Je to dobr? ku?e?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Bob9
Re: Je to dobrá kuše?

Příspěvek od Bob9 » 26 říj 2010 15:32

crossbowhunter-jj,díky za tip,Ukrajina a země ruské federace jsou mi doporučovány nejvíc.Ještě bych rád využil toho,že jsou tady lidi který o problematice kuší ví víc než já a zeptal bych se-
1.-optika,jakou používáte,a jak moc OK je tovární Vari(popř.Lumi)zone.Jak už jsem se tady zmínil,mám tuto-
http://kuse.cz/shop/cz/?181,stinger-scope-set
a jsem spokojen,naprosto bezproblémový-za ty peníze fakt dobrý,ale vybírám teoretickou optiku na další kuši...
2.-kladkové kuše,jakou kdo preferujete značku,a hlavně kde v našich zemích servisujete(tětiva.lanovody)???
Protože nedostupnost servisu,mě odrazuje od případného pořízení kladkového systému,a popravdě to byl i důvod proč
jsem se Barnetta zbavil.
Díky za příspěvky!

Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
thor6

Příspěvek od thor6 » 26 říj 2010 17:39

ahoj chlapi!tak jsem dal na vaše rady a vše jsem obědnal u mr.Cermana,tak snad už v pátek budu testovat equinoxe.měli jste tady všichni pravdu,seriozní jednání a vše v naprosté pohodě.navíc jsem získal slevu a dárek,no jsem spokojen.pak ještě nastřelení na 10m zdarma(nakonec jsem šel cestou náklopné montáže).tak teď už jen počkat a vydržet(snad) do pátku :D .
Naposledy upravil(a) thor6 dne 26 říj 2010 23:32, celkem upraveno 1 x.
Camerone66

Příspěvek od Camerone66 » 26 říj 2010 18:53

crossbowhunter píše:ahoj, nie jaguár tolko nemá.chodil som tam loviť s kamarátovým exocetom.práve preto som tu písal že som ho pred kúpou už v rukách mal.mimochodom ani exocet nemá 40cm náťah.no pri zajednávaní dovolenky a lov cez kancel udávaš aj zbraň s akou chceš loviť a napísali mi že to nie je problém.lov bol na zajace a líšky, srnca a jeleňa.
možno sa to zdá niekomu banálne tie zajace, ale nejako začať treba.a konktrétne s mojim exocetom som bol na diviaka.
čo sa týka vhodnosti jaguáru na lov, je škoda sa o tom vôbec baviť, pretože tá kuša na to nemá vlastnosti.efekt by bol dostačujúci na menšiu zver, ale presnosť a podobne je niekde úplne inde s porovnaním s exocetom.
ešte by bolo možno fajn dodať že kamoš vlastní pôvodného 165 librového exoceta.
Půjčil jsem si Tvá slova z jistého slovenského fóra a nemůžu, než konstatovat, že tady někdo pěkně kecá...

...ak by niekoho napadlo provokovať že niečo odsudzujem, tak to vysvetlím radšej hneď :
mám rád strelbu z gulových zbraní na vzdialenosti 400+ metrov, kedy je to umenie.vlastním kušu, žiadna sláva 150lbs. s optikou 4x20 na rekreačnú strelbu zo záluby a vrátil som sa z ukrajiny, kde som s ňou absolvoval úspešnú polovačku na diviaka (168kg).pri zásahu 4r britým loveckým hrotom na komoru umrel behom 2 minút na vykrvácanie a dohladali sme ho asi 300metrov od miesta, kde bol strelený zo vzdialenosti 27metrov.takže len sa tu hlušte na fórach bez udávania faktov a skúseností ďalej a ja si radšej idem zastrielať
Camerone66

Příspěvek od Camerone66 » 26 říj 2010 19:24

crossbowhunter píše:...čo sa týka ukrainy neviem zatial nič bližšie, vzhladom na to, že sa domov podla všetkého dostanem až koncom novembra.takže uvidíme, ale hádam to vyjde.bol som tam už 4 krát a vždy super zážitok.
Hmm, za necelých 8 měs. 3x na Ukrajině :D :D :D :D :D :D

crossbowhunter (Užívateľ)
Junior Boarder

Je legálne polovanie s kušou? pred: 7 mesiacmi, 4 týždňami
no môj nick je reálny, absolvoval som zatial prvú polovačku kušou na ukraine a určite budú následovať aj ďalšie.
vzhladom na to, že slovensko mi nedáva možnosť si takto zapolovať, nie je čo riešiť, ukraina je kúsok od nás a tam mňa a moje € velmi radi uvítajú
je to krásny lov, ktorý sa nedá porovnať s klasickou polovačkou.ja som mal tiež v pláne niečo silnejšie od excaliburu, taký exocet...
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 26 říj 2010 23:20

camerone skús sa neobmedzovať na svoj plat a svoje výdavky.nie každý je odkázaný na kúpu čínskych výrobkov a to výrazne pod predajnú cenu.
druhá vec je že by bolo fajn si doštudovať pár vecí z techniky.potom prídeš na zopár krásnych informácii čo sa týka mechanických zbraní.
keď vyťahuješ informácie, vytiahni si aj tie ktoré sú tu, miesto vytŕhania info z kontextu.nie každý totiž mukluje vo fabrike za drobné a chodí sem za účelom provokovania.

