Je to dobr? ku?e?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
crossbowhunter-jj,díky za tip,Ukrajina a země ruské federace jsou mi doporučovány nejvíc.Ještě bych rád využil toho,že jsou tady lidi který o problematice kuší ví víc než já a zeptal bych se-
1.-optika,jakou používáte,a jak moc OK je tovární Vari(popř.Lumi)zone.Jak už jsem se tady zmínil,mám tuto-
http://kuse.cz/shop/cz/?181,stinger-scope-set
a jsem spokojen,naprosto bezproblémový-za ty peníze fakt dobrý,ale vybírám teoretickou optiku na další kuši...
2.-kladkové kuše,jakou kdo preferujete značku,a hlavně kde v našich zemích servisujete(tětiva.lanovody)???
Protože nedostupnost servisu,mě odrazuje od případného pořízení kladkového systému,a popravdě to byl i důvod proč
jsem se Barnetta zbavil.
Díky za příspěvky!
1.-optika,jakou používáte,a jak moc OK je tovární Vari(popř.Lumi)zone.Jak už jsem se tady zmínil,mám tuto-
http://kuse.cz/shop/cz/?181,stinger-scope-set
a jsem spokojen,naprosto bezproblémový-za ty peníze fakt dobrý,ale vybírám teoretickou optiku na další kuši...
2.-kladkové kuše,jakou kdo preferujete značku,a hlavně kde v našich zemích servisujete(tětiva.lanovody)???
Protože nedostupnost servisu,mě odrazuje od případného pořízení kladkového systému,a popravdě to byl i důvod proč
jsem se Barnetta zbavil.
Díky za příspěvky!
Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
Re: Je to dobrá kuše?
ahoj chlapi!tak jsem dal na vaše rady a vše jsem obědnal u mr.Cermana,tak snad už v pátek budu testovat equinoxe.měli jste tady všichni pravdu,seriozní jednání a vše v naprosté pohodě.navíc jsem získal slevu a dárek,no jsem spokojen.pak ještě nastřelení na 10m zdarma(nakonec jsem šel cestou náklopné montáže).tak teď už jen počkat a vydržet(snad) do pátku
.

Naposledy upravil(a) thor6 dne 26 říj 2010 23:32, celkem upraveno 1 x.
-
Půjčil jsem si Tvá slova z jistého slovenského fóra a nemůžu, než konstatovat, že tady někdo pěkně kecá...crossbowhunter píše:ahoj, nie jaguár tolko nemá.chodil som tam loviť s kamarátovým exocetom.práve preto som tu písal že som ho pred kúpou už v rukách mal.mimochodom ani exocet nemá 40cm náťah.no pri zajednávaní dovolenky a lov cez kancel udávaš aj zbraň s akou chceš loviť a napísali mi že to nie je problém.lov bol na zajace a líšky, srnca a jeleňa.
možno sa to zdá niekomu banálne tie zajace, ale nejako začať treba.a konktrétne s mojim exocetom som bol na diviaka.
čo sa týka vhodnosti jaguáru na lov, je škoda sa o tom vôbec baviť, pretože tá kuša na to nemá vlastnosti.efekt by bol dostačujúci na menšiu zver, ale presnosť a podobne je niekde úplne inde s porovnaním s exocetom.
ešte by bolo možno fajn dodať že kamoš vlastní pôvodného 165 librového exoceta.
...ak by niekoho napadlo provokovať že niečo odsudzujem, tak to vysvetlím radšej hneď :
mám rád strelbu z gulových zbraní na vzdialenosti 400+ metrov, kedy je to umenie.vlastním kušu, žiadna sláva 150lbs. s optikou 4x20 na rekreačnú strelbu zo záluby a vrátil som sa z ukrajiny, kde som s ňou absolvoval úspešnú polovačku na diviaka (168kg).pri zásahu 4r britým loveckým hrotom na komoru umrel behom 2 minút na vykrvácanie a dohladali sme ho asi 300metrov od miesta, kde bol strelený zo vzdialenosti 27metrov.takže len sa tu hlušte na fórach bez udávania faktov a skúseností ďalej a ja si radšej idem zastrielať
-
Hmm, za necelých 8 měs. 3x na Ukrajiněcrossbowhunter píše:...čo sa týka ukrainy neviem zatial nič bližšie, vzhladom na to, že sa domov podla všetkého dostanem až koncom novembra.takže uvidíme, ale hádam to vyjde.bol som tam už 4 krát a vždy super zážitok.

