Je to dobr? ku?e?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
neboj, na kuse.cz je vari-zone 100% originál !!!
Re: Je to dobrá kuše?
ahoj,tak ten varizone na kuše cz je kanadský,takže aspoň toto je ok.tak chlapi vyměnil jsem tětivu a včera jsem začal zas střílet.jen na 30m,byla to hrůza,soustřel s oporou asi 15cm
.no jo,mám strach z kuše,před výstřelem pořát zavírám oči a strhávám rány...musím to zas holt překonat,ale bude to těžké.dnes jsem byl v lese zas vybudoval jsem i novou střelnici,nový palpost,novou terčovnici ,ale velikosti asi igelitové tašky a střílel jsem nejdřív na 60m s rozptylem tak 20cm,(proti včerejšku pokrok
),ale jinak stejný scénář jak včera.pořát mi to nejde.pak jsem dal poprvé vživotě první nesmělé shoty na 100m,no děs a bída,ale aspoň jsem 5x z deseti zasáhl terčovnici,ale cíl ani jednou.ale vzpomenul jsem si na MartinaT,i naprosto stejné šípy se na tuto vzdálenost chovají úplně jinak,budu muset vysledovat tu správnou sadu pro takové střílení.ale až překonám ten blok,co mám teď v hlavě
.a ještě bych měl jednu otázku na spitamena-když ti praskla tětiva,tak jsi asi taky pak hledal důvěru v kuši co?

Hej, já jsem si jí také pořídíl...kámoš jich nakoupil cca 5 a tak mi prodal 2 kusy...doopravdy se děsím toho co tu píšeš...
myslíš ty tětivy?já měl taky dvě,už jsem je včera vyhodil,teď střílím s tou origo excal.jen je na ní zas naprd omotávka,dal jsem s ní včera a dnes tak 100-110ran a už se povoluje.ta tětiva je fungl nová,tak to ještě vydržela dost,bývalo to i horší.
Ptal se ho někdo na to co s těma tetívama? Já jsem jí u něho nekupoval a tak mu nemohu napsat i když jí mám od něho...
Takze pre tych, ktory stale este ziju v sladkej nevedomosti:
Na stranke http://kuse.cz/shop/cz/?118,ku%8Ae-lite-stuff-package je predavana sada "LITE STUFF PACKAGE". Na obrazku mate vyfotene ORIGINAL prislusenstvo Excalibur.
ALE !
Ked Vam to pride domov dostanete len cinske smejdy. Najviac nastve to, ze ziadny VARI-ZONE nedostanete ale dostanete daky MAX-ZONE (stary aspon 7 rokov, za cenu okolo 30-50 Eur), zvacsenie ma len 2,5x. Ked si to date vyhladat, tak Vam nic poriadne nenajde, preto mi to pride zvlastne. Jedine info na stranke excalbru o MAX-Zone som nasiel na forach (aj to velmi malo). Ak si date vyhladat VARI-ZONE tak mate X predajcov, obrazkov, informacii ale MAX-ZONE ako keby ani neexistoval. Mozno je to nieco ako "Kusa ULTRA MAX", ...
(nikde nic..)
Optika ktora Vam pride, ak si kupite sadu "LITE STUFF PACKAGE".

Original VARI-ZONE s rozdielmi.