čo sa týka optiky, tak ja som s lumi-zone spokojný.na účel lovu je super.za zváženie by pri tento účel stálo aj truglo, ktoré v testoch dopadlo lepšie ako lumi-zone.
ja osobne kladky nepreferujem ale orientoval by som sa na tenpoint.ale čo sa týka servisu netuším.najlepšie na tom bude asi horton v tomto smere.
Camerone66

Příspěvek od Camerone66 » 27 říj 2010 07:56

[quote="crossbowhunter"]camerone skús sa neobmedzovať na svoj plat a svoje výdavky.nie každý je odkázaný na kúpu čínskych výrobkov a to výrazne pod predajnú cenu.
druhá vec je že by bolo fajn si doštudovať pár vecí z techniky.potom prídeš na zopár krásnych informácii čo sa týka mechanických zbraní.
keď vyťahuješ informácie, vytiahni si aj tie ktoré sú tu, miesto vytŕhania info z kontextu.nie každý totiž mukluje vo fabrike za drobné a chodí sem za účelom provokovania.

Za čínský výrobek, který jsem, jak uvádíš koupil výrazně pod prodejní cenu se vskutku nestydím a ve fabrice fakt nemukluju. Z kuše střílím velice rád a nebojím se tvrdit, že docela slušně, ale rozhodně nemám potřebu tady někoho oslňovat tím, jak strašně mám nastudovanou teorii. Možná, že právě Ty patříš k těm, kteří jsou přeborníci hlavně v rovině teorie. Co se týče Tvých lovů na Ukrajině...pěkně se do toho zamotáváš. Odhaduju, že budeš nejspíš lovec teoretik a pěkný kecal. Jít s optikou 4x20 na 150lb kuši na Ukrajině na kance, to tak leda, že bys ho tam upytlačil (a jestli vůbec na Ukrajině???). Jdi se bodnout!!!
juraj197405

Příspěvek od juraj197405 » 27 říj 2010 08:04

To Camerone66

Vobec si prosim nevsimaj nasprostaste a premudrele pismena od neho (,,crossbowhunter")
A ja si skor myslim ze jeho teoreticke znalosti su na väcsej urovni ako jeho samotna mentalna kvalita...
Uz som sa dostal do konfliktu s nim aj ja a to len preto ze som vyjadril svoj nazor na strielanie zo sucastnych modernych kusi.
Ja osobne rad chodim do madarska. Mam to blizko.
DFender

Příspěvek od DFender » 27 říj 2010 12:20

fandatupy píše: 2.-kladkové kuše,jakou kdo preferujete značku,a hlavně kde v našich zemích servisujete(tětiva.lanovody)???
Protože nedostupnost servisu,mě odrazuje od případného pořízení kladkového systému,a popravdě to byl i důvod proč
jsem se Barnetta zbavil.
Já mám kladku Barnetta, servisuju většinou sám-lanovody sem ještě nedělal, nějak často se zbraní nestřílím, ale určitě by se dalo dohodnout s Vidímem a tam je upletou, já si to osobně chci taky zkusit sám :-) Jinak oficiální servis na kladky v Čechách je problém, Horton dělal Vidím tak tam je asi odservisuješ i když už je neprodává, Tennpoint vůbec netuším, prodává je jen nějaký eshop za kterým nevím kdo stojí, servis podle mě tady v republice nedělají, jen posílají, ale fakt netuším. S PSE by ses asi opět chytil u Vidíma-to je můj malý sen ta jejich M16 v kuši :-) Excalibur už kladku nedělá-to byla zajímavá věc!! Takže shrnuto nestojí to za nic :-)

thor6 píše:ahoj chlapi!tak jsem dal na vaše rady a vše jsem obědnal u mr.Cermana,tak snad už v pátek budu testovat equinoxe.měli jste tady všichni pravdu,seriozní jednání a vše v naprosté pohodě.navíc jsem získal slevu a dárek,no jsem spokojen.pak ještě nastřelení na 10m zdarma(nakonec jsem šel cestou náklopné montáže).tak teď už jen počkat a vydržet(snad) do pátku :D .
No nádhera, ve finále si to zkombinoval úplně nejlíp jak to šlo!!! :-) tak jen co bude doma tak se pochlub!!!
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 27 říj 2010 18:54

