Jen o vzduchovkach

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 23 srp 2006 09:54

Já jí nechci na závody :-) Spíš je mi líto nechat jí někde rezivět na půdě, tak bych jí chtěl ošetřit, dát pěknou úpravu pažbě a mít jí funkční, až budu střílet s mladou, aby s ní mohla na 10m trefovat plechovky od piva :D Jinak dík za nabídku, včera jsem jí vyčistil a kromě toho bočního šroubku co drží to tělo a pružinky pod tou postraní pojistkou jí nic podstatnýho nechybí. Pro větší výkon možná nová pružina a píst, ten je ale z kůže, tak asi nebude problém to zrobit a pružinu kdyžtak objednám u Troje. 8)

baretta@pobox.sk

Příspěvek od baretta@pobox.sk » 25 srp 2006 00:10

Yizreel píše:Poslední fotka. Není to nějáká Slávka? :D

http://www.militaryphotos.net/forums/sh ... hp?t=77880
Myslím si, že ide o Dianu - 70 roky. Zaskočka je riešena opačne ako u slaviek. V predu je zalisovana zrejme ložisková gulička. A odpružená časť je v tele - puzdro piestu. Valec je večší ako slavky. Cca 30mm? Mieridla- masivne.

baretta@pobox.sk
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 29 srp 2006 14:35

Silencer píše:Dneska jsem se hrabal na půdě a našel jsem tam pravděpodobně po tátovi vzduchovku z bývalýho SSSR - Ji-22. Nevíte někdo nějaký bižší info o téhle hračce? Mám dojem, že ani není na klasický 4,5 střelivo, ale na 4,4 nebo tak nějak. Manuál k ní už bohužel nemám :lol: Docela bych jí chtěl zrestaurovat, tak by mě zajímalo jstli se na to dá něco koupit, ale asi to vydím na samovýrobu :D Jinak je funkční, akorát chybí šroubek, chce celá vyčistit a zřejmě bude potřeba nový brko. Jinak ani nemá rybinu, jen takový shit pevný miřidla co ani nejdou stranově štelovat.
Je to ta vlevo?
Obrázek
Koukni se na botku pažby, mělo by to vypadat takhle:
Obrázek
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 29 srp 2006 22:51

Nevíte někdo o CO2 pistoli, která má na ústí hlavně více než 160m/s ???
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 30 srp 2006 15:50

No ještě jsem zkoušel střílet na čas. Nevím jestli se to hodí zrovna tady, ale bojím se založit nějaké nové téma (:lol: :wink:), tak to dám sem.
Vždycky jsem si zmáčkl stopky na mobilu a hned začal pálit deset ran co nejrychleji za sebou, ale tak abych i něco trefil, prostě aby to nebylo pánubohu do oken. :wink: Takže taková co nejrychlejší mířená střelba na 10m.
Výsledky z QB78 vypadaly takto, výsledný čas je vždycky napsán vpravo:
Obrázek
Obrázek
Zkusil jsem to ještě ze staré neuvěřitelně rezavé IŽky a dopadlo to takhle:
Obrázek
Stejně je to zajímavé - ta IŽ22 je rezavá jak liška, ale hlaveň má hladkou jak dětskou prdelku. Žeby chromovaný vývrt? To se mi u té vzduchovky nechce věřit.
Richi

Příspěvek od Richi » 30 srp 2006 17:04

Kubajzz píše:...ale bojím se založit nějaké nové téma (:lol: :wink:)...
:lol: :lol: :lol:

...inak veľmi slušný výkon :wink:
baretta@pobox.sk

Příspěvek od baretta@pobox.sk » 02 zář 2006 18:02

Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 04 zář 2006 10:29

To Kubajzz: Jo je to vona, moje azbuka nestojí za nic :D
Quax
Kontaktovat uživatele:

