Derringer od fy Great Gun

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
chacal
Re: Derringer od fy Great Gun

Příspěvek od chacal » 07 říj 2011 00:34

To co píšete je k zamyšlení. To černé "očadění" jsem připisoval na vrub špatné těsnosti (prvního výstřelu), tudíž ne úplně dobrému hoření (střelu to vyfoukne ale tlak jde bokem a ještě za střelou, spaliny ulpí na střele) prachu.
Nevzpomenu si teď přesně na přesný název, ale jde o zlomový bod kdy tlak při expanzi překoná tlak střely… atd. a střela v ideálu všech veličin letí z hlavně ven. :arrow: Někdy moc teorie škodí :lol:

Střílím kuličkou (sférickou) a ogival má u mne s Derringerem premiéru. Doposavad jsem tento jev neviděl - ostatní střely "Lost in Action" :) Dal jsem 3 zápalky naprázdno, ale je pravda, že Derringer byl dost naolejovaný (viděl jsem už pár narezlých předovek a tak mažu).

To bude ono, znehodnocený prach :idea: Možná je dobré, že jsem tu fotku sem dal, alespoň se druzí přiučí, tak jak i já jsem se forech učil a učit budu.

Vyzkouším to a napíšu jak to dopadlo. :arrow: Moc díky za vaše opravdu cenné postřehy :!:

edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 07 říj 2011 15:19

Alexu dík, je super a ladí k temu mojemu otřískancovi.Říkala moja, to je nové? vypadá že už to roky někdo nosil :mrgreen: A o tom to je, jak by řekl Pitkyn :twisted:
Přílohy
P1080037.JPG
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
chacal

Příspěvek od chacal » 07 říj 2011 16:01

TO "edelweiss" To je velmi pěkný kousek!
Dá se objednat u GG tahle - zubatá - střenka :?:
Do větších pacinek pak Derringer přece jen lépe sedí :lol:

Great Gun by mohl přijít :idea: s novým modelem (tvarově odlišným) například něco jako v tomto duchu viz foto. Samozřejmě, že ve verzi dvoják předovka. To by byla jistá koupě, alespoň pro mě :mrgreen:
I tak ještě uvažuji o verzi "5" v tvrdochromu a hlavně v nerezu :twisted:
Viděl jsem foto a asi neodolám :wink: Nevlastní ho náhodou tady někdo?
Přílohy
P1020957D.jpg
Artifex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artifex » 07 říj 2011 16:09

Střenky s rybinou dělá Ed ale nečekej to zadarmo.
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 07 říj 2011 16:12

orýt derika a hezky je piplačka, krom mojeho sem jineho nedělal, sice to pár lidí chtělo ale luxus zadarmo není moje parketa:-)
Zavádění nových produktů, je o investicích, v době recese je to sebevražda!
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Bonanza

Příspěvek od Bonanza » 07 říj 2011 19:16

Ede: ten futrál má perfektní patinu, kdybys to tak chtěl udělat, tak se to nepovede, jen naopak.
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 07 říj 2011 19:52

Takže se mně futrál povedl :-) ta patina je kouzlo nechtěného, uteklo mi trochu černé barvy, tak jsem drapnul černej sprej na ruce natáhl rukavice a přestříkal, ihned ovšem setřel aby to udělalo jen čmouhy ... pak trošku obrousil šmirglem , a napustil lihovým mořidlem zase přebrousil a pak napustil olejem.

Podpažák je hotovej dneska půjde na procházku ... celou noc bude v akci :-)
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 07 říj 2011 20:37

tak pak udelej foto!!!
Bonanza

Příspěvek od Bonanza » 08 říj 2011 13:38

Alex: Tvůj způsob barvení kůže je podobný fládrování = napodobenina dýhy, podruhé se to asi nepovede.
Bonanza

Příspěvek od Bonanza » 08 říj 2011 14:02

Ještě doporučuji shlédnout stránky: American derringers corp.
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 08 říj 2011 16:19