crossbowhunter (Užívateľ)
Junior Boarder
Je legálne polovanie s kušou? pred: 7 mesiacmi, 4 týždňami
no môj nick je reálny, absolvoval som zatial prvú polovačku kušou na ukraine a určite budú následovať aj ďalšie.
vzhladom na to, že slovensko mi nedáva možnosť si takto zapolovať, nie je čo riešiť, ukraina je kúsok od nás a tam mňa a moje € velmi radi uvítajú
je to krásny lov, ktorý sa nedá porovnať s klasickou polovačkou.ja som mal tiež v pláne niečo silnejšie od excaliburu, taký exocet...
-
camerone skús sa neobmedzovať na svoj plat a svoje výdavky.nie každý je odkázaný na kúpu čínskych výrobkov a to výrazne pod predajnú cenu.
druhá vec je že by bolo fajn si doštudovať pár vecí z techniky.potom prídeš na zopár krásnych informácii čo sa týka mechanických zbraní.
keď vyťahuješ informácie, vytiahni si aj tie ktoré sú tu, miesto vytŕhania info z kontextu.nie každý totiž mukluje vo fabrike za drobné a chodí sem za účelom provokovania.
čo sa týka optiky, tak ja som s lumi-zone spokojný.na účel lovu je super.za zváženie by pri tento účel stálo aj truglo, ktoré v testoch dopadlo lepšie ako lumi-zone.
ja osobne kladky nepreferujem ale orientoval by som sa na tenpoint.ale čo sa týka servisu netuším.najlepšie na tom bude asi horton v tomto smere.
druhá vec je že by bolo fajn si doštudovať pár vecí z techniky.potom prídeš na zopár krásnych informácii čo sa týka mechanických zbraní.
keď vyťahuješ informácie, vytiahni si aj tie ktoré sú tu, miesto vytŕhania info z kontextu.nie každý totiž mukluje vo fabrike za drobné a chodí sem za účelom provokovania.
čo sa týka optiky, tak ja som s lumi-zone spokojný.na účel lovu je super.za zváženie by pri tento účel stálo aj truglo, ktoré v testoch dopadlo lepšie ako lumi-zone.
ja osobne kladky nepreferujem ale orientoval by som sa na tenpoint.ale čo sa týka servisu netuším.najlepšie na tom bude asi horton v tomto smere.
-
[quote="crossbowhunter"]camerone skús sa neobmedzovať na svoj plat a svoje výdavky.nie každý je odkázaný na kúpu čínskych výrobkov a to výrazne pod predajnú cenu.
Za čínský výrobek, který jsem, jak uvádíš koupil výrazně pod prodejní cenu se vskutku nestydím a ve fabrice fakt nemukluju. Z kuše střílím velice rád a nebojím se tvrdit, že docela slušně, ale rozhodně nemám potřebu tady někoho oslňovat tím, jak strašně mám nastudovanou teorii. Možná, že právě Ty patříš k těm, kteří jsou přeborníci hlavně v rovině teorie. Co se týče Tvých lovů na Ukrajině...pěkně se do toho zamotáváš. Odhaduju, že budeš nejspíš lovec teoretik a pěkný kecal. Jít s optikou 4x20 na 150lb kuši na Ukrajině na kance, to tak leda, že bys ho tam upytlačil (a jestli vůbec na Ukrajině???). Jdi se bodnout!!!
Za čínský výrobek, který jsem, jak uvádíš koupil výrazně pod prodejní cenu se vskutku nestydím a ve fabrice fakt nemukluju. Z kuše střílím velice rád a nebojím se tvrdit, že docela slušně, ale rozhodně nemám potřebu tady někoho oslňovat tím, jak strašně mám nastudovanou teorii. Možná, že právě Ty patříš k těm, kteří jsou přeborníci hlavně v rovině teorie. Co se týče Tvých lovů na Ukrajině...pěkně se do toho zamotáváš. Odhaduju, že budeš nejspíš lovec teoretik a pěkný kecal. Jít s optikou 4x20 na 150lb kuši na Ukrajině na kance, to tak leda, že bys ho tam upytlačil (a jestli vůbec na Ukrajině???). Jdi se bodnout!!!
-
To Camerone66
Vobec si prosim nevsimaj nasprostaste a premudrele pismena od neho (,,crossbowhunter")
A ja si skor myslim ze jeho teoreticke znalosti su na väcsej urovni ako jeho samotna mentalna kvalita...
Uz som sa dostal do konfliktu s nim aj ja a to len preto ze som vyjadril svoj nazor na strielanie zo sucastnych modernych kusi.
Ja osobne rad chodim do madarska. Mam to blizko.
Vobec si prosim nevsimaj nasprostaste a premudrele pismena od neho (,,crossbowhunter")
A ja si skor myslim ze jeho teoreticke znalosti su na väcsej urovni ako jeho samotna mentalna kvalita...
Uz som sa dostal do konfliktu s nim aj ja a to len preto ze som vyjadril svoj nazor na strielanie zo sucastnych modernych kusi.
Ja osobne rad chodim do madarska. Mam to blizko.
Já mám kladku Barnetta, servisuju většinou sám-lanovody sem ještě nedělal, nějak často se zbraní nestřílím, ale určitě by se dalo dohodnout s Vidímem a tam je upletou, já si to osobně chci taky zkusit sámfandatupy píše: 2.-kladkové kuše,jakou kdo preferujete značku,a hlavně kde v našich zemích servisujete(tětiva.lanovody)???
jsem se Barnetta zbavil.

