Diabolky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- wolf00
- Kontaktovat uživatele:
snad taky existuje neco jakozto mezilidska komunikace,nereknu kdyby jsem se to snazil dostat do ceske republiky treba z brazilie...
"hatsan 90 .177"
"crosman 3576w .177
crosman tt .177
cz 236 .177
"crosman 3576w .177
crosman tt .177
cz 236 .177
Re: Diabolky
Peca - díky moc, Mosquitá teda ani nebudem skúšať. S RWSkami som spokojný, za 3,40€ sa môžem vyblbnúť dosýta a do tých 30m to ešte lieta slušne. Aj tie ostatné má merkúria v ponuke, divné že do ČR neposielajú, v obchodných podmienkách píšu "Zahraničie - Cena podla aktuálneho cenníka Slovenskej pošty."
No ... střílet s matchkama na 30m, to myslím není to pravé ořechové. Už to tady psal Alexxxus a také podle mě (toho co jsem si sám vyzkoušel), jsou matchky perfektní na 10m v kombinaci s puškou o 7,5J. Ostatní v SZ.
Umarex Hammerli 850 AirMagnum XT .177 / Delta Optical Titanium 4-16x42AO (Duplex)
Norconia QB 78 .22 / Nikko Stirling Mountmaster 3-9x40AO (MilDot)
Haenel Suhl 312 .177 / Dioptr | TAU 7 .177 | Umarex CPSport .177
On-line soutěž: http://www.soutez-oal.cz
- wolf00
- Kontaktovat uživatele:
zaslal jsem tam ohledne zasilek do ceske republiky,kdyby me prisla zamitava odpoved,tak by jsem poprosil kolegu peca cz vypomoc ,kdyz ma tu moznost to sem dostat ze slovenska ...
"hatsan 90 .177"
"crosman 3576w .177
crosman tt .177
cz 236 .177
"crosman 3576w .177
crosman tt .177
cz 236 .177
Celkom dobrý tip na nočnú strelbu 

SPA CP1-M 4,5mm
Slavia 618
Slavia 630
Slavia 634 + NS Mountmaster 6x40AO (Delta entry IR 6x32AO)
HW100S Bullpup + HAWKE SID.TAC.30IR 8.5-25x42
Slavia 618
Slavia 630
Slavia 634 + NS Mountmaster 6x40AO (Delta entry IR 6x32AO)
HW100S Bullpup + HAWKE SID.TAC.30IR 8.5-25x42
No aby se s tím pak taky dalo něco trefit
.

- wolf00
- Kontaktovat uživatele:
panove nevite kde bych u nas v republice sehnal walther a umarex diabolky ?
"hatsan 90 .177"
"crosman 3576w .177
crosman tt .177
cz 236 .177
"crosman 3576w .177
crosman tt .177
cz 236 .177
Zkus se obrátit na Alfa-proj (http://www.alfa-proj.cz/), sice je v nabídce nemají, ale jsou významným prodejcem zbraní od fy Umarex (alespoň to o sobě na stránkách tvrdí
)

wolf00 - A nepísal si náhodou do Merkúrie niekedy dávnejšie - ešte v časoch, kedy sa na Slovensku nedali zbrane kategórie D a príslušenstvo a munícia k nim objednávať cez net? Lebo od dubna či května to už možné je. Ak si sa dopytoval predtým, možno preto Ti došla zamietavá odpoveď.
Umarex CPSport .177
Crosman 2250XT AirSource .22, Nikko Stirling 3-9x40 AO Mountmaster
Picasso 1,6 HDi - ex, momentálne corolla 1,6 Valvematic
:-)
Crosman 2250XT AirSource .22, Nikko Stirling 3-9x40 AO Mountmaster
Picasso 1,6 HDi - ex, momentálne corolla 1,6 Valvematic
:-)
- wolf00
- Kontaktovat uživatele:
ne kdepak nepsal tam donedavna,do cech poslou normalne slovenskou postou,nejdriv poslou predbeznou fakturaci kterou zaplatis prevodem z uctu,a pak ti to poslou k tobe
"hatsan 90 .177"
"crosman 3576w .177
crosman tt .177
cz 236 .177
"crosman 3576w .177
crosman tt .177
cz 236 .177
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Když na té fotce vidím ty FT Trophy Power, napadá mě otázka na tebe - Co si myslíš o všelijakých těch pokovených diabolkách? (Tyhle jsou poměděné, jiné jsou pozlacené a já nevím co ještě...)
Osobně se domnívám, že to je akorát obchodní tahák, který nemůže mít výrazný vliv na zlepšení přesnosti nebo jak někde prodejci píší, významný vliv na zvýšení rychlosti projektilu. Nepoužívám je a ani to nemám v plánu, přeci jen, jestli se už v hlavni vytvoří monolitický film olova (třením diabolek o stěnu hlavně), tak tímhle bych to akorát strhal a nadělal víc škody než užitku (myslím).