Na internete som nasiel vela velmi podobnych optik za cenu cca 30-50 Eur, ale na kazdom je len ine logo vyrobcu:
http://www.ioffer.com/i/winchester-4x32 ... -469295978
http://www.ioffer.com/i/p-horn-4x32mm-b ... -209977856
http://www.ioffer.com/i/walther-4x32-ri ... -469289166
http://www.ioffer.com/i/centerpoint-ar2 ... -469294558
http://www.opticsplanet.net/tsc-rs-h155x32-44lt.html
(niektore maju len iny vrchnacik na nastavovacie skrutky)
V cine Vam vedia vyrobit vsetko mozene na zakazku potom si tam kazdy da svoje logo.
Neviem co si mam mysliet o MAX-ZONE, a na stranke kuse.cz, tam ani nepise, ze dostanete ORIGINAL ale cely ten jeho predaj je dost zavadzajuci, pre novacikov.
Ak sa hobudete pytat na to ci to ma original excalibur prislusenstvo/porovnavat s orig. "Right Stuff" v sete, tak sa snazi zmenit temu alebo dako zahovorit len aby Vam predal co nechcete.
Na stranke http://kuse.cz/shop/cz/?118,ku%8Ae-lite-stuff-package je predavana sada "LITE STUFF PACKAGE". Na obrazku mate vyfotene ORIGINAL prislusenstvo Excalibur.
ALE !
Ked Vam to pride domov dostanete len cinske smejdy. Najviac nastve to, ze ziadny VARI-ZONE nedostanete ale dostanete daky MAX-ZONE (stary aspon 7 rokov, za cenu okolo 30-50 Eur), zvacsenie ma len 2,5x. Ked si to date vyhladat, tak Vam nic poriadne nenajde, preto mi to pride zvlastne. Jedine info na stranke excalbru o MAX-Zone som nasiel na forach (aj to velmi malo). Ak si date vyhladat VARI-ZONE tak mate X predajcov, obrazkov, informacii ale MAX-ZONE ako keby ani neexistoval. Mozno je to nieco ako "Kusa ULTRA MAX", ...

Optika ktora Vam pride, ak si kupite sadu "LITE STUFF PACKAGE".

Original VARI-ZONE s rozdielmi.

