P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Pises lip nez vetsina cechu,takze ok,ale pis normalne slovensky.Musis si uvedomit jakou zbran chces koupit a od toho se odviji prislusenstvi.Pokud repliku,tak potrebujes prach,prachovnici,nejake odmerky,strely(kokilu na strely),zapalky podle typu,nejake mazani,nabijak a nejspis flastry.Musis trosku laborovat s hledanim strel,mazani a navazky prachu.
Pak moderni predovka a tam je to jednodussi.Strely REAL.50 jsou do techhle pusek univerzal,takze mas o starost mene.Pokud sezenes olovo zadarmo,nebo za par chlupu,tak se muzes dostat na cca 2-3 koruny za ranu,tedy cca deset az dvacet centu podle slovenskych cen.Neber to jako navod,ale moderni pusku vybalis,nasypes prach,maznes strelu vazelinou,zatlacis do hlavne,natahnes,nasadis zapalku,zamiris a pokud nejsi nemehlo,tak na 50m trefis terc.Replika ja vetsi obrad a vic hledani a zkouseni.
Pak moderni predovka a tam je to jednodussi.Strely REAL.50 jsou do techhle pusek univerzal,takze mas o starost mene.Pokud sezenes olovo zadarmo,nebo za par chlupu,tak se muzes dostat na cca 2-3 koruny za ranu,tedy cca deset az dvacet centu podle slovenskych cen.Neber to jako navod,ale moderni pusku vybalis,nasypes prach,maznes strelu vazelinou,zatlacis do hlavne,natahnes,nasadis zapalku,zamiris a pokud nejsi nemehlo,tak na 50m trefis terc.Replika ja vetsi obrad a vic hledani a zkouseni.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Re: předovky Ardesa
S trackerem přišlo prvních 100 ran včetně pořízení zbraně, prachovnice, kulí, flastrů, prachu a zápalek asi na 6000,-. Nabiják mi vyrobil otec s náklady asi 40,-
. Na to vybalíš a jdeš střílet bych byl opatrný, moje zbraň měla vytočený dnový šroub asi o tři závity, piston byl povolený také, takže doporučuji před střílením zbraň prohlédnout.

Tak ja vybalil a strilel a na co jsi mel u Trackera flastry?Vyvrt 1:28" je delan na valcove strely,ktere se nabiji natvrdo,bez flastru,nebo ucpavek.Nabijak na prvnich par streleb jde pouzit originalni.Pouzival jsem ho asi pul roku bez problemu.A ze se pekne ohybal,plastak jeden.Zacalo se to prodrazovat az s montazi a puskohledem a i to nebyla nejaka hruza.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Prodejce měl akorát kule a flastry, kleště na minie atd. jsem objednal, ale chvíli trvalo než to přišlo, proto jsem střílel tím co bylo. Ke sférickým střelám jsem se nakonec vrátil hlavně z důvodu přesnosti.
Kulicky ti litaji z rychleho vyvrtu lip?To jsi asi vyjimka,to jsem jeste neslusel.Spis lidi s replikama kousi v pomalych twistrech ogivaly a nechodi jim to.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
- David Jurič
- Kontaktovat uživatele:
Tak ok
Rozmýšľal som nad Tracker inline .50 ale v dreve (klasika je klasika). Strely Real, prach (prosí odporúčajte mi niečo). Zatiaľ len cez mechanické mieridlá, neskôr možno poriešim nejaké to sklo
A ešte by som sa chcel opýtať ako je to zo strieľaním mimo strelnice, či je to možné a za akých podmienok. Ak by to nebolo možné tak na strelnicu to mám dosť ďaleko tak by sa to strieľanie predražilo.
Rozmýšľal som nad Tracker inline .50 ale v dreve (klasika je klasika). Strely Real, prach (prosí odporúčajte mi niečo). Zatiaľ len cez mechanické mieridlá, neskôr možno poriešim nejaké to sklo

