Jen jsem napsal, že nevím podle čeho se rozlišuje jestli je/není zbraň historická. Stačilo napsat, že vše vyrobené do roku 1890 je historická zbraň a tečka. Poznámku o úpadku schopnosti aplikace elementární logiky sis mohl odpustit

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
http://zbranekvalitne.cz/legislativa/119-2002#pp1Warthog píše:No to je zase právní lidová tvořivost... Takže jen namátkou:
Oprávnění myslivecké stráže dle §14 (1) a) - požadovat předložení zbrojáku a prokázání totožnosti u lidí, kteří se v honitbě pohybují s loveckou zbraní ať už střelnou či jinou. Dalo by se vozit po termínu "lovecká zbraň", kterýžto termín není nikde explicitně definován (alespoň pokud vím).
Venkovní střelnice je stejně jako oplocená zahrada "zřetelně ohraničený pozemek". Neoplocená obecní louka nebo vlastní les naproti tomu "zřetelně ohraničený pozemek" není. A dále viz odst. 2: http://zbranekvalitne.cz/legislativa/119-2002#p2Na veřejně přístupných místech sice platí povinnost skrytého nošení, nicméně na místech, kde je ze zbraně povoleno střílet se tato nenachází v režimu nošení, nýbrž držení a to skryté být nemusí. Mám-li tedy například souhlas starosty obce s tím, že na obecních pozemcích mohu střílet (pochopitelně za předpokladu dodržení bezpečnosti jak to vyžaduje zákon), nachází se zbraň na těchto pozemcích v režimu držení a nemusí tedy být ve futrále i když ji například při soutěži přenáším od jedné stage na druhou. Konec konců i většina střelnic je veřejně přístupná...
co ti muzu s jistotou odpovedet na punkt c1 , z toho , co tady procitam . - zatim nikdoTomayo píše:t
1. kdo nebo kolik lidi zna zakon o myslivosti??
Nebyl překroucený, byl v předešlém znění, přičemž jsem jednoznačně upozorňoval na to, že nejsem jist tím, zda mám poslední znění. Že i vzduchovka je střelná zbraň jsem nikde nepopíral.KOLOMAN píše: Uvedu na správnou míru (Warthogem překroucený) §14 Zákona o myslivosti - Oprávnění myslivecké stráže:
což je snad (z hlediska zákonů) naprosto v pořádku, ne? Preventivní buzerace proto, že "by se možná mohlo něco stát" je nesmysl a dle mého názoru jeden z největších průserů poslední doby. Samozřejmě na bezpečnost je potřeba dbát - ale kvůli tomu, abch nikomu nezpůsobil škodu, ne proto, abych neporušil nějaký zákon.Tomayo píše:co jsem z toho pochopil, tak se to resi az kdyz se neco stane...
Ano, je to tak, tím nic nezkazíš, zatímco když jim něco řekneš, mohou to překroutit proti Tobě, přesně jak to tu před časem popisoval Kubajzzjinak staci poldum ric, ze obmitate podat vysvetleni, je to tak ?
Řekni mu, že má-li nějaké problém, ať Tě jde udat. Pro většinu potenciálních práskačů je to znamením toho, že máš svědomí čisté a je Ti to jedno, takže pak udáním neztrácejí čas. Pokud máš v okolí nějakéh potenciálně velkého prudiče, tak si na něj něco použitelného zjisti (a ujisti se že on ví že Ty víš).Taky jsem to chtel vedet kvuli sousedum, kdyby nekdo prisel jako minule, ze slisel strelbu ( to uz je ted vyresene moderatoremnadhera ) tak cim ho uzemnit jinak nez poslani do pr....