Srandi?ky, vylomeniny, trapasy....se vzduchovkou
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Re: Srandičky, vylomeniny, trapasy....se vzduchovkou
mne sa na jar tiez stala mensia nehoda
pri dome mame lavicky so stolom a nad nimi je taka umela vlnkata strecha(neviem ako sa to vola)...no a ako som si nabil vzdusu,tak som uplne na to zabudol a tak mi neviem ako,ale proste mi napadlo len tak skusit stlacit spust...samozrejme,mieril som s nou hore a...KUAAA!...prestreleny pristresok 

Taky dobry, doufam ze si mu poradne nandal....DrobasMirek píše:když už jsme u toho urážení hlav - jako malí parchanti, tak 8 - 10 let sme lítali po vsi s plastovýma kapslíkovkama a já sem otci ze šuplíku sebral startovací pistolku. V partě za největšího kápa.. než přišel boreček o pár let starší a že když mu jí nedám tak jí ze mě vymlátí, já stažený půlky víc z otce sem mu jí nechtěl dát(kdybych si všimnul, že neni na svým místě) a tak jak slíbil tak udělal, držel jsem se statečně, kapituloval jsem až potom co mi začal hlavou otloukat obrubník. Pár podlitin a ještě těď mám jizvu na hlavě. Jako hošík z města sem ale musel zahrát tvrďáka a doma sem ho nenaprášil. Slíbil sem sám sobě, že až bude vhodná doba, že mu to všechno vrátim. A jak jsem slíbil, tak se i stalo. Sice jsem na to úspěšně leta zapomínal, ale jak už to chodí - připomněl se sám v hospodě slovy "tohodle blbečka sem seřezal už když mi bylo 12". Hospoda se během chvíle změnila v nepřehledný bojiště kde byli všichni proti všem, každej kdo měl s někym nevyřízenej účet vycítil příležitost![]()
Jak hospodskej začal volat benga tak někdo sbalil na výčepu lístky s konzumací a zdrhalo se co nohy stačily![]()
![]()

AA HFT500 4.5mm-NS Gameking 4-16x50, Tikka T3 308w Meopta 3-12-56 ZD, Sauer 202, Ketner 12/12, Browning Trap 12/12, lov 21,CZ 550 Medium 300WM,CZ 537 30 06 spr.
Když jsme u toho čištění a ženských.Protahoval jsem hlaveň klasickou tyčinkou do uší a protláčel špejlí.Nějak se tam,ale mrška zasekla.Špejli jsem ven dostal a tyčinku nikoli.Si říkám tak ji vystřelím.Namířím k zemi do posečené trávy,vystřelím a kde nemůže čert,tam nastrčí babu.Tyčka sklouzla po trávě a trefila prochazejíci ženu do řiti.Muselo jí to,asi bolet,protože mě naháněla po celé zahradě a řvala jak pavián. 

Heké hezké příběhy tady 

-
Zdravím všechny fandy vzduchovek. Toto forum čtu už asi rok, hodně mi pomohlo při výběru vlastní pušky. Jen pro info, mám Dianu mod. 48 Black, v ráži 4,5. Tímto zdravím Alexxxuse, jeho stránky i články tady mi při výběru hodně pomohly,takže díky. Nicméně k věci. Včera se mi při plinkingu v lese přihodila nečekaná věc, sem se to docela hodí, i když to není srandička, možná spíš trapas... Střílím v lese, z lesní cesty nahoru do svahu, kde mám plechovky a jiné harampádí, tak cca 35 - 45 m. Střílím z FT pozice, zády opřený o strom, po pravé ruce krabičku se třemi druhy diabol. RS, Exacty a Exact Heavy. Pálím RSkama a v tom byl ten háček. Střílím docela rychle, po těch x tisíci ranách už má člověk v natahování a zasouvání diabolky gryf. Šoupnu do hlavně RSku, zaklapnu natahovací páku, zamířím a BUM - rána jak z kulovnice. Neslyším dopad diabolky a hned vím, že něco je špatně. Okamžitě koukám do hlavně, jestli se diabolka nějak nešprajcla nebo něco, ale skrz hlaveň vidím, čili tam není. Koukám do pístnice a vida, diabolka je tam, hezky sešrotovaná pístem. Vyklepu ten zbytek, co z ní zbyl, zkusím znova natáhnout, vložím další - tentokrát Exact, zmáčknu a bum - pohoda. Jak sedím a nabíjím, tak mám flintu v horizontální pozici a ta RSka mi zkrátka vypadla zpátky do pístnice. Naštěstí to Dianka přežila - holt poctivej německej kus železa, nástřel drží, péro neprasklo, ale lek jsem se kur..sky, to je asi každýmu jasný. Předpokládám, že nejsem asi jedinej, komu se to přihodilo, pokud ano, tak je to aspoň příklad, na co si dát bacha. S Exactama to asi nehrozí, ty držej v laufu bezvadně, ale RSka můžou vypadnout zpátky. Jinak co se týká pušky, mám ji od února, vystříleno cca 4 500 ran a bez potíží. 