A ešte by som sa chcel opýtať ako je to zo strieľaním mimo strelnice, či je to možné a za akých podmienok. Ak by to nebolo možné tak na strelnicu to mám dosť ďaleko tak by sa to strieľanie predražilo.
Teória je keď nič nefunguje ale každý vie prečo, prax je keď všetko funguje ale nikto nevie prečo. Ja som spojil teóriu s praxou, nič nefunguje a nikto nevie prečo.
Žádné podmínky na střelbu mimo střelnici nejsou, vždy to bude malér když tě někdo chytí, nebo práskne. To musíš být opatrný i se vzduchovkou.
Mám Pursuit, doporučuji Vortek. Je to to samé, jen jinak udělaný dnový šroub. Pokud začínáš, klidně vem plast, netrpí tolik jak dřevo a nedudeš mít o to takový strach. Vortek je asi o 3000 dražší a to v Praze u Brýmové.
Myslí, že by to poslali i na Slovensko.
Mám Pursuit, doporučuji Vortek. Je to to samé, jen jinak udělaný dnový šroub. Pokud začínáš, klidně vem plast, netrpí tolik jak dřevo a nedudeš mít o to takový strach. Vortek je asi o 3000 dražší a to v Praze u Brýmové.
Myslí, že by to poslali i na Slovensko.
Myslím že s prachem je to jednoduché. Z normáně prodejných prachů Vesuvit LC nebo ještě lépe Vesuvit A1, ale nevím jestli se dá A1 u vás koupit. Tyhle pušky jsou stavěný na Pyrodex, ale ten je v našich zemích prakticky nedostupný. Nejdostupnější a nejlevnější jsou Vesuvity. U zahraničních prachů (Pyrodex, Swiss, Triple seven atd.) pokud se ti je podaří v SK nebo v ČR sehnat - o čemž dost pochybuji - je cena minimálně dvojnásobná.
Na materiálu pažby u téhle zbraně moc nezáleží. Prostě pokud se ti líbí dřevo (u Trackera myslím že laminované), ber dřevo. Ikdyž platová pažba k té zbrani sedne víc. U Ardes pažbených v plastu je problém v tom, že zbraň s plastovou pažbou je absolutně nevyvážená.
Co se týče střelby mimo střelnici, zákon hovoří jasně.
Na materiálu pažby u téhle zbraně moc nezáleží. Prostě pokud se ti líbí dřevo (u Trackera myslím že laminované), ber dřevo. Ikdyž platová pažba k té zbrani sedne víc. U Ardes pažbených v plastu je problém v tom, že zbraň s plastovou pažbou je absolutně nevyvážená.
Co se týče střelby mimo střelnici, zákon hovoří jasně.
"PO ČEM STŘÍLÍTE?" "PO ČEM SE DÁ!"
„Jsou dvě důležitá pravidla přestřelky: vždycky podvádět, a vždycky vyhrát.“ Clint Smith
„Jsou dvě důležitá pravidla přestřelky: vždycky podvádět, a vždycky vyhrát.“ Clint Smith
- David Jurič
- Kontaktovat uživatele:
Ďakujem. Tak asi si vezmem obe (drevo aj plast
) a budem chodiť na strelnicu (aspoň donútim otca sem tam prevetrať makarova
)
Ten prach skúsim zohnať Pyrodex (ak sa podarí) a ak nie tak Vesuvit. (Ja prach dostupný u nás poznám mal som predtým perkusný revolver)

Ten prach skúsim zohnať Pyrodex (ak sa podarí) a ak nie tak Vesuvit. (Ja prach dostupný u nás poznám mal som predtým perkusný revolver)
Teória je keď nič nefunguje ale každý vie prečo, prax je keď všetko funguje ale nikto nevie prečo. Ja som spojil teóriu s praxou, nič nefunguje a nikto nevie prečo.
Pyrodex je pokud vím bezdýmný černý prach- u nás nesehnatelný. Vesuvit je černý dýmný. Sehnat pyrodex který nešpiní hlaveň předovek se mě nepodařilo od roku 1990.
Pyrodex Select,nejlepsi z Pyrodexu neni u nas problem.Umi ho sehnat p.Martinek,ale cena je strasidelna.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
No čemu se říká strašidelná ? Více jak tisícovka? Pořád by se mě to vyplatilo, než neustále čistit!!!
Čistit musíš i to jen to nebude tak zasviněné...
smazáno
Naposledy upravil(a) vojnar dne 05 úno 2011 20:30, celkem upraveno 1 x.
Kde traktory končí,Niva začíná
Ale pořád mě nikdo neřekl tu cenu! Jenom strašidelná atd. On ji asi nikdo nezná!