Field Target, Hunter Field Target a ?esk? sklopka

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
_Stalker_
Kontaktovat uživatele:
Re: Field target

Příspěvek od _Stalker_ » 15 lis 2011 20:31

igi_79 píše:Chlapi, neblbnite a naucte sa konecne urcovat vzdialenosti. JR, namiesto toho aby si tu navrhol dodrziavanie niektorych medzinarodnych pravidiel FT alebo HFT, tak volas po dalsich zjednoduseniach :( Takto si nikdy ceski sklopkari nezastrielaju ziadnu medzinarodnu sutaz...

Doporucujem tento manual:
http://www.bfto.org.uk/downloads/hft-range-finding.pdf
Kde je vycerpavajuco popisanych 9 metod na urcovanie vzdialesti pri HFT.

Ale to je prave ono. My uz vime ze dokazeme postavit trat na FT nebo HFT.
Stejne tak by asi nebyl problem ridit se pravidly. Ale v takovem pripade nastupuji ALE....
Ale kolik by to u nas mohlo strilet flint? (zamerne nepisu strelcu)
Ale kolik by bylo potreba rozhodcich na dodrzovani pravidel? Treba jen drobnost mereni 1min....
Omlouvam se ted vsem, ze to vypada jako ze se snazi byt kazdy nepoctivi, ale spis jde o to, aby mel kazdy stejne podminky.
Ale to by pak musel nekdo ty rozhodci zaplatit, zorganizovat a zabespecit cely zavod. Kolik by asi muselo byt startovne?
Hrubim odhadem jsem se nedostal pod 500,- a to nevim o cca 25lidech jako rozhodcich.
A tech ale me napada porad vic.....

A suma sumarum.....proc strilime tohle ceske FT/MFT?
Protoze.....no staci prijet na sraz a kazdy pochopi.
Tady vyhrava kazdy a jeden je prvni. :wink:

Kazdopadne kdybych mel zelezo, (v mem pripade optiku) na cistou soutez HFT, nebo FT
Muzu si to vyzkouset i pri te nasi.....to nase pravidla nezakazuji :)

Moc pekny manual.....ale bohuzel to ma taky ALE,
asi ne kazdy (ani ja ne) ovlada slusne AJ i kdyz souhlasim,
ze se to stane dalsi gramotnosti po ovladani PC

ivco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivco » 15 lis 2011 20:48

hlavne sa nezacnite "zase" hádať. :wink: :D
buducu sezónu sa chystám do Čiech na súťaž. :roll: :?:
súčastnosť: Steyr LG 110 HP, Hawke Sidewinder 8-32x56, strelivo JSB.
minulosť: AirArms Pro Sport 4,5. MTC Viper 10x44.
_Stalker_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stalker_ » 15 lis 2011 21:02

To je ta pruda internetu, nevidis jak se tvari ten kdo "mluvi".
Tak pripadne to vubec nemyslim spatne!
Naopak, jsem strasne rad jak to funguje a jake lidi jsem diky tomu poznal.
Spis nez nejakou vymenu nazoru, jsem chtel igi_79 priblizit nase srazy.
Ale az prijede, vsechno hned pochopi. :)
vendous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vendous » 15 lis 2011 21:18

No já bych zaved časovej limit a to by se asi děli věci :lol:
Venca a Zuzka (Zuzule :D )
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 15 lis 2011 21:21

Pro me je to byla zabava, ale pokud by se z toho mela stat nejaka nezazivna pakarna bez atmosfery a pohodicky tak radeji budu strilet na zahrade :) takle me to zatim vyhovuje.

Ti nechci rict, ze by tu nemely byt regulerni zavody v FT a HFT. Myslim ze mely. Je tu uz hodne dobrych strelcu, tak proc ne ? Akorat jestli tu o ne bude zajem......co jsem mohl tak nejak vypozorovat je, ze,,ceska sklopka,, sraz vzduchovkaru,, neni o vysledku, ale o ucasti a zabave....proto tu asi nikdo nehroti cistokrevne HFT a FT. Mozna ze kecam, ale podle toho co jsem precetl a vyslechl to na me tak pusobi

JJ casovej limit ....to by bylo nul :)
Daystate Grand Prix - Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD + Bushnell 3200 10x40
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42

http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
doveda

Příspěvek od doveda » 15 lis 2011 21:31

Taky se připojím,
já osobně to moc nežeru a nehrotím,vyhovuje mi to tak jak to je,ALE ten kdo se chce posunout dál tak "pohoda klídek" pravidla mu to moc neumožní.Třeba limit na terč klidně,jenže kolikrát terč splývá s okolím,za jistých okolností jo.
LP 300
LG 300 HFT
LG 300 ISSF
LaRi

Příspěvek od LaRi » 15 lis 2011 21:50

Mě to taky vyhovuje tak jak to je. Prostě je to srandamač a jde hlavně o zábavu.
PEPAN

Příspěvek od PEPAN » 15 lis 2011 22:06

Já bych- když už vymejšlel nový bejkárny, který by dokázaly i našláplýmu střelci zavařit, co mám teď v hlavě je sklopka o několika kizonách různých průměrů, střílelo by se od největší až po nesmyslně malou na pevnou vzdálenost 30m. zásah 2b takže vše třeba za 10-12-16... a cinknutí za 0 z celýho stanoviště.
dál by asi stálo zato zařadit nějakou běhnu, myslím že gamo něco vyrábí ale asi je to kšunt, jdu to asi sehnat :D
Nejde!Prostě NNe
milius

Příspěvek od milius » 15 lis 2011 22:14

Chtělo by to pořádnej maraton a dát dohromady max. počet sklopek.Kdo má na starosti kartičky,tak by měl natisknout i dozadu,protože už 2x nestačily.
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
igi_79
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od igi_79 » 15 lis 2011 22:22

