Je to dobr? ku?e?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
DFender
Re: Je to dobrá kuše?

Příspěvek od DFender » 04 lis 2010 16:30

Jj tak kdyby ti ten zájemce nevyšel dej vědět třeba tady já se ozvu-fotky nepotřebuju, vim jak vypadají :-)
Ještě k té spoušti-měknout rozhodně nebude!!! Je to i součást bezpečnosti kuše, asi bych si bejt tebou na ni zvykl :-)
Já osobně tětivu sundavám, je to víceméně "zbytečnost", kladkové kuše tenhle luxus nedovolují a přesto slouží desítky let bez negativní změny síly nátahu, ale spíš teď střílím luky, na kuši není čas - takže jsem si zvykl u Excaliburu tětivu vždycky sundat ... Proč sundávat lučiště nevím, nikdy jsem neměl touhu ani potřebu to dělat ale proti gustu žádný dišputát, nevím o ničem na co by to mělo mít vliv ať už jakýkoli ...

DFender

Příspěvek od DFender » 04 lis 2010 16:32

thor6 píše:marná sláva,je to tak,někdy je prostě "den blbec",tak doufám,že jsem si ho vybral už včera :lol: .jo a ještě se mi stala taková divná věc:když jsem vytahoval šípy z terčovnice,tak jsem si všiml,že na hrotu jsou přiškvařené vlákna z hader,stalo se vám to někomu taky?je to možné,že by energie šípu byla tak velká,že připeče hadr?
Určitě, samozřejmě nějaké teplo tam vznikat bude-přece jen 150J se někde předat musí ...
Camerone66

Příspěvek od Camerone66 » 04 lis 2010 21:24

fandatupy píše: Taky bych měl dotaz-když nestřílíte sundaváte tětivu?Nebo máte kuši pernamentně s tětivou?A při transportu sundaváte lučiště?Nemůže mít opakované sundavání lučiště negativní vliv na něco?
S ohledem na rozměry jsem někdy v dubnu koupil přepravní obal (Snaha - K.V.), takže tětivu nesundávám a lučiště ano.
Mělo by to něco vydržet. Je ale fakt, že jsem taky přemýšlel, jestli nebudu muset každým složením znovu nastřelovat, ale není to tak zlé. Z ruky na 30m soustřel 8cm. Samozřejmě se snažím při montáži, aby hlava lučiště byla na střed vodící drážky.
thor6

Příspěvek od thor6 » 04 lis 2010 21:46

ahoj chlapi!měl bych dotaz na vás,kdo střílíte s náklopnou montáží.jak označujete to stříbrné kolečko na korekci výšky náměru?je rozumné označit na něm vzdálenosti např. lihovým fixem?já nevím,když teď o tom uvažuju,tak mne napadá, že pokud se zvýší váha a typ šípu,tak ty označené vzdálenosti budou v podstatě jen orientační a nastřelovat se musí znova :roll: .jak to řešíte?ještě k té spoušti,nebyl jsem na tak tvrdou spoušť zvyklý,tak mám tendence rány strhávat,budu se to muset odnaučit :) .zatím mám vystřeleno asi 100 ran a hledám si nějaký svůj styl střelby,no časem se to snad povede vypilovat k dokonalosti.
DFender

Příspěvek od DFender » 05 lis 2010 11:40

Určitě si to označ, jinak to nejde používat :-) Pokud změníš parametry střely tak je jasné že budeš nastřelovat znovu přece vždycky!!
thor6

Příspěvek od thor6 » 06 lis 2010 19:47

Camerone66:já taky demontuju lučiště,je to otázka minuty,důvody jsem tu už někde napsal.na kuši se skvěle hodí taky tříkomorový futrál na rybářské pruty v délce 100cm,má vyvýšené místo pro navijáky a tam perfektně vejde pažba i s optikou,do kapes na boku dám všechny ty malé bebechy co potřebuju ke kuši.futrál je pěkný,v camo provedení,dá se nosit na zádech jako batoh a v polsku příjde asi na 280kč.a ještě nezbytný dotaz:chlapi,jak se staráte o lankový napínák?mám vystřeleno cca 300 ran a ten špagát začíná být pěkně opotřebený,při nabíjení to píská jako svině.
Camerone66

Příspěvek od Camerone66 » 08 lis 2010 10:29

thor6 píše:...chlapi,jak se staráte o lankový napínák?mám vystřeleno cca 300 ran a ten špagát začíná být pěkně opotřebený,při nabíjení to píská jako svině.
Pokud oželíš černou barvu, dá se s úspěchem použít startovací šňůra na mot. pilu - průměr 5mm za cca 40,-Kč/m (je opravdu kvalitní). Já jsem koupil v armáči černý 5mm špagát od Mil-tecu (7,-/m), který je téměř shodný s origo na napínáku, jen o něco menší průměr. Ideální by byl 6 mm, ale ten údajně není. No a 7 mm je zbytečně silný, takže je to na vůli káždého z nás, ale řešení určitě existuje a možností je celá řada. Ten špagát se netřepí snad jenom tomu, kdo ho vůbec nepoužívá a kuše mu slouží jen jako dekorace v garáži :-)
thor6

