Jen o vzduchovkach

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 07 srp 2006 12:16

Ona celá ta úprava bude spočívat ve výměně pružiny. :wink:

Ten H125 vypadá, že má o dost delší pístové pouzdro a tím pádem stlačí větší objem vzduchu.
Kolik to je?
Když odečtu od známého H60 délku hlavně 1140-450= délka těla s pažbou 690mm.
H125 má delší hlaveň (510mm) a je větší, tak tedy 1255-510=745mm.
Rozdíl v délce těla bez hlavně je tedy cca 55mm a když budu předpokládat, že pažba bude mít stejnou délku, což musí, protože je určitě univerzální, tak ten rozdíl musí být v délce pístového pouzdra, tedy v délce nátahu.
A když vím, že H60 nebo H100 (ono je to u všech těch silnějších stejné) má délku nátahu 98mm (sám jsem to měřil) a průměr pístu 27mm, tj. stlačí se 56cm3 vzduchu, tak je jasné, že pokud má H125 stejný průměr pístu (těžko by to předělávali, je to moc složité), tak při nátahu 150mm dojde ke stlačení cca 85cm3 vzduchu.
A jelikož je známo, že z 1cm3 stlačeného vzduchu se dá dostat výkon 0,3-0,35J (u dobrého tuningu až 0,4J), tak to u H125 vychází na teoretický výkon 25 - 30J. To by tak zhruba odpovídalo.
A pokud tam ten objem je, což si myslím že je, protože ta zvýšená velikost těla zbraně jde vidět i na fotkách, tak je ten výkon jen o pružině IMHO.

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
ma4y

Slavia 634

Příspěvek od ma4y » 07 srp 2006 12:19

Chtěl bych se zeptat všech majitelů Slavie 634, za kolik jste ji kupovali? Náhodou jsem se objevil v jednom obchodu a chlápek ji nabízel kolem 4000Kč. Na stránkách ČZ je ale cena 3250Kč. Za tuto cenu ji kupují i maloobchodní prodejci, nebo si pán v krámě takto moc "přirazil"?
Díky za odpověď
jirkausti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkausti » 07 srp 2006 13:09

letos v dubnu v kamenném obchodě za 3.290,-
J.
g.man

Příspěvek od g.man » 07 srp 2006 16:36

U obchodníka o kterém vím, že není žádný "lidumil" jsem ji viděl za 3390.
Lépe zbraň mít a nepotřebovat ji, než ji potřebovat a nemít.
jari

cena

Příspěvek od jari » 07 srp 2006 19:22

Já ji koupil z e-schopu za 3250 Kč.
jari

Příspěvek od jari » 08 srp 2006 18:48

Chci se zeptat kde je nejaky puškař nebo puškařská firma v okrese Chrudim :?:
pisin

Příspěvek od pisin » 10 srp 2006 13:58

Kubajzz píše:Ona celá ta úprava bude spočívat ve výměně pružiny. :wink:

Ten H125 vypadá, že má o dost delší pístové pouzdro a tím pádem stlačí větší objem vzduchu.
Kolik to je?
Když odečtu od známého H60 délku hlavně 1140-450= délka těla s pažbou 690mm.
H125 má delší hlaveň (510mm) a je větší, tak tedy 1255-510=745mm.
Rozdíl v délce těla bez hlavně je tedy cca 55mm a když budu předpokládat, že pažba bude mít stejnou délku, což musí, protože je určitě univerzální, tak ten rozdíl musí být v délce pístového pouzdra, tedy v délce nátahu.
A když vím, že H60 nebo H100 (ono je to u všech těch silnějších stejné) má délku nátahu 98mm (sám jsem to měřil) a průměr pístu 27mm, tj. stlačí se 56cm3 vzduchu, tak je jasné, že pokud má H125 stejný průměr pístu (těžko by to předělávali, je to moc složité), tak při nátahu 150mm dojde ke stlačení cca 85cm3 vzduchu.
A jelikož je známo, že z 1cm3 stlačeného vzduchu se dá dostat výkon 0,3-0,35J (u dobrého tuningu až 0,4J), tak to u H125 vychází na teoretický výkon 25 - 30J. To by tak zhruba odpovídalo.
A pokud tam ten objem je, což si myslím že je, protože ta zvýšená velikost těla zbraně jde vidět i na fotkách, tak je ten výkon jen o pružině IMHO.
Kubajzz, mám jeden technický nápad a 1 detail, na odladění H 100/105, který bych napřed s tebou rád konzultoval - je to na chvíli povídání.. ta puška má pár možností navíc :) hoď mi sem prosím tvůj GSM nebo e-mail
dík Pisin.
baretta@pobox.sk

optika...

Příspěvek od baretta@pobox.sk » 10 srp 2006 22:29

Ahoj kamarádi.

Tak ma napadlo, že od akej vzdialenosti je vhodné používať optiku?
Mne sa zdá docela divné, že skoro všetci tu majú optiku na vzduchovke. S porovnania zo staršími vojenskými puškami, ktoré mavajú cielniky (cz: hlédí) nastavitelné nad 500m. (A niektorí predovkári sú shopný strielať na 1000 jardov / okolo 750m?)
Šlo by argumentovať tým, že s puškohladom sa dá ísť na max. zbrane?

