Field Target, Hunter Field Target a ?esk? sklopka

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:
Re: Field target

Příspěvek od Kubajzz » 30 říj 2011 23:33

To je můj kolega z práce s ženou. :) Přijeli na čumendu, vyzkoušeli a zalíbilo se jim to. :wink:

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
taiga33

Příspěvek od taiga33 » 31 říj 2011 09:10

Kubajzz píše:No byl jsem sice den předtím na oslavě Mandyho narozenin, ale žádná velká akce to nebyla, to bylo pět piv a v 11 doma. :D
Spíš mi to v poslední době nejde. A ostatní se zlepšují.
S tím Steyerem nějak bojuju, furt to není ono. Poslední soutěž jsem byl ve smrti z toho, jak jsem minule dal tu nechtěnou nulu, tak jsem přestal dovírat závěr, jakože ho dovřu těsně před výstřelem. No a asi desetkrát jsem na to zapomněl, takže jsem si desetkrát cvaknul... Už jsem měl chuť s tím praštit o zem. Další věc co mě sere, je že ten Steyr nemá aretaci nabíjecí páky, takže se blbě nabíjí. Prostě furt se musí na něco myslet, nad něčím přemýšlet.
To do HWčka jsem dal zásobník a celý závod jsem si jenom užíval, myslel jsem jenom na střílení.
Je to ohlou hlavni,ale nechtel jsem to rikat :D......Jinak po dlouhem zvazovani vsech pro a proti a nekonecneho porovnavani beru na pristi rok take HW.
Přílohy
ajaj.JPG
JR

Příspěvek od JR » 31 říj 2011 09:17

To se ti teda povedlo. Ten mladík na fotografii musí mít ale ukrutnou sílu...
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 31 říj 2011 09:56

Volové! :mrgreen: :mrgreen:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
JR

Příspěvek od JR » 15 lis 2011 17:35

Nazdárek FT střelci. Protože už sem dlouho do ničeho nerejpal a docela se mi po tom stejská, už se mi několik dní honí hlavou takovej nápad.
Tim je měřit vzdálenost k cíli mildotem. Nemyslim vyřadit měření paralaxou, ale dát lidem další, pro mě osobně mnohem zajímavější a trochu složitější možnost, jak se dobrat ke vzdálenosti cíle (možná, když se to u nás na planetě bude vyvíjet jako doposud, budou tyhle zkušenosti zanedlouho k upotřebení i na dospělejch flintách).

Jak by to mělo vypadat:
Kdyby měly terče nějakou konstantní velikost, bylo by to mnohem snazší. Ale nemaj. To nevadí. Nejprve sem zkoušel měřit podle standartní killzóny 40mm, ale od 40 do 50m se velikost terče na mildotu lišila tak málo, že sem od toho upustil. Nedávno mi ale Kubajzz vnuknul nápad, že to v Englandu kdosi měří podle základny terče, která má konstantně 18cm. Řek sem si, že to už by se měřit dalo (čim větší terč, tim přesnější je podle mildotu jeho odhad, protože jeho rozměry v rozličnejch vzdálenostech se víc lišej). Tak sem to teď pár dní zkoušel, jelikož moje tréninkový terče maj všechny základnu 20cm a stojny sou od sebe 10cm, sem ani nemusel nic kutit. A ono to kupodivu šlo. A šlo to dokonce velmi dobře. Ke konci sem se dostal na přesnost kolem plus minus tři čtvrtě metru (při vzdálenostech mezi 40 - 50m), to je přesnější, než s mojí paralaxou. Zkoušel sem měřit jak v leže, tak v sedu, sice se to trochu kinklá, ale de to. Na každej terč by se tedy muselo umístit něco, co by mělo přesnej rozměr. Mě napadnul kus tlustýho drátu s bílou bužírkou, tak sem ho koupil a funguje to.

Jak na to:
Každej drát (20cm) by měl bejt na terči umístěnej spíš horizontálně, protože se při stavbě všichni snažíme teče nastavit tak, aby byly kolmo ke stanovišti, kdežto vertikálně to tak často bejt nemusí. Drát by měl bejt eště třeba fixkou označenej v půlce (10cm), protože třeba v sedmi metrech se 20cm nevejde ani do celýho objektivu, natož do mildotu. Takže by šlo třeba od 7 do 12m měřit při mag 10 a pak podle potřeby (se zvyšujícim se zvětšenim se samozřejmě měří přesněji, to už by bylo na jednotlivci). A lidi by to museli změřit a pak na místě spočítat (protože se u nás čas nějak neměří, tak by to ani tolik nevadilo), nebo si dopředu připravit tabulku, v kolika že metrech jim jejich mildot ukazuje kolik, aby odpadlo počítání.

Výhody:
- Částečně by se tim smáznuly rozdíly mezi optikama (velký proti menším zvětšením).
- Lidi by začali líp rozumět tomu, k čemu všemu že ty čárky a tečky v jejich osnovách sou.
- Šli by nám líp počty.
- Bylo by to takový odstřelovačštější.

Nevýhody:
- Musel by se trošku víc namáhat mozek.
- Ten, kdo nemá osnovu, se kterou se dá měřit, by měl smůlu. O nikom takovym zatim ale nevim.

Jestli vás napadnou další výhody, nebo nevýhody, sem s nima.