Příspěvek od thor6 » 08 lis 2010 17:39

tak jsem už zjistil,proč to píská,dělaly to přidřené osičky v těch háčcích,dokonce už vylézaly ven z toho uložení,trochu jsem je sklepal kladivem a rozchodil je,no zatím to funguje jak má,uvidím v sobotu,až excalibur zas půjdu provětrat,kolik ten napínák ještě vydrží.pro jistotu jsem si v práci "půjčil" asi 10m podobného špagátu,ať mám do zásoby :D .
spitamen

Příspěvek od spitamen » 16 lis 2010 15:21

zdravim,som tu novy,a chcel by som sa vas opytat na kuse excalibur od p.Cermana.zaujimalo by ma ci su tie kuse vyrobene v Kanade,alebo niekde inde..chcel by som od neho kupit kusu,ale chcem mat kanadsky vyrobok,nie nejaky iny..vdaka
thor6

Příspěvek od thor6 » 16 lis 2010 15:36

ahoj,tak já jsem tento měsíc od Cermana bral equinoxe a můžu potvrdit,že je to opravdu made in canada.jinak s jeho přístupem jsem spokojený a můžu jen doporučit.
spitamen

Příspěvek od spitamen » 16 lis 2010 16:13

tak ja by som chcel zobrat exomaxa,pytam sa preto na vyrobcu Cermanovych excaliburov,pretoze sa mi do usi dostali spravy,ze tie jeho excalibury by mohli byt vyrobene cinanmi,ci taiwancami,no a ja chcem kanadsky produkt...na slovenskom fore mi o jeho kusiach nevedeli nic konkretne povedat,asi od neho nikto nic nebral,preto sa obraciam na toto vase forum a chcem vediet vas nazor na jeho excalibury ..dakujem..
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 16 lis 2010 18:05

Mr.Cerman=maximální spokojenost,a jeho Excalibury jsou norigo Kanada,stačí se podívat na stránky Ecaliburu a je tam jako jejich dealer.To co se ti doneslo k uším,bylo asi myšleno na ty ostatní kuše z jeho prodeje,má tam Tchajwan a pak Stingera,což je do detailů okopírovanej Excalibur s dřevěnou pažbou(ten mimochodem mám já),tak asi tak...
Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 16 lis 2010 18:49

BTW-už tady padlo slovo PREDATOR,jsou nějaké zkušenosti,recenze?V jedné nejmenované zemi a městě :-) kde párkrát do roka jsem jí místní dealer má,vychází v přepočtu na necelých 17.500Kč.Což je o pár tisíc méně než DEFENDER od TP,který je jako druhý adept na"kladku".Bohužel ten jsem nenašel jinde než v Supře.Ten Barnett mi opravdu nedá spát,kdyby jste měli někdo nějaký info,nebo odkaz na recenzi(AJ,NJ není problém)tak budu rád,díky
thor6

Příspěvek od thor6 » 16 lis 2010 20:46

přesně jak říkáš,mi ten predator taky dlouho strašil v hlavě,počítám,že když všechno půjde jak má,tak příští rok to asi bude moje první kladka :lol: .zatím ale,jsem spokojen s equinoxem,střílím,kdy to jen jde,a s takovou vervou,že už jsem si málem urazil palec tětivou :oops: .
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 17 lis 2010 09:38

thor6-tak jsem na tom strávil celej večer(americká AJ je hrozná prasečina :? ),a result je takový,všichni recenzenti a uživatelé se shodujím,že lučiště je mimořádně povedené,rychlost šípu neskutečná a hluk a přesnost je oproti jiným modelům Barnett mnohem lepší.Zkrátka z hnacího ústrojí velké nadšení... ALE!-
V každé druhé recenzi,testu je zmínka o tom,že spoušťový mechanismus je VELMI špatně řešen,a stává se,že v okamžiku výstřelu prostě stisknete-a nic,tětiva se neuvolní.Zkusíte znovu a nic,prostě to vystřelí až na kolikaterý pokus.Pak může následovat i několik desítek bezchybných výstřelů a stát se to znovu.Dokonce tam někdo psal,že se mu zdá,že spoušť jakoby měla pokaždé trochu jinou tvrdost....Tak snad to někomu pomůže k utvoření názoru,pravda objektivita může být různá,já pouze čerpal z US for.Tak THORe6 možná by se vyplatilo přišetřit na Ten Point.
Když jsem se o tom bavil s dealerem v UK,tak značný důraz kladl na to-abych si zapamatoval,že obal a krabici nesmím vyhodit,protože jinak nemůže pořádně a hladce řešit reklamaci,z toho bych odvodil,že zřejmě už má s reklamacemi Barnettu nějakou zkušenost.
Další věc je cena,ve Státech cena něco kolem 10tic a v Evropě už 17tic-HNUS :D
Odpovědět