NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 18 srp 2006 18:06

JJ, šak nic neřikám, jen aby to na těch 30m ten papír aspoň prostřelilo :lol: Už mlčím :oops: 8)

Zakk

Příspěvek od Zakk » 19 srp 2006 09:20

chci se zeptat jestli nevíte někdo kde by se dala objednat po internetu-nebo o nějaké prodejně v Olomouci kde ji mají-jsem z Přerova a tady žádnej pořadnej obchod není-a nejblíž mám právě ten Olomouc-v horším případě internet-přece jen bych si jí rád ošahal dříve než bych ji koupil-ale podle toho co jsem si tu přečet,tak za ty prachy je to bezva kauf :twisted:
vody

Příspěvek od vody » 19 srp 2006 12:24

Já jsem ji kupoval na dobírku od Zbraně Brymová Praha. Poslal jsem jim mail a za 5 dní mě došla poštou. http://www.zbranebrymova.com/
Missak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Missak » 19 srp 2006 12:33

Zakk: po tomto typu zbraní se moc nedívám, ale zkus se zeptat na střelnici v Timpu v Olomouci. Jezdím tam střílet (jsem také z Přerova) a mají tam lecos. Otevřeno ale mají až v pondělí, po dobu prázdnin mají v sobotu zavřeno.
Jinak kontakt na www.timpo.wz.cz :roll:
Zakk

Příspěvek od Zakk » 19 srp 2006 15:36

díky-určitě to zkusím
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 21 srp 2006 10:20

Zkus to v JGS http://www.jgstrade.cz/jgs.seznam_vyrob ... l&katID=26#
Odtamtud to všichni máme. Pokud vím, je to zatím jediný dovozce.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Zakk

Příspěvek od Zakk » 21 srp 2006 16:04

Kubajzz:díky za radu
Derek
Kontaktovat uživatele:

:-)

Příspěvek od Derek » 21 srp 2006 21:07

Zdarec, tak jsem testoval QB u nás v práci, napřed jsem střílel u mně v dílně na deset metrů, zbraň ve svěráku a nastřeloval jsem moji Nikko Stirling Gold Crown 4-12 x 50 AO Tactical. Musím říct že jsem čekal asi všechno ale tohle fakt ne. Terč jsem si přibil na dřevotřískovou desku o síle nějakejch 25mm a zani si ještě pro jistotu dal kovovou bednu jako lapač (vono totiš v milé desce za nedlouho byla díra jak do prd..), no ale ouha... Milá bedýnka se nakonec taky poddala (síla plechu asi 2mm) a díky tomu že jsem neustále střílel zhruba do stejného místa (JSB Exact) tak byla za chvilku taky durch - diabolky končili va zdi, ta už naštěstí vydržela :D
Jakmile jsem mněl nastřelenou optiku tak jsem začal testoval "mířitelnej dostřel" máme takovej krásnej 50m dvůr tak jsem si do nalajnoval po 3m a začal testovat ale. Test ale zhatilo nepříznivé počasí tak jsem se přesunul do sousední dílny kde jsem mezi stroji maximálně dosáhl vzdálenosti 30m a zásahy byly poměrně dosti přesné (krabička sirek, no problemo).
Jinak pálim z okna dílny po holubech na sousední střeše (cca 50m) a to se taky celkem dá, ale jde spíše o haluz protože je tam většinou dosti větrno a střílím bez podpěry....
Jelikož přeci jenom QB není zas až tak tichá a když tam odstřeluji to ptactvo, které krásně hází salta když jim na 30m ustřelím hlavu, tak to dělá celkem randál a sosedi jsou všude... tak jsem se rozhodl pro takový duralový váleček v popředí :D Funkce je 100% skutešne slišíš jen a pouze ťuknutí úderníku do ventilu a nic víc.... bomba :wink:
Momentálně v práci nemám moc času, tak jakmile se k tomu dostanu tak konečně dodělám ten zásobník co už mám měsíc rozdělanej....
Redukce na přepoušťák z TAU je taky v pořadníku ale musí hold počkat, nemám 20 rukou.... :?
Pak mně ještě napad takovej krásnej Bi-pod ale zatim nic neprozradim, pak vám ukážu fotky....
Zatim zdarec a lovu zdar :wink:
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 21 srp 2006 21:16

Derek:

Nepis prosimte zavadejici informace. Plech o sile 2mm neprostreli ani 22LR Velocitor 40gr (Baldou zmerenych 380m/s ).

Bezny lapac na diabolky je 1mm tlusty a diabolky se o nej pekne rozpleskavaj. To jen pro upresneni pro "vzduchovkove zabijaky".

