I`ve had two hw100s (mk1 and early mk2) and accuracy was diabolical on both. Then had a BSA barrel machined to fit by Sandwell field sports, and now it is blindingly accurate. My mate has a FAC hw100 and thats not mega in the accuracy stakes either!! Maybe newer ones have a different barrel spec, anyone know? atb ,gambo.
Skusal som aj ja test z otacanim hlavne ale mne to robilo o dost mensi kruh na 30m asi tak 3cm strielal som zdo kruhu s 4cm kilzonou a bol som vzdy v nom. Potom som dal jeden terc na 30m a druhy na 45m a ked to bolo v oboch cca na rovnakom mieste tak som to nechal,tak.Inak len som si to chcel vyskusat a poloha hlavne bola tak isto ako pri originalnej polohe z vyroby.Takze bude jednoduchsie to nastavovat nie podla kruhu ale tak aby si to mal na 30m a povedzme 45m stale na tom istom mieste tym by sa dalo kompenzovat aj pripadne horsie osadenie montaze.Inak ak som tocil v smere hodinovych ruciciek ,potom tak isto to slo aj na terci v smere hod.ruciciek,takze ak ti to zanasa na 45m vlavo,treba pootocit do prava a naopak.Najvyssia poloha sa ale da najst len podla kruhu.
To je len moj poznatok z pokusu s tocenim hlavne.Nikoho nepresviedcam ze to tak je vo vsetkych pripadoch.
Já bych skoro řek, že oni to do toho nejvyššího bodu štelují už při výrobě, protože jsem to dělal na několika puškách a u všech to buď bylo jako z výroby nebo se to lišilo tak o desetinu otáčky. V sobotu to budu zkoušet u další nové HW, tak jsem na to zvědav.
Ale celkem by mě zajímalo jak je to u jiných značek, protože si myslím, že udělat hlaveň co by byla naprosto dokonale v ose je prakticky nemožné. Nebo aspoň šíleně drahé a vím, že i třeba takový Lilja má problém to v 4,5mm vyrobit. A než Lilja asi nic lepšího není.
Já jsem vyndával a znovu montoval hlaveň do Steyra a žádný takový problém jsem nezpozoroval. Vlastně nevím s určitostí jak se hlavně dělají, ale měl jsem za to, že vývrt se dělá do nějakého polotovaru a teprve následně se to zvenčí odsoustruží na požadovaný průměr.
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Blue_L píše:Testujem free floating barrel zatial sa zda, ze je to super. Vyhodil som jeden o-kruzok na drziaku. Ak by to nebolo dobre nie je problem ho tam vratit
Ja to mam urobene asi druhy mesiac a je to lepsie,hlaven drzi aj tak dobre,a pusku skladujem zvislo takze unava ziadna. Mam ju iba podlozenu jemne plastovym malym cvikom, ak by sa chcela poddat.
Dnes som si overil ci nastavenie hlavne ozaj funguje.
Dal som si terce od 10m - 50m a fakticky nie je treba korigovat stranovo. Pokial nie je urobena chyba strelca alebo vetra tak to chodi pekne. Spolu s floating berrel to bol dobry tuning
Tak dnes bolo bezvetrie a tu je jeden tercik na 50metrov je tam 5 striel pricom ta jedna šiesta vpravo uletela mojou vinou.Trcik ma velkost 40mm killzony ako na FT.Strielane z lahu s oporou zbrane na nožičkach. Dalsie terce dopadli pomerne rovnako,len som sa menej sustredil tak sem tam nieco uslo.Na hlavni je kompik ,podobne nieco ako vyraba Rowan engineering.
takový terčíky jsou sice pěkný, ale dle mého názoru má mnohem větší vypovídající hodnotu 20 ran v online terči. a potom to pěkně sečíst a pak se teprve ukáže jak na tom kdo je. Proč sem nikdo nedá nastřílený online terč s bodovým ziskem?
markr.5 píše:takový terčíky jsou sice pěkný, ale dle mého názoru má mnohem větší vypovídající hodnotu 20 ran v online terči. a potom to pěkně sečíst a pak se teprve ukáže jak na tom kdo je. Proč sem nikdo nedá nastřílený online terč s bodovým ziskem?
Ja som nedaval terc koli tomu aby som ukazal aky som strelec ,ale ako sa da aj s HW100 strielat na 50m.Samozrejme online terc je cisto o strelcovi.