Je to dobr? ku?e?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
thor6,no tak ja som mu volal,z jeho reakcie som pobadal ze on pocita s tum ze kazdy striela cez optiku,ale posle mi ich,pretoze by som chcel par sipov vypustit aj cez mechanicke..mne prislo divne aj to ze pri dodavke kuse bol len jeden imbusovy kluc(na priskrutkovanie luku k telu kuse)na priskrutkovanie strmena tam ziaden nebol..ten som si musel zohnat,a takisto nemam nap.na tie imbusove skrutky co drzia tlmic ramien...ja som myslel ze co sa tyka klucov,tak to bude komplet sada..tak si to vsetko asi budem musiet zaobstarat sam..thor6..ty si dostal vsetky kluce?
Re: Je to dobrá kuše?
kluci,kluci,pátráte málo
,excaliburcrossbows.com,sekce instruktážní videa,a jedno z nich je-co je v krabici...,mimo jiné jsou to MECHANICKÁ MÍŘIDLA,a také TŘI IMBUSOVÉ KLÍČE-každý jiná velikost,tak praví Bill Troubridge majitel a zakladatel Excalibru...Vy si udělejte obrázek sami 

Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
...a ještě tech.dotaz-je důležité aby olepení šípu bylo do spirály???Mám více druhů,a dnes jsem koukal,že na některých jsou letky nalepeny rovně v ose trubky,a jiných jsou zas mírně do spirály....Má to u šípů do kuše význam,bo ne?Protože že by ty s olepením byly přesnější se moc říct nedá,díky za postřehy
spitamen-jo,já jsem dostal všechny klíče,ale stejně jsem jeden,zrovna ten pro přimontování ramen k tělu kuše,ztratil,tak jsem byl nucen pořídit si novou sadu
.

skusali ste natahovat 225lib.kusu rukami?je to parada..treba si trosku zamakat,rovnomerne natiahnut,ale ide to...
jasně,to bylo hned to první,co jsem zkusil,když mi kuše přišla
.v rukavicích to jde v pohodě,ale neumím si představit dělat to celý den,to bych si totálně odjebal záda
.

este taka otazka tykajuca sa voskovania tetivy...viem ze stredovu omotavku treba velmi casto voskovat...je potrebne casto voskovat aj ten zbytok tetivy?
mal by som este jednu otazku..pozeral som instruktazne video,ako tam bil menil pomocou pripravku tetivu,ale jednej veci nechapem,on pri uvolneni pripravku to potiahol dozadu a tak sa mu to uvolnilo..ja som to skusal tiez potiahnut dozadu, ale tie zuby co to drzia nevyskocili hore..skusal som to pri obidvoch polohach(fire a safe) a nic..alebo ako to mam robit?jednou rukou podrzat pripravok a druhou stlacit spust?este jedna vec by ma zaujimala..na videu pri montazi lyziny naniesol na skrutky modry(lep?)a tak priskrutkoval lyzinu k telu kuse..pouzivali ste aj vy to lepidlo?alebo ste to iba jednoducho priskrutkovali?vdaka..
Spitamen-je třeba se dívat pozornějc!A nejlépe poslouchat co říká
.Při uvolnění-uchopíš oběma rukama tětivu,přitáhneš trochu k sobě a prstem štouchneš do spouště,a pomalu povolíš.Je dobrý to dělat ve dvou,trochu zatáhneš,někdo podrží spoušt...Ale i u 225lbs kuše je to dobře proveditelný jednom.Hlavně při výměně nezapomenout tu novou tětivu,taky prostrčit skrz oka přípravku na výměnu(už se mi to taky podařilo jinak
)A pokud sundaváš tětivu a novou nedáváš,tak nezapomen odmontovat tlumící gumy před rameny,jinak se ti do toho ramena plnou silou opřou a poničíš je(tak je to ve videu).
No a to modrý čím patlá montáž puškohledu,je patrně lepidlo na závity.Dělám to taky tak(nejen u kuše)naneseš na závit,utáhneš,a nejlépe tenkým lihovým fixam poznačit utáhnutí.Já to tak dělám na všech důležitých spojích.
pokud je něco špatně-opravte mě
BTW-čtu si tvůj příspěvek znovu,a uvolnit tětivu tak,že by jsi jednou rukou držel nataženej přípravek na výměnu,a druhou rukou máčknul spoušt-to bych fakt radši nezkoušel!