A jestli vse co pises je ve stejnem duchu... pak to svedci o vypovidaci hodnote tveho prizpevku.
Derek
Kontaktovat uživatele:

For Andy

Příspěvek od Derek » 21 srp 2006 21:24

To není zavádějící informace. Kdyby jses naušil číst tak bys zjistil tak bys poznal že jsem tam napsal že to bylo tím že jsem pořád pálil do toho stejnýho místa!!! Neříkám že to bylo po 20 ranách ale třeba po 100 a ten plech se prostě silou toho nárazu natahoval tak dlouho až pžekanal mez pevnosti a prasknul. V prasklině se vytvořil otvor a tím diabolky lítali až rovnou do zdi. Nevím co se ti na tom zdá zavádějicího??? Vem si malí kladívečko a dvostovku dulčik, když s ním udeříš do plechu 1x tak tam bude malej ďolík, když 200x už tom bude díra. Ještě něco se ti nezdá??
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 21 srp 2006 21:36

Nezda se mi vsecho co a hlavne jak pises, ale tohle je technicky nesmysl.

2mm ocelovy plech se vzduchovkou co ma nejvejs 10J neudelas ani po 1000 ranach. Tam se proste zadnej dulecek NEUDELA. Cili asi nemel 2mm chlapce.
Derek
Kontaktovat uživatele:

For Andy

Příspěvek od Derek » 21 srp 2006 21:49

Já tě o ničem nepřesvědčuji, jen říkám co říkám. Jestli chceš můžeš si donýst bednu a já ti ji prostřelím.
Předpokládám že pokud si dovoluješ tvrdit že je to nesmysl tak jseš určitě znalí oboru a materiálů, co?!
Já jsem strojní inženýr a dovoluji si říci že materiálům, mechanice a fyzice tak trošku rozumím a tudíš neplácám jen tak do větru. Že jsem tu bednu prostřelil je prostě fakt, i když se ti to může zdát přehnané, ale je to tak. Nepotřebuji aby mi někdo věřil, nejsem farář ani politik a jestli mi budete věřit nebo ne je mi úplně fuk. Jen říkám co jsem na vlastní oči vyděl a udělal a dávák k tomu vysvětlení na základě toho co jsem dlouhá léta studovat. Pokud se tedy někomu něco nezná ať se obrátí na VUT Brno Fakulta Strojního inženýrství a nechá si to vysvětlit.

PS: nic ve zlém ale nemám rád když o mně někdo tvrdí že jsem lhář.
Andy
Moderátor

Re: For Andy

Příspěvek od Andy » 21 srp 2006 21:59

Derek píše:Jen říkám co jsem na vlastní oči vyděl a udělal
Jo tak pokud si to "vyděl" tak to pak uplne meni situaci :D

Nechme toho. Pokud nam chces neco ukazat, vyfot to a vystav.

PS: o strileni zivych tvoru bez patricnych povoleni zde nepis. Strileni holubu je prestupek proti zakonum CR. Precti si pravidla fora.
Derek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Derek » 21 srp 2006 22:05

Ok, nechme toho. Jsme tu pro zábavu a ne proto abychom se hádali o blbostech. Bednu jsem bohužel musem použít, protože jsem neměl v čím odvést součástky na nitridačku ale jestli ti to udělá radost tak ti prostřelím jinou.

Zdarec

PS: Kdo říkal že ti ptáci byly živí?? Co když byly třeba sádroví.... :D
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 24 srp 2006 18:30

Tak jsem tu s dalšíma tipama.
To primitivní udělátko z rozklepané trubky pro povolení vnitřního ventilu vypadá takhle:
Obrázek
Obrázek
Ještě do toho nerozklepaného konce provrtám díru, abych tím mohl provlíknout šroubovák jako vratidlo a tak tím i lehce točit. Druhý konec té trubky se dá použít pro vytlačení toho ventilu.

Dále potvrzuji, že místo toho původního těsnění se dá použít těsnění k výtokovému ramínku 19x13 viz.:
Obrázek
Vlevo je vidět to původní těsnění.

A za další jsem vyrobil nové těsnění mezi hlavní a pouzdrem, to staré je šmejdovní a má malou dírku. Odstranil jsem tak poslední úzké místo na cestě stlačeného plynu od bombiček až k diabolce. Je to vyříznuté z gumového sedla ventilů od klasické vodovodní baterie. Viz obrázek:
Obrázek

Jak to bude střílet teďka, vyzkouším o víkendu.
Jsem na to teda zvědav. :wink:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Odpovědět