Náročnost na vybavení sklopek:
- Nízká, stačí ke každý přilepit kus drátu a je to navždy (drát bych už měl).

Ani bych to tu sem nepsal, ale už sem se na tohle téma vážně bavil s několika lidma, kterejm se to dost zamlouvalo, tak sem to sepsal a zajímaj mě vaše názory. Konkrétně kdo by byl pro a kdo proti. Detaily se můžou doladit kolektivně.

Nepočítám s tim, že se z toho stane davová psychóza, ale pro pár fajnšmekrů by to mohlo bejt zatraktivnění už tak supr soutěže. Vlastně tohle už je ta nejzajímavější a nejzábavnější střelecká soutěž na světě, jelikož ostatní se odehrávaj ve sterilnim prostředí střelnic s jejich přísnejma pravidlama. Tak sem rád, že jí máme.
_Stalker_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stalker_ » 15 lis 2011 17:56

No me by to treba vyresilo hodne, moje paralaxa ma mezi 35m - 50m asi 5mm tak ze stejne musim odhadovat.
Tak ze ja "ja to beru sefe" :D Jen si to clovek bude muset zazit, aby to pak byla jednoducha samozrejmost.
JR

Příspěvek od JR » 15 lis 2011 18:08

Jojo, chce to trénink.
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 15 lis 2011 18:17

:) tak ja si dnes konecne ocejchoval paralexu po metru zatim do 50m a ty prijdes s timto :)
Ta puvodni byla v yardech a znacena na 15-25-50-75-100-200-300 yardech, takze jsem to tak nejak musel odhadovat kolik je to asi yardu a pak prepocitavat na metry....nicmene slo to. Je pravda, ze rozdili v optikach by se nejspice srovnaly, ale pro ty kdo nemaji osnovu mildot je to potiz. Take se stavajicima puskohledama (co tu ma vetsina lidi) by stejne nejdrive museli zaostrit paralexou aby mohli neco merit a hlavne videt.....cimz by pro majitele lepsich puskohledu odpadlo dalsi mereni a prepocitavani.
Urcite by to byla vyhoda pro ty co maji bud male zvetseni nebo puskohled se kterym se hur meri vzdalenost.......tem by stacilo dobre si spositat mildoty /pulky/4tky/8minky a mit nejakou tabulku s prevody.

Nevim jestli se omezit jen na toto mereni (podle me to neni ani mozne), ale jako dalsi alternativa je to super a dobry napad jak pomoci tem co nejsou tolik movit nebo proste jen nechteji za puskohled utratit 10-20-30tis :!:
Daystate Grand Prix - Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD + Bushnell 3200 10x40
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42

http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 15 lis 2011 18:24

Vlastne je to stejne jako si udelat tabulku na strileni pres mildoty
Pul dne vymysleni, zvoleni velikosti, graf. navrh, overeni roztece mildotu pri zvetseni a par tabulek pres chergun nebo jak se to jmenuje
A druhy pul den to overit nastelem, popripade nekde metr na mildotu pridat nebo ubrat
Pak uz jen tisk a laminace.
Napr:
Přílohy
sraz 009.JPG
Naposledy upravil(a) Tomayo dne 15 lis 2011 18:32, celkem upraveno 1 x.

milius

Příspěvek od milius » 15 lis 2011 18:28

Jak já závidím těm co nemaj ženskou...... :lol:
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 15 lis 2011 18:57

JR: Ešte sa dohodnite že nebudete siahať počas súťaže na optiku + trocha upraviť polohy a je to čistokrvné HFT. :lol:
Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 15 lis 2011 19:24

HFT bych si dal, ale zase jina optika ...... kde ji vzit a hlavne jakou?

Smazaný uživatel 5179

Příspěvek od Smazaný uživatel 5179 » 15 lis 2011 19:32

ALKAJ píše:JR: Ešte sa dohodnite že nebudete siahať počas súťaže na optiku + trocha upraviť polohy a je to čistokrvné HFT. :lol:
Sezóna skončila a je tu opět hromada "nápadů" jak soutěž vylepšit.
Za sebe, je to super jak to je.
Naposledy upravil(a) Smazaný uživatel 5179 dne 15 lis 2011 19:37, celkem upraveno 1 x.
igi_79
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od igi_79 » 15 lis 2011 19:37

Chlapi, neblbnite a naucte sa konecne urcovat vzdialenosti. JR, namiesto toho aby si tu navrhol dodrziavanie niektorych medzinarodnych pravidiel FT alebo HFT, tak volas po dalsich zjednoduseniach :( Takto si nikdy ceski sklopkari nezastrielaju ziadnu medzinarodnu sutaz...

Doporucujem tento manual:
http://www.bfto.org.uk/downloads/hft-range-finding.pdf
Kde je vycerpavajuco popisanych 9 metod na urcovanie vzdialesti pri HFT.
PEPAN

Příspěvek od PEPAN » 15 lis 2011 20:05

na mezinárodní ambice s*re Baryk :D mě se ale nelíbí nápad s tou šnůrkou, jednou se stříí na zvřátka, a tak si myslím že by to vypadalo divně. Může si každý trať projít a terče si omrknout s metrem a notýskem. Už to je benevolence jak kráva
paralaxou neměřim skoro nikdy, nastavuju dle odhadu..
Nejde!Prostě NNe
Odpovědět