P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Per Larsson
Re: Předovky

Příspěvek od Per Larsson » 27 čer 2011 17:47

vojnar píše:Mám nastříleno přes 3200 ran a jediný problém byl-dnový šroub,
:)
Velmi slušné na tak levnou flintu. Co dnový šroub udělal udělal? Roztrhl se nypl? Kdyby do toho dali nerezový bez nyplu jako v Yukonu, nebo ještě líp s O-kroužkem, asi by tě flinta přežila. 8)
Docela by mě zajímaly vaše další zkušenosti, kolik vám jaký kvér vydržel. Jak jsou na to pursuity a vorteky? Také se do hliníku dělá jamka? Přemýšlím, jestli Yukona vyvložkovat, nebo rovnou přejít na něco spolehlivého. On ten závěr občas docela zlobil od začátku. U in-line ovšem chci zůstat. Nevíte, jestli stále nejde objednat něco hezkého v USA?

Traditions™ Yukon Drop-Breech Action .50 + KonusPro 6x40
*Sverige - det härligaste landet i Europa*
Smazaný uživatel 3736

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 27 čer 2011 17:52

No vitaj Per Larsson,
kde si bol? Minule som akurát pozeral, ako sa nám tu vytratili inlajnisti. Ja mám akurát týždeň dovolenky, takže odlievam, vážim a opravujem nabíjací "štartér". No a celý deň volám prevádzkarovi strelnice a má vypnutý telefón. Chcem sa na zajtra objednať. Odliate mám 250gr REALy a navážených 2,5g Vezuvitu. No a rozmýšľam, či si zastrielam s optikou, alebo len s mieridlami. Naposledy som strielal bez optiky a celkom slušný výsledok som mal. No a čo sa týka slabých miest inline predoviek.. Ja som doteraz po asi 700 výstreloch nemal žiadny problém. Ale už rátam s tým, že mi môže prasknúť originálny (pribalený k puške) dnový šrób W209. Ale nevadí, vždy nosím so sebou všetky ostatné náhradné šróby a pistony. Už sa len dovolať na tú strelnicu.. :roll:
Smazaný uživatel 3736

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 27 čer 2011 17:58

..a čo si neviem vynachváliť na Evolutione, je spúšť. Krátky chod, primerane tvrdá. Nieje šanca, aby som zásah "strhol" kvôli spúšti.. :)
Shindel

Příspěvek od Shindel » 27 čer 2011 18:15

Můj tracker má po roce něco přes 2000 výstřelů, většinu jsem vystřílel v zimním období, dávky prachu 24-48 grain, převážně .49 kuličky; každé střílení zakončeno větší dávkou prachu + 360 grain minie nebo kulička. Zatím žádné známky poškození, když nepočítám škrábance...
kersanti

Příspěvek od kersanti » 27 čer 2011 19:14

Per Larsson píše:Ovšem největší pitomost konstruktérů Ardesy je odlehčování duralem za každou cenu i na tak namáhaných částech zbraně, jako je závěr. Nebo je to obchodní tah na U.S. lovce, aby kvér po sezóně zahodili? Dno kapsle postupně do závěru vytlouká miskovitou prohlubeň a jak se postupně zvětšuje, tím víc se do ní kapsle vydouvá, až jednoho krásného dne po výstřelu neotevřete závěr. Takže životnost závěru Yukona v mém případě čítá 85 ran
Možná to bude důvod proč brzy zmizel Yukon z nabídky Traditions.
LegioIX

Příspěvek od LegioIX » 27 čer 2011 20:07

Vortek. cca 350 realu a něco sabotů. Flinta je beze změny.
Ardesa Vortek call .50
Per Larsson

Příspěvek od Per Larsson » 28 čer 2011 21:33

Moc díky všem za reakce. Zdá se, že to s jinými inlajnkami vůbec není tak špatné. A to jsem měl strach, pokud jde o trackera nebo evolutiona, že dnový šroub nevydrží. Pokud si vzpomínám, byl to duffioso, kterému se rozletěl... Takže budu nejspíš uvažovat nad evolutionem / pursuitem / vortekem. Mrknul jsem i na T/C, mají zlamovačky skoro cenově srovnatelné s Traditions, pokud by se to dalo dovézt.
To martin1976: Evolution má taktiež plastové to oné kolem spúšte... lučík sa to volá po česky? Alebo poctivý kov? To ma serie na yukone / pursuitoch atď., že to majú z plastu. Vždy som spúšť poctivo rozobral a vyčistil, v yukone do toho ide bordel.
To LegioIX: Můžeš se prosím mrknout, jak u tebe vypadá opěrná ploška dna kapsle (kolem úderníku)? Máš tam vymlácený důlek? U zlamovacího závěru nejspíš nevadí... Já ho mám na yukonu hluboký 0,6 mm a to stačí, aby vystřelená kapsle zablokovala závěr.
Jinak ogaři pokud máte trpělivost tak nejmíň půl hodiny (při rychlém připojení 8) ), tak si zkuste stáhnout soubor "ujezdec.zip" na adrese:
https://secure1.storegate.com/Shares/Ho ... 614b0d75e3
Až to rozbalíte, originální soubory z foťáku Panasonic ZX xxx (firemního) v HD kvalitě jsou *.MTS. Jestli je váš přehrávač nezvládá, tak jsem to zkonvertoval do *.MPG, ovšem kvalita bude jinde. Podařilo se nám z toho vytáhnout jednotlivé snímky a ten megaplamen v okamžiku výstřelu, co normálně ani nepostřehnete, je načisto fantastickej. Přihraju ho snad příště.
Hjärtiga midsommarhälsningar till er alla ! :) PL
LegioIX

