Je to dobr? ku?e?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
to DFender:ahoj,jenom k tomu phoenixu,proč je problém střílet na 100m?jestli to chápu správně,tak balistická křivka šípu vystřeleného z phoenixu nedovolí zamířit s optikou na 100 a více metrů?
Re: Je to dobrá kuše?
Ale to ne, těch 100m i do dalekohledu dostaneš, tady problém není, ale nižší rychlosti střely už nedovolí na tuhle vzdálenost přesnou střelbu ... Jinak do 70m je Phoenix určitě ideální záležitost!!
aha,tak to teda je,ale i těch 70m je slušná vzdálenost a s equinoxem to zkusím i dál,no uvidím,kolik šípů budu muset obrečet
.

To vím naprosto přesně .... DOST
)))

to DFender:tak díky za útěchu,to povzbudí
.jinak equinoxe už mám doma,teda je to fakt dělo!a v reálu když se tak na to dívám mi ty ramena až tak široká nepřijdou.trochu mne zarazila váha celé kuše,čekal jsem o něco méně,ale něco váží ten fomei 4x40.trochu mne štve,že mi to přišlo pozdě(ale to je vina pošty,nikoliv pana Cermana),tak jem ji nemohl dnes vyskoušet,než bych se dostal na "svou"střelnici,byla by tma jak v prdeli.no nic,když už jsem čekal tak dlouho,tak ten den ještě vydržím,hlavně že už je doma!!!!!!!ještě zkusím poslat nějakou fotku,kuwa,já mám radot!!!!! 

no asi tak-DOST!
Já nastřeloval na 25metrů,pak šel na 30m,pak 35m no a s jídlem roste chuť,tak jsem druhý den neohroženě šel na 65m-no a pár stovek v haj..u
.Na louce,nevyřešené dopadiště,ty potvory se umí tak zavrtat do země...
.Chce to si to na určitou vzdálenost nastřelit a pak po 10m se vzdalovat.Takhle jsem se dostal na 70m a vím,že terčovnici poměrně bezpečně trefím.No nebudu dál dělat chytrýho
,chtěl jsem jen přispět vlastní zkušeností

Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
v pohodě,já jsem vděčný za každou informaci
.

- Přílohy
-
- P291010_18.20.JPG (32.97KiB)Zobrazeno 1221 x
Jj je to přesně jak píšeš, ze začátku to chce opatrně, je to drahá srandafandatupy píše:no asi tak-DOST!![]()
Já nastřeloval na 25metrů,pak šel na 30m,pak 35m no a s jídlem roste chuť,tak jsem druhý den neohroženě šel na 65m-no a pár stovek v haj..u
.Na louce,nevyřešené dopadiště,ty potvory se umí tak zavrtat do země...
.Chce to si to na určitou vzdálenost nastřelit a pak po 10m se vzdalovat.Takhle jsem se dostal na 70m a vím,že terčovnici poměrně bezpečně trefím.No nebudu dál dělat chytrýho
,chtěl jsem jen přispět vlastní zkušeností

Ale hlavně velká gratulace!! Perfektně si to zkombinoval-tohle je záležitost co ti bude sloužit dlouho a budeš koukat co to umí!! ... už si zkoušel natahovat jenom rukama??

ahoj všichni!tak jsem byl dnes poprvé střílet
.no teda čuměl jsem jak péro z gauče co ta kuše umí.hlavně co se týká výkonu a přesnosti.zatím ale jsme se synkem stříleli jen ve stoje z ruky,ale na poprvé to nebylo nejhorší.udělal jsem terčovnici z pytle narvaného hadrama a na něj jsem připevnil krabičku od cigaret jako terč.no prvně jsme to zkoušeli na 30m a kupodivu jsme i sem tam tu krabičku trefili,jinak rozptyl asi 15-20cm,a na 40m to bylo mnohem horší,tam byl rozptyl asi 30-35cm a krabičku jsme netrefili ani jednou
.přijel se podívat i brácha,samozřejmě to zkoušel taky a s podobnými výsledky jako já,no hóódně se mu ta střelba zamlouvala.jo a zkoušel jsem to natáhnout jen rukama,jde to,ale je to fuška jak prase,tětiva řeže prsty,no s napínákem je to brnkačka,zdá se mi,že ta síla je tak 30 kilo,ale to je asi kravina
.ještě něco k šípům:samozřejmě jsem přišel na to,jak se ty potvory umí zavrtat do země
.o jeden jsem přišel,ten možná někde v zemi vydolují havíři
.potom ještě ztráta jednoho křidélka a ve finále i klíč k dotažení lučiště,měl jsem kuši rozebranou ať se mi vejde do tašky(jen co vrznu dveřma,tak sousedi mají držky na skle a čumí,co to nesu).jinak když ten dnešek sesumíruju,tak jsem spokojen a zítra se do toho vrhnu znova.a jedna nakonec:můj 11-ti letý syn Erik střílel lépe než já
.