_Stalker_ ved ja poznam vase zrazy este z PB z minuleho roku - minuly rok som bol este Prazak - prelistuj vysledky sutazi ;-)
PEPAN

Příspěvek od PEPAN » 15 lis 2011 22:24

tutoto

byl by zájem? potřebovalo by to nějaký úpravy v napájení a dálkové spínání. mam to vzít? :?:
Naposledy upravil(a) PEPAN dne 15 lis 2011 23:15, celkem upraveno 1 x.
Nejde!Prostě NNe
ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 15 lis 2011 22:33

_Stalker_ píše:Treba jen drobnost mereni 1min....
S tým časom je to tak že máš 1min na prípravu + 1min na terč. To znamená že ak máš na jednom stanovisku 2 terče tak máš celkovo 3minúty (1min príprava + 2x1min na terče) a je jedno ako ich využiješ. Obyčajne sa dá bez problémov zmestiť do dvoch minút.
_Stalker_ píše:Tady vyhrava kazdy a jeden je prvni.
Už som to tu niekoľko krát písal, ale my to robíme tiež preto lebo sa pri tom zabavíme. Keby to nebola zábava tak by som sa každý mesiac "netralalákal" po SK (na najbližšie miesto konania zrazov to mám tam aj späť cca 120km).

Ale čiastočne viem pochopiť váš odpor voči FT. Keď som čítal na stránke ft-hft.cz ako prebiehala súťaž tak mi bolo z toho "divne".
Soutěž jsme rozdělili na tři kola po dvanácti stanovištích. Z každého stanoviště se střílely dvě linie na předem neznámé vzdálenosti terčů. Každý soutěžící měl dvě minuty na vyřešení těchto dvou linií a po uplynutí daného času se na povel rozhodčího přesunul na vedlejší stanoviště. Tímto způsobem si všichni závodníci odstříleli postupně celé jedno kolo, tedy celkem dvanáct stanovišť..
Toto nemá s FT nič spoločné a takú súťaž by som ignoroval aj ja.

Edit:
Ešte na toto by som rád reagoval.
_Stalker_ píše:Ale kolik by bylo potreba rozhodcich na dodrzovani pravidel?
V praxi to funguje tak že sa strieľa v teame ktorí tvoria 2-3, prípadne aj viac ľudí (ale potom to už ide pomaly) a členovia teamu medzi sebou dbajú na dodržiavanie pravidiel. Tiež niektorý člen teamu zapisuje výsledky strelca.
Rozhodca tak ako je známy z iných streleckých športov v FT/HFT neexistuje.
Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
JR

Příspěvek od JR » 15 lis 2011 23:14

Tak jednodušejc.
Jediná změna by byla v přidání nějakýho tělesa, který má známej rozměr. Lidi, kteří chtěj měřit paralaxou se o něj vůbec nemusej zajímat a naopak lidi, který si to chtěj vyzkoušet přes mildot budou mít tu možnost. Pro "paralaxáře" se tim teda nic nemění a ti ostatní, který chtěj, to budou mít o trochu těžší a budou muset mít určitý "nadstandartní" znalosti. Právě proto mě zajímá, jestli se tu takovejch lidí najde víc, jinak nemá smysl to řešit.

Když porovnám naše Český FT proti těm zahraničním, tak u mě na celý čáře vyhrává právě naše soutěž, protože přijít na louku, zasednout, 2x vystřelit, pak o metr poposednout, nebo postát a zase to samý mi připadá jako dost "sterilní" záležitost.
Zato v lese je každý stanoviště jiný, cestou mezi nima člověk zakopne vo několik klacků, uklouzne po mechun natrhne si kaťata a pěkně si kvůli tomu zanadává, na stanovišti si musí dobře vybrat polohu, z jaký bude střílet, aby mu diabolka netrefila nějakej klacek, nebo větvičku, která je mezi nim a terčem, střílí se z kopce, do kopce, nebo z budovy, to je podle mě daleko zajímavější a taky reálnější.
Startování na zahraničních soutěžích toho prvního typu pro mě přiznám se neni tak důležitý.
Důležitější je pro mě vyhrát sám nad sebou, jednou tam vodcaď vodjíždět a moct si říct "tak dneska sem postřílel všechno, co se dalo". Udělat co nejmíň vlastních zbytečnejch chyb, vybrat tu nejstabilnější polohu pro danou situaci, rozumět svojí pušce a diabolce, co dělá po opuštění hlavně, jak a kudy letí, co na ní působí, to je to, čeho bych chtěl dosáhnout.
Abych se přiznal, taky nemám moc rád striktní pravidla, který platěj na mezinárodních soutěžích, já sem pro to, ať si každej zasáhne terč tak, jak si myslí, že je to pro něj nejlepší.

S dodržovánim jedný minuty bude asi u nás potíž, protože právě přítomnost větviček dělá zasáhnutí cíle daleko těžší, střelec musí najít diabolce správnou cestu a to někdy chvíli trvá, pokud se nespolehne na náhodu.
ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 15 lis 2011 23:21

JR píše:Když porovnám naše Český FT proti těm zahraničním, tak u mě na celý čáře vyhrává právě naše soutěž, protože přijít na louku, zasednout, 2x vystřelit, pak o metr poposednout, nebo postát a zase to samý mi připadá jako dost "sterilní" záležitost.
Ešte že máme tie lúky aspoň trocha sem-tam zarastené. :lol:
Obrázek
Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
JR

Příspěvek od JR » 15 lis 2011 23:31

Tohle vypadá už zajímavějc. Já viděl jiný fotky. Bylo jich víc a neměl sem na mysli jen Slovensko.
Naposledy upravil(a) JR dne 15 lis 2011 23:33, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět