Flobertka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Pánové,já když měl Alfu 641,tak jsem měl stejný problém,no tak jsem holt začal náboje jemně potírat olejem a nábojnice šli pak z bubnu mnohem líp.Zkuste to.
Re: Flobertka
Děkuji za odpovědi.
Takže problém s ne-vysypáváním špičatých nábojů není konkrétně v mém revolveru,ale v kombinaci špičaté Sellier & Bellot + ALFA/Kora.
O co jdou špičaté volněji do komor,stokrát obtížněji jdou z nich.
Reakce uživatelů a moderátorů na zmíňku od jiného uživatele o upravené vzduchovce na flobertové náboje nechápu.
Takovou věc si může vyrobit doma během odpoledne každý,dokonce nepotřebuje ani vzduchovku.
Obavy ze "šmírování" fóra a nějacích důsledcích jsou přehnané.Policie není léta schopna zavřít fóra s informacemi kde stáhnout warez,natož aby zavírala toto fórum za informaci že také ze vzduchovky jdou střílet mimo jiné flobertkové náboje.
Takže problém s ne-vysypáváním špičatých nábojů není konkrétně v mém revolveru,ale v kombinaci špičaté Sellier & Bellot + ALFA/Kora.
O co jdou špičaté volněji do komor,stokrát obtížněji jdou z nich.
Reakce uživatelů a moderátorů na zmíňku od jiného uživatele o upravené vzduchovce na flobertové náboje nechápu.
Takovou věc si může vyrobit doma během odpoledne každý,dokonce nepotřebuje ani vzduchovku.
Obavy ze "šmírování" fóra a nějacích důsledcích jsou přehnané.Policie není léta schopna zavřít fóra s informacemi kde stáhnout warez,natož aby zavírala toto fórum za informaci že také ze vzduchovky jdou střílet mimo jiné flobertkové náboje.
Podle našich zákonů je podobné počínání nedovolené, zbraně a tedy i flobertky 7,5J smí vyrábět, opravovat a upravovat pouze držitel koncesní listiny pro výrobu, opravy a úpravy zbraní.
Proto je vhodné obrátit se nejlépe přímo na výrobce, který by měl nedostatky podobného rázu jako to že jdou náboje vytahovat z komor těžko opravit.
Proto je vhodné obrátit se nejlépe přímo na výrobce, který by měl nedostatky podobného rázu jako to že jdou náboje vytahovat z komor těžko opravit.
Já nepátral po tom kdo komory "opraví",ale zda to dělá i jiným majitelům.
Kdybych chodil s každou opravou k puškaři,tak budu rychle žebrák a za debila.
Fórum je plné popisů oprav,úprav a totálních rozborek zbraní,u vzduchovek úprav na vyšší výkon apod.,střelba na zvířata vzduchovkou,airosft-střelba na lidi vydávaná za hru....
Pravidla fóra a zákony by měli platit všude stejně,ale problémové je zřejmě jen toto téma.
Kdybych chodil s každou opravou k puškaři,tak budu rychle žebrák a za debila.
Fórum je plné popisů oprav,úprav a totálních rozborek zbraní,u vzduchovek úprav na vyšší výkon apod.,střelba na zvířata vzduchovkou,airosft-střelba na lidi vydávaná za hru....
Pravidla fóra a zákony by měli platit všude stejně,ale problémové je zřejmě jen toto téma.
Naposledy upravil(a) Kavy dne 11 zář 2011 08:45, celkem upraveno 1 x.
-
hosi myslite ze bych s tou florbetkou zabil hrabose u nas se mnozi jo a jakou razi si mam na toto koupit 6 mm nebo 4mm a firmu volim alfu 

kup si radsej vzduchovku alebo PCP/CO2...zalezi od toho,ci budes mat dlho natiahnutu zbran...z tou flobertkou to mozes strielat tak na blizko,lebo je to nepresne narozdiel od vzduchoviek,z ktorych mozes strielat aj z 20 a viac metrov
Po tom co jsme s uživatelem Dufffioso provedli měření rychlosti (energie) na zánovní ALFA 441,je u ALFA volba jasná.Jedině 6mm.
Jde jen o to,jestli krátkou zbraní a ještě k tomu flobertkou vůbec trefíš.
Hraboš je menší než černé pole na vzduchovkovém terči.
Jde jen o to,jestli krátkou zbraní a ještě k tomu flobertkou vůbec trefíš.
Hraboš je menší než černé pole na vzduchovkovém terči.
Naposledy upravil(a) Kavy dne 26 dub 2011 16:36, celkem upraveno 1 x.
- jozef hošmanek
Pro zajímavost rychlo nabíječ flobertky. http://youtu.be/Ic8Bz5ftGPk
Mám 3 roky Alfu 661 a co se ranivosti týče, tak nedoporučuji podceňovat! Potkana na 5 m prostřelý (špičatá střela). Tak že hraboš by šel raz dva, ale trefit ho bude "boj" 

...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
máš 101% pravdu mám alfy dvě každá jiná ráže preferuji 4ku když jim dáš pod bůček převrátíš i kocoura ---co2 je k smíchu
nenabitá zbran je jak ferrari bez benzinu krásná ale na hovno!
Jakou rychlost m/s má tvoje 4ka ? Ať to můžu porovnat s vlastním měřením.
Jedno měření Alfy 441 máš na str. 43 

CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
prak s gumou č.6
Dík
To je průměrně o 20m/s víc než jsme naměřili my.
Zjistil jsem,že střela letí celým válcem s pořádnou vůlí a až potom se zatěsní v hlavni.
Nevěřil jsem tomu na tvých fotkách.
To je průměrně o 20m/s víc než jsme naměřili my.
Zjistil jsem,že střela letí celým válcem s pořádnou vůlí a až potom se zatěsní v hlavni.
Nevěřil jsem tomu na tvých fotkách.
Mám víc věcí k neuvěření, ještě si rozmyslím jestli jsem má vůbec cenu dávat nějaký fotky
. Taky možná záleží na roku výroby ta moje je ročník 2003.

CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
prak s gumou č.6
prak s gumou č.6
To máš z vlasní zkušenosti?b52 píše:máš 101% pravdu mám alfy dvě každá jiná ráže preferuji 4ku "když jim dáš pod bůček převrátíš i kocoura" ---co2 je k smíchu