Flobertka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Koru 4" budreme zkoušet v sobotu, tak sem dám potom výsledky.
CZ 75
ZKM 452
Dresslerovky
ZKM 452
Dresslerovky
Re: Flobertka
Kdo má flobertku ALFA ,taky vám jdou tak blbě "vysypávat" špičatý náboje od SB ?
Musim je z válce silou vytlačovat po jednom dřevěnou tyčkou.Tak festovně tam drží.
Vyčištění zbraně na to vliv nemá,nejdou ani u prvního čistého válce.
Kulaté jdou ven krásně i po šestém válci bez čištění.
Vím že to dělají v ALFě i malorážkové SB,jiné značky jdou z ALFy bez problémů.
Musim je z válce silou vytlačovat po jednom dřevěnou tyčkou.Tak festovně tam drží.
Vyčištění zbraně na to vliv nemá,nejdou ani u prvního čistého válce.
Kulaté jdou ven krásně i po šestém válci bez čištění.
Vím že to dělají v ALFě i malorážkové SB,jiné značky jdou z ALFy bez problémů.
Naposledy upravil(a) Kavy dne 20 dub 2011 21:35, celkem upraveno 1 x.
když na ně koukam, ty špičatý mají velmi nepatrně delší hilznu, pokud by pak byla komora vypálená od kuliček, tak by to i ten nepatrný kousek možná takhle zabejčil.. 

Nejde!Prostě NNe
Kavy,ja nad tim doma taky premyslel a asi to mam.Nemuze to byt tim,ze vstupni otvor valce je uzky a pak se lehce rozsiruje k nabehu do toho jakoby valce co zustava v ramu?Tim by se po vystrelu ten naboj nafouknu v tom rozsirenem miste a nesel vysunout.Bude to tim dvojim zaskrcenim kvuli kteremu se spicatej naboj protahne a zasahne kousek do rozsireneho prostoru.
Ovsem pokud to nepotvrdi i jiny uzivatel,tak jedine tam moznost s vypalenyma komorama od kratsich kulatych.
Ovsem pokud to nepotvrdi i jiny uzivatel,tak jedine tam moznost s vypalenyma komorama od kratsich kulatych.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Vyčisti komory mosazným kartáčkem, pokud jsou tam napečené usazeniny ze spalin tak to pořádně vyčisti.
Jestli to neúpomůže, tak je nejspíš problém v rozměrech, opracování nebo tvaru komor.
Jestli to neúpomůže, tak je nejspíš problém v rozměrech, opracování nebo tvaru komor.
Tak to bude problém, který sám nevyřeší. Když nejdou nábole z toho revolveru ALFA snadno vytahovat, je to důvod k reklamaci. Alfa by to měla urychleně opravit, aby si neudělala špatnou reklamu.
reklamace nevim nevim, špičatý náboje by se v tom pokud vim používat neměly, ani by neměly být volně prodejné(to mi zdělil prodavač)
taky je možnost že to tak je schvalně