Fládrování právě že to je ono co jsem zkusil, učil mně to strejda truhlář, fládrovat dveře, akorát tam jsem natahoval břečkojdní barvu řezanou nějakým pojivem.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Filo

Příspěvek od Filo » 09 říj 2011 23:25

Pěkná práce,pouzdra jsou fakt luxusní.
Chtěl bych se ještě vrátit k tématu olova na střely.
Jednu věc nechápu,derik GG je podle výrobce vyroben z moderní hlavnové oceli.Pod tímto pojmem si představuju stejný materiál jako pro výrobu moderních zbraní.Jak známo tyto nejen že používají(pro nepláštované střely)daleko tvrdší olovo než předovkové ale především celopláštové střelivo.Předpokládám že i ten nejměkčí tombak je tvrdší než nejtvrdší olovo.A to se moderní střelivo moc nemaže narozdíl od předovkové munice.Někde jsem četl že při testu glocku vydržela hlavěň 17000 výstřelů.Takže životnost přes desítku tisíc.
Suma sumárum,mužete mi tedy někdo vysvětlit proč bych měl vydřít z deriku drážky při použití tvrdšího olova a dobrém mazání jak to popsal pavel 54?(za jednu sezonu!)Nevím z jakého bláta byl jeho revolver vyroben ale někteří kamarádi si stěžovali na kvalitu italských replik perkusních remingtonů.
Nebavím se o nějakých zbytcích olova co někdo rašplí z něčeho oškrábal i s železnými pilinami.
Koupil jsem před časem pár střel z tvrdšího olova pro přebíjení a po protažení kalibrovačkou (11.50 mm)šli sice trochu ztuha než originál projektil GG,ale nijak násilím jsem to do derika necpal.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 10 říj 2011 00:12

perkusak de hlavní 2x poprvé láduješ, podruhé vystřelíš. Tvrdé olovo de nabít blbě, tvrdé olovo natěsní bo se nezmáčkne. To že tam je lauf 45ACP neznamená že to tak i naleduješ, drř de toho co je doporučené a nchtěj namyslet namyšlené.
To pb z baterek má v sobě prostě tvrdé sraženíny s hranou, funguje jako smirek a je jedno do čeho to nacpeš!
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 10 říj 2011 00:15

jinak střela pro GG je postupka od spoda nahoru zvetšuje průměr, to je pro nabíjení ideální, kalibrovaná střela je váleček, to je zase proti principu perkusního ládování.
Filo

Příspěvek od Filo » 10 říj 2011 01:10

Olovo z baterek jsem odpískal,spíše mi šlo o tvrdší olovo jako takové.Co se týče origo GG projektilu tak ty jsem zakoupil až tak po roce vlastnění deringeru.V Ostravě(po zrušení Arms moravia)stejně neseženeš jiný ogivální projektil .45 než Maxi ball a ten žádný náběh nemá.Kalibrovačka byla nutnost,našli se i kusy +- 0.1mm.O roztažení v hlavni bych si dovolil pochybovat.Leda že bys do toho vysloveně mlátil.Nebo mi chceš tvrdit že zasuneš střelu do hlavně tak že se roztáhne do vývrtu a přitom si zachová oblou špičku?Ostatně tohle vyloženě neřeším,pod střelu totiž dávám 3mm těsnění z polymerové gumy průměr 12mm a na to vazelinu.Uspěch 100%.A nemusím střelu nijak doklepavat a tím mršit její balistické vlastnosti.Po nabití pak hlaveň profouknu GT85 a jemně vytřu.Tím se omezí i slabší první vystřel jak tady někdo psal.Prostě zakonzervovaná zbraň pro běžné nošení.Vozil jsem takhle 5" derika půl roku na vandry za každého počasí a v batohu do prace.Po tom pulroce vyšly obě rány jako bych je nabil den předem.Jo,tělo pistonu jemně máznu grafitovkou(nesmí se dostat přímo dovnítř zápalky)a nasadím zápalky jemně předlisovanou kleštěmi na koaxy.
Malá inspirace pro Chacala a jeho problém prvního výstřelu...
Odpovědět