Fórum o zbraních a střelivu
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
Smazaný uživatel 3736
Re: Předovky
Příspěvek
od Smazaný uživatel 3736 » 18 črc 2011 21:09
Per Larsson,
už dlhú dobu používam REALy 250gr a je to také isté, ako s 320gr. Do čistej hlavni idú podozrivo ľahko. Po pár výstreloch je to už lepšie, vďaka zasratej hlavni. Ale tiež by som s istotu nabitú hlaveň nesmeroval ústím dole. Ale nabíja sa to dobre a strieľa to tiež dobre. Tento jav už neriešim a dokoca mi vyhovuje. A myslím, že je to ok.
Per Larsson, až teraz čítam, že máš nový Pursuit. Odskúšaj a poreferuj. Som zvedavý ako budeš s ním spokojný. Potom napíš jeho (+) a (-).

... vieš nejako šetrne pretlačiť REAL hlavňou a odfotiť to? Nejaké kvalitné makro..

Nech to porovnám s mojimi pretlačenými strelami. Rátam s tým, že kokily LEE sú rovnaké a strely kvalitne odliate.
-
chramst - Příspěvky:427
Příspěvek
od chramst » 18 črc 2011 21:54
Per Larsson. Já mám s Pursuitem opačný problém, jdou mi tam střely zatraceně fest, jak na začátku, tak i u navařeného šroubu na hlavni co drží předpažbí. Tam se to při sváru dobře stáhlo. Co od toho čekat, vždyť ta flinta je za hubičku. ale zato máme každý opravdový originál.

-
kersanti - Příspěvky:407
Příspěvek
od kersanti » 18 črc 2011 23:19
Per Larsson píše:...
Asi tak.Pursuit má rozměry vývrtu v polích .500-.501" a v drážkách .510-.511" čili REAL se zařízne jen horním žebírkem.
Máš možnost si odlít střely z vypodložené formy,nebo použít paper patch.V obou případech dát pod střelu namazanou filcovou ucpávku.
-
Per Larsson - Příspěvky:103
Příspěvek
od Per Larsson » 19 črc 2011 22:33
Mám za to, že pokud by byl průměr rovnoměrný v celé délce, šel by nadkaliberní REAL - což ostatně vyplývá z jeho konstrukce - po zkalibrování za naváděcí zónou ústí plynule mírným tlakem až na prach. Tak to ostatně požaduje i originální návod k použití kvéru.
V mém případě to platí prvních cca 100 mm za ústím. Pak je vývrt volnější a střela prohučí téměř volným pádem až k místu, kde je navařený držáček předpažbí. Tam je další, u Ardesy tradiční zúžení vývrtu. V něm se REAL "zkalibruje" podruhé, takže dál už ho definitivně nemá co zadržet... Používat patche na kónické střely mi přijde téměř jako poplivání konstruktérské invence jejich tvůrců.
Můj závěr => reklamace, mé doporučení => jelikož na střelbu potřebujete nasr*ním nerozklepanou ruku, radši si místo Ardesy přišetřete - tedy pokud zrovna nejste výplodem štěstěny (můj případ)

Traditions™ Yukon Drop-Breech Action .50 + KonusPro 6x40
*Sverige - det härligaste landet i Europa*
-
kersanti - Příspěvky:407
Příspěvek
od kersanti » 19 črc 2011 22:46
Vypadá to,že jsi měl "štěstí" na páteční kus a u Daveho čekali,až se ho zbaví.
-
Smazaný uživatel 3736
Příspěvek
od Smazaný uživatel 3736 » 20 črc 2011 00:04
Per Larsson, najskôr z toho pár krát vystrel a sleduj, ako sa to potom nabíja. Predsa tá zasratá hlaveň tomu troška dopomôže. A ešte v kombinácii s mazivom. U mňa je to veľký rozdiel čistá halveň+nenamazaný REAL a zasratá hlaveň+namazaný REAL. Potom sa rozhodneš či to bude na reklamáciu, alebo si povieš že vďaka bohu že to takto je. Ja som si to povedal a takto nemusím po 30-tom nabíjaní robiť "bodákové útoky proti zdi"..

Na Evolutione je výhoda, že na hlavni nieje nič navarené. Skôr som mal obavu z jednej navŕtanej dierky, na ktorej je uchytená muška. Podľa meraní tá dierka je už skoro vo vývrte. Ale zatiaľ drží, ešte ju "neprefúklo".

-
Smazaný uživatel 3736
Příspěvek
od Smazaný uživatel 3736 » 21 črc 2011 00:20
Také isté to mám aj ja, keď to pretlačím. Ja som volakedy skúšal pretláčať REAL cez hlaveň a pozeral som do hlavne, kde bude presvitať svetlo. Čiastočne v drážkach, ale po celej dĺžke hlavni rovnako.
-
Per Larsson - Příspěvky:103
Příspěvek
od Per Larsson » 21 črc 2011 22:08
martin1976 píše:Také isté to mám aj ja
Zkus popsat průběh ládování (u čisté hlavně). Máš to volné až od nějakého místa?
Traditions™ Yukon Drop-Breech Action .50 + KonusPro 6x40
*Sverige - det härligaste landet i Europa*
-
Příspěvek
od chramst » 21 črc 2011 22:34
Per Larsson. Tak jak jsem viděl ty fota protažených střel, musí to dobře střílet. Jen se nebát a hurá na střelnici.
-
Smazaný uživatel 3736
Příspěvek
od Smazaný uživatel 3736 » 21 črc 2011 23:18
Per Larsson, keď som pretláčal REAL nasucho cez čistú hlaveň, tak mi to išlo v celej dĺžke rovnako. Nevyzerá, že by som tam mal nejaký problém s vývrtom. Iné je to už nabíjať po pár výstreloch. Skús to naostro a potom poreferuj.

-
Batistuta - Příspěvky:42
Příspěvek
od Batistuta » 25 črc 2011 00:41
Tak jsem si udělal radost a pořídil svojí první perkusku a to použitou William Parker od Ardesy cal. 45. a chci se zeptat jaký průměr kulí do toho mám dávat,případně tedy i na jaký rozměr koupit odlévací kleště a pak jakou zhruba dávku prachu,abych to nepřehnal ? Ještě se zeptám,zda má smysl dávat do toho i ogivál střely,ale do tohohle asi ne,co ? Jinak vývrt je 1:16 myslím. Díky všem za případné rady a samozřejmě už jsem forum prostudoval,nicméně praxe bude to nejlepší

,to je jasný.
-
Batistuta - Příspěvky:42
Příspěvek
od Batistuta » 31 črc 2011 22:28
V tom hnusným počasí se nedá nic dělat,tak jsem doma vyráběl českýho švýcara

- IMG_0091.jpg (27.39KiB)Zobrazeno 1672 x
-
Příspěvek
od chramst » 31 črc 2011 22:52
No nechtěl bych vidět jak to blafne, každopádně bys byl dobře ostříhán i oholen.
Mimochodem, jak se Vám líbí za protitanková puška předěláná na perkusní. Je to v poslední S.R.
-
BUBBA - Příspěvky:65
Příspěvek
od BUBBA » 31 črc 2011 23:16
Ona není předělaná,jako perkus se už vyrábí.