taky je možnost že to tak je schvalně

Nejde!Prostě NNe
Mal som podobnz problem s vyhadzovanim nabojníc pred rokom. Po nakupe novších balení CB som už tento problém nemal. Takze problem nebol v zbrani ale v náboji
Spielberg Brno , Alfa 661 , Colt 1911 A1 airsoft Bell - naozaj dokonalá replika za málo €. :-)
Náboje se špičkou jsem kupoval ve dvou obchodech.Ale je možné,že pochází ze stejné mega-várky,proto v nich není rozdíl.
PEPAN
Špičaté jsou zakázané ?Že by špička vadila jen u flobertů a u tisíců ostatních druhů nábojů už ne ?
Jestli jsou tedy zakázané,jak je může včetně tisíce ostatních špičatých prodávat,včetně špičatých diabol... ?
wo3
Jak jsem psal,komory jsem před tím vyčistil.
Jak jsem psal,podobný problém dělají v ALFě malorážkové náboje SB,jiné značky to nedělají.
Prý to způsobuje menší průměr náboje.V komoře je kolem něj vůle a náboj má možnost se v jednom místě nafouknout.
Při menší spáře kolem náboje se nafoukne taky,ale jaksi rovnoměrně.A tím jde bez obtíží vytáhnout.
Bude to asi jako se "zakázanými" náboji se špičkou.
Ale něco na to možná bude,protože kulaté náboje do komor musím při nabíjení lehce prstem zasouvat, špičaté jdou do komor úplně volně.
PEPAN
Špičaté jsou zakázané ?Že by špička vadila jen u flobertů a u tisíců ostatních druhů nábojů už ne ?
Jestli jsou tedy zakázané,jak je může včetně tisíce ostatních špičatých prodávat,včetně špičatých diabol... ?
wo3
Jak jsem psal,komory jsem před tím vyčistil.
Jak jsem psal,podobný problém dělají v ALFě malorážkové náboje SB,jiné značky to nedělají.
Prý to způsobuje menší průměr náboje.V komoře je kolem něj vůle a náboj má možnost se v jednom místě nafouknout.
Při menší spáře kolem náboje se nafoukne taky,ale jaksi rovnoměrně.A tím jde bez obtíží vytáhnout.
Bude to asi jako se "zakázanými" náboji se špičkou.
Ale něco na to možná bude,protože kulaté náboje do komor musím při nabíjení lehce prstem zasouvat, špičaté jdou do komor úplně volně.
kdo psal že jsou zakázaný?! samozřejmě nevadí špičatá střela, ale trochu větší výkon. Bylo mi řečeno- a mě to i dává smysl, že jsou určeny pro flobertové pušky podléhající registraci...
Nejde!Prostě NNe
To je pitomost, jsou volně prodejné.
Můžeš mi prozradit kdo u nás vyrábí nebo prodává model "flobertové pušky podléhající registraci" ?
Kavy
na tom něco bude, pokud má náboj v komoře menší vůli tak dojde při výstřelu jen k pružné deformaci a jakmile poklesne tlak v nábojnici tak se vrátí na původní rozměr a jde lehce vytáhnout. Pokud je vůle větší, dojde k překročení pružné deformace a k trvalé deformaci a náboj přesně okopíruje komoru. Jakoby se nafoukne a nalepí na stěny-laicky řečeno.
Pak jde ven ztuha. Revolver REX má rozměry komor v pořádku, vysrřelené náboje (s kuličkou i se špičkou) zpravidla vypadnou vlasní vahou z komory
Můžeš mi prozradit kdo u nás vyrábí nebo prodává model "flobertové pušky podléhající registraci" ?

Kavy
na tom něco bude, pokud má náboj v komoře menší vůli tak dojde při výstřelu jen k pružné deformaci a jakmile poklesne tlak v nábojnici tak se vrátí na původní rozměr a jde lehce vytáhnout. Pokud je vůle větší, dojde k překročení pružné deformace a k trvalé deformaci a náboj přesně okopíruje komoru. Jakoby se nafoukne a nalepí na stěny-laicky řečeno.
Pak jde ven ztuha. Revolver REX má rozměry komor v pořádku, vysrřelené náboje (s kuličkou i se špičkou) zpravidla vypadnou vlasní vahou z komory

to nemůžu, ale jednu takovou mam, okleštěniny se mi už kupovat nechceMůžeš mi prozradit kdo u nás vyrábí nebo prodává model "flobertové pušky podléhající registraci" ?
Nejde!Prostě NNe
Mam stejny problem a docela mi to vadi. Mam Alfu 641, vystrileno kolem 200 spicatych a muzu rict, ze dostat je z bubinku je fakt za trest. Vytlacit pomoci vyhazovace rukou nemozne. Posledne jsem s tim flaknul o strom a po 3 rane nabojnicky vypadly..ale moc kultivavny postup to neni. Kulate naboje jsem jeste nezkousel.duffioso píše: Ovsem pokud to nepotvrdi i jiny uzivatel,tak jedine tam moznost s vypalenyma komorama od kratsich kulatych.
Vozím sebou krátkou dřevěnou kulatou tyčku a nábojnice vytlačuju po jedné.I tak to chce hodně síly.
Kup kulaté a na problémy se špičatýma zapomeneš.
Kup kulaté a na problémy se špičatýma zapomeneš.