Je to dobr? ku?e?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
no tak v takom prípade ti odporúčam brigádu a došetriť.vieš vixen je super zbraň, no pre začiatočníka je vhodnejší model phoenix, alebo ibex.
je to kuša, ktorá za niečo stojí a ktorá je takmer bez starostí na údržbu.ani moji rodičia nemali pre to pochopenie, keď som ako dieťa chcel luk a podobne.ale každý raz vyrastie, väčšina sa stane zárobkovo činnými a svoj sen si aj splní.a môžem ti povedať, že tak ako ma moji rodičia odsudzovali za moje hobby pred x rokmi, si teraz radi so mnou zastrielajú.
je to kuša, ktorá za niečo stojí a ktorá je takmer bez starostí na údržbu.ani moji rodičia nemali pre to pochopenie, keď som ako dieťa chcel luk a podobne.ale každý raz vyrastie, väčšina sa stane zárobkovo činnými a svoj sen si aj splní.a môžem ti povedať, že tak ako ma moji rodičia odsudzovali za moje hobby pred x rokmi, si teraz radi so mnou zastrielajú.
-
Re: Je to dobrá kuše?
Tak s penězma problém nemám, už rok chodim do práce.
Nicméně je pravda že je lepší koupit asi něco lepšího co bude bez problémů než nějakej shit co se bude fut rozbijet a ve finále bude za stejný neli vetší prachy.
No nějak ty kecy přežiju, přecejenom jsou to moje peníze.

Nicméně je pravda že je lepší koupit asi něco lepšího co bude bez problémů než nějakej shit co se bude fut rozbijet a ve finále bude za stejný neli vetší prachy.

No nějak ty kecy přežiju, přecejenom jsou to moje peníze.
no co sa kusi tyka nieje ziadna lacna srandicka,kto sa rozhodne pre kupu kuse(tej kvalitnejsej)musi pocitat s tym ze ho to bude stat urcitu investiciu..pretoze cena je vacsinou len za samotnu kusu(excalibur)s vynimkou nejakeho setu..teda cena kuse+natahovak+nahradna tetiva+puskohlad a montaz pod puskohlad+vosk.sipy,takze konecna cena sa trosku posunie nahor,ja som na svoju setril pol roka,kedze byvam sam a musim si vsetko platit sam..ale nelutujem,kusa bola vzdy moj sen a nieje nic krajsie ako ked sa sny stavaju realitou...
kvalitna kusa sa podla mojho nazoru oplati uz len kvoli tej bezpecnosti..vyfasovat po hube s takym 200 az 225lib.ramenom nebude urcite ziadna sranda..
Taky byl chtěl dobrou výkonnou kuši, líbí se mě Excalibur ale je pěkně drahá.
je draha to je pravda,ale je rozdiel ci sa vozis na mercedese,alebo na skodovke(nic proti nim)az budes mat excalibura doma tak vtedy zabudnes kolko stala 

no jo,je to tak,je to dráhá sranda,ale opravdu to stojí za ty peníze.je třeba dobře zvážit,co člověk od zbraně vlastně bude chtít,ale v prvé řadě každý chce,aby zbraň vydržela bez poruchy co nejdéle,no a toto excalibur bezesporu splňuje.jo a pánové,z vlastní zkušenosti můžu potvrdit,že pokud půjdete do excaliburu,a pak si tu krasavici potěžkáte v ruce,pak poprvé vystřelíte,tak už vás to chytí a nebudete litovat jediné koruny.
-
thor6 máš recht.moje investície do excaliburu skončili pri 1500€ 
otázne je na čo človek tú zbraň chce.na rekreačné strielanie niekde na chate, by som excalibur nekupoval a kúpil si len nejaký šunt.

otázne je na čo človek tú zbraň chce.na rekreačné strielanie niekde na chate, by som excalibur nekupoval a kúpil si len nejaký šunt.
Mám dotaz, který taky trochu souvisí s kuší Excalibur. Jakou používat terčovnici, eventuálně pokud má někdo zkušenost s doma vyrobenou terčovnicí - jak ji vyrobit? Jde o to aby neprošly šípy vystřelené z Excalibru skrz a nezůstaly jen utrhlá křidélka šípu.
crossbowhunter-no mně ta sranda přišla zatím na 28000,a to ještě zdaleka nekončím
,vidím to tak,že jak psal někdy minule Dfender,finální částka bude někde ke 40000.

