Právě jsem se vrátil z pošty.
Někdy v létě mě opět popadla touha po vlastnictví nějaké hezké věci. Docela jsem váhal nad nějakou hezkou STI, ale nakonec to zase vyhrála vzduchovka.

Je o mě známo, že jsem fanoušek lámaček, ale samozřejmě nejsem slepý k výhodám větrovek. Takže rozhodnutí padlo - bude to větrovka. No jo, ale jaká? U nás jediná normálně sehnatelná je CZ200. Ovšem je to větrovka nejnižší třídy a mám k ní dost podstatné výhrady. Beru ji spíš jako vhodný základ pro budoucí úpravy. Viděl jsem jich na srazech několik moc pěkně upravených (hlavně ta Joskova je super), ale pořád to není ono. Navíc když si spočítám cenu těch úprav a doplňků, tak jsem na trojnásobku ceny a to nepočítám optiku, a přitom to bude stejně furt ta samá CZ200. A další pro mě závažný důvod proč ji nekoupit je, že ji má kde kdo.

No tak jsem se začal poohlížet jinde. Měl jsem poměrně jasné požadavky - jednodílná dřevěná pažba, víceranný zásobník, dlouhá hlaveň, no a rozumná cena. Favoritů bylo několik. Daystate a Theoben vypadly z důvodu ceny, od Theobenu bych spíš bral nějakou lámačku. Gunpower nemá dřevěnou pažbu. Air Arms S410 nebo S400 moc pěkná, ale už tu je, BSA Hornet jednoranná, FX Typhoon je to samé co Logun Solo nebo Webley Typhoon a je jednoranný, FX 2000 ten je fajn, ale má přepínání výkonu, FX Cyclone taky fajn s biatlonovou pákou, no a tři verze Weihrauchu HW100. I když jsem neměl možnost si ty vzduchovky ošahat, tak přecejenom jsem je nevybíral jenom podle fotek, přečetl jsem na zahraničních fórech kdeco.
Volba nakonec padla na Weihrauch, protože už jednoho mám, tak vím co můžu zhruba čekat, zjistil jsem, že je u nás sehnatelný (pro jiné vzduchovky bych si asi musel dojet asi do Polska, což ovšem není takový problém), dále má ořechovou pažbu, dva čtrnáctiranné zásobníky, regulátor, quick-fill, a biathlonové napínání.
Verze jsou tři. HW100S - klasický vzhled, HW100T - ta pažba na mě nepůsobí dobře, ale prý je výborná, HW100SK - zkrácený zásobník a hlaveň pro praštěné anglány, tam jsou krátké hlavně ve velké módě. Nejvíc se mi líbila verze S, bylo rozhodnuto. Nakonec jsem zjistil, že se u nás dá sehnat za velice rozumnou cenu, dokonce ještě o něco levněji než v Polsku. Čekací doba mi byla sdělena asi 12 týdnů, nakonec to byly 4 měsíce, ale mi je to jedno, nemusím mít všechno doma do zítřka, dneska jsou lidi hrozně rozmazlení.

No a dneska přišla. Jak jsem to rozbalil, tak mi srdce vynechalo tři tepy. Je to paráda, tmavé ořechové dřevo, zpracování super, natahování, spoušť prostě všechno.
Příště napíšu víc, prvně musím sehnat bombu.
Fotky hodím taky později, tak zatím aspoň jedna oficiální: