v?b?r vzduchov? zbran?

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Leon5216
Re: výběr zbraně

Příspěvek od Leon5216 » 19 čer 2011 19:36

http://www.gunmart.net/gun_review/magte ... 00_junior/
tu je nejaky clanok o tych magtechoch, vraj je to celkom OK za tu cenu. Ale problem bude s dielmi, ked sa ti na tom nieco pokazi mas po puske :D Ak niesi kutil :wink:

Romanboucek

Příspěvek od Romanboucek » 19 čer 2011 19:49

2 Leon5216: To už jsem četl. A proč by měl být problém s díly?
Warthog

Příspěvek od Warthog » 19 čer 2011 20:03

Romanboucek píše:2 Warthog: Čína? Buď tedy prosím konkrétní, zejména mě zajímá ten Magtech. Chci vědět, v čem je špatný.
Nevím, neměl jsem ho v ruce. Zato něco vím o materiálech, organisaci výroby a měl jsem v ruce kvanta různých (nejen) strojařských výrobků. Když řeknu, že dokážu vyrobit Škodu Fabii za 40 tisíc Kč, taky ji nebudeš muset mít v ruce, abys věděl, že je to pitomost. Tak proč si myslíš, že u vzduchovek tahle základní pravidla neplatí?

Pokud nemáš nebo nechceš dát peníze za lepší vzduchovku novou, kup si ji z druhé ruky. Je tu sekce bazar, poměrně dobře zásobená. Já to takhle praktikuju s videokamerami a objektivy už pěkných pár let k naprosté spokojenosti.

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Romanboucek

Příspěvek od Romanboucek » 19 čer 2011 20:12

2 Warthog: Pokud nevíš, pak prosím mlč - já chci informace od těch, kteří vědí. Magtech nemá s Čínou nic společného a úroveň těchto vzduchovek by měla být údajně zhruba na úrovni značky Gamo.
Leon5216

Příspěvek od Leon5216 » 19 čer 2011 21:14

No s dielmi by som videl problem, lebo ta vzduchovka je minimalne rozsirena. Teda aspon ja som o nej pocul prvy krat az teraz :D Na Slavie su diely vsade za par korun, Gamo, Hatsan trosku horsie ale stale OK, lebo su rozsirene a teda diely vie aspon na objednavku zohnat kazdy predajca, niekedy ale za vyssiu cenu. No a pocitam ze Magtech vo vacsine polovnictiev ani nebudu poznat... aj ked to moze byt dobra zbran.

Pozrel som, a nahodou som nasiel celkom slusny zoznam dielov magtechu, aj za prijemne ceny :shock:
http://www.guns-trade.cz/e-shop/?sk=ND& ... S&vyr=6194
ma to celkom prekvapilo :D
Ked s nou este nikto odtialto nemal skusenosti, mozes nacriet do neznamych vod :D A potom dat vediet co je to zac :wink:
Warthog

Příspěvek od Warthog » 19 čer 2011 21:45

Romanboucek píše:2 Warthog: Pokud nevíš, pak prosím mlč - já chci informace od těch, kteří vědí. Magtech nemá s Čínou nic společného a úroveň těchto vzduchovek by měla být údajně zhruba na úrovni značky Gamo.
Nevím nic o konkrétním výrobku, ale vím o tom, jak se takové věci vyrábějí. A je jedno zda v Číně nebo Brazili nebo Turecku. Taky vím, kolik stojí která součástka v rozumné kvalitě. A považuješ-li Gamo za etalon kvality, tak si to, co je s ním srovnatelné, prostě kup, možná to opravdu srovnatelné je. A nezpomeň si k tomu koupit diaboly od Gamo nebo z Kovohutí.

Bottom line: stran absolutní kvality si nejspíš poradit nedáš, takže jen věz, že výrobky podobného charakteru s podobnou cenou jsou v 99 % případů zcela srovnatelné.

Slibuju že toto byl můj poslední příspěvek v tomto threadu.

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Modob

Příspěvek od Modob » 19 čer 2011 23:39

Zdravim,
Uz neaku dobu vlastnim S 631 a rozmyslam nad niecim silnejsim.
Klasika: terc + lov za slusnu cenu.
Mam zobrat 634 (bude to znacny rozdiel oproti 631?) alebo nieco ine v podobnej cenovej relacii?
DAKUJEM!
Romanboucek

Příspěvek od Romanboucek » 20 čer 2011 08:38

2 Warthog: Promiň, ale plácáš nesmysly. Jaký etalon kvality? Chtěl jsem vědět, kterou z uvedených vzduchovek v této cenové relaci - kterou ano či kterou ne, a to z toho či onoho důvodu. Je mi jasné, že nemohou dosahovat kvalit mnohonásobně dražších vzduchovek, ale rady typu "kup si něco za desítku" opravdu nepotřebuju. Bohužel plno lidí se hrozně rádo vyjadřuje k čemukoli, aniž by na jasně položený dotaz odpověděli...
NORICA

Příspěvek od NORICA » 20 čer 2011 10:01

Začínající vzduchovkář.
Zdravím, poradí mě někdo s koupí vzduchovky ? Hatsan torpedo 155 5.5mm nebo Norica storm 5.5mm. Táhne mě to k té norice. Nějak se nemohu rozhodnout. Díky :wink:
Country dědek //, Slávka 630,/// Norconia B4 cal. 5.5mm (čína),/// Hatsan Torpedo cal. 5.5mm,/// Hatsan Ranger AT44S cal. 5.5mm -optica 6-24x50 OE,///
DrobasMirek

Příspěvek od DrobasMirek » 20 čer 2011 10:12

no přirovnal si to kvallitou ke Gamu a "kvality" Gama minimálně v týhle cenový jsou pověstný. Prostě je to shit jak píše Warthog. Nikdo ti neřiká aby sis koupil vzduchovku za desítku. Kup si S634 a vyřešeno, nic lepšího v týhle ceně prostě neni a jestli je pro tebe S634 drahá tak si kup 30 let jetou S631 za 1500,- a garantuju ti, že ti vydrží dalších 30 let. S levnou vzduchovkou si prostě s chutí nezastřílíš, budou z nekvalitního materiálul, většinou z plastu + podřadný kovy, budeš plakat nad spouští, nad nepřesností, nad sháněním náhradních dílů atd..
.
.
.
připomíná mi to myšlení našich vesnických Paroubkovsky :-*) orientovaných příbuzných (bohužel rodinu si člověk nevybírá) - koupim si Fabii 1,2 HTP, protože je levná a má malou spotřebu.. pak prskaj, že to nejede a do mírnýho kopečka nebo nedej bože na dálnici jim to žere 8 - 12l / 100.. chtěji jí prodat a ejhle on to nikdo nechce..

Místo Fabie si dosaď "levná vzduchovka - libovolně QB, Gamo, Hatsan, Magtech atd.." a místo spotřeby si dosaď cokoliv, třeba náhradní díly, výkon, přesnost atd.. = budeš prskat. Je to jednoduchá rovnice, ale chápu, že si nenecháš poradit ani od někoho kdo s těmahle vrakama svoje střílení začínal, koupíš si jí, k ní nakoupíš diabolky GAMO, prvních 14 dní tu budeš psát jak je super, že na 10m trefíš plechovku od broskví.. pak se na nějakou dobu odmlčíš, protože zjistíš, že tu plechovku trefíš i hozeným šutrem, najednou se objeví vzduchovka v bazaru a ty si koupíš Slavii 634 - teda pokud tě to střílení nezklame tak, že s tim budeš chtít seknout jako tenkrát já..