Ako velmi vplývajú na presnosť tvary cielnika (hledí) a mušky?

Rád by som skúsil diopter - doma vyrobitelný. Na nete som nič nenašiel. Ale udajne niečo bolo v SR okolo 1975- 1980.
Diopter pretože je menší, skladnejší, snáď lacnejší ako optika.

Dik za odpovede

baretta@pobox.sk
troj

Příspěvek od troj » 10 srp 2006 23:15

nejakej frajer (jestli si vybavuju wqcr) tady daval navod jak si udelat kolimator :lol: :lol: :lol:
ne ted vazne, doma si tohle nevyrobis, diopter se da sehnat do 1000 a kdyz koukam na biatlonisty tak s tim na 50m trefujou sakramaly terciky!!
jinak dle meho nazoru mas mit na pusce tak dobrou optiku abys vyuzil potencial pusky na 100%..takze treba u vetrovky rekneme 12x ...lepsi lamacky cca 4x ..atdatd
Cherubín

Kolimátor - domácí výroba

Příspěvek od Cherubín » 16 srp 2006 08:33

Nazdárek snipeři na 50m! :lol:

TO troj (a ostatní): Ona taková výroba kolimátoru v domácích podmínkách není moc složitá a ani drahá. Celkem pěkně je popsaná na stránce:
http://web.quick.cz/frantabilek/vybaven ... mator.html
Je to jednoduchý návod (v jednoduchosti je často genialita) a velice spolehlivý návod.
Samozřejmě vím, že je tento kolimátor (viz www) určen pro dalekohledy a pro snipery vypadá a funguje kolimátor "trochu" jinak, ale "kolimátor" tohle je a moudří již tuší, jakým způsobem ho využít pro ten náš nádhernej koniček - pěkně je uděláno hlavně vycentrování paprsku na střed pouzdra.
Něco podobného jsem si vymyslel na nastřelování zbraní - vycentrovaný kolimátor (v pouzdru se stopkou) se právě tou stopkou zasune do hlavně, rozsvítí se a pak už se jen kroutí točítkama na puškohledu. Průměr stopky udělám dle průměru vývrtu, lze udělat i kónickou (resp. krokovanou po průměrech) stopku pro více průměrů hlavně.
Vržený nůž, střelu ani slovo nezastavíš.
troj

Příspěvek od troj » 16 srp 2006 08:48

ja sem teda tim "kolimatorem" mel na mysli neco jineho, tohle jestli se nemylim je normalni laserovy zamerovac udelany z ukazovatka..??
Cherubín

Příspěvek od Cherubín » 16 srp 2006 09:14

Však jo, píšu, že my snipeři na 50m máme pod pojmem "kolimátor" na mysli něco jiného, ale málo platný, i tohle je kolimátor (a možná má na toto označení mnohem větší právo, než ten náš, střeleckej).
Já jsem to uvedl jako reakci s trochou humoru, ale uznej, že takováhle věcička spoustě lidí bude připadat jako celkem povedený a jednoduchý vylepšení práce se zbraní. Netvrdím, že si tenhle kolimátor musí přidělat na zbraň jako laserovej zaměřovač - jak všichni víme, je to zakázaný. :?
troj

Příspěvek od troj » 16 srp 2006 09:25

jasny ;-) ja uz sem se takovejhle hova_in uz taky navyrabel :D
Cherubín

Kolimátor - domácí výroba

Příspěvek od Cherubín » 16 srp 2006 09:26

Jo, ještě drobné upřesnění - ten můj nápad s nastřelováním.
Samozřejmě jsem měl na mysli, že když se strčí ukazovátko do hlavně, nebudu si hrát s nastřelení zbraně, alebrž správně řečeno, budu si hrát s vycentrováním obrazu cíle v puškohledu ve vztahu ke středu hlavně (a tedy i předpokládaného směru výstřelu), z kterého pak budu vycházet při vlastním nastřelování.
Ukazovátko (vycentrované) bude totiž osvětlovat cíl přesně v místě, kam by dopadla střela, pokud by neletěla dle zákonů balistiky - a letěla by tedy přesně po přímce. Takže mi ukazovátko pomůže při nastřelení ve smyslu vlevo-vpravo (samozřejmě za bezvětří, ale i tak lze). Nastřelení nahoru-dolů už je pak jen polovina práce při nastřelování. Mám pak víc času na tvorbu tabulky "vzdálenost cíle-počet kliků točítka v puškohledu").
Richi

Příspěvek od Richi » 16 srp 2006 18:40

troj: nie to je kolimátor na nastavenie zrkadla u zrkadlového ďalekohľadu ...

inak tie bežné ukazovátka majú dosť veľký rozptyl takže nastavovať sa s nimy dá iba na kratšiu vzdialenosť. Na 50 m bude mať laserový zvezok z obyčajného ukazovátka priemer tak 10-15 cm. To už je lepšie kúpit si kvalitnú laser diodu v elektroshope (hovorím o 5mw) tá bude mať rozptyl pod 5cm na 50m a víde to lacnejšie. Takže na tých 10-15 m pod 1cm...
Odpovědět