Na internete som nasiel vela velmi podobnych optik za cenu cca 30-50 Eur, ale na kazdom je len ine logo vyrobcu:
http://www.ioffer.com/i/winchester-4x32 ... -469295978
http://www.ioffer.com/i/p-horn-4x32mm-b ... -209977856
http://www.ioffer.com/i/walther-4x32-ri ... -469289166
http://www.ioffer.com/i/centerpoint-ar2 ... -469294558
http://www.opticsplanet.net/tsc-rs-h155x32-44lt.html
(niektore maju len iny vrchnacik na nastavovacie skrutky)
V cine Vam vedia vyrobit vsetko mozene na zakazku potom si tam kazdy da svoje logo.
Neviem co si mam mysliet o MAX-ZONE, a na stranke kuse.cz, tam ani nepise, ze dostanete ORIGINAL ale cely ten jeho predaj je dost zavadzajuci, pre novacikov.
Ak sa hobudete pytat na to ci to ma original excalibur prislusenstvo/porovnavat s orig. "Right Stuff" v sete, tak sa snazi zmenit temu alebo dako zahovorit len aby Vam predal co nechcete.
thor ahoj,je to aj u mna takisto,mam od neho este jednu novu tetivu,ale mam obavy ju nasadit,kupim z kosic od p.celjusky,alebo z pannonu original tetivu od excaliburu,aj ked podla kazdeho ta stredova omotavka nestoji za nic,no mam strojcek a cievku niti,tak to budem menit..po roztrhnuti tetivy som mal takisto strach strielat,co je myslim logicke,kedze ma svacla po ksichte,pisal som s jednym znamym,striela z kuse uz nejaky ten rok,tiez pouzival v pociatkoch robene tetivy,ked mu dve strelily,tak presiel na excal.tetivy,po 300 ranach tetivu zhodi,urobi novu omotavku a ide dalej..vraj uz nema problem,tak neviem,snad vravi pravdu,tiez to vyskusam,ta tetiva od p.cermama ma 32 vlaken,ja nechapem ako ju mohlo v oku roztrhnut..ved to musi byt tahovo k ramenam predimenzovane..nie??poslal som mu fotku roztrhnutej tetivy,vraj nic nevidel,tak som mu ju poslal v obalke..jeho konecny verdikt bol,vraj oka neboli voskovane..len jednu vec akosi moj jednoduchy rozum nedokaze pochopit..ak podla neho dochadzalo na koncovke k treniu tetivy v oku,z dovodu ze oka neboli navoskovane,ako je mozne ze sa pri tom treni najprv nepredrela omotavka oka,ale sa roztrhly vsetky vlakna pod nou..omotavka ostala rozmotana a neporusena..akty X..takze mladenci rada od p.Cermana..mazat a mazat aj oka tetiv..
este doplnim..ku kusi mam stale uplnu doveru,kedze slape ako ma..problem je len v tetive..poriesis tetivu,vyriesis problem..
nu a jakej je tedy verdik na tedivu z kevlar vláken z kuse.cz ???
Verdikt: Niekto snimi nema problem ziadny iny pri nich skoro dosiel k ujme na zdravy.
Mazat OKA? ... "vyrobca - kuse.cz", ti k tejno tetive dal navod ako sa o nu starat? bolo tam toto napisane
Urcite si nic ktomu nedoslat, max ti bolo zdelene, ze treba mazat omotavku. Takze je to vyrobna vada, kedze zvonku je oko neporusene. Cerman bude tvrdit, ze je to spotrebny tovar ale aj na ten ma byt zaruka. Taktiez k pokazenemu natahovaku, ktory samovolne odpali tetivu, tvrdi, ze to spotrebak, a ze ti preda novy.
Na druhej strane on nema sancu zistit ako sa zakaznik k veciam sprava (ci to omylom neposkodil). Ale ta tetiva ho vela aj tak nestala, tak ak sa to casto nestava, tak by som to vymenil a zakaznik bude spokojny, ... kupi aj nabuduce.
Mazat OKA? ... "vyrobca - kuse.cz", ti k tejno tetive dal navod ako sa o nu starat? bolo tam toto napisane
Urcite si nic ktomu nedoslat, max ti bolo zdelene, ze treba mazat omotavku. Takze je to vyrobna vada, kedze zvonku je oko neporusene. Cerman bude tvrdit, ze je to spotrebny tovar ale aj na ten ma byt zaruka. Taktiez k pokazenemu natahovaku, ktory samovolne odpali tetivu, tvrdi, ze to spotrebak, a ze ti preda novy.
Na druhej strane on nema sancu zistit ako sa zakaznik k veciam sprava (ci to omylom neposkodil). Ale ta tetiva ho vela aj tak nestala, tak ak sa to casto nestava, tak by som to vymenil a zakaznik bude spokojny, ... kupi aj nabuduce.
tak můj verdikt na tyto tětivy je jasný,už nikdy více.je fakt,že půl roku fungovaly dobře,až do toho osudného dne.ale všiml jsem si,že se prodávají dvě podobné tětivy,jedna ručně dělaná a druhá je strojně dělaná,jsou si podobné,jak vejce vejci,tak čert ví,kterou jsme já a spitamen vlastně měli.teda ale to co zjistil brcko mně skoro zabilo,to je fakt síla.
Mě se stále na tom něco nezdá. Doopravdy mi je divný, že by se to takhle trhalo, snad je dělal nějaký pan profesionál a ne žádná lama doma na koleni. To jako teťiva udělaná doma tohle nikdy neudělala?
thor - není možná, že si někde křísnul rohem lučiště a nějak to poškodil či se to smeklo?
Jinak mazání ok mi přijde docela divný, nikde není psáno za jak dlouhou dobu máš mazat, jak máš mazat. Škoda že se prodejce Cerman k tomu nějak pořádně nevyslovil...
thor - není možná, že si někde křísnul rohem lučiště a nějak to poškodil či se to smeklo?
Jinak mazání ok mi přijde docela divný, nikde není psáno za jak dlouhou dobu máš mazat, jak máš mazat. Škoda že se prodejce Cerman k tomu nějak pořádně nevyslovil...
-
[quote="thor6"]ahoj,tak ten varizone na kuše cz je kanadský,takže aspoň toto je ok.tak chlapi vyměnil jsem tětivu a včera jsem začal zas střílet.jen na 30m,byla to hrůza,soustřel s oporou asi 15cm
.no jo,mám strach ...
Jakpak jsi to poznal, že je kanadský?
Já jsem třeba koupil varizona za 2400,- a je na něm (velmi nepostřehnutelně, ale je) nápis Made in China. Z fotky se to nedá ani přečíst, takže přikládám alespoň foto krabičky, kde ten nápis je velmi patrný.
Ta optika, byť z číny je super, ale já na rozdíl od většiny zde přítomných nejsem zatížený kanadským syndromem, protože jsem majitelem čínské kuše Chace star 225. Co se týče pana Cermana, nechápu, proč se do něj všichni navážíte. Když jste všichni takový znalci, tak jste mohli vážit cestu k němu (nebo k jinému prodejci) a vybrat si osobně tu vaši vytouženou "kanadskou kuši". To, že pan Cerman prodává i čínské kuše je čistě jeho věc a ten, kdo si ji u něj nekoupí snad ani nemá právo toto kritizovat, pokud jim nedá visačku Excalibur.
Přiklázám i foto průběhu výstřelu, kde je patrné uvolnění tětivy, takže při troše náhody a maličko vytahanějším očku (to může povolit i četností výstřelů) by mohlo k sesmeknutí tětivy z lučičtě dojít.
Přeju všem pěkný den.