Zoraki HP - 01 Ultra 5,5 mm
nerad někomu kazím radost, ale to že může propadnout diabola do pístnice bych osobně viděl jako problém, to že to pak vzduchovka přežije bych bral jako samozřejmost.
kdysi jsem se slávkou vystřílel opravdu hodně hnoje, m.j. i 3,5 broky a ty tam padaly taky a taky přežila- jen v těsnění důlky ale těsnilo( tenkrát škoda asi za 8kč)
kdysi jsem se slávkou vystřílel opravdu hodně hnoje, m.j. i 3,5 broky a ty tam padaly taky a taky přežila- jen v těsnění důlky ale těsnilo( tenkrát škoda asi za 8kč)
Nejde!Prostě NNe
-
Ono se spíš jednalo asi o nekvalitní kus diabolky, mohla být přihnutá nebo tak něco, proto vypadla zpátky. Exacty tam drží krásně, o Exact Heavy nemluvě.Ale klasický Exact je asi nejlepší střelivo z těch, co jsem zkoušel,ale to asi nikoho nepřekvapí. 

Zoraki HP - 01 Ultra 5,5 mm
Kluci jak su starej tak su blbej
Je to asi týden co jsem zkoušel nastřílet na hatsanovi -dárek zdarma puškohled 4x20 a protože se mi posunoval po pušce neboť jsem si sundal zarážku ať mi tam nezavazí,a nástřel byl jak když býk chčí co vám budu povídat přišel jsem na to až když jsem nemohl pojistku odjistit protože optika byla už tak daleko napochodu.Tak ve zklamání a zlosti jsem namířil na andulku která byla v kleci asi 5 m od terče -stejně se netrefím a co myslíte ? Trefil jsem se ?Murphyho zákony to potvrzují -ano .Takže jedna diabolka asi 100 kč -škoda .Týden jsem byl sám na sebe naštvaný.Poučení? Nikdy nepokoušej osud ,schválně to nevyjde.

Daystate Grand Prix - Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD + Bushnell 3200 10x40
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42
http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42
http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
Ty jsi kus volafakír píše:Kluci jak su starej tak su blbejJe to asi týden co jsem zkoušel nastřílet na hatsanovi -dárek zdarma puškohled 4x20 a protože se mi posunoval po pušce neboť jsem si sundal zarážku ať mi tam nezavazí,a nástřel byl jak když býk chčí co vám budu povídat přišel jsem na to až když jsem nemohl pojistku odjistit protože optika byla už tak daleko napochodu.Tak ve zklamání a zlosti jsem namířil na andulku která byla v kleci asi 5 m od terče -stejně se netrefím a co myslíte ? Trefil jsem se ?Murphyho zákony to potvrzují -ano .Takže jedna diabolka asi 100 kč -škoda .Týden jsem byl sám na sebe naštvaný.Poučení? Nikdy nepokoušej osud ,schválně to nevyjde.

To víš těch volů je víc ale málokterý to tu zveřejní
Tak čao vole.

Já jsem tady svůj příspěvek taky dal
Neber to osobně vole 

My jsme ale volové co? Hlavně že´se nikomu nic nestalo.Kromě těch nevinných zvířátek
Já si to tak neberu ale jako mladík jsem vůbec neřešil nějakýho vrabce navíc nebo míň .Dnes už uvažuju jinak -není problém ho sundat ale je to živá bytost a mám vůbec právo jeho život ukončit nebo zkrátit?Co kdyby takhle někdo uvažoval o nás -tak jsme bezmocní v rukou osudu.Ale tímhle vývojem si projde většina mladíků bažících po krvi ,ať už v tel seriálech nebo v životě.

S tím plně souhlasím. Domnívám se, že nikdo nemá právo střílet po kdejakém opeřenci, kočce, veverce atd. Já tomu tvorečkovy život nedal a nemám právo mu ho ani brát. Vím ale že je tady spousta lidí, kteří kdyby se tímto měli trápit, tak si flintu ani nepořídí, protože je pro ně střelba do terče či plechovky nuda. Něco jiného je, když mi nějaká havět škodí na vlastním pozemku. Přiznám se ale, že když mi onehdá při střelbě na 30m pochodoval nerušeně bažant kolem lapače, tak mě hodně brněly prsty 

Air Arms TX200 MkIII .22 + Nikko Stirling Gold Crown 3-9x42 AO
Hämmerli Firehornet .177 + Kolimátor Norconia R201
VZ-47
Hämmerli Firehornet .177 + Kolimátor Norconia R201
VZ-47