Srandicky, vylomeniny, trapasy....se vzduchovkou
Moderátoři: Moderátoři, GunShop.cz
- von.raven
- Kontaktovat uživatele:
Re: Srandičky, vylomeniny, trapasy....se vzduchovkou
moje druha vzduchovka jak mi bylo tak asi 14, flusbrok jak sfina, jak sem strelil tak sem ten diabolek videl jak leti a to sem nemel optiku, myslim ze kdybych ji po rane rychle zahodil tak bych ho este predbehnul nez doletel na cil ale co me napadlo, no urezat hlaven na 15cm a pazbu taky, takze uplna pistol jenze bez po jistky a kdyz sem natahoval hlaven tak to bylo sotva na ruku a myslim ze to bylo este ten den co sem to rizl, ze sem mel malicek pred hlavni a jak sem to zavrel tak sem uz jenom vykulil oci a valil do koupelky pacit diabolek z malicku, doted presne najdu kde byl cely zaryty
tim to ale neskoncilo, vrtackou sem udelal vetsi prumer diry u zlomu a pist dostal nasroubovany sroubek do spicky, tam kde se cpe diabolek sem dal diabolek a za neho poplasnak, a kdyz se to zavrelo, tak ten sroubek klepl do poplasnaku a vystrelilo to jako flobertka diabolek docela sem byl rad, ze me trefila predtim, kdy se to jeste zastavilo o kost v malicku
tim to ale neskoncilo, vrtackou sem udelal vetsi prumer diry u zlomu a pist dostal nasroubovany sroubek do spicky, tam kde se cpe diabolek sem dal diabolek a za neho poplasnak, a kdyz se to zavrelo, tak ten sroubek klepl do poplasnaku a vystrelilo to jako flobertka diabolek docela sem byl rad, ze me trefila predtim, kdy se to jeste zastavilo o kost v malicku
Požuby ožbrojen, hrožně koušu a když dojdou žuby tak škrábu :)
Kdysi jsem střílel do vody. Bylo to v létě s kamarádem u jednoho malého rybníčku. Kamarád stál naproti mě a já jsem zvolil malý úhel dopadu diabolky na vodní hladinu - odrazila se od hladiny a trefila kámoše přímo do ptáka jarabáka. Dodnes mi to vyčítá, jelikož mu na něm zbyla památka v podobě hezké jizvy. Takže nestřílejte prosím do vody Jinak pane von.raven - DIABOLKA je rodu ženského, takže "viděl jsem diabolku" a ne "diabolek"
Jasně že se u nás používá "diabolka", ale pojmenování dostala podle "ďábla" a ten je RM, takže místně se to tak možná říká.
Ahaa a ja že je diabolka preto rodu ženského, lebo má sukienku..
Nejsem si úplně jistý, ale připadá mi, že pan von.raven tam má těch chyb víc.
Nemám po ruce slovník, ale je vůbec diabolka české slovo? Možná je to jenom diabolo, které se neskloňuje a diabolka i diabolek je stejně špatně.
Nemám po ruce slovník, ale je vůbec diabolka české slovo? Možná je to jenom diabolo, které se neskloňuje a diabolka i diabolek je stejně špatně.
Naposledy upravil(a) login89 dne 04 led 2011 21:26, celkem upraveno 1 x.
..alebo vzduchovkové pelety..
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
aaano, strelivo pre vzduchovú zbraň. Tak je to správne.
Tak jsem nebyl líný a hledal jsem.
Diabolo je žonglovací pomůcka jejímž předchůdcem je čínská hračka (čínské jojo).
Diabolka je střela do vzduchových zbraní.
Název diabolky evidentně vychází z toho diabola (hračky - má podobný tvar). Název diabola je odvozen buď z řeckého diabállô (tj. "hodit přes") nebo z toho ďábla.
Takže v češtině diabolo jako výraz pro diabolku není správně. Správně je diabolka.
Diabolo je žonglovací pomůcka jejímž předchůdcem je čínská hračka (čínské jojo).
Diabolka je střela do vzduchových zbraní.
Název diabolky evidentně vychází z toho diabola (hračky - má podobný tvar). Název diabola je odvozen buď z řeckého diabállô (tj. "hodit přes") nebo z toho ďábla.
Takže v češtině diabolo jako výraz pro diabolku není správně. Správně je diabolka.
Naposledy upravil(a) login89 dne 04 led 2011 23:05, celkem upraveno 1 x.
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
To nic není, já dodal 2 pušky HW100S k vánocům jednomu pánu a jeho synkovi, a oni za 2 dny přijeli se slovy ono to prostřelí okno u auta ....
Tatík si hrál v garáži s puškou natáhnul a vystřelil přez Combro co měl na doutníku, řekl si prý hmmm nic moc rána tak druhou třetí čtvrtou a pak potočil stolek na kterém měl lapač diabolek se vzduchovkou a vystřelil a okno na SuperB šlo do kopru ... přišel synek a říká tati a to umí ta moje také a fotřík v šoku prý pronesl tak to zkus ... Puf a vokno u spolujezdce bylo prej také v trapu. Prej se vožrali do němoty hned pod stromkem když na ně panímáma jen koukala vyzvídala tak prej jen mlčeli.
Šikulové od Lipna
NO a resumé ... mají tam 16,4 joule.
Tatík si hrál v garáži s puškou natáhnul a vystřelil přez Combro co měl na doutníku, řekl si prý hmmm nic moc rána tak druhou třetí čtvrtou a pak potočil stolek na kterém měl lapač diabolek se vzduchovkou a vystřelil a okno na SuperB šlo do kopru ... přišel synek a říká tati a to umí ta moje také a fotřík v šoku prý pronesl tak to zkus ... Puf a vokno u spolujezdce bylo prej také v trapu. Prej se vožrali do němoty hned pod stromkem když na ně panímáma jen koukala vyzvídala tak prej jen mlčeli.
Šikulové od Lipna
NO a resumé ... mají tam 16,4 joule.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
JoJo zřejmě dobrej oddíl.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
Diabolo nebo diabolka.Stačí se podívat na I ve slově diabolka a hned je jasné,že to není nic odtud.To samé jako diabetes,diapozitivy nebo diagram.Je to jen převzaté z ciziny.Dříve se tady střílelo válečky nebo brokami a sem se donesl tvar až do dnešních podob diabolek.
Tomu se řiká okurková sezona v zimě. Dárky pryč,venku mráz a do jara daleko
Tomu se řiká okurková sezona v zimě. Dárky pryč,venku mráz a do jara daleko
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
A taky divák.
O to mi tak úplně nešlo. Je to sice jenom drobnost a nestřílí se z toho. Prostě diabolo by správně nemělo v české větě co dělat, protože je to hračka. Je to stejné, jako napsat "Střílel jsem ze vzduchové gun do target a jako střelivo jsem použil diabolo standard."
O to mi tak úplně nešlo. Je to sice jenom drobnost a nestřílí se z toho. Prostě diabolo by správně nemělo v české větě co dělat, protože je to hračka. Je to stejné, jako napsat "Střílel jsem ze vzduchové gun do target a jako střelivo jsem použil diabolo standard."