Jakpak jsi to poznal, že je kanadský?
Já jsem třeba koupil varizona za 2400,- a je na něm (velmi nepostřehnutelně, ale je) nápis Made in China. Z fotky se to nedá ani přečíst, takže přikládám alespoň foto krabičky, kde ten nápis je velmi patrný.
Ta optika, byť z číny je super, ale já na rozdíl od většiny zde přítomných nejsem zatížený kanadským syndromem, protože jsem majitelem čínské kuše Chace star 225. Co se týče pana Cermana, nechápu, proč se do něj všichni navážíte. Když jste všichni takový znalci, tak jste mohli vážit cestu k němu (nebo k jinému prodejci) a vybrat si osobně tu vaši vytouženou "kanadskou kuši". To, že pan Cerman prodává i čínské kuše je čistě jeho věc a ten, kdo si ji u něj nekoupí snad ani nemá právo toto kritizovat, pokud jim nedá visačku Excalibur.
Přiklázám i foto průběhu výstřelu, kde je patrné uvolnění tětivy, takže při troše náhody a maličko vytahanějším očku (to může povolit i četností výstřelů) by mohlo k sesmeknutí tětivy z lučičtě dojít.
Přeju všem pěkný den.
- Přílohy
-
- VZ2.jpg (36.85KiB)Zobrazeno 1534 x
-
- VZ1.jpg (48.75KiB)Zobrazeno 1534 x
Naposledy upravil(a) Camerone66 dne 04 říj 2011 08:05, celkem upraveno 2 x.
-
A tady je ten výstřel.thor6 píše:tak můj verdikt na tyto tětivy je jasný,už nikdy více.je fakt,že půl roku fungovaly dobře,až do toho osudného dne.ale všiml jsem si,že se prodávají dvě podobné tětivy,jedna ručně dělaná a druhá je strojně dělaná,jsou si podobné,jak vejce vejci,tak čert ví,kterou jsme já a spitamen vlastně měli.teda ale to co zjistil brcko mně skoro zabilo,to je fakt síla.
- Přílohy
-
- 1.jpg (15.07KiB)Zobrazeno 1518 x
-
- 2.jpg (12.6KiB)Zobrazeno 1518 x
-
- 3.jpg (15.69KiB)Zobrazeno 1518 x
Naposledy upravil(a) Camerone66 dne 04 říj 2011 08:11, celkem upraveno 1 x.
Camerone66 - hele do kuší se tu nikdo nemontuje..ale teťivy jsou nějaké onaké...jen se hledá kde je chyba....
jináč porovnával si to někdy s EXC toho tvého stára?
jináč porovnával si to někdy s EXC toho tvého stára?