Norconia B3 XS

Příspěvek od Quax » 14 zář 2006 13:49

na stránkách jgstrade.com je v e-shopu vzduchovka Norconia B3 XS, cal. 4,5 mm
Nemáte někdo zkušenosti s touto zbraní? Vím, že někteří přispěvovatelé tohoto fóra Norconie mají. Převážně model QB 78, který jsem si chtěl také koupit, ale vzhledem k tomu, že v Čechách ještě minimálně měsíc nebude a nechce se mi čekat, zajímal by mě tento model. Vzhledově vypadá hodně zajímavě, na poslkých stránkách je tato vzduchovka uvedena jako Kalašnikov B3 s těmito parametry:
- Kaliber: 4.5 mm
- Długość po złożeniu 663 mm.
- Długość całkowita 900 mm.
- waga 3,25 kg
- prędkość początkowa pocisku 260 m/s
- zasięg skuteczny do 40 m
- zasięg maksymalny do 250 m

Energia pocisku wiatrówki poniżej 17J Dostepna dla osób pełnoletnich bez zezwolenia
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 14 zář 2006 14:56

Probůh! :shock:
Nekupuj to! Fakt tě prosím, vydrž ještě chvilku a počkej si na tu QB78 nebo cokoliv jiného nečínského.
Ta B3 je to samé co moje B4.
A tím jsi mi připomněl, že jsem chtěl do toho threadu o ní něco napsat, tak se koukni:
http://www.forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t=1546
Quax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quax » 15 zář 2006 08:14

Díky za tip, já jsem věděl, že se mám nejdřív zeptat, Takhle zmrzačenou ruku bych mít nechtěl. Původně jsem si myslel, že B4 a B3 XS jsou rozdílné modely.
Počkám si na qb, i když mi je jasný že bude až napadne sníh a moc si z ní nezastřílím :(
Jaký bude podle tebe rozdíl v přesnosti na 20 m u qb v ráži 4,5 a 5,5. Na delší vzdálenost s tím stejně nemám kde stříet a podle fotek, který si ukazoval (pixla od konkoru) mi přijde, že to sílu má.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 15 zář 2006 09:40

Rozdíl v přesnosti mezi 4,5 a 5,5 nebude žádný.
4,5 bude mít plošší charakteristiku letu, tj. nemusíš tolik nadsazovat. U té mojí vzduchovky se bod dopadu poprvé shoduje se záměrným bodem na 10m (tak jsem ji nastřelil) a podruhé se shodne ve 30m. To je výhoda u online soutěže - na 10m i 30m střílím úplně stejně a nemusím na nic šahat, je to docela příjemná náhoda. :lol: Takže do 10m mířím nad cíl, mezi 10-30m pod cíl a přes 30m zase nad cíl.
Ovšem 5,5mm mě láká z důvodu tuningu. V této ráži totiž CO2 předává diabolce účinněji svou energii, takže z 5,5mm hlavně se dá dostat o dost větší výkon než z 4,5mm. Prý to jde někam k 200m/s (20J).
Quax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quax » 15 zář 2006 10:04

Tohle rád slyším, protože
a) tuning můžu
b) mám zbroják 8)

Poslal jsem ti sz, abych nespamoval toto fórum.
Botsman

Příspěvek od Botsman » 15 zář 2006 23:57

Jako nově příchozí zdravím účastníky tohoto fóra. Po dlouhém vybírání jsem si zvolil vzduchovku, která je pro mě ta nejlepší - Weihrauch HW 97K. Jenže chybka je v tom, že se mi nepodařilo najít tuzemského obchodníka, u kterého bych to mohl koupit. U sousedů v Polsku se můžou prodavači přetrhnout, jak nabízí slevy a výhody ale u nás nic. Pokud někdo víte, jak na tu flintu dosáhnout, prosím poraďte.
troj

Příspěvek od troj » 16 zář 2006 00:34

tak to bude moc dobra volba!! nemit vetrovku asi bych hoodne vahal jestli nekoupit tuhle skvelou lamacku.....
dostal sem od kamarada nemecky katalog zbrani (snad veskery zbrane sehnatelny v nemecku) a tam jich maji nekolik variant vcetne laminovane pazby- kupodivu je priplatek za laminovanou pazbu jen nejakych 3000,-
u nas ji nedostanes..udelat si vylet do zahranici asi bude jedina moznost..
Odpovědět