Můžu ti dát částečnou odpověď na otázku RWS Basic vs. Umarex Mosquito. Podle kvality vzorků, se zdají být ty RWSky o dost lepší. V krabičce Mosquitů je už od prvního pohledu dost vadných kusů
(pomačkané, podrápané, nebo doslova zmetky - neúplné kousky olova atp.). Navíc, mnohé z těch Mosquitů si nejsou podobné ani rozměrově - na výšku. Z krabiček jsem vybral náhodných 20 ks, viz fotky níže. Všechny diabolky od RWS
(nejen Basic line), mají po obvodu sukničky asi 0,5mm široký lem. Ten slouží jednak jako těsnění a jednak umocňuje zaříznutí drážkování hlavně do diabolky. Tím pádem mají RWS lepší rotační vlastnosti a při kvalitní souměrnosti v ose jsou pak přesnější. Basic Line je nejnižší třída, řekl bych takové treninkové. Přesto jsou si jednotlivé diabolky daleko podobnější jak v případě Umarex Mosquito.
RWS Basic
Umarex Mosquito
Zatím jsem jejich přesnost netestoval, to je fakt. Ale zatím mě to ani nenapadlo, protože si myslím, že to je docela jiná třída. Jestli o to stojíš, tak až budu mít čas vyrazit na střelnici (což bohužel není často), zkusím nějaký nástřel dát. Podle toho co vidíš, se ale myslím dá odhadnout výsledek. BTW: Od těch Mosquitů jsem měl trochu bordelu na prstech - černí.