P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
monccou
Re: předovky Ardesa

Příspěvek od monccou » 30 pro 2010 12:19

Ardesu teď vedou i v DAVE, ale jestli by měly mířidla to nevim.
Jinak pokud vím, tak mířidla na in-linech od Ardesy jsou značky Truglo.

"PO ČEM STŘÍLÍTE?" "PO ČEM SE DÁ!"

„Jsou dvě důležitá pravidla přestřelky: vždycky podvádět, a vždycky vyhrát.“ Clint Smith
Smazaný uživatel 3736

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 30 pro 2010 16:14

vojnar,
tie značky znamenajú toto: http://www.ulozisko.sk/obrazky/358774/Znacky.jpg
vojnar

Příspěvek od vojnar » 30 pro 2010 17:02

smazáno
Naposledy upravil(a) vojnar dne 05 úno 2011 20:23, celkem upraveno 2 x.
Kde traktory končí,Niva začíná
kralik

Příspěvek od kralik » 30 pro 2010 17:08

U tech vetsich navazek je otazkou, kolik toho vlastne shori v hlavni... a kolik venku
Smazaný uživatel 3736

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 30 pro 2010 20:40

vojnar,
ja si myslím, že ten dnový šrób, ktorý si dodatočne objednával je omnoho kvalitneší ako ten pribalený k puške (skúšobňou odskúšaný). Aspoň pri mojich dnových šróboch to tak je. Už na prvý pohľad je to kvalitnejší materiál. Takže mi tam tie tri krúžky vôbec nechýbajú.
krakos

Příspěvek od krakos » 03 led 2011 02:51

Ogaři, zdravím Vás všecky vespolek!

S tatíkem jsme si pořídili Yukona z druhej ruky. Proto sem sedl a pročetl si celé vlákno až po stranu 152, což mi trvalo skorem 3 dni. Smůla je to, že mnoho odkazů a videí sa mi nepodařilo otevřít. Proto sa budu ptat asik poťápaně, neb su trúba jak sviňa. Omlúvám sa předem. Neb nejaké zkušenosti z předovkama už mám (Revover Remington), tak sem si neco aji domyslel.

Pokud sem neco udělal blbě opravte mne, prosím.

- yukon je z druhé ruky, ale má nejaký divný nabiják, který je zakončený závitem resp. dírů se závitem. Není tam tedy zaoblené "ložiště" na to aby bez poškození zatlačilo střelu do laufu. Je možné, že tedy k nabijáku neco chybí.

- zítra resp. dnes budu objednávat kleště LEE ráže .50 REAL s kokilkú na dvě šusy

- zajímá mne ale mazání střel, vím je to věda, ale poprosil bych o radu. Od včelařa vosk u nás na Valašsku není problém, před lety když sem mněl ešče ovce tatík vytavil nejaký loj, který je také připraven k použití. Moc bych Vás poprosil o nejaký nástřel poměru či doporučení, ať ze začátku natápu. Pak bych měl ještě dotaz jak se střely REAL mažou. Předpokládám zahřátí maziva a namočení drážek střely. Po tomto úkonu se dají střely nejak uchovat, zaschne toto mazivo? Jaké je s tím manipulace? Stačí takto střely namazat?

- problém mám také ze zápalkama 209 neb u nás k dostání nejsú a čelt sem, že poštou je posílat nechú. Je nějaký prodejce, který je ochoten zaslat zápalky poštou? Do Praglu sa nechystám. Je nějaký rozdíl mezi zápalkami 209 od Remingtoma, Winchestra, CCI atd. Musí mít zápalky označení W209, nebo stačí jen 209?

- co se týká dnového šroubu. O mazání sem si přečetl, budu ho úpěnlivě dodržovat, grafitku aji instalatérsků teflon pásku mám. Jen nevím co z toho mám použít, abych měl klid.
Doporučujete si pořídit náhradní dnový šroub? Pokud ano, jaký mám koupit? U Brymové jsou nejaké v nabídce, ale nevyznám se v tom, su z teho zmatený jak sviňa.

- ještě jeden dotaz ohledně teploty olova při lití střel. Od kamaráda sem onehdá získal takovú elektrickú pícku, které sa dřív používala ve fabrice na káble na namáčení kontaktů do olovocínové lázně. Tato pícka nemá žádná regulátor teploty a tak nevím jakou má lázeň teplotu. Četl sem o tom, že nesmí na ní být modrý nebo hnědý film, jak to je? Jak předehříváte licí kleště, jak s nich dostáváte odlité střely, používaté na ně nějaké mazadlo či čistidlo?

Rád bych taky, pokud bude nekdo tak hodný a bude nablízku, sa radši na všecko osobně podíval na střelnici, ať si zbytečně nepořizuji nejaké kraviny, které bych ani nevyužil. Ono když to člověk vidí, je to nad sto psaných rad a tak nejak si to v hlavě líp přebere. Byl tu aji nejaký ogara co chodí na střelnicu nekde u Příbora a nebyl problém, kdyby to šlo, abych tak nekdy zajél. Ogaro (nick sem zapomněél), chodíš tam pořád?

Děkuju Vám moc za cenné zkušenosti aji ochotu se o ně podělit.