No nádhera, ve finále si to zkombinoval úplně nejlíp jak to šlo!!!thor6 píše:ahoj chlapi!tak jsem dal na vaše rady a vše jsem obědnal u mr.Cermana,tak snad už v pátek budu testovat equinoxe.měli jste tady všichni pravdu,seriozní jednání a vše v naprosté pohodě.navíc jsem získal slevu a dárek,no jsem spokojen.pak ještě nastřelení na 10m zdarma(nakonec jsem šel cestou náklopné montáže).tak teď už jen počkat a vydržet(snad) do pátku.

thor6-gratuluju k nové kuši!!Snad si taky brzy udělám další"radost"
.Mr.Cerman v pohodě,mám s ním nejlepší zkušenosti,se vším ochotně poradí,ve všem vyjde vstříc...Spokojenost.
Camerone66-mám taky"čínu",ten okopčenej Excalibur
,a NENÍ za co se stydět!!!Kuše je líp udělaná než některé pseudoznačkové výrobky!
Dfender-jj,PSE v tom 16tkovém rámu je vymazlená
,možná časem kouknu po nějaké"kladce",Vidíma znám,do Prahy jezdím často,možná se s ním poradím.Střílím ale často,takže by to už byla asi jen sběratelská záležitost,to až fakt nebudu vědět co se"zlaťákama"
Jinak nechci bejt za rejpala,ale nechcete se vykašlat na to dohadování tady?!
.Forum je super věc,pro lidi,aby se dozvěděli,co potřebují a sehnali často cenné info.Bohužel dřív nebo později se to vždy zvrhne v útoky na osobní rovině,ať je to forum rybářů,až po čtyřkolkáře...Pokud vám někdo,nebo něco nesedne,buďme nad věcí,mysleme si svoje a řešme problematiku forem danou,HAWK 

