Je to dobr? ku?e?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
to fandatupy:tak to mne fakt nepotěšilo,toho predatora jsem moc chtěl,ale na druhou stranu jsem i trochu rád,že jsem šel do excalibura,tomu se myslím nedá vytknout nic.s výkonem jsem spokojený až až,(když to našiju ze 60ti m do toho velkého balíku sena,tak tam šíp zahučí až po letky a skoro nejde ven)jediná maličkost je spoušť,ale to je asi o zvyku,mi příjde moc tvrdá.no nedá se nic dělat,když predator stojí za h...o,tak holt budeme muset šetřit na něco od TP,případně jinou značku.
Re: Je to dobrá kuše?
DOTAZ-vysvětlíte mi někdo,jak je možné že luk,kladkový luk 60lbs má mnohem víc plochou dráhu letu než kladková kuše 175lbs???Dnes jsem na to koukal,střílel tam typan s výše zmíněným lukem a s ním borec s kladkovou kuší.Nemělo by to být obráceně?Člověk by si řekl,třtinový výkon oproti kuši,tak šíp bude padat mnohem dřív...
Koketoval jsem s lukem už dvakrát,poprvé Barnett safari II a pak PSEčko,ale s oběma jsem nedokázal trefit ani stodolu.Třeba to byl špatný výběr a naučil bych se to se slabým lukem,ale zatím mi tajemství lukostřelby zůstává zahaleno.
Koketoval jsem s lukem už dvakrát,poprvé Barnett safari II a pak PSEčko,ale s oběma jsem nedokázal trefit ani stodolu.Třeba to byl špatný výběr a naučil bych se to se slabým lukem,ale zatím mi tajemství lukostřelby zůstává zahaleno.
Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
-
nie nemalo by to byť naopak, je to správne.
silou je to zhruba narovnako pretože sila luku x 3 sa rovná zhruba sile kuše.to znamená že 75 librový luk sa vyrovná 225 librovej kuši.druhá vec je dráha letu, kedy sa dlhší projektil správa pri lete stabilnejšie.
silou je to zhruba narovnako pretože sila luku x 3 sa rovná zhruba sile kuše.to znamená že 75 librový luk sa vyrovná 225 librovej kuši.druhá vec je dráha letu, kedy sa dlhší projektil správa pri lete stabilnejšie.
ja sice strielam iba tradicnymi lukmi(60lib.longbow a recurve),len by som doplnil ze luk ma dlhsie ramena a dlzku natahu preto dokaze udelit sipu vacsiu energiu..u kladkacov je to samozrejme ine kafe,tie disponuju neporovnatelne vacsou energiou ako u drevolaminatovych lukoch.rychlost sipu vystreleneho z klad.luku je 320 fps,moj 60 lib.longbow ma 180fps..pri instinktivnej lukostrelbe je tych 180 fps tak akurat,pretoze vyssie rychlosti su na ukor presnosti..
čím rychlejší-tím méně přesnější???A co by jste mi doporučili,kdybych to chtěl zkusit?Kladku?Rexlexní?Měl jsem kladkovej Barnett 55lbs a reflexní PSE 30lbs a obojí se mi zdálo mot těžký...
Jak mířit?Po šípu,nebo přes piny?Šípy tvrdý,nebo naopak měkkčí?(myšleno jaký spin)Moc otázek
Ale možná bych nějakou korunu do toho zas zainvestoval,koukal jsem na nějaký"cvičný"a je tam nějakej KAP,nebo Samick Polaris,nebo tak nějak....Z kladkových pak moooc pěkný Mathews
Zkrátka co koupit na vyzkoušení a získání základních lukostřeleckých návyků,a neutratit zbytečně peněz,kdyby mě to nenadchlo.Díky za nějaký názora a rady!
Jak mířit?Po šípu,nebo přes piny?Šípy tvrdý,nebo naopak měkkčí?(myšleno jaký spin)Moc otázek

Zkrátka co koupit na vyzkoušení a získání základních lukostřeleckých návyků,a neutratit zbytečně peněz,kdyby mě to nenadchlo.Díky za nějaký názora a rady!