Kraken
duffioso

Příspěvek od duffioso » 03 led 2011 11:11

Tak se pokusim na neco odpovedet.
Na original nabijak se vyprdni.Pokud nechces obednavat u Brymove nejaky univerzal,tak si kup kulatinku tvrdsiho dreva 12-12,5mm,vezmi vrtak prislusneho rozmeru a na konci kulatinku navrtej,jen tak aby vzniklo oble luzko.Urizni kousek nasady od kostete,uprostred vyvrtni do pulky diru a zasad do toho kulatinku a zalep.Mas hned paradni T nabijak,ktery ti neposkodi usti hlavne.
Mazadlo:luj a vceli vosk 50:50 staci,v zime to chce trosku ridsi mazivo,staci i samotne sadlo,nebo lithiova vazelina.Strely postav do nejakeho vicka tak aby kdyz je zalijes mazadlem,byli drazky ponorene a trosku dal od sebe,abys je mohl vykrojit az mazadlo zatuhne.Na to je dobra injekcni strikacka prislusne velikosti s odkrojenou spickou.
Zapalky 209 by meli byt stejne,tedy W209 nebo jen 209 je jedno.Posilat to nikdo nechce,ale myslim ze v nejblizsim meste v loveckych potrebach by nemel byt problem.
Kleste ciste a suche,mazat jen vrchni plochu po ktere jezdi nuzky na orez nalevky.
Olovo by melo mit barvu stribra bez barevne mapy na hladine.Kleste zahrej jednoduse tim,ze do nich nalej olovo,vyklop zmetky,znovu nalej,vyklepni,az ti z toho budou lezt jen dobre strely bez jakoby zkrabateleho povrchu.ovsem pozor,pokud budes hazet zmetky zpet do lazne,tak se olovo zchladi a bude delat bordel.takze po vhozeni chladnejsiho olova do lazne chvilky pockat.
Jeste porid nejake zkumavky na odber krve z lekarny.Z vickem na prach.Nikdy nesyp prach do laufu hned z prachovnice.Ne ze by se nekomu z nas stalo,ze mu to bouchlo,ale nahode je blbec a granat v ruce drzet nemusis.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
monccou

Příspěvek od monccou » 03 led 2011 13:26

Ještě bych to jen doplnil ohledně dotazu na dnový šroub.
Náhradní dnový šroub nepotřebuješ. To není věc, která by odcházela jak na běžícím pásu. To už by si moh rovnou tahat náhradní hlaveň, pažbu apod. Může mít např. náhradní piston, ale pokud budeš používat W209 je i ten celkem zbytečný.
Do závitu dnového šroubu mázni lehce grafitku, ale opravdu málo. Stačí pouze na několik prvních závitů. Vazelína má být pouze v závitu, nikde jinde.

„Jsou dvě důležitá pravidla přestřelky: vždycky podvádět, a vždycky vyhrát.“ Clint Smith
krakos

Příspěvek od krakos » 03 led 2011 13:45

Děkuju moc za ochotu a rychlost!

Duffioso, ogaro zlatá, tak mne napadá, že když ty střely vykrojím s tú injekční stříkačků, do čeho je pak ukládáte? Jako mysím, aby sa neošuchalo mazadlo a bylo to pohodlné ládování na střelnici? Máte na to nejaků fintu, nebo to krojíte až na místě?

Monccou:
Co sa týká teho dnového šrůba, tož je pravda, že mám doma hromadu zápalek S a B, na revolver Remingtonův, které by bylo záhodno vystřílet. Takže prosím tě, který je ten dnový šrůb od tej Brymovej co by šel na Yukona na zápalky, kerévá sa používaly na revolver remington od Piety?

Ptám sa asik blbě co?

S úctou Kraken
monccou

Příspěvek od monccou » 03 led 2011 14:08

Aha. Ty si totiž pleteš dnovej šroub s pistonem :D Evolution a Tracker měly výměnné pistony na 4", 6" a 209 zápalky. Mám ale pocit že Yukon byl pouze na W209, takže tam jiná volba zápalky není. Ale ať me kdyžtak někdo opraví.
Každopádně pro perkusní revolvery se používají 4"ky.

duffioso

Příspěvek od duffioso » 03 led 2011 14:34

Ber si na strelnici tu nadobku s namazanyma strelama a podle delky strikacky si vykrojis jednu,dve,tri strely.Pak jen nasypes prach,nasadis strikacku k usti laufu a zatlacis na to tahlo.Vytlacis jednu strelu,odlozis,natlacis do laufu a nabijakem posadis na prach.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
krakos

Příspěvek od krakos » 03 led 2011 15:08

Děkuju. Používate nekdo startér, či jak sa temu bazmeku co zatláčá střelu do ústí nadává?
monccou

Příspěvek od monccou » 03 led 2011 15:36

Startér je hlavně potřeba u sférických střel nebo u ogiváních střel, která se při nabíjení hůře navádějí do drážek, ale i tam se to dá zvládnout bez něj. Většina moderních předovek má na ústí vytvořené kuželovité zahloubení pro snažší navedení střely. Navíc REAly jsou tvarovány pro snažší nabíjení. Tím pádem není vlastně startér potřeba.

chramst

Příspěvek od chramst » 03 led 2011 16:39

Já si rozpustím příslušnou směs na mazání na staré pánvičce a potom do ní namočím střelu uchopenou peanem, okamžitě vyndám a položím na savý papír a je namazáno. Během krátké chvilky jich tak udělám tolik kolik si jich připravím.
krakos

Příspěvek od krakos » 03 led 2011 22:12

Ogaři, děkuju moc za odpovědi, nečekal sem to a je vidět, že předovkáři sú tací aristokraté, šlechetní a hodní důstojnosti a klidu.
Mám s teho yukona takú radosť a tak sa těším jak si s tým hňápnu, až ve valašských kopcoch zahřmí :-)

Od Brymovej mi letijú poštú kleště aji s tyma zápalkama a tak su zvědavý jak to celé dopadne. Do konca týdna zkusím pozháňat nejaké měkké olovo (nevím jak ho poznám, neb svojím tuhým nehtem rýpnu do každého) ale uvidím. Snad sa tým nejak prokúšu.

Děkuju Vám všeckým ogaři aji za hezké přijetí a soukromé zprávy.

Kraken
Odpovědět