Je to dobr? ku?e?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
crossbowhunter
Re: Je to dobrá kuše?

Příspěvek od crossbowhunter » 19 pro 2010 21:59

čo sa týka modelov kuší na papiere, tak čiastočne to malo tac 15 od pse.totižto k tej kuši si bolo treba dokúpiť rám z ar, čo je hlavná súčasť zbrane a teda na ňu človek potrebuje zp a nákupné povolenie.ale pokial viem, už to dodávajú s rámom od výroby a je to vyriešené.

spitamen

Příspěvek od spitamen » 19 pro 2010 22:03

aha,no uz mi je to jasne,tak ako u nas..len v zabezpecenych priestoroch,miestach ktore su neverejne..taketo podmienky splnaju len strelnice..a este mozu ti ktori maju rozsiahlejsi rodinny dom..teda dole v pivnici,tak na 10-15 metrov..
spitamen

Příspěvek od spitamen » 19 pro 2010 22:09

crossbowhunter,ty chodis strielat vylucne len na strelnicu?v zivote som nebol strielat na strelnici..to si tam musim doniest asi aj vlastnu tercovnicu?neviem ako to tam chodi..
thor6

Příspěvek od thor6 » 19 pro 2010 22:16

no dopadl jsem celkem v klidu,víceméně mi bylo jen domluveno.jednomu idiotovi hrozně vadilo,že ve svém lese střílím ze vzduchovky po plechovkách od piva.už jsem si to s tím dobrákem,co mně udal vysvětlil,no a málem jsem zkončil u přestupkové komise.jinak u nás je to v podstatě stejné jak na Slovensku,jak pozoruju,alespoň co se týká zbraní kategorie D,ale to už vysvětlil crossbowhunter,já bych jen dodal,že u nás do této kategorie spadají i airsoftové zbraně.no a střílet chodím většinou do vlastního lesa,no sem tam i jinde,ale dávám si bacha,ať mně nějaký imbecil nevidí.no ale sami víte,že takové střílení je na nic,když nejste u toho v pohodě.
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 19 pro 2010 22:21

aj u nás je to tak s tými airsoftovkami, paintbalky a podobne.
spitamen prekvapím ťa ale na strelnici som velmi často, kvôli glockom a gulovniciam :wink:
spitamen

Příspěvek od spitamen » 19 pro 2010 22:27

to mas uplne pravdu,ze to nieje ono,strielat v strachu je o nicom,takze neostava naozaj nic ine len strelnica..co uz..crossbowhunter strielas tam aj kusou?treba si priniest vlastnu tercovnicu?pytam sa lebo neviem ako to tam chodi,zaujimalo by ma aj kolko sa zato plati,hoci to bude asi individualne..
juraj197405

Příspěvek od juraj197405 » 19 pro 2010 22:28

Pisem o vlastnej skusenosti. Moj pozemok je blizko hory a je poriadne oploteny a oznaceny. Policia prisla na podozrenie ze pytliacim. Po prevereni skutocnosti si jeden par krat vystrelil a druky nie lebo nenatiahol moj luk. Na prevoz zbrane pouzibam tazku a pri cestnej kontrole mi ju policajt dal otvorit a a po reciach o povoleniach mi dal pokoj.
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 19 pro 2010 22:52

ako si písal je to individuálne.ako poplatky, tak aj to či majú terčovnicu.najlepšie je tam vopred zavolať a dohodnúť sa.prípadne lukostrelecký klub.ešte je varianta si prenajať nejakú telocvičňu dajme tomu :wink:
nik kto trochu rozmýšla ti nebude písať niečo čo by bolo brané ako navádzanie na trestný čin.vybral si si koníček ktorý má limity a buď ich človek akceptuje, alebo riskuje.
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 20 pro 2010 16:00

tak pročítám příspěvky dnů minulých a popravdě všemu nerozumím.Jak je to tedy v ČR?Pokud střílím o víkendech na vesnici na svém,oploceném pozemku,nebo na zahradě svého rodiného domku,který je také oplocen-dostávám se do rozporu ze zákonem???No to ani nemluvím o tom,že občas vyrazím z kuší a terčovnicí do luk a hájů(v tomto případě církevní majetek),ještě mě tedy nikdo neviděl,krom sousedů,kteří to vůbec neřeší a sdílí mé nadšení :D .No koukám že se mám při případném konfliktu na co"těšit" :shock:
Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 20 pro 2010 16:06

neviem ako je to konkrétne u vás, ale predpokladám že s tým strielaním bude musieť byť tiež splnené to, aby bol priestor zabezpečený voči poškodeniu cudzieho majetku, prípadne zraneniu inej osoby.
čo sa týka toho strielania na cirkevnom pozemku, tak opatrne, pretože bez súhlasu majitela, to môže byť považované za pytliactvo, neoprávnený vstup na cudzí pozemok a podobne.
je to dosť komplikované, aspoň u nás.vzhladom na podobnosť zákonov, myslím že to bude to isté, len v bledomodrom.
spitamen

Příspěvek od spitamen » 20 pro 2010 20:59

bob6.a maju tento svoj pozemok riadne oploteny a oznaceny?lebo v tom pripade ak by si preliezol ten plot a nacapali by ta in flagranti,tak problem ako pisal crossbowhunter,neopravneny vstup na cudzi majetok..ja som takto jeden cas chodil na samy vrch kopca na vodarnu,za budovou je krasnucky pozemok,uplne idealny na strelbu z lukov a kusi,obidva konce travnateho priestranstva,vystupuju do kopca,trava a la anglicky travnik..no radost..ale som to nechal..ako sa vravi v najlepsom treba prestat..teraz chodim do kriakov,su to huste a vysoke kry stocene do obluka,vedie tam len uzka cesticka..musim to vo vnutri vsetko pravidelne rucne kosit..strelba tak na 20metrov,onicom ale lepsie ako s dratom do oka.. :mrgreen:
juraj197405

Příspěvek od juraj197405 » 20 pro 2010 21:13

Ja osobne strielam na svojom vlastnom pozemku ktory tiez konci kopcom a je sam o sebe dost clenity tak ze je tu moznost strielat dolu a a ja hore kopcom (co ma dost velky vplyv na balistiku strely) v rozmedzi 20 az 70 metrov. Neni nad to... :)
spitamen

Příspěvek od spitamen » 24 pro 2010 10:11

zaujimalo by ma z akeho materialu(laminat?)je vyrobene luciste na exomaxe?mozno sa o tom hovori na instr.videu,ale ja po eng velmi nerozumiem..
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 26 pro 2010 07:53

laminát. a BTW lovci,výborné vánoční video,kdo jste to neviděl :-)
Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
thor6

Příspěvek od thor6 » 26 pro 2010 10:03

tak to je prdel,děti někerých zemích se holt dárků nedočkaly,když ten gringo postřílel santovi soby! :lol: :lol: :lol:
Odpovědět