Příspěvek od LegioIX » 28 čer 2011 22:45

To LegioIX: Můžeš se prosím mrknout, jak u tebe vypadá opěrná ploška dna kapsle (kolem úderníku)? Máš tam vymlácený důlek? U zlamovacího závěru nejspíš nevadí... Já ho mám na yukonu hluboký 0,6 mm a to stačí, aby vystřelená kapsle zablokovala závěr.

Nic tam není. Jen je to čistší, ale jinak úplně v rovině.

Nafotím. Zítra.
Ardesa Vortek call .50
Smazaný uživatel 3736

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 28 čer 2011 23:01

Per Larsson,
na Evolutione mám lučík plastový. Keď som pušku kúpil, tak som musel plastovú pažbu troška "poorezávať", keďže tam bolo dosť otrepov po vylisovaní. Tiež som sa pohral aj v okolí lučíka, takže mi tam ten plast už ani tak nevadí. Môj Evolution je celkom vydarený kus. :)
vojnar

Příspěvek od vojnar » 28 čer 2011 23:10

Per Larsson píše:
vojnar píše:Mám nastříleno přes 3200 ran a jediný problém byl-dnový šroub,
:)
Velmi slušné na tak levnou flintu. Co dnový šroub udělal udělal? Roztrhl se nypl? Kdyby do toho dali nerezový bez nyplu jako v Yukonu, nebo ještě líp s O-kroužkem, asi by tě flinta přežila. 8)
Docela by mě zajímaly vaše další zkušenosti, kolik vám jaký kvér vydržel. Jak jsou na to pursuity a vorteky? Také se do hliníku dělá jamka? Přemýšlím, jestli Yukona vyvložkovat, nebo rovnou přejít na něco spolehlivého. On ten závěr občas docela zlobil od začátku. U in-line ovšem chci zůstat. Nevíte, jestli stále nejde objednat něco hezkého v USA?

ano roztrhl se nypl,ale flintu šlo používat dále,odpadla jen horní část.Takže sem na střelnici bez žádného problému dostřílel a objednal nový šroub a mezitím než přišel byla ještě jedna návštěva střelnice :D při nákupu,by mě nikdy nenapadlo,že tak levná předovka tolik výstřelů ustojí.Pro doplňění dávám pod real nejméně 3 gramy vesuvitu,terčovku nestřílím,do papíru občas pro radost jinak desky,špalky atd.
Kde traktory končí,Niva začíná
Per Larsson

Příspěvek od Per Larsson » 29 čer 2011 17:24

vojnar píše: jinak desky,špalky atd.
Co nejtlustšího jsi prošil :D ?
vojnar

Příspěvek od vojnar » 29 čer 2011 18:52

dřevěný železniční pražec.Měl sem z něho uřezaný kousek,na 50 metrů tvrdým olovem (4gramy Vesuvitu) každá rana šla skrz nebo suchá dubová kulatina o průměru 30 cm(zase 4 gramy) opět skrz na 25m. Poslední dobou se mě vůbec nechce střílet do papíru,závodní charakter nemám,tak soustřel neřeším.Když slyším,že někdo váží na digi váhách prach a střely,se vždy nasměju :) Pokud ti to střílí jednou dírou a nezávodíš kčemu je to dobré?tvůj cíl na střelnici nemá kde utéct.
kersanti

Příspěvek od kersanti » 29 čer 2011 19:03

Já třeba váhu mám,ale už jen na takové to domácí vážení .Prach odměřuji odměrkou z měděné trubičky.Flastry stříhám od oka.Kule liju do homemade kleští.Jednou dírou to sice nelétá,ale za to nemůže puška.
vojnar

Příspěvek od vojnar » 29 čer 2011 19:08

já to dělám zrovna tak jak ty a také je to asi rukama :wink:
akorát ty kleště mám kupované,když je máš udělané pořádně rozdíl je zanedbatelný
Fandaks
Odborník na zbraně

Příspěvek od Fandaks » 29 čer 2011 21:08

Zdravím všechny a zvláště Per Larssona, je fajn že se neztrati ve světě.

Taky jsem před šesti roky zkoušel průbojnost. Střílel jsem koulí .490 s flastrem. Dávka byla 4,2g Vesuvitu. Jako cíl jsem měl balík pořádně vlhkých telefonních seznamů důkladně k sobě svázaných provázkem. Vzdálenost byla asi 40 metrů.
Koule prošla do hloubky 24 cm a poněkud se zploštila. Po vyjmutí měla průměr 13,5mm a tloušťku 9,8 mm. Na zadní straně byla střela kulatá a měla otisknutý vzorek flastru.
Dávka 4,2g je terčová a do lovecké má ještě dost daleko, proto se zploštila poměrně málo.
Přílohy
Test 4.2g..jpg
test 4,2g.jpg
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
Odpovědět