Osobně se domnívám, že to je akorát obchodní tahák, který nemůže mít výrazný vliv na zlepšení přesnosti nebo jak někde prodejci píší, významný vliv na zvýšení rychlosti projektilu. Nepoužívám je a ani to nemám v plánu, přeci jen, jestli se už v hlavni vytvoří monolitický film olova (třením diabolek o stěnu hlavně), tak tímhle bych to akorát strhal a nadělal víc škody než užitku (myslím).
Umarex Hammerli 850 AirMagnum XT .177 / Delta Optical Titanium 4-16x42AO (Duplex)
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Koupil jsem je za účelem psaní recenze. mam .177 boresneak a halven po testech vždy protahnu tak se uvidí.
Pravdou je že jsem našel lepší diabolky než JSB Exact ... cena dvojnásobná a lepší jsou tak o 10-15% na soustřelu ( z mého EVa, a tuším i Kubajzz se svým Steyrem pozoroval lepší soustřel )
Objednal jsem jich 5 krabiček tak požádám ještě nějakého testera na srazu nebo na nedělní přestřelce v Panenských Břežanech.
Testy diabolek se mně vlečou chci je dělat za spolupráce vícero střelců aby někdo nemohl říci ... to jsou bláboly. Viz Kovohutě tam jsem podaroval jedno AAS400, jedno HW100S a jeden Steyr LG110 a samozřejmně moje EVo.
Pravdou je že jsem našel lepší diabolky než JSB Exact ... cena dvojnásobná a lepší jsou tak o 10-15% na soustřelu ( z mého EVa, a tuším i Kubajzz se svým Steyrem pozoroval lepší soustřel )
Objednal jsem jich 5 krabiček tak požádám ještě nějakého testera na srazu nebo na nedělní přestřelce v Panenských Břežanech.
Testy diabolek se mně vlečou chci je dělat za spolupráce vícero střelců aby někdo nemohl říci ... to jsou bláboly. Viz Kovohutě tam jsem podaroval jedno AAS400, jedno HW100S a jeden Steyr LG110 a samozřejmně moje EVo.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
O víkendu jsme byli s Kubajzzem testovat střelivo v JSB.
Předně chci velmi poděkovat firmě JSB a hlavně Jirkovi za poskytnutí azylu, podmínek k testování a hlavně neocenitelnejch informací nejen z výroby, ale taky z jejich vlastního testování. Klidně by se tu na tohle téma mohl sám rozepsat, praktickejch informací z týhle oblasti má zřejmě nejvíc ze všech lidí tu, protože na rozdíl od nás je v tunelu skoro každej den.
Kubajzz k tomu určitě napíše svoje, trošku sem ho předběhl, tak se na mě doufám nebude zlobit.
Výsledky platí pouze pro rozdíly v rozptylu v řádech milimetrů, ne centimetrů.
Každý z nás otestoval několik šarží JSB EXACT, EXPRESS a HEAVY, viz. foto níže. Z toho, co sem si vyzkoušel a skonzultoval s Jirkou je pro mě důležitý hlavně toto:
Neexistuje typ diabolky, dokonce ani jednotlivý šarže, která by střílela perfektně ze všech zbraní, je to právě naopak, rozptyl jednotlivejch šarží se neliší jen od výrobce, nebo typu zbraně, liší se i dle jednotlivejch hlavní. Například to, co šlo Kubajzzovi z jeho Steyru nejlíp, šlo z mý hlavně naopak totálně nejhůř. Takže když někoho zajímá ultrapřesná střelba, je potřeba zainvestovat a objednat u výrobce několik krabiček, nebo vzorků jednotlivejch šarží, upnout svojí pušku do pevnýho stojanu a zkoušet. Potom objednat co nejvíc těch, který lítaj nejlíp. Myšlenka, že vyšlu někoho, kdo to testne ve svojí pušce a přiveze horu toho, co mu lítá nejlíp na ultrapřesnou střelbu bohužel nefunguje.
Vůbec nezáleží na velikosti hlavičky diabolky, jestli 4,50, 1, 2, nebo tři je fuk, záleží vždy na jednotlivý šarži, mezi jednotlivýma rozměrama sice rozdíly jsou, ale na přesnost všech diabolek v určenym rozměru se spolehnout nedá.
Někdo tu měřil diabolky - potom je vždy rozhodující míra hlavičky, na sukýnce, pokud je rovnoměrná tolik nezáleží, podle mě se díky absenci materiálu uvnitř vytvaruje až průchodem hlavní. Sukýnka je vždy širší, než hlavička.
Důležitá je taky váha diabolky, pro přesnou střelbu je potřeba je vážit a rozdělit krabku dejme tomu do třech dílů, kde rozdíl mezi diabolkama bude cca. 4 miligramy - toto sem neměl možnost otestovat osobně, pouze to vyplývá z rozhovoru s Jirkou z JSB, příště se snad povede otestovat i toto.