thor6-gratuluju k nové kuši!!Snad si taky brzy udělám další"radost" :D .Mr.Cerman v pohodě,mám s ním nejlepší zkušenosti,se vším ochotně poradí,ve všem vyjde vstříc...Spokojenost.
Camerone66-mám taky"čínu",ten okopčenej Excalibur :) ,a NENÍ za co se stydět!!!Kuše je líp udělaná než některé pseudoznačkové výrobky!
Dfender-jj,PSE v tom 16tkovém rámu je vymazlená :D ,možná časem kouknu po nějaké"kladce",Vidíma znám,do Prahy jezdím často,možná se s ním poradím.Střílím ale často,takže by to už byla asi jen sběratelská záležitost,to až fakt nebudu vědět co se"zlaťákama" :D
Jinak nechci bejt za rejpala,ale nechcete se vykašlat na to dohadování tady?! :? .Forum je super věc,pro lidi,aby se dozvěděli,co potřebují a sehnali často cenné info.Bohužel dřív nebo později se to vždy zvrhne v útoky na osobní rovině,ať je to forum rybářů,až po čtyřkolkáře...Pokud vám někdo,nebo něco nesedne,buďme nad věcí,mysleme si svoje a řešme problematiku forem danou,HAWK :mrgreen:
thor6

Příspěvek od thor6 » 27 říj 2010 22:32

dík,tak samozřejmě jak mi equinox přijde,tak sem šoupnu nějaké fotky a první dojmy.už se nemůžu dočkat pátku,jsem nabuzený jak stará bu.na :lol: :lol: :lol: .to fandatupy:souhlas,možná by fakt nebylo od věci zanechat sporů a věnovat se našemu koníčku.mimochodem ta m16 od pse vypadá fakt brutálně,jako něco z "hvězdných válek".a co říkáte na horton vision a recon,taky zajímavé "medvědobijky",určitě bych je taky časem snesl doma :P .ale teď se budu věnovat "tunění" excalibura.
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 28 říj 2010 09:06

thor6-no mě tyhle"obrácený"kuše co se vzhledu týče moc nenadchnuly :D .Za mě Tenpoint Dfender CLS,mimochodem také vítězka ve 3D,ALE téměř 1.100eur a zřejmě nedostupnost servisního zázemí více než odrazuje.
Z těch dostupnějších jednoznačně Barnett Predator!Jsem párkrát do roka v UK,a je tam k mání za něco kolem 650liber,což je řekněme si taky docela kopice,ale případný servis,nebo reklamace by se dala řešit,i když tahat to takovou dálku :?
Už jsem psal Ježíškovi :lol: o Exoceta,tak až domazlím jeho,možná se časem nebudu bránit jedné kuši s kladkou...Uvidíme.
BTW-vraťme se k té optice,jak velký je rozdíl(krom těch téměř 50 USD)mezi vari zone a lumi zone?
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 28 říj 2010 10:19

vari-zone má priemer 32mm a lumi-zone 40mm + osvetlenú zámernú osnovu ( 11 odtieňov červenej ).
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 28 říj 2010 16:19

OK.Takže i ten levnější(vari zone)není špatná volba?A jsou výrobcem(Excalibur)udávané hodnoty nátahu reálné???Tzn má opravdu Phoenix 14.5 palce-cca 37cm a Exocet 15.5 palce-téměř 39.5cm???Zajímalo by mě zda je to opravdu tak,od někoho kdo tuhle kuši má.Nemůžu se stále rozhodnout zda Phoenixe,nebo Exocet :? :(
Nějak mi z toho vychízí,že oproti nejsilnějšímu modelu je ten nejslabší o 2 palce kratší,aby tedy Phoenix nebyl v porovnání s ostatníma"dětská"velikost :D
DFender

Příspěvek od DFender » 28 říj 2010 20:09

Jestli rozumím hodnoty délky nátahu, pak je máš obě správně a jsou takové i v reálu ... Stejně jako celkové délky zbraní-Phoenix 37,5, Exocet 38,5 a Exomax 39,5 ... ale nevím co myslíš "dětskou velikostí" délka je zkrácena právě jen o délku nátahu na těle kuše, pažba je stejná a v reálu je palec na celkové délce zanedbatelný ... Vcelku spíš záleží na tom co chceš střílet, 100m vzdálenosti budou s Phoenixem problém.
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 28 říj 2010 20:28

jj,pochopeno.Šlo mi právě o to jak jsi napsal-zda je to vždy jen o palec na celkové délce kuše.Proto ta obava,aby Phoenix nebyl"dětská velikost :D .Střílím(zatím) 40m.Na 100m si nedovedu představit,že bych něco trefil,zkoušel jsem na 70m,a byl jsem rád,že jsem trefil tu terčovnici(52cmx52cm) :cry: .Ale to přijde... :arrow:
Odpovědět