to s tou rychlostou je ine u kladkacov a ine u tradicnych.pri kladkovych sa pouzivaju stabilizatory,zameriavace,vypustace tetivy a pod.bez tychto veciciek kladkac nema vyznam..ja som v lukostrelbe mal od zaciatku jasno..mne sa pacia iba tradicne luky a strelba bez vsetkych takychto vymozenosti ako ma kladkovy luk.zalozite sip do strel.okna a sup ho tam..z tradicnych lukov sa striela technikou tri prsty pod sipom ako pouzivali apaci,tam sa pekne miery po sipe..ja vsak strielam jeden prst nad sipom,tetivu kotvim pod bradou,strielam na dlhe vzdialenosti(okolo 80 metrov)pretoze mna fascinuju dlhsie vzdialenosti...pre lovecku lukostrelbu sa pouzivaju treningy na 30 az 35 metrov,pretoze to je lovecka vzdialenost u lukov...pri zacinani s lukmi je lepsie zacat so slabsimi asi 40 az 45 lib..(zalezi aj od fyzickej zdatnosti jedinca)a potom prechadzat postupne ako nam silia svaly na silnejsie luky..preto je vyhodne kupit taky set(skladaci luk)kde sa menia ramena..a tak mat v zasobe viacero ..povedzme 40,50 a 60librove. ja vypustam zo svojich 60 lib.lukoch pri treningu okolo 80 az 90 sipov,kamosi co pridu raz za cas vypustia tak 15 az 20 a uz nevladzu..pokialm strielame 60lib.luky tak treba pravidelne posilnovat s cinkami,pruzinami atd.u kladkovych lukoch je to trosku ine..tam nedrzime stale tych 60lib.po preklopeni kladiek drzime povedzme 20lib.tradicne luky su narocne na strelbu,treba dlho a casto trenovat..oproti kladkovym..(ale to je do urcitej miery individualne) drzat 60lib.pri 90 tom sipe a uz je citit ramena a svaly...tradicnu lukostrelbu treba trenovat roky,kym budeme dobri..do kladkovych lukoch sa velmi nevyznam,ale jedno viem,ze vela ludi si ich kupilo(dobre masiny za vela penazi)a sklamani ich odlozili,pretoze nesplnali to co od nich ocakavali...skuste sa zaregistrovat na slovenskej polovnickej databaze,tam je 90% kladkovych strelcov,ktori sa ta tymto lukom venuju uz vela rokova urcite vam dobre poradia pri vybere spravneho luku.pretoze vyber nespravneho luku=ziadna radost zo strelby=velmi skore ukoncenie lukostrelby..
ty jo tomu říkám odpověď!Díky!Ale asi pro začátek kouknu po nějakém tom skládacím tréninkovém luku,ty tradiční,mongolské a všechny možné dřevěné mě až tak neberou
.Zkusím nějaký ten Samick,bo něco podobného,slabého.Pravdu máš,špatný výběr-žádná radost,ten kladkovej Barnett byl masakr,ale pouštěl jsem to z prstů,neměl do čeho střílet,nic o tom nevěděl,tak šel z prodělkem"do světa".A ten reflexní jsem zas neudržel tak dlouho abych pořádně zamířil,a pak jsem jednou pustil tětivu tak něštastně,že jsem si hnul z krční páteří-nic příjemného,tak šel taky pryč
Každopádně díky za názor!

sakra hodil som tu dlhy prispevok a neuverejnilo ho to...
v prispevku ktory mi neuverejnilo som vam chcel povedat,ze Samicky nebrat,su robene v cine lacnou pracovnou silou,jeden vydrzi pol roka,iny viac,ako je ktory zlepeny mate uvas pana Kejvala,www.alexbow.cz ja som kupoval longbowa od neho a v pohode..mal by vydrzat milion ohybov,epoxidove lepidlo asi 20 rokov..prilis silny luk nekupovat,ak strelec zapasi s tahom luku,tak sa nenauci spravnu techniku a co je horsie ziska nespravne navyky ktore je potom sakra tazke zmenit.. instinktivna lukostrelba vyzaduje trpezlivost a hodiny treningu..kazda etapa vystrelu od natahu,ukotvenia az po plynule vypustenie tetivy vyzaduje preciznost ak chceme mat dobre vysledky..ako povedal kupit skladacku..dva tri pary ramien ktore sa jednoducho vymenia,povedzme od 40 do 55 libier..podla mna silnejsie luky ako 60lib su zbytocne(trpia velmi klby)55 lib luk zabije kazde zviera v europe a v amerike..na slona a nosorozca je uz potrebny 80-100librovy luk..pri kladkacoch sa da nastavovat sila natahu,ale o tom je lepsie sa poradit s kladkovymi strelcami..odporucam Polovnicku informacnu databazu,je tam 90%kladkovych strelcov,ktory tam vsetky veci tykajuce sa kladkovych lukov rozoberaju dopodrobna..urcite poradia pri vybere spravneho klad.luku,maju totiz dlhorocne skusenosti..