Na zasunutí diabolky je potřeba dávat velkej pozor, stačí při "zásunu" někde trošku víc přitlačit a v terči máme úlet. To samozřejmě platí i při skladování a transportu. Esli mi prodavač na krámě s diabolkama, který zrovna vyndal z šuplíku před vočima zaklepe (asi jestli tam vopravdu sou) a pak mi s nima mrskne o stůl, tak beru nohy na ramena. Nejlepší bude si pro diabolky osobně zajet do Bohumína. Pak mám jistotu, jak se s nima zacházelo.
Další důležitá věc při přesný střelbě bude i použitá rychlost diabolky a to opět v jednotlivý hlavni, hodně do toho bude mluvit stoupání vývrtu a tím stabilizace střely v letu. Toto už sem zase nestihl otestovat, je to pouze moje doměnka, kterou opět sdílí i Jirka z JSB. Takovejhle testík by si vyžádal několik dalších hodin strávenejch v tunelu, ale už na to bohužel nebyl čas.
Předně chci velmi poděkovat firmě JSB a hlavně Jirkovi za poskytnutí azylu, podmínek k testování a hlavně neocenitelnejch informací nejen z výroby, ale taky z jejich vlastního testování. Klidně by se tu na tohle téma mohl sám rozepsat, praktickejch informací z týhle oblasti má zřejmě nejvíc ze všech lidí tu, protože na rozdíl od nás je v tunelu skoro každej den.
Kubajzz k tomu určitě napíše svoje, trošku sem ho předběhl, tak se na mě doufám nebude zlobit.
Výsledky platí pouze pro rozdíly v rozptylu v řádech milimetrů, ne centimetrů.
Každý z nás otestoval několik šarží JSB EXACT, EXPRESS a HEAVY, viz. foto níže. Z toho, co sem si vyzkoušel a skonzultoval s Jirkou je pro mě důležitý hlavně toto:
Neexistuje typ diabolky, dokonce ani jednotlivý šarže, která by střílela perfektně ze všech zbraní, je to právě naopak, rozptyl jednotlivejch šarží se neliší jen od výrobce, nebo typu zbraně, liší se i dle jednotlivejch hlavní. Například to, co šlo Kubajzzovi z jeho Steyru nejlíp, šlo z mý hlavně naopak totálně nejhůř. Takže když někoho zajímá ultrapřesná střelba, je potřeba zainvestovat a objednat u výrobce několik krabiček, nebo vzorků jednotlivejch šarží, upnout svojí pušku do pevnýho stojanu a zkoušet. Potom objednat co nejvíc těch, který lítaj nejlíp. Myšlenka, že vyšlu někoho, kdo to testne ve svojí pušce a přiveze horu toho, co mu lítá nejlíp na ultrapřesnou střelbu bohužel nefunguje.
Vůbec nezáleží na velikosti hlavičky diabolky, jestli 4,50, 1, 2, nebo tři je fuk, záleží vždy na jednotlivý šarži, mezi jednotlivýma rozměrama sice rozdíly jsou, ale na přesnost všech diabolek v určenym rozměru se spolehnout nedá.
Někdo tu měřil diabolky - potom je vždy rozhodující míra hlavičky, na sukýnce, pokud je rovnoměrná tolik nezáleží, podle mě se díky absenci materiálu uvnitř vytvaruje až průchodem hlavní. Sukýnka je vždy širší, než hlavička.
Důležitá je taky váha diabolky, pro přesnou střelbu je potřeba je vážit a rozdělit krabku dejme tomu do třech dílů, kde rozdíl mezi diabolkama bude cca. 4 miligramy - toto sem neměl možnost otestovat osobně, pouze to vyplývá z rozhovoru s Jirkou z JSB, příště se snad povede otestovat i toto.
Na zasunutí diabolky je potřeba dávat velkej pozor, stačí při "zásunu" někde trošku víc přitlačit a v terči máme úlet. To samozřejmě platí i při skladování a transportu. Esli mi prodavač na krámě s diabolkama, který zrovna vyndal z šuplíku před vočima zaklepe (asi jestli tam vopravdu sou) a pak mi s nima mrskne o stůl, tak beru nohy na ramena. Nejlepší bude si pro diabolky osobně zajet do Bohumína. Pak mám jistotu, jak se s nima zacházelo.
Další důležitá věc při přesný střelbě bude i použitá rychlost diabolky a to opět v jednotlivý hlavni, hodně do toho bude mluvit stoupání vývrtu a tím stabilizace střely v letu. Toto už sem zase nestihl otestovat, je to pouze moje doměnka, kterou opět sdílí i Jirka z JSB. Takovejhle testík by si vyžádal několik dalších hodin strávenejch v tunelu, ale už na to bohužel nebyl čas.
2 JR : to je hodně zajímavý
Vpodstatě je to potvrzení praxe, že když vezmu krabku diabolek a budu rovnou střílet, tak vždycky nějaká záhadně ulítne.
A to vemte, že JSB jsou super kvalita,kde se řeší váhová tolerance, co pak takový Kovohutě nebo Gamo. Ty šílený otřepy a tvarový nepřesnosti pak při letu musejí udělat tak šílenou turbulenční paseku, že se nějaká váha neřeší 

CZ858, Glock 19, CZ 75 SP-01 Shadow, EVO 3, atd.