Camerone66-mám taky"čínu",ten okopčenej Excalibur

Dfender-jj,PSE v tom 16tkovém rámu je vymazlená

Jinak nechci bejt za rejpala,ale nechcete se vykašlat na to dohadování tady?!

dík,tak samozřejmě jak mi equinox přijde,tak sem šoupnu nějaké fotky a první dojmy.už se nemůžu dočkat pátku,jsem nabuzený jak stará bu.na
.to fandatupy:souhlas,možná by fakt nebylo od věci zanechat sporů a věnovat se našemu koníčku.mimochodem ta m16 od pse vypadá fakt brutálně,jako něco z "hvězdných válek".a co říkáte na horton vision a recon,taky zajímavé "medvědobijky",určitě bych je taky časem snesl doma
.ale teď se budu věnovat "tunění" excalibura.

thor6-no mě tyhle"obrácený"kuše co se vzhledu týče moc nenadchnuly
.Za mě Tenpoint Dfender CLS,mimochodem také vítězka ve 3D,ALE téměř 1.100eur a zřejmě nedostupnost servisního zázemí více než odrazuje.
Z těch dostupnějších jednoznačně Barnett Predator!Jsem párkrát do roka v UK,a je tam k mání za něco kolem 650liber,což je řekněme si taky docela kopice,ale případný servis,nebo reklamace by se dala řešit,i když tahat to takovou dálku
Už jsem psal Ježíškovi
o Exoceta,tak až domazlím jeho,možná se časem nebudu bránit jedné kuši s kladkou...Uvidíme.
BTW-vraťme se k té optice,jak velký je rozdíl(krom těch téměř 50 USD)mezi vari zone a lumi zone?

Z těch dostupnějších jednoznačně Barnett Predator!Jsem párkrát do roka v UK,a je tam k mání za něco kolem 650liber,což je řekněme si taky docela kopice,ale případný servis,nebo reklamace by se dala řešit,i když tahat to takovou dálku

Už jsem psal Ježíškovi

BTW-vraťme se k té optice,jak velký je rozdíl(krom těch téměř 50 USD)mezi vari zone a lumi zone?
-
vari-zone má priemer 32mm a lumi-zone 40mm + osvetlenú zámernú osnovu ( 11 odtieňov červenej ).
OK.Takže i ten levnější(vari zone)není špatná volba?A jsou výrobcem(Excalibur)udávané hodnoty nátahu reálné???Tzn má opravdu Phoenix 14.5 palce-cca 37cm a Exocet 15.5 palce-téměř 39.5cm???Zajímalo by mě zda je to opravdu tak,od někoho kdo tuhle kuši má.Nemůžu se stále rozhodnout zda Phoenixe,nebo Exocet
Nějak mi z toho vychízí,že oproti nejsilnějšímu modelu je ten nejslabší o 2 palce kratší,aby tedy Phoenix nebyl v porovnání s ostatníma"dětská"velikost

Nějak mi z toho vychízí,že oproti nejsilnějšímu modelu je ten nejslabší o 2 palce kratší,aby tedy Phoenix nebyl v porovnání s ostatníma"dětská"velikost

Jestli rozumím hodnoty délky nátahu, pak je máš obě správně a jsou takové i v reálu ... Stejně jako celkové délky zbraní-Phoenix 37,5, Exocet 38,5 a Exomax 39,5 ... ale nevím co myslíš "dětskou velikostí" délka je zkrácena právě jen o délku nátahu na těle kuše, pažba je stejná a v reálu je palec na celkové délce zanedbatelný ... Vcelku spíš záleží na tom co chceš střílet, 100m vzdálenosti budou s Phoenixem problém.
jj,pochopeno.Šlo mi právě o to jak jsi napsal-zda je to vždy jen o palec na celkové délce kuše.Proto ta obava,aby Phoenix nebyl"dětská velikost
.Střílím(zatím) 40m.Na 100m si nedovedu představit,že bych něco trefil,zkoušel jsem na 70m,a byl jsem rád,že jsem trefil tu terčovnici(52cmx52cm)
.Ale to přijde...