azip-úplně stačí pytel narvaný hadrama a neprostřelí to ani equinox.
-
prečo by si chcel vyrábať terčovnicu?
mrkni napríklad sem : http://pannonijasz.com
v prípade že ti maďarčina neide, tak ako mne, tak žltý obdĺžniček v lavo ťa hodí na hlavnú stránku.tam klikneš na slovenskú vlajočku a slovensky už sa zorientuješ.
ale ak chceš doma vyrábať, tak handry sú jedna varianta a asi najšťastnejšia.v prípade že by si zohnal hobru, počítaj s tým že pri každom zásahu sa bude rozbíjať a efekt nebude až tak slávny.
počul som o variantoch z kobercov, avšak nie s velkým úspechom.
mrkni napríklad sem : http://pannonijasz.com
v prípade že ti maďarčina neide, tak ako mne, tak žltý obdĺžniček v lavo ťa hodí na hlavnú stránku.tam klikneš na slovenskú vlajočku a slovensky už sa zorientuješ.
ale ak chceš doma vyrábať, tak handry sú jedna varianta a asi najšťastnejšia.v prípade že by si zohnal hobru, počítaj s tým že pri každom zásahu sa bude rozbíjať a efekt nebude až tak slávny.
počul som o variantoch z kobercov, avšak nie s velkým úspechom.
s kobercovymi tercovnicami mam trosku skusenosti..zatial len s 60lib.lukmi..strielal som takto cele leto a jar,vzdialenost 70metrov a 7 vrstiev koberca pospajanych plastovymi viazacimi paskami...sip prepichol na tuto vzdialenost vsetkych sedem vrstiev a trcal z druhej strany asi 5cm..tercovnicu som jednoducho dal na zem,pristupil nohami a rukami som v pohode vytiahol kazdy sip..pred par dnami som zhotovil taku istu kobercovicu pre 225lib exomaxa,pocet vrstiev som samozrejme zvysil na 21 vrstiev..este som ju nemal moznost vyskusat,je tu tolko snehu ze sa neda ist strielat,hned ako sneh trochu ustupi tak to pojdem vyskusat...sam som zvedavy... 

azip-terčovnici jsem zkoušel,kartonovou krabici našlapat hadrama a pak kilometry izolačky kolem,použil jsem takový ty profi krabice co používají firmy na sped.skladech,nadupal,omotal,a boží,oproti pytli výhoda,že když střelíte do boku šíp se smýkne,chytne faleš,a málokdy ho najdete.Ale pytel taky dobrý,hlavně rychlý řešení.Ale stejně si myslím,že profi terčovnice je nejlepší,mám Morrells,sice to něco stojí,ale s toho vytáhnete velmi snadno,a šípy zastaví plynule.
No a kluci ohledně těch cen
,bud si koupím kuši párkrát vystřlím a neosloví mě to,nebo si koupím kuši,řeknu si,že budu střílet,já dal za Stingera necelých třináct,a říkal jsem si je to vše,ale člověka to chytne a už to jede.....od optiky po toulec,pak si šípy chceš dělat sám....no zatím sem někde na 25tic cca
,a asi to nebude konec.Abych se dostal k věci,úplně levná řešení při nákupu kuše,nebudou nejštastnější.Smrdí to vyhozenýma penězma.
No a kluci ohledně těch cen

Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
zdravim ludia,dufam ze ma nevysmejete,ale potreboval by som vediet jednu vec..dnes mi dosiel puskohlad4*32,no ked prilozim oko k sosovke tak vidim dnu len taky maly kruh a okolo neho je vsetko tmave az ked oddialim oko od sosovky na niekolko centimetrov,tak vtedy vidim celkom jasne celu tu zamernu osnovu..nemalo by to byt tak ze celu osnovu by som mal vidiet aj vtedy ak mam oko nalepene na sosovku,vdaka...