No a to modrý čím patlá montáž puškohledu,je patrně lepidlo na závity.Dělám to taky tak(nejen u kuše)naneseš na závit,utáhneš,a nejlépe tenkým lihovým fixam poznačit utáhnutí.Já to tak dělám na všech důležitých spojích.
pokud je něco špatně-opravte mě

BTW-čtu si tvůj příspěvek znovu,a uvolnit tětivu tak,že by jsi jednou rukou držel nataženej přípravek na výměnu,a druhou rukou máčknul spoušt-to bych fakt radši nezkoušel!
zeptám se ještě jednou-je důležité aby šípy do kuše bylo olepeny letkma"do spirály"??Nebo můžou být přímo s šípem?
spitamen-co se týká tětivy,tak omotávku mažu každých 5 výstřelů,mám vystřeleno asi 500 ran a omotávka zatím drží.zbytek tětivy nemažu vůbec.a k tomu lepidlu na šrouby,mi kuše přišla už smontovaná,i s optikou a montáží,tak nevím,jestli jsou ty šrouby lepeny,nebo ne.ale zato jsou poznačeny modrou barvou,či co to je a tak půjde poznat,jestli se nějaký šroub povolil,jinak tětivu jsem ještě nesundával,tak nevím
.

- David Jurič
- Kontaktovat uživatele:
Olepenie letiek do špirály alebo rovno sa robí podľa konkrétnych letiek, do teraz som stále lepil v osi z trubkou, a nikdy nebol problém s presnosťou (viac to rozhádžem sám ako je vplyv šípu) a na lepenie do špirály je špeciálna lepička, na normálnej to tak nenalepíš, dá sa to aj ručne, ale je to strašne prácne a nestojí to zato. Ja by som Ti skôr odporúčal kúpiť letky s tým takým krídelkom na boku, to zaisťuje rotáciu a robí presne to isté čo špirálové nalepenie letiek, a lepšie sa s tým pracuje.
Myslel som toto (tzv. quikspin) http://www.lukostrelba.sk/index.php?pag ... &Itemid=17
Myslel som toto (tzv. quikspin) http://www.lukostrelba.sk/index.php?pag ... &Itemid=17
Teória je keď nič nefunguje ale každý vie prečo, prax je keď všetko funguje ale nikto nevie prečo. Ja som spojil teóriu s praxou, nič nefunguje a nikto nevie prečo.
ty jsem měl na mysli!Quick spine letky!!!Mám s nima olepené šípy,ale jedna sada je do spirály,druhá rovně...Tak jsem nevěděl.A právě mě to znejistilo,zkoušet lepit,a hned do spirály
.Díky,moc mi to pomohlo!

- David Jurič
- Kontaktovat uživatele:
Pozor ono existujú aj normálne špirálové letky, quick spin sú iba vylepšené o to rotačné krídelko. špirálové sú hladké.
(spin wings) http://www.lukostrelba.sk/index.php?pag ... &Itemid=17
(spin wings) http://www.lukostrelba.sk/index.php?pag ... &Itemid=17
Teória je keď nič nefunguje ale každý vie prečo, prax je keď všetko funguje ale nikto nevie prečo. Ja som spojil teóriu s praxou, nič nefunguje a nikto nevie prečo.
David Juric,cital som tvoj starsi prispevok,kde si pisal ze strielas na luke..nemas obavy ze ta budu pokutovat?(prinajmensom)pretoze podla tejto nasej "krasnej"novely zakona o zbraniach.. pre zbrane kategorie D plati uz to co o zbraniach na zbrojny preukaz,ze strielat mozes iba na strelniciach a pod.miestach..aby ich pes je..l.