ALU pažbou ještě výše). Myslím, že QBčko za ty peníze překonává ostatní zbraně své třídy a TAU 200 s opsanou kružnicí 8 mm je velmi slušným reprezentantem zbraní své třídy. S oběma by se dalo začít slušně trénovat disciplínu VzPu a odstřílet klubové nebo okresní závody, protože než se začátečník dostane na úroveň 8 mm, bude mu to chvilku trvat. Je jasné, že s lepší zbraní výsledky půjdou rychleji nahoru. Kdo to se vzduchovkovou střelbou myslí opravdu vážně, měl by se poohlédnout po zbrani např. na serveru www.shooting-varga.cz
Tam je ale nutno sáhnout značně hlouběji do kapsy. Pochopil jsem jedno - opravdu přesnou vzduchovku za málo peněz nikdy nekoupíte. Nicméně pro zábavu je QB i TAU více než dobrá.
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 10 říj 2006 09:24

Ale o tom se tu většinou bavíme - o zábavě a nikoliv výkonnostní střelbě. Je to jako se vším. Pokud se tomu chceš věnovat a trávit střelbou 3 hodiny denně a máš ambice na závodění na vrcholové úrovni, tak s QB87 asi šanci nemáš. Zase na moje střílení jednou za tejden do plechovek za vzduchovku 60 000 nedám :D
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 10 říj 2006 13:03

Silencer píše:Kubajzzi, kdyby jsi to měl shrnout, jaký podstatný úpravy jsi na tý flintě udělal (hlavně týkající se výkonu) - těch skoro 200m/s na chronu opravdu nebylo špatný. Kolik měla v základu asi nevíš?
Kua, to mě se*e, že to dalo dvakrát 199m/s. :evil: Takhle je to "skoro dvěstě". Dát to o dva metry víc tak to bylo "přes dvěstě" a to už zní o hódně líp. :lol: :wink:

Pro výkon jsem udělal tohle:
- provrtání většího otvoru v té zasunovací tyčce závěru
- dvě podložky pod bicí pružinu
- obroušení válce kuželu ventilu na kužel
- výměna 1ks těsnění mezi hlavní a zásobníkem plynu za těsnění s větším otvorem

Největší vliv na výkon má IMHO provrtání té díry.
Kolik to mělo předtím nevím.
Voris

Příspěvek od Voris » 18 říj 2006 19:42

Zdravím Kubajzze a ostatní majitele QB-87,

mám na vás malý dotaz. Zajímá mě, jestli je v ČR k dostání redukce na větší CO2 láhev, popř. jestli jste našli ekonomičtější způsob plnění než 12g bombičky. Vím, že se tu tento problém už jednou probíral. Zajímá mě, jestli/jak jste pokročili v jeho řešení.

Znáte někdo rozměry té redukce? Vyplatilo by se nechat si ji vyrobit na zakázku? Máte zkušenosti s její objednávkou ze zahraničí?

Buď něco takového:
Obrázek

Nebo lépe:
Obrázek
Odpovědět