o tom mi ani nevyprávěj
,je jasný že některý den to jde líp,někdy hůř.Ale nejvíc mě dostane,když celý dopoledne střílíš,nemůžeš se ničeho pořádně dobrat,pak se k tomu někdo nachomýtne-tak řekneš:"zkus si to,jestli chceš.".No a dotyčný to dá ve stoje na první dobrou
.To bych pak vzteky polykal šípy

marná sláva,je to tak,někdy je prostě "den blbec",tak doufám,že jsem si ho vybral už včera
.jo a ještě se mi stala taková divná věc:když jsem vytahoval šípy z terčovnice,tak jsem si všiml,že na hrotu jsou přiškvařené vlákna z hader,stalo se vám to někomu taky?je to možné,že by energie šípu byla tak velká,že připeče hadr?

BTW-snad to není proti pravidlům fora,ale jak už jsem psal,nakoupil jsem v USA,čtyři sady-druhy šípů,a oblíbil si jednu,ostatní leží ladem.Kdyby byl zájem klidně za lidovku jednu sadu prodám.Jsou to Carbon Express 20",moon nock,342grainů váha(nez hrotu),zeleno-bílé letky.Mám jich 12ks.Jsou fakt nepoužívané,a většinou nepoužité,protože jsem zkoušel pár výstřelů se čtyřma z nich.Další info možno přes mail,kdyby byl zájem,kdyby ne,budou dál jako dekorace obýváku 

ahoj!tak včera jsem to zkoušel na 30m s oporou,no to už bylo o hodně lepší.terč opět krabička od cigaret a co rána to zásah,no paráda.později jsem ale začal machrovat,no a sem tam jsem i minul,ale i tak jsem udržel soustřel kolem 10 cm a hlavně jsem žádný šíp neztratil,ani nezničil.škoda že už je brzo tma,tak ke střelbě se dostanu až o víkendu a pokusím se dostat na 50m s oporou,no snad nebude takový vítr jak dnes.a ještě k equinoxu,vadí mi hodně na něm "tvrdá"spoušť,dá se s tím něco udělat?je to třeba tím,že ta kuše je nová?nerozchodí se to časem?
No paráda, hlavně že ti to střílí
spoušť je opravdu tvrdší, mně osobně to nějak nevadí, ale určitě jde pořešit všechno, sám sem díky tomu že mi to vyhovuje po tom nijak nepátral-mechanizmus sem nijak dál nezkoumal ...
Jinak chtěl si pro kluka Panzera, teď sem ho někde viděl za šestku, což je super cena ...
fandatupy co chceš za ty šípy? Xpress mi vyhovujou, vyšší váha taky, škoda že nejsou 22" ale možná tě jich zbavím

Jinak chtěl si pro kluka Panzera, teď sem ho někde viděl za šestku, což je super cena ...
fandatupy co chceš za ty šípy? Xpress mi vyhovujou, vyšší váha taky, škoda že nejsou 22" ale možná tě jich zbavím

Hele o těch šípech se můžem domluvit po mailu fandatupy@seznam.cz,fotky,cena....Ale mám tady nějakou soukromou zprávu-zájemce(pokud to nejsi ty),tak kdo bude rychlejší.
Jinak k tématu-spoušták jsem neviděl,pouze řez na obrázku,a je to jednoduchý,a těch hýbajících se částí není zas tolik,aby se něco opotřebovalo,a tudíž spousť povolila,nečekej že to bude výrazně měkččí-ale to je jen můj názor!
Taky bych měl dotaz-když nestřílíte sundaváte tětivu?Nebo máte kuši pernamentně s tětivou?A při transportu sundaváte lučiště?Nemůže mít opakované sundavání lučiště negativní vliv na něco?
Jinak k tématu-spoušták jsem neviděl,pouze řez na obrázku,a je to jednoduchý,a těch hýbajících se částí není zas tolik,aby se něco opotřebovalo,a tudíž spousť povolila,nečekej že to bude výrazně měkččí-ale to je jen můj názor!
Taky bych měl dotaz-když nestřílíte sundaváte tětivu?Nebo máte kuši pernamentně s tětivou?A při transportu sundaváte lučiště?Nemůže mít opakované sundavání lučiště negativní vliv na něco?