Já sem se poučil a abych tě uklidnil tak i přes to, že mám teď nepoměrně dražší větrovku tak S634 mám zahradní střílení pořád, stejně tak jako S631 a 620..
Jabberwocky

Příspěvek od Jabberwocky » 20 čer 2011 10:23

V téhle cenové mám zkušenost s Crosmanem 2100. Sice čerstvou, ale nákup jsem konsultoval s člověkem, který tu pušku měl dlouho, a ačkoli dneska střílí z mnohem kvalitnějších a dražších vzduchovek, na tuhle dodnes nedá dopustit. Je to úplně jiný systém, proto taky může být nižší cena při zachování vcelku rozumné kvality (65 dolarů ve Státech, 2200 Kč u nás). Moje shrnutí po nákupu zde: http://forum.gunshop.cz/crosman-2100-cl ... ml#p216878 Levných pružinovek bych se bál, ale osobní zkušenost nemám, to přiznávám. Začínal jsem rovnou u S 634.
BSA Lonestar 4,5 mm + NS Nighteater 6-24x56 AG
Slavia 634 4,5 mm + NS Mountmaster 6x40 AO
www.promonarchii.cz
Toky

Příspěvek od Toky » 20 čer 2011 10:30

Ale veď je začiatočník, to sú veci, ktoré mu nevyhovoríš. Predtým kupoval v osemdesiatych rokoch za 350 Kčs Slaviu, po x-rokoch ju nájde na povale a keď sa nudí vytiahne ju a ide si zastrieľať. Celkom ho to chytí tak šup na net, pohľadať nejakú novú vzduchovečku za pár šupov. Zistí koľko to dnes stojí, ciboha - blbá Slávia za 150Eur a pritom chce niečo iné, šak Sláviu už mal. A v netových vyhľadávačoch číta furt Hatsan, Gamo... No neni predsa blb kupovať vzduchnu za 200-300 prípadne větrovku aj s čerieslami za 500 a viac Eur...
Kto začína alebo po 100 rokoch opäť začína si naivne myslí že to je lacná záležitosť, a že to predsa neni až taký rozdiel mať povedzme plastový mechanizmus spúšte či kovový, pružinovka - pevná hlaveň alebo zlamovačka, pohon na CO alebo stlačený vzduch atď, veď budem strieľať na záhrade na 20 metrov do papierových terčíkov, sem-tam odprásknem myš. V tom to je.
Ale zas tiež treba povedať, že si človek rovno povie - čo keď ma to bude baviť pol roka, na kieho boha mi treba flintu za toľko veľa peňazí? Kúpim poľskú mejdin Germany aj s ďalekohľadom za 50Eur, to paráda.
Umarex CPSport .177
Crosman 2250XT AirSource .22, Nikko Stirling 3-9x40 AO Mountmaster
Picasso 1,6 HDi - ex, momentálne corolla 1,6 Valvematic
:-)
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 20 čer 2011 10:45

Nejhorší je, že plno lidí si koupí "Radši něco levného abych zjistil, jestli mě to vůbec bude bavit" no a ono ho to vážně bavit nezačne - právě z důvodu, že koupil "něco levného" s čím se opravdovým možnostem vzduchovky ani nepřiblíží...
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
NORICA

Příspěvek od NORICA » 20 čer 2011 10:45

Vím, že to není levný koníček. Třeba ta norica o které mluvím není Polská ani Čína- je za 260,- eček. Chtěl jsem něco kolem těch 300,- eček. O střílení po zahradě a drob. hlodavcích moc neuvažuji, máme u nás střelecký spolek v kterém by jsem chtěl být, jen jsem tam nechtěl vstoupit s moji S-630.
Country dědek //, Slávka 630,/// Norconia B4 cal. 5.5mm (čína),/// Hatsan Torpedo cal. 5.5mm,/// Hatsan Ranger AT44S cal. 5.5mm -optica 6-24x50 OE,///
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 20 čer 2011 10:48

Kolem 300 euro stojí HW97k, takže si myslím, že není co řešit. :wink:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Odpovědět