vie mi niekto poradit z coho by som si mohol urobit najvhodnejsiu tercovnicu pre exomaxa?
já střílím do pytle,do kterého jsem narval hadry,ale musíš je tam narvat opravdu pořádně.exomax to určitě neprostřelí,šípy se tam zabodnou do poloviny až 3/4.ale může se stát,že trefíš okraj toho pytle a pak ten šíp může jít durch,ale letky to nezničí.potom ještě ujde ten veliký balík sena,ale tam pozor,mi se stalo,že v některých místech tam šíp zahučel celý a jde to dost mizerně vytáhnout.
-
spitamen jediná otázka : čerpáš svoje príspevky aj od niekoho iného ako od geronimo?
pretože všetky tvoje príspevky sú ako keby od neho.len ich daj do češtiny a prezentuj za svoje a je to jasné.
vieš ono geronimo je odborník na slovo vzatý, hlavne na predpovedanie pádu eura a ako európania nabehnú do lesov pytlačiť s lukmi, pretože nebudú mať čo jesť a podobne.
ale o tom po tom.naviac neviem o tom že by samick vyrábal aj kuše o ktorých je táto téma
pretože všetky tvoje príspevky sú ako keby od neho.len ich daj do češtiny a prezentuj za svoje a je to jasné.
vieš ono geronimo je odborník na slovo vzatý, hlavne na predpovedanie pádu eura a ako európania nabehnú do lesov pytlačiť s lukmi, pretože nebudú mať čo jesť a podobne.
ale o tom po tom.naviac neviem o tom že by samick vyrábal aj kuše o ktorých je táto téma

ja neviem ci europania budu behat po lese s lukmi a kusami,jedno je iste Samick vyraba cina to je stopro,kamarat si takyto luk objednal,stal ho 120 eura a je to Cina ako Brno..naviac ani sa s tym nejako netaja..Je to tam pekne vsetko vycapene...neviem ako ty ale ja som zasadne proti cinskym rychlo kvasenym vyrobkom,pretoze mam s nimi len nedobre skusenosti..Ten pan spomenul Samicka,preto som napisal svoj nazor..pokial by si niekedy v buducnosti zelal kupit nejaky tradicny luk tak urcite nie takyto,ale radsej od kvalitneho vyrobcu..ja som svoj longbow kupil od pana Kejvala a stal ma o nejakych 40 eur viac a to si mal vidiet ako si kamos obhryzal nechty...VED PRAVE PRETO SOM TOMUTO PANOVI PORADIL NASU DATABAZU,su tam ludia ktori mu budu vediet dobre poradit,nuz a nakoniec by som bol velmi zvedavy ci by Geronimo tomuto panovi zacal rozpravat o pade eura,ak by bola tema vyber luku...nemam sice take skusenosti s lovom zvery ako ty ,ale co sa tyka bordelu co dokaze urobit 60 lib luk a pekne ostry hrot tak ano..naviac je to vsetko pekne vidiet na videach ktorych je na nete dost... ale nechajme to tak..ja by som radsej chcel od teba vediet(kedze kusami strielas nejaky ten rok)tvoj nazor na bezpecne zastavenie sipu vystreleneho z 225lib.kuse.thor6 tu spominaL ten mech s handrami,co by si poradil ty?mna napadli napr.narezane hrube koberce pospajane do niekolkych vrstiev viazacimi plastovymi paskami..povedzme tak 10 vrstiev..co si o tom myslis ty?bude to stacit?
-
10 vrstiev koberca podla mňa stačiť nebude.skúšali sme to s kamošom so 7mimi a ničili sa letky na šípoch už pri mojej 200 librovej kráske.ja som to vyriešil zlepením dvoch terčovníc o hrúbke 25cm za seba, pretože pri hrúbke 25cm mi šíp trčal skrz
ale to vrece s handrami je dobrá rada do nepohody.určite lepšie ako kadejaký kúzelníci čo skúšali vrece s pieskom a kým sa zbadali šípy zničené.

najprv by som chcel strielat tak dva mesiace s mechanickymi mieridlami(kud uz tam su)a potom by som osadil kusu kusohladom..na aku vzdialenost sa da urobit slusny sustrel sipov cez mechanicke mieridla?(napriek tomu ze je to individualne)